The Word Yayasan

Pikiran manusa mangrupikeun manusa, kahayang éta iblis.

Kahayang pikeun jinisna sareng kahayang kakuatan nyiptakeun naraka.

Naraka gaduh panguasaan di dunya fisik, libra, jinis, sareng dina dunya psikis, virgo-scorpio, bentuk-kahayang.

— Zodiak

THE

WORD

Vol. 12 Nopémber, Xnumx. No 2

Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

HELL.

TIADA kecap parantos antagonis sareng diperang, ngaganggu sareng ajrih, kaganggu sareng ngilu pikiran manusa langkung tina pamikiran sareng kecap naraka. Ampir sadaya anu teu biasa sareng éta, seueur henteu tiasa nyarios tanpa éta, sababaraha bros ngeunaan éta, tapi, di luar hiji garéja sareng pangakuan, sababaraha anu cekap cekap perkawis éta tanpa prasangka milari mana éta, naon éta, sareng upami éta , naha éta.

Pamikiran naraka dipasang ku sadaya sistem religi sareng parantos dikedalkeun ku kecap anu dipasihkeun ka umat ku teolog agama éta. Malah suku liar ngahibur kana pikir naraka; sanaos aranjeunna henteu gaduh set agama anu aranjeunna ngarepkeun sababaraha tempat atanapi kaayaan anu ditepikeun dina pikiran maranéhna ku hiji kecap anu nangtung pikeun naraka.

Pamikiran naraka datang ka urang khususna tina sumber Ibrani, Yunani sareng Latin; tina kecap sapertos gehenna, sheol, tartaros, hades. Ahli teologi Kristen parantos mundur kana anggapan kuno sareng parantos diaktipkeun, ngagedé, dicét, nyeri, hartos kuno kana inohong sareng pamandangan sapertos anu disarankeun ku exigencies agama sareng motif anu dipenta aranjeunna. Janten naraka parantos didadarkeun salaku tempat dimana anjeunna lebet didamel pikeun ngalaman kasiksa, siksaan, sareng panyiksaan tina rupa-rupa tingkat inténsitas sareng durasi.

Naraka disarioskeun ka mana-mana kaluar tina dunya ieu. Konon aya di tengah bumi; jeung deui, di handap bagean bumi, sareng, bakal ayana di handapeuneun urang. Hal ieu diucapkeun dina istilah sapertos liang, kubur, kubur atanapi pit karusakan, handapeun dasarna, bumi bayangan, tempat kawih atanapi daérah, tempat tempat jahat. Konon aya kerung, guha, tempat gawé, panjara, tempat ngendalikeun nyeri, tempat anu katutup atanapi disumputkeun, tempat siksa, walungan atanapi tasik seuneu, tempat anu jin musnah. Disebutkeun ogé janten jero, poék, sadayana merhatos, teu kaampenan, teu kaduhung, sareng siksaan sajajalan. Éta didadarkeun salaku tempat dimana seuneu sareng walirangna teu karasa gancang-gancang na dimana cacing na gnaws sareng teu pernah sugema.

Naraka teologis parantos dianggo pikeun ngingetkeun jalma kana kabutuhan anu penting pikeun aranjeunna pikeun ngagaduhan agama sahingga kabur naraka. Tapi henteu kontén diri kalayan masihan conto anu pikaresepeun pikeun jalma-jalma dewasa, para teolog parantos aktipitas dina ngajéntrékeun sababaraha barudak sababaraha lembaga naraka. Dina tulisan ngeunaan sababaraha panampi Brahmanisme, Monier Williams ngabandingkeun aranjeunna langkung hadé kalayan naraka Kristen sareng nyarioskeun buku Katolik Roma pikeun murangkalih anu ditulis ku Wahyu J. Furniss. Bapa Pandhita, dina kateranganana, parantos kénging-énggalkeun ka dungeon kaopat anu mangrupikeun cerek ngagolak. "Dangukeun," saur anjeunna, "aya sora anu sapertos kedutan tina ngagolakkeun. Getih dikodé dina otak anu disorot; uteuk ngagolak sareng ngabodok di sirah na; sungsum ngagolak dina tulang. "Anjeunna terus," Gelar kalima nyaéta oven panas beureum anu aya budak leutik. Ngadenge kumaha jeritna kaluar; tingali kumaha péngkolan sareng twists sorangan dina seuneu; éta meok sirahna kana hateup oven. ”Buku ieu ditulis pikeun kapentingan anak ku bapa garéja Katolik Roma.

Monier Williams ngarujuk kana panulis sanésna anu masihan pandangan anu lengkep sareng umum dina tungtung dunya sareng nasib anu jahat. Anjeunna nyerat, "Dunya sigana bakal dirobih janten laut anu saé atanapi seuneu bumi anu saé, dimana anu jahat bakal kalimputan, anu sok aya dina badai, dimana aranjeunna bakal ngalungkeun sareng-margi, teu gaduh dinten istirahat peuting . . sirah na, panon, basa, tangan, kaki, awakna sareng vitals salamina salamina pinuh ku glowing, lebur seuneu, cukup galak ngalembereh batu sareng unsur. "

Mulang kana wincikan, Monier Williams nyebutkeun tina hutbah tina da'wah anu sohor, anu nyarioskeun kana panongtonna naon anu bakal diarepkeun salaku nasibna-kacuali aranjeunna bakal asup kana agama éta ngan ukur kasalametan maranéhna. "Nalika anjeun maot jiwa anjeun bakal disiksa nyalira; anu bakal naraka pikeun eta; tapi dina Dinten kiamat, mayit anjeun bakal ngagabung sareng jiwa anjeun sareng thy bakal gaduh kembar kembar; awak nyapu pelesir getih anjeun, sareng jiwa anjeun kaserang panyiksa. Dina seuneu anu galak, persis sapertos anu kami parantos di bumi, awak anjeun bakal, sapertos asbés, salilana henteu kajagaan; sadaya jalan urat anjeun pikeun suku nyeri dina; unggal saraf senar anu setan bakal salamina maénkeun nada diabolis na tunggara anu henteu kapisah. ”

Ieu mangrupikeun katerangan anu lumayan sareng dipetik dina waktos anu sacara modern. Tapi nalika pikiran janten langkung terang yén argumen pikaresepeun sapertos beurat, sareng jinis hels sapertos kitu kaluar tina busana. Kanyataanna, kalayan terus nambahan jumlah kultus énggal, kapercayaan anu modis ayeuna janten: teu aya naraka. Janten pendulum angkat ti hiji ekstrim ka anu sanés.

Dumasar kana jinis pikiran anu asup kana awak jasmani, kapercayaan manusa di, ngalawan atanapi perkawis naraka parantos parobihan sareng bakal robih ti waktos ka waktos. Tapi aya anu parantos masihan sareng masih nyababkeun pendapat sareng kapercayaan ngeunaan naraka. Apan meureun henteu naon anu dicét. Tapi upami teu aya naraka ayeuna maka teu pernah aya naraka, sareng sadaya pikiran hébat anu gusti sareng subjek anu gusti sareng hiji hal anu teu aya eksistensi, sareng sajuta-yuta jutaan jaman baheula anu parantos cicing sareng parantos panginten ngeunaan naraka ngarepkeun sareng hariwang kana diri ngeunaan hiji hal anu henteu aya sanés pisan.

Doktrin anu diayakeun sacara umum ku sadaya agama ngandung hal anu leres, sareng naon anu kedah diajarkeun ku manusa. Nalika tokoh sareng karya fresco disisihkeun, hiji mendakan kabutuhan-bahan pangajaran anu leres.

Dua kabutuhan doktrin nyaéta, kahiji, sangsara; salaku hasil tina, kadua, tina aksi anu salah. Aya hiji hal dina manusa anu disebut gerentes. Gerentes nyarios ka manusa nalika henteu ngalakukeun salah. Upami manusa henteu patuh kana ati, anjeunna henteu salah. Nalika anjeunna ngalakukeun salah anjeunna sangsara. Sangsara-Na sabanding sareng anu salah dilakukeun; éta bakal langsung atanapi ditunda sapertos ditangtukeun ku panyababna anu ngabalukarkeun tindakan. Pangetahuan manusa anu asli tina salah, babarengan sareng penderita anu anjeunna parantos ngalaman, mangrupikeun dua kanyataan anu aya di tukang kapercayaanna di naraka. Ieu nyababkeun anjeunna nampi némologis doktrin ti teolog, anu direncanakeun, diwangun sareng dipasang kalayan parabotan, alat-alat sareng suluh, diperyogikeun pikeun digawé di leungeun.

Ti sistem agama anu rumit ka iman sederhana hiji bangsa anu teu mampuh, masing-masing ngarencanakeun sareng ngalereskeun naraka salaku tempat sareng hal-hal anu pas pikeun nyababkeun teu ngarareunah sareng ngilu kasulitan. Di nagara tropis agama pituin ngagaduhan naraka anu panas. Jalma anu hirup dina suhu kutub ngagaduhan naraka tiis. Di zona énggal jalma-jalma ngagaduhan héla. Sababaraha agama rupa-rupa jumlahna. Sababaraha agama nyayogikeun dua puluh dalapan atanapi langkung panawaran sareng sub-divisi sareng departemén sahingga ngagaduhan akomodasi cocog sareng sarat sadaya.

Agama kuno nyayogikeun pitulung pikeun iman-imanna. Masing-masing tina sababaraha denominasi ageman Kristen nyayogikeun naraka, henteu pikeun jalma anu kagolong kana denominasi sareng anu percaya kana doktrin tinangtu, tapi pikeun denominasi Kristen anu sanés, jalma-jalma agama anu sanés, sareng jalma-jalma anu teu percaya kana agama. Ti panawaran kaayaan anu hampang sareng panengah ka jalma anu paling parah sareng kasabaran, panangan sagala jinis sareng derajat dipercaya.

Faktor pangpentingna apan apan agama iblis. Unggal agama ngagaduhan setan sareng unggal Iblis béda-béda bentuk sareng jasa anu dipayunkeun ti sétan-sétan sanés. Syetan nyayogikeun dua tujuan. Anjeunna ngagoda sareng ngarayu manusa pikeun ngalakukeun salah, sareng anjeunna yakin bakal nyekel jalma anu ngalakukeun. Iblis diidinan sadaya kabébasan anu diarepkeun dina usahana pikeun ngagoda manusa, sareng upami anjeunna sukses dina usaha, anjeunna pikantuk jalmi janten ganjaran-Na.

Kanyataan di tukangeun kapercayaan Iblis nyaéta ayana jalma anu mikahayang sareng pangaruh sareng kakuatanana dina pikiranna. Kahayang dina manusa mangrupikeun tukang sihir. Upami manusa nyerah kana anu nyababkeun hukum-hukum anu teu disalahi hukum-hukum anu ditetepkeun ku nurani sareng standar moral -na, anjeunna dipasung ku éta kénginganana aman sakumaha Iblis anu nyatakeun pikeun nahan nasabahna dina perhambaan. Sakumaha seueur jinis nyeri sareng karep anu ngabantosan kana kahayang, janten seueur sétan sareng panci sareng hartosna kasangsaraan.

Pikiran barudak sareng anu teu sopan sareng anu sieun aya dina warped sareng kalungguhanana pikeun kalungguhanana dina kahirupan ku doktrin-doktrin téma-téma teologis. Allah parantos dizalikeun sareng Iblis anu difitnah ku anu ngoyok, maksudna atanapi énggal tina éksplorasi.

Anu salah pikeun nyorot ibu sareng murangkalih anu matak pikasieuneun jalma sareng doktrin anu énggal ngeunaan naraka. Tapi éta hadé pikeun sadayana terang ngeunaan naraka, dimana, naon, sareng kunaon kitu, sareng naon anu gaduh hubungan manusa. Aya seueur anu leres dina pernyataan umum ngeunaan hell teologis, tapi doktrin sareng variasi na parantos dibobol, dibeungkeut, disangkut, misshapen, yén pikiran antagonis, moyok, nolak percanten atanapi teu ngaleungitkeun doktrin.

Naraka sanéskeun hukuman anu langgeng, sareng pikeun awak atanapi pikeun jiwa. Naraka sanés tempat anu saatos atanapi saatosna "dinten kiamat" mayit manusa bakal kabangkitan sareng tuang dimana aranjeunna bakal kaduruk salamina sareng kantos tanpa pernah dikonsumsi. Naraka henteu tempat, dimana orok atanapi jiwa orok sareng henteuaptis lebet sareng nampi siksaan saatosna. Henteu mangrupikeun tempat dimana pikiran atanapi jiwa nampi siksaan nanaon sabab henteu ngalebetkeun sabagian gareja atanapi nampi sababaraha akidah khusus atanapi artikel iman khusus. Naraka henteu tempat atanapi kubur, atanapi liang, atanapi panjara, atanapi kajero belerang anu ngaduuhan ka awak manusa atanapi jiwa dibuang saatos maot. Naraka henteu tempat pikeun genah atanapi ngalungkeun déwa anu ambek atanapi anu dipikacinta, sareng anu anjeunna ngahukum jalma anu henteu patuh paréntahna. Teu aya garéja anu ngagaduhan monopoli naraka. Naraka henteu kanggo kapentingan gereja atanapi agama.

Naraka gaduh panguasaan di dua alam; dunya fisik sareng dunya astral atanapi psikis. Beda fase-doktrin anu naraka dilarapkeun ka hiji atanapi sadua-dua alam. Naraka tiasa lebet sareng dialaman bari di dunya fisik sareng pangalaman éta tiasa diperpanjang kana dunya astral atanapi psikis salami kahirupan fisik atanapi saatosna maot. Tapi ieu henteu kedah sareng henteu nyababkeun salah sahiji teror atanapi kasieun. Mangrupikeun alamiah sareng salaku urut salaku kahirupan sareng kamekaran di dunya fisik. Penguasaan naraka di dunya jasmani tiasa kahartos ku akal sanés anu teu cekap dikalangkung atanapi henteu kusam teuing janten dicegah. Penguasaan naraka di dunya psikis atanapi astral ogé tiasa dipaham ku hiji anu henteu keukeuh yén teu aya astral atanapi psikis dunya sareng hiji anu henteu percanten yén pati maot atos sadayana sareng yén henteu aya kaayaan anu bakal datang saatos maot.

Pikeun unggal lalaki bakal kabuktian sakapeung dibuktikeun ayana ayana hal anu ditepikeun ku kecap naraka. Hirup di dunya fisik bakal ngabuktoskeun kana unggal manusa. Nalika manusa asup ka dunya psikis pangalamanna di dinya bakal ngalaksanakeun buktina anu sanés. Moal kitu, teu perlu pikeun manusa ngadagoan dugi ka maot dugi ka ngalaman naraka astral atanapi psikis. Éta pangalaman panginten nalika hirup dina awakna awakna. Padahal dunya psikis panginten janten pangalaman saatos pupusna henteu tiasa didamel di dinya sacara intelektual. Éta tiasa dikenal sareng intelektual diurus bari manusa hirup dina awak fisik sareng saacan maot.

Apan henteu cicing atanapi permanén. Éta parobahan kualitas sareng kuantitas. Jalma tiasa nyabak wates naraka atanapi ngajalajah misteri-jeru anu jero. Anjeunna bakal tetep teu jahil atanapi diajar tina pangalaman na dumasar kana kalemahan atanapi stregnth sareng kapasitas pikiran na numutkeun kahendak na pikeun ngadamel ujian sareng ngaku kanyataan -na numutkeun papanggihanana.

Aya katingalina aya dua rupa naraka di dunya fisik. Aya naraka pribadi sorangan, anu ngagaduhan tempatna dina awakna nyalira. Nalika naraka dina awak hiji aktif janten ngahasilkeun nyeri anu seueur jalma anu akrab. Teras aya naraka umum atanapi komunitas, sareng di mana unggal jalma ngagaduhan bagian. Naraka henteu sakaligus dipanggihan, sareng upami éta, éta ditingali éra sareng salaku sakabéhna individu. Henteu aya garis anu jelas.

Nalika manusa terus ngajalajah anjeunna bakal mendakan yén "Iblis sareng malaikat-Na" tiasa nyandak - sanaos henteu bentukna fisik. Sétan naraka pribadi sorangan mangrupikeun kahayang pikeun overmastering sareng panguasa. Malaikat Iblis, atanapi sétan-sétan, nyaéta napsu, hawa nafsu, hawa nafsu sareng hawa nafsu anu taqwa sareng ngabdi kana kahayang pangareping, Iblis. Kapala pangareping dikuatkeun sareng dicandak ku tentara-malaékana sétan-sétan, hawa nafsu, sareng anjeunna dipasihan kakuatan sareng diidinan ku panguasaan. Sanaos anjeunna dibéré atanapi diidinan panguasaan iblis henteu katémutan sareng naraka tetep henteu kanyahoan sanajan aktip. Nalika manusa nurut, parleys atanapi ngadamel tawar sareng atanapi ngahasilkeun hawa nafsu sareng hawa nafsu, iblis sareng naraka henteu dipikanyaho.

Sanaos manusa ngiringan watesna sareng ngalaman sababaraha nyeri anu aya di pinggiran domain, ieu henteu kanyahoan ku nilai leresna sareng dianggap salaku kacilakaan hirup. Janten kahirupan saatos kahirupan manusa kana dunya jasmani sareng anjeunna pramuka wates naraka, sareng nganikmati sababaraha nikmat sareng mayar harga atanapi hukuman naraka. Sanaos anjeunna tiasa janten lebet kana domain anjeunna henteu tiasa ningali sareng henteu terang sih. Maka naraka tetep ghaib sareng teu dipikanyaho lalaki. Sangsara naraka ngiringan indulgences anu teu lumrah, henteu sah, sareng kaleuleuwihi tina napsu sareng hawa nafsu, sapertos batin babasan, kaleuleuwihan obat-obatan sareng alkohol, sareng variasi sareng panyalahgunaan fungsi seks. Di unggal gerbang naraka aya anu teu kedah dilebetkeun. Induksi mangrupikeun sensasi pelesir.

Salami manusa nuturkeun naluri sareng hawa nafsu anjeunna moal terang seueur perkawis naraka, tapi bakal hirup hirup alami kalayan rencang alami na anu ngan nyabak naraka. Tapi batin moal sugema ngantunkeun sababaraha bagian atanapi kaayaan alam semesta anu henteu kapendudukan. Janten dina jéntréna pikiran dina waktos sanés ngalanggar hukum, sareng nalika éta naraka dilebetkeun. Pikiran milarian nikmat sareng nampi éta. Nalika pikiran terus mikaresep, anu kedah dilakukeun ngalangkungan organ rasa, aranjeunna janten kusam; aranjeunna kaleungitan katampi sareng ngabutuhkeun stimulasi anu langkung ageung; jadi pikiran téh ngadesek ku maranéhna pikeun nyieun nikmat anu langkung alit. Milarian langkung pikaresepeun, sareng ngusahakeun ningkatkeun kénginganana, éta ngalanggar hukum sareng pamustunganana nampi sakadar pinalti tina sangsara sareng nyeri. Éta kakara asup naraka. Pikiran urang tiasa kaluar tina naraka saatos ngagentos hukumanana tina sangsara akibat tina polah anu teu disababkeun. Tapi pikiran goblog éta henteu sanggup ngalakukeun ieu sareng nyobian ngukum hukuman. Dina raraga loloskeun kasiksa, pikiran nyobian salaku antidote anu langkung pikaresepeun sareng diayakeun di jalan gancang tina naraka. Janten pikiran tina kahirupan ka akumulasi, tautan ku tautan, ranté hutang. Ieu dilakukeun ku pamikiran sareng perbuatan. Ieu mangrupikeun ranté sareng anjeunna kabeungkeut sareng anjeunna dicepeng ku kaputusan kaputusan anjeunna, Iblis. Sadaya pamikiran lalaki parantos ngumbara rada kana domain naraka sareng sababaraha anu parantos angkat kana misteri na. Tapi sababaraha urang anu diajarkeun kumaha atanapi tiasa nyandak pangamatan, ku kituna aranjeunna henteu terang kumaha jarakna, atanapi henteu terang naon waé anu kedahna lakukeun pikeun kaluar.

Naha anjeunna henteu terang, unggal pamikiran lalaki anu hirup di dunya fisik aya di naraka. Tapi naraka moal leres-leres dikenal sareng Iblis moal dipikanyaho ku anjeunna ku cara alami biasa sareng gampang. Pikeun mendakan naraka sareng terang Iblis kedah ngalanjukeun pikeun ngalakukeun éta sacara intelektual, sareng kedah siap nyandak akibatna. Konsékuansi aya dina mimiti sangsara, anu ajeg ningkat. Tapi tungtungna aya kabébasan. Salah kedah henteu nyarios ka saha waé yén anjeunna bakal mendakan naraka sareng ngawasa iblis. Anjeunna tiasa sareng kedah ngalakukeun duaan nalika hirup di dunya.

Pikeun mendakan naraka sareng nyumponan Iblis hiji-hijina ngan ukur nolak sareng nalukkeun sareng ngontrol kahayangna anu kaputusan. Tapi manusa henteu sering janten tantangan dina kaayaan dasar anu leres sareng mutuskeun. Kahayang hébat ieu nangtung dina latar tukang, tapi anjeunna pimpinan sadayana malaikat-malaikat, sétan-sétan anu langkung alim. Janten manusa, nalika anjeunna tangtangan ka Iblis, nyumponan ngan ukur salah saurang kaptén atanapi anu dibawah. Tapi malah nangtang salah sahiji ieu cukup pikeun masihan nangtang perang anu hébat.

Hiji sadaya kahirupan tiasa kalebet dina nangkep sareng ngadalikeun sababaraha anu langkung anggo. Ku pajoang sareng ngatasi sababaraha napsu tinangtu, atanapi ku nolak didominasi ku sareng damel pikeun ngahontal sababaraha ambisi anu salah, saurang manusa ngarobih salah saurang malaikat iblis. Masih anjeunna henteu nyumponan iblis gedé. Kahayang hébat, master-Iblis, tetep jauh di tukang, tapi dibuktikeun ka anjeunna dina dua aspékna: kelamin jeung kakuatan; aranjeunna masihan anjeunna naraka-saatos karesepna. Dua ieu, jinis jeung kakawasaan, gaduh asal-usulna dina misteri nyiptakeun. Ku nalukkeun sareng ngatur aranjeunna sacara intelektual hiji solves masalah ayana eksistensi sareng manggihkeun bagian na dina éta.

Usaha anu ditangtukeun pikeun ngatasi kahayang master nyaéta tangtangan pikeun sareng sétan iblis. Tujuan hubungan seks nyaéta persatuan. Supados terang persatuan salah henteu kedah diatasi ku kahayang séks. Rahasia sareng tujuan kakawasaan nyaéta ngahontal kana intelijen anu ngabantosan sadayana. Pikeun calakan dina cara ieu saurang kedah nungkulan sareng janten kekebalan kana kakuatan kakuatan. Hiji anu dikawasa ku kahayang séks atanapi anu gaduh kakuatan pikeun teu tiasa terang naon persatuan atanapi naon kecerdasan anu ngabantuan. Tina pangalamanna ngalangkungan seueur kahirupan, pikiran milari kamekaran, boh tina prosés intelektual atanapi ku cita-cita ketuhanan atanapi ku duanana. Nalika pikiran terus maju dina kamekaranana, éta nyumponan seueur kasusah sareng kedah diasuh ku atanapi ngantosan seueur pamikiran indra sareng seueur atraksi pikiran. Tumuwuh sareng kamekaran tina pikiran teu kalebet nyababkeun éta kalibet dina perjuangan anu hébat sareng iblis, perjuangan sareng séks, sareng saatos éta, nyerahkeun setan ahir ku cara nyababkeun kakuatan pikeun kakuatan.

Mystics sareng sage parantos digambarkeun sareng ngajelaskeun pamikiran dina perjuangan, ku gambaran sapertos déskripsi sapertos Laocoon, labors of Hercules, mitos Prometheus, legenda bulu emas, carita Odysseus, legenda Helen tina Troy.

Seueur mistik parantos lebet naraka, tapi teu saeutik anu ngalahirkeun sareng nundutan syetan. Sababaraha anu sanggup atanapi tiasa neraskeun tarung saatos set kahiji sareng kitu, saatos aranjeunna parah sareng parut ku duka ganda hasrat pikeun hubungan seks sareng kahayang pikeun kakawasaan, aranjeunna parantos dipasihkeun, ngantunkeun pertarungan, dikalahir , sareng aranjeunna tetep tunduk kana kahayangna. Dina mangsa perdebatan, aranjeunna parantos seueur teuing tina goad sabab daék nangtung. Saatos dirumuskeun, seueur nyangka yén aranjeunna tiasa nalukkeun sabab sesa bertarung sareng kusabab kasuksésan anu tangtu anu milu mangrupikeun pahala pikeun kiriman saatos pertarosan. Sababaraha anu ngutuk diri salaku impian impian sareng bodoh pikeun ngagaduhan kana émosional atanapi teu mungkin. Henteu aya tanda-tanda ka luar ngeunaan kasuksésan nalika saurang parantos berjuang sareng nungkulan setan sareng ngaliwat naraka. Anjeunna terang anjeunna, sareng sadaya rinci anu aya hubungkeun.

Bagian anu paling kasar atanapi darajat naraka, aya penderita atanapi siksaan liwat awakna. Nalika awak jasmani dina kasehatan sareng kanyamanan henteu aya pamikiran atanapi saran ti dinya naraka. Zona kaséhatan sareng kanyamanan ieu tinggaleun nalika fungsi awak henteu kucara, kacilakaan kana awak diserang, atanapi nalika cravings alami awak teu sugema. Hiji-hijina jenis naraka fisik anu mungkin pikeun manusa ngalaman dirasa nalika cicing di dunya fisik ieu. Lalaki ngalaman naraka fisik minangka hasil tina rasa lapar sareng ngilu. Upami dahareun diperyogikeun ku rasa lapar awakna dimimitian, sareng rasa lapar janten langkung parah sabab awakna ditolak dahareun. Awak anu séhat sareng séhat langkung gampang katereputan rasa lapar ti hiji anu parantos naeun. Nalika dahareun ditolak awak sareng awakna nangis kaluar tina tuangeun, pikiran aya anu kagum sareng nyedekkeun rasa lapar ku mikirkeun tuangeun anu teu ngagaduhan. Nalika pikiran tetep mikir kasiksa awak diperingkeun, sareng unggal dinten saatos awak janten langkung ampuh, sareng liar. Lapar janten kalaparan. Awak janten tiis atanapi demam, létah diparut dugi ka badan janten kerangka langkung saé sareng sanés-sanés pikirna nyababkeun sangsara awak langkung parah ku mikirkeun rasa awakna. Hiji anu ngahasilkeun penderitaan ku ibadah puasa sacara suksés henteu ngalaman naraka kecuali dina fase anu paling hampang, sabab ibadah puasa sukarela sareng pikeun sababaraha tujuan sareng tujuan ku akal. Dina ibadah puasa sukarela pikir teu ngagedékeun rasa lapar ku cara méré jalan ka anu sono. Éta nolak pamikiran sareng nyorong awak pikeun kaluar pikeun jangka waktu anu dimaksud, sareng biasana pikiran nyarios ka awak yén éta bakal ngagaduhan tuangeun nalika puasa réngsé. Ieu bénten béda ti naraka anu diabaran ti kalaparan sacara sanés.

Jalma anu séhat teu ngawitan ngartos naon sih tina nyeri fisik dugi ka anjeunna parantos ngalaman sababaraha pangalaman sapertos nyeri huntu luncat. Upami anjeunna ngagaduhan mata anu luareun, rahangna remuk, napasna hésé; upami anjeunna murag kana kendi asam anu ngagolak atanapi leungit kulit sirahna, atanapi upami anjeunna ngagaduhan kanker tuang dina tikoro, sagala instansi sangsara anu disababkeun ku kacilakaan anu disebut koran na pinuh, naon waé pangalaman sapertos kitu bakal nempatkeun hiji naraka . Inténsitas naraka-Na bakal nurut kana kamampuan sareng kamampuanana pikeun nandang, kitu ogé kana intensitas sangsaraan awak ku pikiran anu pikasieuneun sareng khuatir, sapertos kasus sareng korban inisi Spanyol. Jalma anu ningali anjeunna moal terang naraka-Na, sanaos aranjeunna simpati sareng ngalakukeun pikeun anjeunna naon anu aranjeunna tiasa. Pikeun ngahargaan naraka-Na hiji jalma kedah tiasa nempatkeun dirina dina tempat anu sangsara tanpa diréduksi ku nyeri. Saatos éta langkung ti hiji anu ngalaman naraka sapertos kitu hilap, atanapi gaduh émut impian waé.

Teu aya anu namina atanapi kaayaan saatos maot sapertos apan teologis, kecuali arsiték-tukang hiasan anu tiasa mawa gambar anjeunna dicét salami hirupna fisik. Ieu boro kamungkinan; tapi sanaos tiasa, batur ti anjeunna moal ngalaman aranjeunna. Gambar héndsét ngan ukur pikeun anu dicét.

Maotna alami sapertos kalahiran. Nyarios saatos pupusna mangrupikeun sipat alami sareng sekuen salaku hambalan berturut-turut kamekaran dina awak fisik. Bédana nyaéta, ti saprak budak leutik nepi ka wawanen, aya gugol, datang babarengan, sadaya konstituén manusa anu diwangun; sedengkeun, nalika atanapi maot aya anu laun bertahap ku pikiran sagala bagian bagian kasar sareng rasa, sareng uih deui kana kasalahan murni idéal.

Pikiran anu nempel paling gairah ka sensasi daging sareng nyandak nikmatna anu paling hébat bakal ngagaduhan naraka parah. Naraka nya ayana dina misahkeun pikiran tina kahayang jeung sensasi, dina anggeus maot maot. Naraka réngsé nalika pikiran misahkeun sorangan tina hawa napsu anu nempel ngeunaan éta. Dina maotna aya kadang, tapi henteu salawasna, tuluyan jati salaku jalma anu sami sareng akal dina kahirupan fisik. Sababaraha pikiran saré pikeun hiji waktu saatos maot. Pikiran ngeunaan kapribadian anu berpegang kana anggapan yén aranjeunna diwangun sareng neraskeun kana panca indra anu paling terang. Saatosna maot naraka dimimitian saatos pikirna bébas tina awak jasmani sareng nyiar masihan ekspresi idéal pikeun hirup dina kahirupan baheula. Kaputusan kaputusan hirup, dikuatan ku sadaya kahayang anu langkung alit, nyatakeun perhatian pikiran sareng nyoba pikeun ngadorong pikiran pikeun ngaku sareng ngaku kasatiaan. Tapi batin henteu tiasa, sabab éta béda tina alam sareng nyiar kabébasan tina hawa nafsu sapertos anu henteu tetep kalayan idéal anu diayakeun nalika hirup tapi éta henteu tiasa masihan ekspresi lengkep. Naraka ngan ukur kanggo periode anu dibutuhkeun ku akal pikeun ngabebaskeun diri tina hawa nafsu anu nyegahna, pikiran, tina milari karajaan sorangan. Jantenna waktos tapi tiasa waé atanapi waktos panjang. Mangtaunna, sual lilana naraka, nyaéta anu parantos naékkeun kana teolog abadi abadi atanapi sajajalan. Theologian ngira-ngira yén waktu naraka janten sajajalan-salaku wates pamikiran waktos anu henteu terbatas dina dunya fisik. Waktos fisik, atanapi waktos dunya fisik, henteu aya di sabada maot nyatakeun. Unggal nagara gaduh ukuran waktosna nyalira. Numutkeun kana inténsitas sensasi hiji kalanggengan atanapi jangka waktu anu ageung sigana sigana bakal digambar, atanapi sakedap tiasa diperpanjang ka kalanggengan. Pikeun pikiran komprehensif ngeunaan tindakan gancang, kalanggengan naraka tiasa janten pangalaman sakedap. Pikiran anu kusam sareng bodo butuh waktu naraka anu panjang. Waktu mangrupikeun misteri anu langkung hébat tibatan naraka.

Masing pikiran masing-masing nanggung jawab pikeun naraka anu panjang atanapi pondok saatosna maot ogé dina kahirupan. Salila periode saatos pupus sareng sateuacan anjeunna tiasa langkung naraka, pikiran kedah nyumponan sareng nungkulan setan. Sanding kana kakuatan pikiran sareng definisi pamikiran, Iblis bakal nyandak wujud tur tiasa katarima ku akal. Tapi Iblis teu tiasa nyandak wujud upami pikiran teu tiasa masihan anjeunna. Iblis henteu muncul sami dina sagala pikiran. Masing-masing pikiran boga setan sorangan. Unggal sétan cukup cocog sareng kakuatan sareng pikiran masing-masing. Sétan nyaéta kahayang anu didominasi sagala kahayang kahirupan nu nembé réngsé, sareng bentukna nyaéta bentuk komposit anu diwangun tina sagala pamikiran duniawi sareng daging hirup éta. Pas Iblis anu katarima ku akal, aya peperangan.

Perangna henteu tina batu karang, guludug sareng kilat, seuneu sareng walirang, sakumaha ngalawan awak sareng jiwa. Gelut téh antara pikiran jeung kahayang. Pikiran nuduh setan sareng Iblis nuduh pikiran. Pikiran mrentah setan supaya indit, jeung Iblis nolak. Pikiran méré alesan, Iblis ngajawab kalayan nunjukkeun kahayang anu ditungtut ku pikiran dina kahirupan fisik. Masing-masing kahayang sareng tindakan anu dilakukeun atanapi disatujuan ku pikiran salami hirup disindir sareng kaget kana pikiran. Kahontal ngabalukarkeun siksaan. Sangsara ieu mangrupikeun seuneu naraka sareng walirang sareng siksaan anu parantos dipotong ku teolog kana hélem téologis-na. Iblis nyaéta master-kahayang hirup, dipangkas kana wujud. Seueur rupa bentuk anu béda-béda pasamuan anu dipasihan ka sétan-sétan nya éta kusabab rupa-rupa sétan sareng nafsu, dibere bentuk saatos maot ku seueur pikiran.

Sababaraha agama jaman ayeuna urang henteu émut sapertos anu lami. Sababaraha agama kuno ngijinkeun akal pikeun kaluar tina naraka yén éta bisa meunang pahala pikeun kahadéan anu parantos dilakukeun nalika dina kahirupan fisik. Hiji denominasi agama Kristen nyepetkeun setanna sareng nyanggakeun jalma kaluar tina naraka, upami réréncangan na bakal mayar waragad sareng pituah ka gareja. Tapi moal aya pasualan anu bakal dilaksanakeun pikeun lalaki anu henteu cekap pikeun asup kana gereja kasebut sateuacan anjeunna maot. Anjeunna kedah tetep di naraka salawasna, sareng Iblis tiasa laksanakeun sareng anjeunna sakumaha anu dipikahoyong, janten aranjeunna nyarios. Panginten anu lain ngirangan pendapatan maranéhna ku beuki kaku dina kaputusannana. Teu aya anu siga usaha atanapi sanés kaluar tina naraka maranéhanana. Upami anjeun asup anjeun kedah tetep asup. Naha anjeun asup atanapi tetep kaluar gumantung kana naha anjeun henteu percanten atanapi henteu percanten kana akidah tiap-tiap garéja kasebut.

Tapi naon waé anu garéja tiasa nyarios, kanyataanna éta anggeus setan, kersaning wujud, parantos nunjukkeun sareng dituduh ménu sadaya kasalahan anu parantos dilakukeun salami hirup, sareng saurna parantos ngalaman siksaan anu disababkeun ku kahayang anu ngaduruk. maka syetan henteu tiasa nahan akal, pamikiran bagian perusahaan sareng aya tungtung kana naraka éta. Pikiran nuju jalan pikeun ngaraosan waktos istirahatna atanapi ngimpi ngalangkungan cita-citana, nyiapkeun pikeun mulang deui ka dunya fisik pikeun ngamimitian istilah sakola deui dina kelas na. Sétan tetep dina kaayaan kahayangna bari, tapi kaayaan kitu naraka kitu pikeun kahayang. Teu gaduh pikiran, Iblis teu tiasa neruskeun salaku wujud sareng janten bertahap ngumbar kana kakuatan-kakuatan anu khusus anjeunna namina. Éta mangrupikeun tungtungna éta Iblis hususna.

Naraka sareng Iblis teu matak dipikirkeun ku kasieun sareng gemet. Naraka sareng Iblis kedah dipikirkeun ku saha waé anu tiasa mikir sareng anu gaduh minat asal-usul sareng ka hareupna. Anjeunna mangrupikeun bugaboo ka jalma anu masih ngalaman pulas dipasihkeun ku pikiran awal. Kami yakin naha naraka sareng Iblis teu aya anu urang henteu tiasa kabur ku nyobian ngaleungitkeun sareng sésana jahil ka aranjeunna. Beuki terang ngeunaan Iblis sareng naraka kirang anjeunna sieun ka aranjeunna. Teu malire aranjeunna upami kami mangga, tapi aranjeunna bakal teraskeun dugi ka urang terang sareng milampah aranjeunna.

Tapi naha pikiran kudu naraka, sareng naon waé éta? Kapikiran parantos naraka sabab henteu parantos ngadamel penguasaan ku sorangan, sabab fungsionalitasna henteu dikembangkeun, dikelompokeun sareng disaluyukeun saling-aling, sabab aya anu aya dina anu teu jahil, anu ngalawan tatanan sareng harmoni, anu katarik kana kabiasaan sareng rukun. sensasi. Pikiran bakal tunduk kana naraka dugi ka mekarkeun sareng nyaluyukeun fakultasna, ngagentos jahiliah ku pangaweruh sareng ngahontal penguasaan ku sorangan.

Tujuan dunya sareng kahayang, Iblis, nyaéta pikeun latihan sareng ngadidik pikiran ku ngalengkepan pangalaman ku cara sensasi, yén éta tiasa ngabedakeun antara tindakan fakultas sorangan sareng hasil sensasi, sareng anu diatasi ku résistansi. ditawarkeun ku kahayang fakultas tina pikiran tiasa dikembangkeun, sareng kitu pikiran tungtungna parantos aya hiji pamahaman sareng penguasaan dirina sareng tina penguasaan sorangan, kana pangaweruh dirina sorangan, sareng kabébasan. Tanpa pangalaman, moal aya sensasi; tanpa sensasi, henteu sangsara; tanpa sangsara, henteu tahan sareng tanpa résistansi teu aya penguasaan diri; tanpa WS Rendra, teu aya pangaweruh; tanpa kanyaho, teu aya kabebasan.

Naraka dipasihan ku pikiran ku kahayang, anu mangrupikeun kakuatan sato anu buta sareng teu sadar sareng anu craves kontak tina pikiran, sabab ekspresina ngalangkungan sensasi tiasa ditingkatkeun ngan ukur ku pikiran. Kahayang nikmat nyeri sakumaha anu dipikaresep, sabab ngaleungitkeun rasa sensasi, sareng sensasi mangrupikeun kasenangan. Sensasi teu pikaresepeun pikiran, nu leuwih luhur pikiran, teu nitis.

Naraka mangrupikeun perang médan jeung kahayang. Naraka sareng kersaning sanés sipat sanés pikiran. Upami pikiran éta sifat-sifat kahayang maka kahayangna moal masihan naraka atanapi kakurangan kana pikiran. Pikiran ngalaman naraka kusabab éta béda sareng henteu sami sareng anu mana anu dilakukeun. Tapi kaseueuhan kusabab parantos ngagaduhan bagian dina aksi anu nyababkeun naraka. Sangsara sanésna ngaliwat jaman anu diperyogikeun pikeun misahkeunana tina hal anu bénten pisan. Dina ngabebaskeun diri tina kahayang sareng naraka saatos maot henteu mendakan kabébasan salamina.

Alesan kunaon akal kedah ngahubungi sareng damel sareng kahayang, anu bénten sareng henteu, éta mangrupikeun kualitas dina salah sahiji fakultas tina pikiran anu sipatna hakekat. Kualitas ieu mangrupikeun fakultas poék pikiran. Fakultas poék tina pikiran nyaéta yén sareng tina pikiran anu mikahayang narik pikiran. Fakultas poék mangrupikeun fakultas anu paling sanés pikiran sareng hiji anu ngajantenkeun penderitaan kanggo pikiran. Pikiran téh katarik ku kahayang sabab tina dosen anu poék. Kahirupan sensual sareng sensual dina awak fisik, sareng prinsip universal kahayang, gaduh kakuatan kana pikiran. Nalika pikiran nalukkeun sareng ngontrol fakultas poékna, kénging teu gaduh kakuatan dina pamikiran, Iblis bakal tamed sareng pikiran bakal sangsara henteu naraka deui, sabab teu aya nanaon di mana api-api naraka anu tiasa dibakar.

Kabebasan ti naraka, atanapi Iblis, atanapi penderitaan, tiasa dicandak ukur dina awak fisik. Naraka sareng Iblis dikalahkeun ku pikiran saatos maot, tapi ngan ukur samentawis. Peperangan akhir kedah diputuskeun sateuacan maot. Dugi ka peperangan akhir parantos diperjuangkan sareng dimeunangkeun, pikiran teu tiasa terang sorangan salaku terus kabébasan sadar. Masing-masing pikiran bakal aya dina sababaraha kahirupan fisik ngalibetkeun perang pikeun kabébasan. Éta moal kéngingkeun kameunang dina kahirupan éta, tapi kanyaho anu diperyogikeun tina pangalaman tarung na bakal nambahan kakuatanana jeung ngajantenkeun éta pas pikeun perjuangan ahir. Kalayan usaha diteruskeun bakal aya tarung anu terakhir sareng éta bakal menang dina perang éta.

Kahayang atanapi Iblis henteu kantos ngadorong perjuangan ahir. Nalika akalna siap-siap dimimitian. Pas pikiran teu ngusir ku dorong kahayangna sareng nolak kana tunduk kana hawa nafsu anu sacara alami terang éta matak ngahasilkeun, maka asup kana naraka. Naraka mangrupikeun kaayaan sangsara dina upaya pikeun ngatasi jahiliah sorangan, mangtaun panguasaan diri sareng ilmu. Nalika pikiran nangtung lemah sareng ngahasilkeun henteu, Iblis janten langkung aktif sareng ngagunakeun goad na sareng naraka api-api nubruk langkung bau. Tapi kecuali tarung ditumpes parantos kahuruan ku seuneu, kuciwa sareng kasedihan tina pikiran pikeun ngahasilkeun na sareng gagalna. Nalika éta ngarobih gelut atanapi terus nangtung taneuhna, sadaya pancajui didaptarkeun ka wates galur; tapi aranjeunna moal ngejat. Sagala widadari sareng naluri sareng sindiran anu disababkeun ti umur kahayangna bakal némbongan dina jalur ménu dina "turunan "na kana naraka. Naraka api-api naraka bakal ningkat kana inténsitas nalika pikiran tetep nolak aranjeunna atanapi naek ti aranjeunna. Nalika pikiran nolak pikeun ngabéréskeun atanapi masihan jalan pikeun masing-masing cita-cita anu nolak kana éta, sareng nalika nolak ngahasilkeun kana perekan atanapi karep tina hubungan séks, pembakaran beuki pikasieuneun lajeng janten seuneu. Tapi sangsara sanés ngirangan, sabab di tempatna aya kakosongan sareng perasaan anu kabeuleum sareng henteuna cahaya, anu pikasieuneun sapertos seuneu anu pangbasajanan. Sakabeh dunya janten naraka. Tawa sapertos cackle kosong atanapi humarurung. Jalma tiasa katingali sapertos maniacs atanapi jelema bodo anu ngudag bayangan aranjeunna atanapi ngiringan kaulinan anu teu aya gunana, sareng kahirupan hiji nyalira sigana garing. Padahal sanajan dina kasusah sangsara anu paling parah, pikiran bakal terang yén éta tiasa tahan sagala ujian, uji coba sareng kasangsaraan naon waé upami badé, sareng éta henteu tiasa gagal, upami éta moal ngahasilkeun, sareng éta bakal ngatasi upami éta kaluar.

Sétan anu bakal diperang henteu aya di badan séjén awéwé atanapi lalaki. Sétan anu bakal diperangi sareng ditungkulan nyaéta di hiji awak sorangan. Teu aya jalma atanapi awak anu sanés pikeun hiji jalma anu disalahkeun ku anu parantos ditantang iblis sareng parantos lebet naraka. Pamanggih sapertos kitu mangrupikeun tipuan si Iblis, anu nyobian ngabantosan pikiran sareng ngaleungitkeun hiji tarung ti ningali sétan anu saleresna. Nalika salah nyalahkeun anu sanés pikeun naon anu dialamana, anu pasti moal tarung gelut anu leres. Éta nunjukkeun yén anjeunna narékahan pikeun ngaji diri atanapi nyéépkeun dirina tina seuneu. Anjeunna menderita kareueus sareng egotism, atanapi sanésna visi na teuing mendung sareng anjeunna henteu tiasa neraskeun tarung, sahingga anjeunna kabur.

Pikiran bakal terang yén upami ngahasilkeun sareng masihan jalan ka sedapan panca indra atanapi pikeun cita-cita kakawasaan, éta henteu tiasa dina kahirupan fisik janten abadi sareng nampi kabébasan. Tapi pikiran anu siap terang yén lamun éta moal ngahasilkeun kana panca indra atanapi pikeun cita-cita, éta bakal aya dina kahirupan anu ngantunkeun setan, ngaleungitkeun naraka, ngalahirkeun maot, janten abadi sareng ngagaduhan kabébasan. Salami akal tiasa naraka ngalaman teu pantes janten abadi. Éta dina pikiran atanapi tina pikiran atanapi kalayan pikiran anu tiasa kakurangan tina naraka-seuneu moal tiasa abadi sareng kedah kabeuleum pikeun pikiran supaya teu sadar. Naraka kedah dialirkeun sareng api-api kedah dibakar dugi kadu dibakar anu tiasa dibakar. Karya ngan ukur tiasa dilakukeun ku manusa sacara sukarela, eling sareng intelektual sareng tanpa refining. Teu aya kompromi. Naraka henteu aya saurang lalaki sareng dijauhan ku kalolobaan lalaki. Jalma anu siap éta bakal asupkeun éta jeung nungkulanana.

Dina nomer Désémber, Rédaksi bakal ngeunaan TUHAN.