The Word Yayasan

THE

WORD

Vol. 2 Désémber, 1905. No 3

Copyright, 1905, ku HW PERCIVAL.

TANGKA.

DINA panginten dimimitian kuartemen katilu.

Kuartal kahiji: eling (aries), gerak (taurus), zat (gemini), napas (kanker), tempatna di dunya noumenal. Kuarter kadua: kahirupan (leo), wujud (virgo), jinis (libra), sareng kahayang (scorpio), nyaéta prosés ku nu prinsip ti dunya noumenal dikedalkeun dina dunya fenomenal anu nyata. Dunya anu fédomis anu écés disebut kana ayana ku nafas sareng ditungtungan ku kapribadian. Kuartal katilu, dimimitian ku pamikiran, diwangun ku pamikiran (sagittary), individualitas (capricorn), jiwa (akuisari), sareng bakal (pisces).

Salaku kahirupan mangrupikeun awal prosés ngawangun wangunan awak pikeun indra luar, kitu panginten mangrupikeun awal prosés dina ngawangun awak indra jero.

Panginten mangrupikeun fiksi sareng tarip. Pikiranna ngambekan ku napas anu teu dirobih dina awak manusa, sareng kahayangna timbul salaku jisim anu teu wujud, ngagabung sareng napas, dibéré bentuk sareng janten pikir.

Pikiran-lebetkeun awak ngan ukur ngalangkungan pusat-pusat. Karakter pamikiran bisa dipikanyaho ku fungsi pusat anu ngalebetkeun. Jumlah sareng kombinasi pikiran langkung seueur sareng variasi tibatan jutaan mahluk anu asalna, tapi sadayana pikirna diklasifikasikeun dina opat sirah. Ieu mangrupikeun jinis, unsur, émosional, sareng intelektual.

Pikiran tina alam kelamin merangsang sareng ngalebetkeun pusat éta,, lakonan dina surya surya sareng ngahudangkeun organ-organ di beuteung, aranjeunna naék sapertos napas panas kana manah. Upami aranjeunna kéngingkeun lawang, aranjeunna naék salaku bentuk anu teu jelas ka tikoro sareng ti dinya pas kana sirah dimana aranjeunna dirumuskeun bentuk - jelas sareng jelas sakumaha anu diidinan ku kamekaran individu. Nalika hiji karasaeun rangsangan di daérah séks anjeunna tiasa terang yén sababaraha pangaruh ékstraksi anu dilaksanakeun anjeunna. Upami anjeunna bakal ngaleungitkeun atanapi mindahkeun pamikiran anjeun kedah nampik ka ditolak nalika éta naros

Di luhur mangrupikeun lampu, di handap aya kahirupan. Sakali deui tatanan parobihan, sareng ayeuna, ngalangkungan pamikiran anu cita-cita, alam-nyata ieu alam kahirupan sareng wujud, jinisna sareng kahayang, sareng panginten sorangan, dirobih ku alchemy ka anu terang. THE ZODIAC. lebet manah, sareng ku karaos aya dina manah cinta pikeun mahluk anu jero awakna, atanapi kéngingkeun jalan pikir kana émisi pangluhurna anu anjeunna tiasa ngahontal sareng nyerbu ayana. Perasaan bakal teras janten kana hiji cita-cita sareng kakuatan luhur, teras katengtreman. Éta langkung gampang nyebarkeun pikir tibatan nyetirana. Teu aya panginten tiasa dipaéhan sakaligus sapertos dipercaya pisan. Éta bisa diusir jauh tapi éta bakal uih numutkeun hukum siklik. Nanging upami ditolak rezeki unggal-unggal waktosna mulih deui bakal laun leungiteun kakuatan sareng tungtungna bakal ngudar.

Pikiran ngeunaan unsur anu henteu éntuk kana salira awakna ngalangkungan pusar sareng pori-pori. Pikiran unsur anu mangrupikeun amarah, gething, jahat, iri, napsu, lapar sareng haus, sareng anu ngagedekeun lima organ rasa, sapertos gluttony, atanapi ningali conflagration. Aranjeunna meta dina plexus solar sareng merangsang tangkal saraf, sareng akarna dina pusat séks, sareng pangpangna dina surya surya, atanapi maén dina tangkal saraf éta, akar anu aya dina uteuk, kalayan cabang dina plexus surya.

Pikiran unsur ieu dilaksanakeun sareng dipasihan kakuatan ku organ beuteung sareng naék kana manah ti mana, upami aranjeunna nampi sanksi, aranjeunna naék kana sirah, nyandak bentuk anu pasti sareng dikirim ti salah sahiji bukaan sapertos panon atanapi baham. sanésna turun, ngaganggu awak sareng, ku mangaruhan sagala atomna, ngabalukarkeun ngabales tindakan maranéhna. Sagala kakuatan unsur atanapi pamikiran jahat anu ku kitu mendakan lebet kana pusar tiasa dirobih ku ngagunakeun akal sakaligus ku sababaraha pamikiran anu pasti pikeun sifat anu béda, atanapi ku ngarobih pamikiran kana salah sahiji cinta anu teu resep saperti sateuacan disarankan; sanésna panginten bakal ditonjolkeun sacara kakuatan, dipasihan wangun numutkeun kapasitas individu pikeun mikir, sareng dikirim ka dunya pikeun polah ka batur anu bakal ngijinkeun éta.

Pikiran tina sipat émosional manusa ngalebetkeun manah ku jalan bukaan sareng puseur dina dada. Naon pamikiran émosional (kadangkala disebut raos), tiasa langkung dipahami ku mertimbangkeun panyebaran anu diturutan ku sabagian jalma ningali tumpah getih, atanapi ningali kamiskinan atanapi penderitaan batur nalika aranjeunna langsung dihubungan sareng kasangsaraan sapertos kitu, tapi hilap perkawis éta sanés tempat wisata sareng sora parantos ngaleungit, teras mania agama, psikisme révisi, semangat gelut, simpati anu teu munasabah, sareng dorongan tina mob huru hara. Numutkeun karakter émosina aranjeunna turun tina jantung ka daérah handap, atanapi naék sareng nyandak wujud dina sirah sareng aya ditaékkeun kana intelektual sareng kakuatan anu luhur. Sagala jinis pamikiran sareng kesan mendakan sirah pikeun sirah sabab sirah mangrupikeun daérah intelektual dimana kesanna dipasihkeun bentuk sareng aktip anu aktip diropéa, dirumuskeun sareng dihias. Sirahna ngagaduhan tujuh bukaan: liang irung, sungut, ceuli, sareng panon, anu, sareng kulit, ngaku masing-masing lima unsur anu katelah jaman baheula salaku bumi, cai, hawa, seuneu, sareng éter, anu saluyu sareng anu janten indra urang. bau, pangecapan, pangrungu, ningali, sareng ngarampa. Unsur-unsur sareng objék tina akal dilaksanakeun atanapi ngalangkungan saluran akal ieu anu ngamimitian janten hiji atanapi langkung tina lima fungsi tina pikiran. Lima fungsi tina pikiran ngoperasikeun lima panca indra sareng lima organ akal sareng mangrupikeun prosés tina sisi pikiran.

Opat kelas pikiran ngagaduhan asal usul ti dua sumber: pikiran anu asalna tina tanpa sareng pikiran anu aya ti jero. Parantos ditingalikeun kumaha tilu kelas anu mimiti namina asalna tanpa, merangsang puseur masing-masing sareng naék kana sirah. Sagala pikiran sapertos mangrupikeun bahan sareng tuangeun anu asup kana beuteung méntal sapertos ogé pangan fisik dicandak kana burih. Maka makanan méntal ngaliwat saluran pencernaan sami sareng kanal alimérasi, dimana diusahakeun ku organ-organ dina sirah ngagaduhan fungsi analog ka jalma-jalma di daérah beuteung sareng panggul. Cerebellum nyaéta burih méntal, sareng konvolusi kanal cerebrum di mana bahan pikeun pamikiran pikir, dina prosés nyerna sareng asimilasi, sateuacan tiasa dikirim ti dahi, mata, ceuli, irung, atanapi sungut. pinuh kabentuk ka dunya, dina misi na saé atanapi jahat. Janten tanggapan atanapi pikiran anu katarima di handap tilu pusat mangrupikeun ti sumber éksternal sareng tiasa janten tuangeun pikeun intelektual pikeun ngawangun modél.

Panginten anu asalna tina jeroeun asalna tina jantung atanapi sirah. Upami aya dina haté, éta mangrupikeun lampu anu saé anu parah pikeun cinta sagala hal, tapi anu tiasa janten cinta émosional sareng kaluar tina tanggapan umat manusa, ngaliwatan payudara, upami henteu diangkat janten seuneu tina cita-cita kana sirah. Nalika kitu diangkat tiasa dianalisis, disintésis, sareng saimbang ku gerak universal dina pamikiran anu ngajelaskeun lima prosés intelektual anu disebatkeun. Fungsi lima lipatan pikiran ngaliwatan pancaindera bakal teras dihargaan sareng kahartos. Bentuk pamikiran anu asalna dina sirah kalebet jarang disebut salaku pamikiran sabab pinuh kabentuk tanpa prosés mental. Serentak sareng penampilanna dina sirah aya hiji aksi di daérah anu aya di dasar tulang tonggong anu nyababkeun sirahna ngeusi hampang. Dina lampu ieu kahartos dunya batin pamikiran. Sumber pikir anu asalna tina jeroeun nyaéta égoitas atanapi langkung luhur Diri. Pamikiran sapertos kieu tiasa disauran ngan ukur ku hiji anu parantos ngahontal katerangan sareng ngahontal ka hikmah. Ka sadayana anu sanés disangka-sangka, dina semedi jero, atanapi ku cita-cita hasrat.

Panginten henteu dipikiran; teu kahayangna. Panginten mangrupikeun tindakan gabungan sareng pikiran. Dina harti ieu éta bisa disebut akal handap. Panginten disababkeun boh ku tindakan kahayang dina pikiran, atanapi tina pikiran kana kahayang. Panginten gaduh dua arah; anu aya hubunganana sareng kahayang sareng indra, nyaéta napsu, karep, sareng cita-cita, sareng anu dipatalikeun sareng pikiran dina cita-cita na.

Dina kubah biru anu lebar tina langit anu teu mendung angin niupkeun sareng jisim anu siga halimun badé. Tina ieu, wujud munculna ukuran anu ageung sareng janten langkung parah langkung poék dugi ka langit nyalir sareng sinar panonpoé pareum. Ribut badai, awan sareng bentuk anu sanés leungit dina gelap, rusak ngan ku lampu kilat. Upami gelap masih aya terus, maot bakal sumebar di darat. Tapi cahaya langkung permanén tibatan gelap, méga mendung dina hujan, terang sakali deui dispels gelap, sareng hasil badai anu bakal katingali. Pikiran dibentuk dina cara anu sami nalika kahayang nyandak hubungan sareng pikiran.

Unggal sél dina awak ngandung bahan sareng kuman pamikiran. Kesan sareng pikiran luarna ditampi liwat jinis, elemen, sareng pusat émosional; bau, rasa, sora, warna, sareng parasaan (nyabak), ngalebetkeun kana awak ku gerbang panca indra ngalangkungan lima pusat intelektual; pikiran ngambekan berirama, sareng sakaligus ku dua kali gerak dua arah, ngalangkungan saluruh awak, sareng éta nyababkeun sareng ngabebaskeun kuman kahirupan; kahayang masihan arah ka kahirupan anu naék ku gerakan vortex ka jantung, nampi dorongan tina sapanjang jalurna nalika naék. Upami éta dipikiran sababaraha gairah, hawa nafsu, atanapi murka, anu nampi jalan masuk sareng sanksi haté, jisim anu muram, murka, méga sapertos awan bakal naék kana sirah, tiasa stupify pikiran sareng mareuman lampu tina alesan tina manah. Maka badai gairah bakal ngamuk, pikiran anu murub sapertos kilat liren bakal némbak, bari badai gairah tahan gairah buta kedah digentos; upami diteruskeun edan atanapi maotna mangrupikeun hasilna. Tapi sakumaha dina sipat, amarah badai sapertos kitu parantos lami diséépkeun, sareng hasilnana tiasa katingali ku akal. Kahayang anu kéngingkeun lebet kana manah - upami éta tina napsu buta éta tiasa ditunduk - timbul dina seuneu ngawangun corong warna-warni ka tikoro, ti dinya ka cerebellum sareng cerebrum dimana narima sagala unsur akal dina na prosés nyerna, asimilasi, transformasi, pamekaran, sareng kalahiran. Puseur olfactory masihan bau sareng solidaritas, pusat gustatory nyababkeun éta parched sareng pait atanapi beueus sareng amis, pusat auditory nada éta janten catetan anu kasar atanapi merdu, pusat visual méré éta tokoh sareng memperkaya warna sareng warna. pusat persepsi ngarobih éta raos sareng tujuan, teras éta dilahirkeun kana dunya ti salah sahiji pusat sirah hiji éntitas anu kabentuk, kutukan atanapi berkah pikeun umat manusa. Éta mangrupikeun murangkalih pikiran sareng kahayang. Daur hirupna gumantung kana panyipta. Ti anjeunna ngagambarkeun rezeki. Pikiran anu henteu nampi khasiat anu leres salami prosés gestasi, atanapi anu dilahirkeun sateuacanna, sapertos kerangka abu, atanapi hal anu teu hirup, anu ngumbara henteu tujuanana dugi ka ditarik kana suasana jalma anu pasti tina kahayang, pikeun ngalangkungan sareng kaluar tina pikiran na sapertos jurig ngalangkungan bumi kosong. Tapi sagala pikiran anu diciptakeun ku pikiran mangrupikeun éta barudak tina pikiran, anu tanggel waler pikeun aranjeunna. Aranjeunna ngumpulkeun grup dumasar kana karakterna sareng nangtoskeun takdir kahirupan kahareup panyipta maranéhna. Janten anak, pikirkeun uih deui ka indungna. Nuliskeun suasana haté ieu ngumumkeun ayana ku perasaan anu pakait sareng karakterna, sareng meryogikeun perhatian. Upami pikiran nampik ngahibur atanapi ngadangukeun klaimna, éta dipaksa ku hukum siklus mundur dugi siklus ngamungkinkeun mulang. Sateuacanna kaleungitan kakuatan sareng henteu langkung béda dina bentuk. Nanging upami pikiran ngahibur budakna, tetep dugi ka kasegaran sareng sumanget teras, sapertos murangkalih anu ngagaduhan pikasieuneun, éta gancang-gancang gabung ka para sahabatna di buruan sareng janten kamar pikeun ngalamar salajengna.

Pikiran sumping kana hiji klaster, dina méga. Pangaruh paréntah konstélasi zodiacal, anu aya hubunganana sareng tujuh prinsip nangtukeun mumpuni pamikiran anjeun, sareng ukuran siklusna uih deui. Nalika anjeunna parantos nyababkeun sababaraha jinis, nalika uih deui ka anjeunna dina kahirupan saatos hirup, maka anjeunna parantos nguatkeun aranjeunna, sareng ku kituna aranjeunna giliran ngaleungitkeun kakuatan daya tahan tina pikiran sareng atom na awakna. dugi ka munculna pamikiran-pamikiran ieu, raos, émosi sareng dorongan, ngagaduhan kakuatan sareng teror anu tak tercirikeun nasib. Pikiran ngumpulkeun, solidify, crystalize sareng janten bentuk fisik, perbuatan sareng peristiwa, dina kahirupan hiji jalma ogé hiji bangsa. Kituna datang karep ngadadak anu teu terkawal bunuh diri, bunuh diri, maok, napsu, ogé pikeun ngadadak kabecikan sareng diri. Ku sabab kitu datangna rasa teu dikendalikan tina kasurupan, tina rancor, niat jahat, tina rasa hina, tina anu teu yakin sareng kasieun. Kituna asalna lahir di dunya ieu sareng karakter kahadean, kamurahan, humor, atanapi ketenangan, sareng lawanna.

Manusia mikirkeun sareng alam réspon ku marshalling pamikiran anjeunna dina prosesi kontinyu bari anjeunna ningal kalayan katingalina ku paningal, henteu meres sabab. Lalaki mikir dina rasa gairah, iri sareng amarah, sareng asap sareng fret sareng alam sareng sasama manusa. Manusia mikirkeun sareng ngarobih alam ku pikir na, sareng alam ngahasilkeun progeny dirina dina sagala bentuk organik salaku anak na tina pamikiran-pamikiran na. Tangkal, kembang, sato galak, reptil, manuk, dina bentukna nyaéta kristalisasi pamikiranna, sedengkeun dina unggal némutanana béda-béda nyaéta gambaran sareng ngahususkeun hiji-hiji kahayang tinangtu. Alam ngahasilkeun deui nurutkeun jinis anu ditangtukeun, tapi pamikiran lalaki nangtoskeun jinisna, sareng jinisna ukur robah sareng pamikiran na. Macan, domba, merak, parrot, sareng manuk dara kuya, bakal terus muncul salami manusa kedah ngahususkeun aranjeunna ku karakter pamikiran na. Éntitas anu ngalaman hirup dina awak sato kedah ngagaduhan karakter sareng wujudna ditangtukeun ku pamikiran manusa dugi ka dirina sorangan tiasa mikir. Teras aranjeunna moal meryogikeun deui pitulungana, tapi bakal ngawangun bentuk sorangan bahkan sapertos pamikiran manusa ayeuna ngawangun dirina sorangan sareng milikna.

Salaku lemniscate, manusa nangtung di dunya noumenal sareng fenomenal. Ngaliwatan anjeunna bahan-bahan ngabédakeun janten masalah rohani sareng ngabentoskeun di dunya fisik ieu dina tujuh kaayaan tina roh ka masalah. Ngaliwatan manusa, anu ngadeg di tengahna, tujuh kaayaan ieu di harmoni sareng janten deui zat. Anjeunna mangrupikeun penerjemah anu masihan wujud pikeun kawih nalika anjeunna ngadamel sareng nguatkeun deui - ngaliwatan pamikiran. Anjeunna ngarobih bahan padet kana halimunan sareng deui katingali - sok ku pikir. Janten anjeunna terus dina prosés na ngarobah sareng nyaring, nyiptakeun sareng ngabubarkeun, ngancurkeun sareng ngawangun awak sorangan, sato sareng sayuran dunya, ciri-ciri bangsa, iklim bumi, konformasi buana, nonoman sareng umur na. sareng nonoman salami siklus — sok ngalangkungan pikir. Janten ku cara mikirkeun anjeunna ngalaksanakeun bagian na dina padamelan pikeun ngarobih masalah dugi ka janten eling.