The Word Yayasan

Biantara anu pinunjul diantara fakultas, indéks tina pikiran, sareng kamulyaan budaya manusa; tapi asal usul sadayana aya dina Napas. Dimana mana Nafas sareng kamana waé tiasa diajar kalayan nuturkeun naséhat Delphic Oracle: "Man Kilal Diri."

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 1 JULY, 1905. No 10

Copyright, 1905, ku HW PERCIVAL.

Napas.

Anggota kulawarga kulawarga hirup ti mimiti asup ka dunya fisik ieu dugi ka waktosna angkatna, tapi henteu dugi saparapat abad ka-abad terakhir ngagaduhan cabang barat kulawarga anu parah perhatian serius kana pentingna engapan, sareng. pikeun prosés engapan. Perhatian anu tos diarahkeun kana subjek, aranjeunna nyaeut padika anu disarankan ku "guru" sareng seueur anu énggal ngambekan. Profesor sains napas parantos muncul di antawis urang, anu, salaku pertimbangan, ngajarkeun uninitiated kumaha kéngingkeun sareng kumaha ngajaga nonoman anu abadi, gugah opulence, kéngingkeun kakuatan dina sadaya lalaki, ngontrol sareng ngarahkeun kakuatan-angkatan alam semesta, sareng kumaha carana ngahontal hirup langgeng.

Kami mratélakeun yén latihan engapan tiasa ngan ukur manfaatkeun upami ditampi ku pituduh anu gaduh kasenian nyata sareng saatos pikiran murid anu parantos dilatih sareng dipasihan ku aranjeunna ku ulikan filsafat, sabab éta bakal ngajarkeun anu sanés fakultas sareng kualitas dina murid nalika dikembangkeun ku engapan, teras bakal ngantep anjeunna ngarampungkeun bahaya pangembangan psikis. Pernafasan alami panjang panjang saé, tapi, salaku hasil tina latihan nafas, seueur anu parantos ngarobih tindakan jantung sareng kaserang gangguan saraf, kaserang panyawat,-sanés konsumsi-janten kuciwa sareng melancholy, napsu morbid sareng fancies ageung. geus henteu saimbang pikirna, sareng parantos bunuh diri.

Aya sababaraha rupa nafas. Aya Nafas Anu Agung anu ngagurilap sareng ngalir dina irama anu henteuna; ku éta sistem tina universal-hawa kaluar tina kawih ka alam-bumi anu katingali. Ti unggal sistem panonpoé anu teu kaétang tiasa kaluar tina sistem dunya sorangan; jeung deui masing-masing ngambekan kaluar wangun multifarious. Bentuk-bentuk ieu disebat ku inbreathing system dunya, anu ngaleungit dina sistem tatasurya na, sareng sadayana ngalir deui dina Great Napas.

Ngaliwatan manusa, anu mangrupikeun salinan sadaya ieu, seueur jinis napas anu diputer. Anu biasa disebut napas séwang-séwang téh teu aya nafas pisan, éta kalakuan engapan. Gerakan napasna disababkeun ku napas psikis anu biasana umum sareng manusa sareng sato, napasna nyababkeun kahirupan dina wujud. Nafas sanésna nitrogén sareng oksigén, tapi unsur-unsur ieu sanésna dianggo ku napas psikis pikeun ngadukung awak dina kadaharan anu tangtu. Nénghap mangrupikeun seueur bagéan sareng ngalayanan seueur tujuan. Nalika asup kana awak nalika lahir ngajadikeun hubungan antara kahirupan dina awak éta sareng lautan kahirupan dimana bumi sareng awak manusa nuju gerak. Sakali sambungan didirikeun nafas ieu nyaritakeun kahirupan anu arus tanpa sareng jero awakna kana prinsip wujudna, anu ngaluarkeun arus seuneu anu janten rarancang sareng wujud awak. Tumindak dina beuteung sareng ati napas ieu ngarangsang napsu, nafsu, sareng hawa nafsu. Nalika angin ngalampirkeun ku tali kecapi Aeolian, nafasna psikis ogé ngaleungitkeun kana jaring-jaring saraf dina awak, ngaganggu pikiran sareng nungtun kana arah pamikiran anu séhat, tapi teu sacara sanés-sorangan. sareng ngalaksanakeun hawa nafsu anu disarankeun ku awak.

Tapi napas manusa sejati mangrupikeun napas batin sareng sipat anu béda. Ieu mangrupikeun instrumen anu ngaluarkeun fiksi anu ngahasilkeun. Ieu mangrupikeun napas anu mangaruhan kana pamikiran, nyaéta pikiran anu dihasilkeun ku pikiran. Nafas pikiran ieu awak atanapi prinsip nascent dina pikiran sorangan, anu jiwa anu abadi manusa nganggo salaku kendaraanna pikeun ngajantenkeun hubungan awakna nalika lahir. Nalika napas ieu ngagaduhan kana awak nalika lahir, éta netepkeun hubungan antara awak fisik sareng ego atanapi "I am" prinsip. Ngaliwatan éta ego asup ka dunya, hirup di dunya, daun dunya, sareng pas tina nitis ka jelmaan. The ego beroperasi sareng dianggo sareng awak ngalangkungan napas ieu. Tumindak sareng réaksi konstan antara awak sareng pikiran dilaksanakeun ku nafas ieu. Napas ménu dina kaayaan napas psikis.

Aya ogé napas spiritual, anu kudu ngendalikeun pikiran sareng napas psikis. Nafas spiritual mangrupikeun prinsip kreatif anu ngaluarkeun mana-mana operasional, ngontrol pikiran, sareng akurasi kahirupan manusa pikeun tungtung ilahi. Napas ieu dipandu ku wasiat dina kamajuanna ngalangkungan awak dimana awakna nyababkeun mayit-mayat, nyucikeun organ-organ anu disababkeun ku kahirupan anu sénsual, ngarangsang cita-cita, sareng nyababkeun kana kamampuan aktual kamampuan ketuhanan manusa.

Ningkat sadaya napas ieu sareng nyokongna nyaéta Nambungan Agung.

Kalayan gerak napas-kawas anu ngambekan, nyaéta napas batin, asup kana sareng ngurilingan awak nalika lahir sareng bénsip anu pangheulana. Léngkah napas ieu mangrupikeun awal ngawangun éta kapribadian ngalangkungan wujud manusa di bumi. Aya hiji pusat napas dina awak sareng pusat sanés di luar awak. Sapanjang hirupna aya édasi pasang surut sareng aliran antara dua pusat ieu. Dina waktos masing-masing inbreathing fisik aya panyebaran napas ménu. Kaséhatan fisik, moral, sareng spiritual, gumantung kana gerakan napas anu rukun antara puseur ieu. Sakumaha urang ngaharepkeun hirup ku anu sanés-sanés ti gerakan sanésna, jaga kedah dirawat yén jenis sareng prosés engapan anu ditangtukeun kedah gumantung kana kabugaran fisik, moral, sareng spiritual, dina cita-cita sareng cita-citana. Nafas mangrupikeun ayunan jero sareng ka luar pendulum anu kéngingkeun kahirupan awak. Gerakan napas antara dua pusat nahan kasaimbangan kahirupan di jero awak. Upami ngahambat ngalangkungan kabodoan atanapi ku maksud, kasehatan awak sareng pikiran bakal gangguan sareng panyakit atanapi maot bakal nyababkeun. Napas napas biasana ngalir ti liang irung katuhu sakitar dua jam, teras robih sareng ngalir sacara merata ngalangkungan dua liang irung sami sababaraha menit, teras ngalangkungan liang irung kénca sakitar dua jam. Saatos éta ngalir merata ngalangkungan dua teras teras ngalangkungan bolong anu pas. Dina sakabeh anu cukup séhat ieu diteruskeun ti lahir dugi ka maot.

Kaseueus nafas sanésna teu dipikanyaho nyaéta yén ngadadak dina paleburan manusa dina gelombang anu beda-beda panjang, anu ditetepkeun ku engapan alam, sareng kaséhatan sareng kamekaran fisik, moral, sareng spiritual na.

Ayeuna prakték napas diwangun dina parobahan sukarela aliran tina kénca atawa kénca bolos ka katuhu atawa ka kénca, siga anu pasualan, sateuacan parobahan alami, sacara teu sengaja nyegah arus, sareng ogé dina ngarobih gelombang panjang. Patali sareng anu parantos nyarios tina napasna kedah atos aya hubungan halus manusa sareng jagat raya tiasa gampang ngahambat sareng hubunganana dialungkeun kaluar tina kasaimbangan. Lantaran kitu bahaya hébat pikeun jahil sareng ruam anu nyandak latihan napas tanpa jaminan dipasang, sareng gaduh guru anu mumpuni.

Gerakan nafas dina seueur kamampuan di awak. Pangropéa hirup sato butuh diserep oksigén sareng ékskrési asam karbonat. Ku ngambekan hawa ditarik ka paru-paru dimana patepungan ku getih, anu nyerep oksigén, dimurnikeun, sareng disampaikan kana sistem artéri ka sadaya bagian awak, ngawangun sareng sél tuang; tuluy ku urat-urat getih mulihkeun anu dieusi ku asam karbonat sareng bagian tina produk sampah sareng zat éfisién, sadayana diusir tina bayah ku cara ngaleungitkeun. Janten kasehatan awak gumantung kana oxygenation getih anu cekap. Saliwat atanapi handapeun oksigén getih nyababkeun wangunan sél ku arus getih anu cacad dina alamna, sareng ngamungkinkeun kuman panyakit kalikeun. Sadaya panyakit fisik disababkeun kusabab langkung atanapi handapeun oksigén getih. Getih ieu dioksidasi ngaliwatan pernapasan, sareng engapan gumantung kana kualitas pamikiran, cahaya, hawa, sareng tuangeun. Pikiran murni, seueur cahya, hawa murni, sareng tuangeun anu murni, mendorong engapan anu leres sareng janten oksigén anu ditangtoskeun, ku kituna kasehatan hérék.

Paru paru sareng kulit mangrupikeun hiji-hijina saluran anu diambekan manusa. Napas napas sareng ngaliwat unggal organ dina awak; tapi kahartos yén napasna henteu fisik, tapi psikis, batin, sareng spiritual.

Napas éta nyurung beuteung, ati, sareng limpa; kana napsu, karep, sareng hawa nafsu. Éta asup kana haté sareng masihan kakuatan pikeun émosi sareng pikiran; éta asup kana sirah sareng ngamimitian gerak wirahma organ jiwa dina otak batin, kalebet hubunganana sareng pesawat anu langkung luhur. Janten napas anu mangrupikeun pikiran anu énggalna ngajanggelek jadi pikiran manusa. Pikiran mangrupikeun sadar "Kuring," tapi "Kuring" mangrupikeun awal jalur anu mana ka arah anu henteu efektif - Kasadaran.