The Word Yayasan

"Unveil, Wahai: anu masihan rezeki ka Jagat raya; ti mana sadayana hasil: pikeun saha sadayana kedah uih deui; nyanghareupan Matahari anu leres, ayeuna disumputkeun ku pasagi lampu emas, yén urang tiasa ningali TRUTH, sareng ngalaksanakeun tugas urang sadayana, dina perjalanan kami ka Suci Suci. "

—Gaiyatri.

THE

WORD

Vol. 1 OTOBER 21, 1904. No 1

Copyright, 1904, ku HW PERCIVAL.

PESENAN KAMI.

Majalah ieu dirancang pikeun dibawa ka sadayana anu tiasa maca halamanna, éta Tmessage jiwa. Pesenna nyaéta manusa nyaéta saleresna ti sato anu diapap-idipkeun ku anjeunna - ilahi, sanaos ketuhanan na diséndél ku, sareng disumputkeun dina rumpuni daging. Manusa teu kacilakaan lahir sareng muter barang tina nasib. Anjeunna mangrupikeun kakuatan, panyipta sareng ngancurkeun nasib. Ngaliwatan kakawasaan anu jero, anjeunna bakal ngatasi sikap henteu sopan, ngagedekeun jahiliah, sareng ngalebetkeun kana karajaan. Di dinya anjeunna bakal ngaraos dipikacinta pikeun sadaya anu hirup. Anjeunna bakal janten kakuatan anu langgeng pikeun kahadéan.

Pesen anu wani kieu. Pikeun sawaréh sigana bakal aya di dunya anu sibuk dina robih ieu, kabingungan, kabingungan, kateupastian. Padahal urang percanten leres, sareng ku kakuatan bebeneran éta bakal hirup.

"Henteu aya anu énggal," filsuf modern tiasa nyarios, "filsafat kuno parantos nyarioskeun hal ieu." Naon waé anu filosofis jaman baheula nyarios, filsafat modéren parantos kaleungitan pikiran dina spekulasi anu diajar, anu dituluykeun dina garis matérial. bakal ngakibatkeun runtah anu mandul. "Imang imajinasi," saur élmuwan jaman urang materialisme, gagal ningali panyabab imajinasi. "Élmu masihan fakta pikeun anu kuring tiasa laksanakeun pikeun jalma anu hirup di dunya ieu." Élmu materialistik tiasa ngadamel gurun pasir anu subur, tingkat gunung, sareng ngawangun kota-kota anu hébat dina tempat leuweung. Tapi elmu moal tiasa ngaleungitkeun cita anu marudah sareng kasedih, panyawat sareng panyakit, atanapi teu nyugemakeun kana cita-cita jiwa. Sabalikna, élmu materialistik bakal ngaleungitkeun jiwa, sareng ngabéréskeun jagat ieu kana numpuk lebu kosmis. "Ageman," saur teolog, mikir kana kapercayaan tinangtu, "ngalaksanakeun pesen ka perdamaian sareng kabagjaan." Agama, jauh-jauh, parantos janten pikiran; atur lalaki ngalawan lalaki dina perang kahirupan; banjir bumi kalayan getih héd dina kurban agama sareng tumpah dina perang. Dibikeun cara sorangan, teologi bakal nyieun para pengikutna, nyembah berhala, nempatkeun éta Taya Wates dina bentuk sareng ngaubus kalemahan manusa.

Masih, filsafat, sains, sareng agama mangrupikeun perawat, guru, anu ngabébaskeun jiwa. Filsafatna teu aya di unggal manusa; éta mangrupikeun kanyaah sareng pangareping pikiran pikeun ngabuka sareng nangkeup hikmah. Ku élmu kapikiran diajar-pakait hubunganana ka unggal anu sanés, sareng masihan aranjeunna tempat-tempat anu ditangtoskeun di jagat raya. Ngaliwatan agama, pikiran janten bébas tina beungkeut sensuous na ngahiji sareng Tanpa wates.

Di hareupna, filsafat bakal langkung ti senam méntal, sains bakal ngalangkungan materialisme, sareng agama bakal janten unsectarian. Di hareupna, manusa bakal bertindak adil sareng bakal nyaah ka lanceukna sapertos dirina, moal sabab anjeunna ngarep-ngarep ganjaran, atanapi sieun seuneu naraka, atanapi hukum manusa: tapi kusabab anjeunna bakal terang yén anjeunna mangrupikeun bagian sasama, yén anjeunna sareng sasama-baturna bagian tina sacara gembleng, sareng yén sadayana nyaéta Dzat: yén anjeunna teu tiasa nganggu sanés anu sanés ngaganggu nyalira.

Dina perjuangan pikeun ayana duniawi, pria silih tanding dina upaya pikeun ngahontal kasuksésan. Saatos ngahontal di biaya sangsara sareng kasangsaraan, aranjeunna tetep teu puas. Neangan anu idéal, aranjeunna ngudag bentuk anu saé. Dina nangkepna, éta musnah.

Kahadean sareng teu jahil ngajadikeun hirup hiji ngalamun sing jelas sareng bumi mangrupikeun kana naraka. Tangis nyeri ngahiung sareng seuri homo. Fits kabagjaan dituturkeun ku spasms tina marabahaya. Lalaki ngarangkul sareng nempel langkung caket kana cicirenana, sanaos nalika ditunda ku aranjeunna. Panyakit, eujeung maot, nyerang rélal. Maka kadenge pesen tina jiwa. Pesan ieu mangrupikeun kabiasaan, kadeudeuh, katengtreman. Ieu mangrupikeun pesen anu bakal urang bawa: kakuatan pikeun ngabebaskeun pikiran tina jahiliah, prasangka, sareng tipu daya; wani wani neangan kabeneran dina unggal wujud; cinta pikeun nanggung beban masing-masing; karapihan anu aya kana pikiran anu dibebaskeun, manah kabuka, sareng eling kana kahirupan anu teu kahadéan.

Hayu sadayana anu nampi pesen ieu. Siap anu gaduh "Kecap" pikeun masihan anu bakal nguntungkeun batur diajak diajak nyumbang halamanna.