The Word Yayasan

Teu aya deui tempat pikeun kasedihan atanapi kasieun dina pikiran anjeunna anu nyiar Kasadaran saluhureun sadayana.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 1 APRIL, 1905. No 7

Copyright, 1905, ku HW PERCIVAL.

KONSUS.

KONSUS mangrupikeun masalah sadaya subjek anu bakal diteliti, sareng anu diperyogikeun pikeun dipikanyaho, upami manusa nuju kamajuan nyata. Ku sabab éta eling ayeuna janten subjek pertimbangan kami.

Kasadaran mangrupikeun asal usul, tujuan, sareng tungtungna unggal sistem filsafat, sains, atanapi agama. Sadaya hal parantos aya dina eling, sareng akhir sadaya mahluk mangrupikeun eling.

Pertanyaan eling pasti bakal putus asa kana materialis. Sababaraha parantos diusahakeun ngabantosan subjek ku nyarios yén eling mangrupikeun hasil tina kakuatan kakuatan sareng masalah. Batur anu gaduh yén sadar yén ngalangkungan kakuatan sareng masalah, sareng terasna ngaku yén sanaos dipikabutuh pikeun duanana, tapi henteu langkung merdika. Batur parantos nyarios yén éta sanés matuh ngeunaan anu mana waé anu bisa ngahitungkeun naon waé tingkat kauntungan.

Tina sakabeh subjék, eling mangrupikeun hal anu paling luhur sareng penting. Ulikan na ngahasilkeun hasil anu paling praktis. Ngaliwatan éta cita-cita pangluhurna urang dihontal. Ku kahadéan éta sagala hal anu mungkin. Dina eling waé gumantung pisan kana kahirupan urang sareng mahluk. Tanpa éta, urang moal terang nanaon tina dunya dimana urang cicing atanapi moal mungkin pikeun saha saha sareng kami.

Anu kedah urang pikahariwangeun diri kalayan ayeuna sanés kecap eling téa, tapi sareng anu mana kecap sadar. Eling teu mangrupakeun hal anu eling. Éta anu sadar ngan ukur ku kahadéan, anu mangrupikeun ungkapan.

Kasadaran mangrupikeun kanyataan naon anu gumantung kana sagala hal, tapi urang sering ngajantenkeun kirang pentingna tibatan sababaraha halangan anu ngaleungit atanapi ngalangkungan. Panginten kitu kusabab éta kusabab kitu waé kalayan kami anu kami sakedik deui sareng ngubaran salaku sekundér atanapi gumantung. Daripada nawiskeun hormat, hormat, ibadah akibat ka Anjeunna, sareng Mung Nyalira; urang teu nyaah berkorban pikeun dewa anu kantos ngarobah.

Rahasia misteri, anu Agung Teu dipikanyaho, dilambangkeun ku urang anu teu kanyahoan anu urang nyobian pikeun ngémutan ku kecap eling. Sanaos sababaraha harti tina kecap ieu tiasa waé ditingali ku pikiran pangbasajanna, acan aya jalma anu hirup sapertos anu hébat anu parantos ngarengsekeun misteri sadar. Sabalikna, nalika pamikiran teras milarian, subjekna langkung lega, langkung jero, langkung lengkep sareng teu terbatas, dugi ka anu pangurus, ngorbankeun badan-badanna, nangtung dina perhatian anu sakedap, saluareun domain waktu, dina ambang. tina anu teu dipikanyaho, dina hormat sareng tiiseun, anjeunna anu sigana terahir nyembah kana teu sadar. Diubah dina teu bisa dibagi, teu kaharti, teu jelas, anjeunna nangtung jeroeun jaba wates waktu, nepi ka perasaan édék, hasrat terang, paham, nempatkeun kana pamikiran anu saluareun pikir, dilebetkeun kana kecap-kecap anu teu tiasa diucapkeun, nyababkeun pikiran teu karu sareng visi gagal. Mulangkeun kana kaayaan dimana persépsi dibeungkeut ku keterbatasan, anjeunna mendakan deui dirina dina waktos ayeuna, ngingetan masa lalu sareng antisipasi masa depan. Tapi anjeunna henteu tiasa deui teu terang: anjeunna nyembah eling sakumaha anu ditepikeun ngaliwatan sajumlah wujud sareng nagara.

Kasadaran sakaligus paling dibuktikeun, pangbasajanna, kabeneran sareng anu paling misterius. Alam semesta disusun kesadaran. Eling teu masalah, rohangan, atanapi zat; tapi eling mangrupikeun inti, nyaéta dina unggal titik rohangan, sareng aya dina jero sareng sakitar unggal atom. Édar moal robih. Éta teras tetep sami. Kasadaran sami dina kristal tembus, anggur anu ngarayap, sato ageung, jalma anu mulya, atanapi dewa. Perkara éta anu terus-terusan ngarobah sipat, atribut, jeung derajat pangwangunan. Kasadaran dicerminkeun sareng dinyatakeun ngalangkungan masalah muncul dina unggal bentuk janten béda, sedengkeun bédana aya ngan ukur kualitas dina masalah, teu eling.

Ngaliwatan sagala nagara sareng kaayaan masalah, eling mangrupikeun salah. Éta teu pernah robih dina sagala cara, atanapi dina kaayaan naon waé ogé lain tibatan eling. Sadaya masalah, kumaha waé, sadar sareng dipilah aya dina tujuh nagara atanapi derajat anu biasana disebut kaayaan sadar, tapi anu saleresna mangrupikeun hal-hal, sareng teu sadar.

Ti tingkat panghandapna ka nagara pangluhurna, tujuan pembentukan sareng transformasi zat nyaéta ngawangun wangun sareng badan sareng ningkatkeun aranjeunna salaku kendaraan pikeun ekspresi eling. Nagara-nagara perkawis nyaéta kelas anu béda atanapi tingkat kamekaran masalah. Nagara-nagara ieu nyiptakeun sakumna alam, ti jirim pangbasajanna pangbasajanna nepi ka hal-hal sublimated anu dewa dibentuk tina dewa pang luhur.

Tujuan évolusi nyaéta transformasi zat dugi ka ahirna janten eling. Ti kaayaan anu teu kawéntar primér, perkawis ngaluarkeun ngembangkeunna kana sadar, ngalangkungan bentuk, kamekaran, naluri, pangaweruh, teu kaasih, ketuhanan.

Kaayaan anu mimiti nyaéta masalah dasar atanapi atom. Dina kaayaan ieu perkawis anu tanpa wujud sareng sadar dina gelar pangbasajanna wungkul.

Kaayaan zat kadua nyaéta mineral atanapi molekular. Dina kaayaan anu munggaran, nyaéta angin atom, sareng dumasar kana pangwangunan sateuacana, ngagambar atom anu kirang langkung berkembang. Kalayan dina ieu ngahijikeun, ngalem, narkisisasi, kana bentuk mineral padet beton, sareng janten sadar kaayaan anu béda ti atom. Salaku atom mangrupikeun sadar kana kaayaan sorangan, anu henteu ngagaduhan kasempetan pikeun ekspresi sadar tapi dina kaayaan anu teu aya hubunganana. Pas atos ngagabung sareng atom-atom sanés, éta ningkat kana pamikiranna kana sadar, nungtun atom-atom anu pusatna, teras pas tina kaayaan kakuatan atom anu kabentuk kana kaayaan molekular mineral, dimana éta kabentuk ngalangkungan wujud . Kaayaan mineral atanapi molekular gaduh hubungan anu kuat pikeun masalah dasar sareng nunjukkeun pangaruh anu kuat dina sagala kakuatan dasar. Kakuatan ieu dipidangkeun dina magnet.

Kaayaan zat katilu nyaéta sayuran atanapi sélular. Atom anu nungtun atom-atom sanés sareng janten molekul, narik molekul pangembangan kirang ngiringan sareng nungtun aranjeunna tina kaayaan molekular, anu ngabentuk karajaan mineral, kana kaayaan sélular sadar, dibédakeun janten karajaan sayur, sareng janten sél. Bahan sél sadar dina tingkat anu béda ti zat molekular. Padahal fungsi molekul nyaéta bentuk statik, fungsi sél sél tumuwuh dina awak. Di dieu masalah anu dikembangkeun ngalangkungan kahirupan.

Kaayaan urusan kaopatna nyaéta sato atanapi organik. Atom anu nungtun atom-atom sanésna kana kaayaan molekular, sareng tiheula kana kaayaan sélulér sapanjang sadayana karajaan sayur, ngalangkungan sél kana sél sato, sareng dipangaruhan ku sadar ku dinyatakeun ngalangkungan sato, fungsina dina hiji organ dina sato, teras ngawasa organ sareng tungtungna ngembangkeun kana kaayaan sato organik sadar, nyaéta kahayang. Éta teras ngurus sareng didamel, ti organisme sato saderhana kana sato anu paling rumit sareng seueur pisan.

Kaayaan masalah anu kalima nyaéta pamikiran manusa atanapi kuring-am-I. Dina jaman umur teu kaétang, atom teu kaleungitan anu ngalunjukkeun atom-atom anu sanés kana mineral, ngalangkungan sayuran, sareng dugi kana sato, tungtungna ngahontal kaayaan anu luhur dimana éta ngagambarkeun salah sahiji eling. Salaku hiji lembaga anu individu sareng gaduh refleksi eling dina jero, éta nyangka sareng nyarios sorangan salaku kuring, sabab kuring mangrupikeun simbol Dzat. Éntitas manusa ngagaduhan di handapeun pituduh na awak sato anu teratur. Entitas sato ngadorong masing-masing organ-organ pikeun ngalakukeun fungsi anu tangtu. Éntitas unggal organ ngarahkeun unggal sél na ngalakukeun pagawean anu tangtu. Kahirupan unggal sél nungtun tiap molekulna ka kamekaran. Rarancang unggal molekul nyatakeun unggal atom-atomna jadi hiji susunan anu teratur, sareng eling ngingetkeun unggal atom kalayan tujuan janten sadar. Atom, molekul, sél, organ, sareng sato, sadayana aya dina arah pikiran - kaayaan masalah diri-fungsi anu dipikirkeun. Tapi pikiran henteu ngahontal kasadaran diri, nyaéta kamekaranana lengkep, dugi parantos turun sareng ngontrol sagala hawa nafsu sareng tanggapan anu katampi ku panca indra, sareng dipuseurkeun sadaya pamikiran kana kesadaran sapertos diceritakan dina dirina. Maka ngan ukur sadar kana dirina sorangan; sareng patarosan sorangan: saha kuring? Éta tiasa nganggo élmu, nembalan: Kuring ogé I. Ieu sadar kalanggengan.

Kaayaan kagenep masalah nyaéta jiwa umat manusa atanapi I-am-Thy-and-Thy-art-I. Pamikiran anu ngatasi sadaya kabersihan dina masalah sorangan sareng ngahontal élmu diri, éta tiasa tetep abadi dina kaayaan kieu; tapi upami milarian janten kesadaran maka bakal janten sadar kesadaran sakumaha anu dibayangkeun dina sagala pikiran individu umat manusa. Éta asup kana kaayaan anu aya dina pikiran sadaya umat manusa.

Dina kaayaan ieu I-am-Thy-and-Thy-art-I pervades sadaya manusa sareng karasa sorangan janten manusa.

Kaayaan anu katujuh tina perkara ketuhanan atanapi ketuhanan. Jiwa umat manusa atanapi I-am-Thy-and-Thy-art-I, nyerahkeun diri pikeun kahadéan sadayana, janten ilahi. Ilahi ngahijikeun janten hiji, umat manusa sapertos dewa, lalaki, sato, pepelakan, mineral, sareng unsur.

Kami manusa sadar diri dina akal yén salah sahiji eling dicerminkeun dina pikiran urang. Tapi pikiran urang ogé ngagambarkeun kaayaan nagara anu béda-béda anu nunjukkeun sakumaha émosi, dorongan, sareng hawa nafsu. Nyababkeun anu teu stabil, nyiptakeun, pikeun teu sadar teu sadar anu langgeng, masing-masing ngenalkeun dirina nganggo awakna sareng teu eling. Ieu anu ngabalukarkeun sadaya kasedihan urang sareng kasusah. Ngaliwatan sadar kana jero pikiran terang tina anu langgeng sareng rindu ngahiji sareng éta, tapi pikiran teu tiasa ngabédakeun antara anu leres sareng anu salah, sareng dina upaya-upaya na ngabédakeun éta janten waé. Ngalangkungan usaha teras masing-masing bakal akhir-akhirna ngahontal golgotha ​​sangsara sareng dipentas di antawis masalah alam bawah tanah gelut sareng kamulyan dunya-dunya. Tina panyaliban ieu anjeunna bakal timbul hiji makhluk anu anyar, dibangkitkeun dina eling tina pikiran sadar diri individu, ka I-am-Thy-and-Thy-art-I jiwa kolektif umat manusa koléktif. Ku kituna dibangkitkeun anjeunna mangrupikeun inspirator pikeun nganyahokeun usaha ngabantosan batur, sareng pituduh dina sagala manusa anu nempatkeun iman dina Salah Eling.