The Word Yayasan

Ti karma umat manusa ieu ngagaduhan perasaan anu teu jelas atanapi intuisiis kusabab kusabab takwa murka Alloh sareng nyuhunkeun rahmat.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 7 OGOS, 1908. No 5

Copyright, 1908, ku HW PERCIVAL.

Karma.

Bubuka.

KARMA mangrupikeun kecap anu rébuan taun parantos dianggo ku umat Hindu. Karma ngalangkungan ideu anu dikedalkeun ku jalma-jalma sanés sareng engké, sapertos kecap kismet, takdir, takdir, prédiksi, takdir, teu bisa dilawan, takdir, nasib, hukuman, sareng pahala. Karma ngalangkungan sadayana anu ditepikeun ku istilah-istilah ieu, tapi hartosna langkung seueur tibatan sagala atanapi sadayana. Kecap karma digunakeun dina cara anu langkung ageung sareng langkung komprehensif ku sabagian jalma anu tiheula mimiti muncul tibatan éta diantara bangsa anu sami ku saha ayeuna padamelan. Tanpa pangertian hartos-sépéna sareng bagian-bagian ieu anu diciptakeun pikeun dicaritakeun, kecap karma henteu kantos parantos dikedalkeun. Pamakéan anu parantos dipasang dina taun-taun akhir ieu teu acan aya dina pangertian anu lengkep, tapi rada dugi sareng dibatesan raos sapertos sapertos anu di luhur.

Salila leuwih dua abad sarjana Oriental parantos akrab sareng istilah éta, tapi henteu dugi ka Madame Blavatsky sareng ngalangkungan Theosophical Society, anu didirikanna, ngagaduhan kecap sareng doktrin karma janten dikenal sareng ditampi ku seueur di Kulon. Kecap karma sareng doktrin anu ngajarkeun ayeuna dipendakan di paling lénsa modern sareng parantos dilebetkeun kana basa Inggris. Gagasan karma dikedalkeun sareng dirasa dina karya sastra kiwari.

Theosophists parantos ngartikeun karma salaku sabab sareng pangaruh; pahala atanapi hukuman salaku hasil tina pikiran sareng lampah saurang; hukum ganti rugi; hukum kasaimbangan, kasatimbangan sareng kaadilan; hukum kaunggulan étika, sareng tindakan sareng réaksi. Sadaya ieu kahartos dina hiji kecap karma. Pangertosan dasar tina kecap sakumaha anu dituduhkeun ku struktur kecap téa henteu dipasihkeun ku henteu salah sahiji definisi maju, anu modifikasi sareng aplikasi idéal sareng prinsip ngeunaan anu karma kecap diwangun. Sakali ide ieu nangkep, artos tina kecap katingalina sareng kaendahan saimbangna aya dina kombinasi bagian-bagian anu nyusun kecap karma.

Karma diwangun ku dua akar Sanskerta, ka sareng ma, anu kabeungkeut ku hurup R. K, atanapi ka, kagolong kana gugus talang, anu munggaran dina klasifikasi lima-lima huruf Sanskrit. Dina épolasi serat, ka anu pangpayunna. Éta sora anu kahiji anu pas dina tikoro. Éta mangrupikeun simbol Brahmâ salaku panyipta, sarta diwakilan ku dewa Kama, anu pakait sareng Cupid Romawi, dewa cinta, sareng ka Yunani Eros dina aplikasi sensuous. Diantara prinsip-prinsip nya éta kama, prinsip kahayang.

M, atanapi ma, mangrupikeun surat anu terakhir dina kelompok laboratorium, anu kalima dina klasifikasi lima kali. M, atanapi ma, dianggo salaku numeral sareng ukur lima, sakumaha akar manas sareng alit sareng n Yunani Yunani. Éta mangrupikeun simbol ego, sareng salaku prinsipna manas, nyaéta pikiran.

R mangrupikeun serebrum, nyaéta kelompok katilu dina klasifikasi lima kali Sanskrit. Urang Sunda ngagaduhan sora Rrr anu terus-terusan, dilakukeun ku cara nempatkeun létah kana hateup sungut. Urang hartosna Peta.

Kecap karma, janten, hartosna kahayang jeung pikiran in peta, atanapi, tindakan sareng interaksi kahayang sareng pikiran. Janten aya tilu faktor atanapi prinsip dina karma: kahayang, pikiran sareng tindakan. Ngucapkeunna leres nyaéta karma. Kecap ieu sok dibaca krm, atanapi kurm. Sanes ngucapkeunana sacara ekspresif tina pamikiran karma, sabab karma mangrupikeun tindakan gabungan (r) tina ka (kama), kahayang, sareng (ma), pikiran, sedengkeun krm atanapi kurm ditutup, atanapi diteken karma, sareng henteu ngagambarkeun aksi, prinsip utama aub. Upami konsonan ka ditutup ditutup k sareng henteu tiasa disada; r meureun disada, sareng upami dituturkeun ku konsonan tertutup, anu teras janten m, teu aya sora anu terhasil sahingga teu aya ekspresi ngeunaan karma, sabab tindakan ditutup sareng diteken. Kanggo karma gaduh hartosna lengkep kedah ngagaduhan sora gratis.

Karma mangrupikeun hukum tindakan sareng ngaleupaskeun tina gandum keusik ka sadayana alam anu kawujud dina rohangan sareng ka rohangan sorangan. Hukum ieu aya di mana waé, sareng sanésna saluareun wates pamikiran anu mendung aya tempat pikeun pamendak sapertos kacilakaan atanapi kasempetan. Hukum aturan anu pang luhurna di mana waé sareng karma mangrupikeun hukum anu ngagentos sadaya hukum. Teu aya anu nyimpang tina atanapi henteu aya hukum anu mutlak karma.

Sababaraha urang percanten yén teu aya hukum kaadilan mutlak, kusabab kajadian-kajadian anu aranjeunna namina "kacilakaan" sareng "kasempetan." Kecap-kecap sapertos anu dianggotaan sareng dianggo ku anu sanés ngartos prinsip kaadilan atanapi ningali kerumitan anu kaluar. hukum dina hubunganna pikeun hal anu khusus. Kecap anu dianggo hubunganana sareng fakta sareng fénoména kahirupan anu sigana henteu sabalikna atanapi henteu dihubungkeun sareng hukum. Kacilakaan sareng kasempetan tiasa nangtung salaku kajadian anu kapisah anu teu dimimitian ku sabab anu pasti, sareng anu parantos kajadian nalika aranjeunna atanapi dina cara anu sanés, atanapi anu teu acan kajadian pisan, sapertos meteor ragrag, atanapi kilat anu ngahalangan atanapi henteu ngahalangan imah. Pikeun anu ngartos karma, ayana kacilakaan sareng kasempetan, upami dianggo boh dina akal nerak hukum atanapi salaku hal anu henteu aya sababna, mustahil. Sagala kanyataan anu aya dina pangalaman urang sareng anu siga anu nyababkeun hukum anu biasa atanapi henteu aya sababna, dijelaskeun numutkeun hukum -na nalika nyambungkeun benang anu nyambungkeun deui kana anu sateuacanna sareng panyabab masing-masing.

Kacilakaan mangrupikeun hiji kajadian dina bunderan kajadian. Kacilakaan ieu mangrupikeun hal anu kapisah anu salah teu tiasa nyambung sareng kajadian-kajadian sanésna anu nyusun kajadian bunder. Anjeunna tiasa ngalacak sababaraha sabab sateuacanna sareng épék pasihan "kacilakaan," tapi kusabab anjeunna teu tiasa ningali kumaha sareng kunaon éta kajadian anjeunna nyobian akun-akun ku kéngingkeun kacilakaan atanapi ngahubungkeun éta pikeun kasempetan. Padahal, dimimitian tina kasang tukang pengetahuan baheula, motif saurang méré arah sareng nyababkeun anjeunna mikir nalika anjeunna disanghareupan ku pamikiran atanapi kaayaan hirup anu sanés, tindakan nuturkeun pamikiran anjeun sareng tindakan ngahasilkeun hasil, sareng hasil ngalengkepan bunderan kajadian anu diwangun ku: pengetahuan, motif, pikiran sareng laku. Kacilakaan mangrupikeun bagian anu katingali tina bunderan anu matak ganjil anu pakait sareng anu analog kana hasil atanapi kajadian tina bunderan acara saméméhna, pikeun unggal bunderan kajadian henteu mungkas dina dirina, tapi mangrupikeun awal bunderan anu sanés. tina kajadian. Kituna kahirupan kahirupan sacara sapanjang tina ranté spiral panjang tina jumlah kajadian anu teu kaétang. Kacilakaan-atanapi anu aya kajadian, pikeun masalah éta - ngan ukur salah sahiji hasil tina aksi tina ranté kajadian sareng urang nyebat kacilakaan sabab kajantenan teu aya disangka atanapi tanpa niat anu aya, sareng kusabab urang henteu tiasa ningali kanyataan sanésna dimimitian sateuacanna. Kasempatan mangrupikeun pilihan tina hiji tindakan tina sagala rupa faktor anu asup kana tindakan. Sadaya disababkeun ku pangaweruh, motif, pamikiran, kahayang sareng tindakan-nyaéta karma na.

Salaku conto, dua lalaki anu iinditan dina lébar batu anu luhur. Ku nempatkeun sampéan dina batu anu teu aman mangrupikeun salah sahijina leungiteun sukuna sareng dipasihan janten jurang. Babaturanna, bade nyalametkeun, mendakan awak di handap, kalut, diantara batu anu nunjukkeun tilas bijih emas. Maotna salah saurang kulawarga sareng nyababkeun kagagalan jalma sareng saha waé anu anjeunna pakait sareng bisnis, tapi ku ragrag sami, abdi nyobian tambang emas anu mangrupikeun sumber kabeungharan na. Kajadian sapertos kitu disebat kacilakaan, anu ngeureunkeun kasedihan sareng kamiskinan ka kulawarga almarhum, kagagalan pikeun mitra-mitra dina bisnis, sareng ngabagékeun kabagjaan ka rencanana anu harta anu dikéngingkeun ku kasempetan.

Numutkeun hukum karma teu aya kacilakaan atanapi kasempetan anu aya hubunganna sareng kajadian sapertos kitu. Masing-masing tina peristiwa anu saluyu sareng jalan kaluar tina hukum sareng dihubungkeun sareng panyabab-pangabab anu dijangkungan saluareun wates saharita bidang persépsi. Kukituna, lalaki henteu tiasa ngiringan panyabab ieu sareng ramifikasi sareng bantosan tina épék na ayeuna sareng ka hareup, nyauran kacilakaan sareng kasempatanana.

Naha kamiskinan kedah ngahudangkeunkeunana mandiri dina jalma anu parantos gumantung ka almarhum sareng ngaluarkeun fakultas sareng prinsip-prinsip anu teu katingali nalika aranjeunna gumantung ka anu sanés; atanapi naha, dina hal anu sabalikna, jalma anu gumantung kedah janten putus-putus sareng kuciwa, nyerah teras janten hina, bakal gumantung pisan kana anu kapengker tina jalma anu prihatin; atanapi naha kasempetan kabeungharan diusahakeun ku hiji anu mendakan emas sareng anjeunna ningkatkeun kasempetan kabeungharan pikeun langkung saé kaayaan dirina sareng anu sanésna, pikeun ngagentos penderitaan, ngeureunkeun rumah sakit, atanapi kanggo ngamimitian sareng ngadukung padamelan sareng ilmiah investigasi pikeun kebaikan jalma; atanapi naha, di sisi sanésna, anjeunna sanés sanés tina ieu, tapi nganggo kakayaan-Na, sareng kakuatan sareng pangaruh anu dipasihan anjeunna, pikeun penindasan batur; atanapi naha anjeunna kedah janten debauchee, nyorong batur kana kahirupan dissipation, mawa hinaan, kasusah, sareng karusakan pikeun dirina sareng anu sanés, sadayana ieu bakal nurut hukum karma, anu bakal ditangtukeun ku sadayana anu prihatin.

Jalma anu nyarios kasempetan sareng kacilakaan, sareng dina waktos anu sami nyarios sareng ngaku hal sapertos hukum, motong diri sacara mental tina dunya abstrak sareng ngawatesan prosés méntal maranéhna pikeun hal-hal anu aya hubunganana sareng dunya kasar anu kasar masalah. Ningali tapi fénoména alam sareng tindak tanduk lalaki, aranjeunna henteu tiasa nuturkeun anu ngahubungkeun sareng nyababkeun fénoména alam sareng tindakan lalaki, sabab éta anu ngahubungkeun nyababkeun sabab-akibat épék sareng épéksi kalayan panyababna henteu tiasa katingali. Sambungan dilakukeun ku sareng di alam-dunya anu ghaib, ku sabab kitu dibantah, ku anu alesanna tina kanyataan fisik waé. Nanging, dunya ieu euweuh. Laku lampah lalaki anu ngalaksanakeun sababaraha goréng atanapi mangpaat anu tiasa dititénan, sareng sababaraha hasil anu saatosna tiasa disusud, ku panitén sareng pamikir sareng tina kanyataan dina jasmani; tapi kusabab anjeunna teu tiasa ningali hubunganana tindakan éta kalayan motif, pamikiran sareng tindakan anu kapungkur (sanaos jauh) anjeunna nyobian akuntun atanapi kajadian ku nyarios yén éta mangrupikeun dorongan atanapi kacilakaan. Sanes tina kecap ieu ngajelaskeun kajadian; ku sanés tina kecap-kecap ieu tiasa ngabantosan matérial ngartikeun atanapi ngajelaskeun, bahkan numutkeun hukum atanapi hukum anu diaku janten operative di dunya.

Dina kasus dua urang wisatawan, almarhum kedah ngurus jalan milih jalanna anjeunna tacan murag, sanaos pupusna, sakumaha anu diperyogikeun ku hukum karma, tangtuna bakal ditunda. Upami pendampingna henteu turun ka jalan anu ngabahayakeun, harepan pikeun masihan bantosan anjeunna henteu mendakan hartosna anu ku anjeunna kéngingkeun kakayaan. Nanging, sakumaha kabeungharan janten na, sakumaha hasil tina jaman baheula, sanaos kasieunan kedahna nyababkeun anjeunna nampik turun kana bantuan para sahabatna, anjeunna ngan ukur nolak kamakmuranna. Ku henteu ngantepkeun kasempetan, tugas anu disayogikeun, anjeunna ngagancangkeun karma anu saé.

Karma mangrupikeun hukum anu saé, anu éndah sareng anu harmoni anu unggul di sadaya alam dunya. Éndah nalika dirésponasi, sareng anu teu dipikanyaho sareng teu katerangan pikeun kajadian-kajadian anu katingali sareng dijelaskeun ku kasinambungan motif, pamikiran, tindakan, sareng hasil, sadayana numutkeun hukum. Hal anu indah sabab hubungan antara motif sareng pamikiran, pamikiran sareng aksi, aksi sareng hasilna, sampurna dina takeranna. Éta harmoni sabab sakumna bagian sareng faktor dina nyiptakeun hukum, sanaos sering muncul sabalikna lamun silih katingal, dilakukeun pikeun minuhan hukum ku cara nyaluyukeun ka unggal anu sanés, sareng dina netepkeun hubungan anu harmoni sareng hasil tina. seueur, caket sareng tebih, sabalikna sareng inharmonious bagian sareng faktor.

Karma nyaluyukeun tindak saling silih gumantung silih tina milyaran lalaki anu tiwas sareng hirup sareng anu bakal maot sareng hirup deui. Sanaos gumantung sareng silih gumantung kana batur anu jenisna, unggal manusa mangrupikeun "pangéran karma." Urang sadaya pangéran karma sabab masing-masing mangrupikeun panguasa nasibna sorangan.

Jumlah tina pamikiran sareng lampah kahirupan anu dipikulih ku anu nyata kuring, kana keperibadian, ka kahirupan saterasna, sareng ka hareup, sareng tina hiji sistem dunya anu sanés, dugi ka tingkat kasampurnaan parantos ngahontal sareng hukum pamikiran sareng tindak tanduk sorangan, hukum karma, parantos wareg sareng dicumponan.

Operasi karma disumputkeun tina pamikiran lalaki sabab pikiranna dipuseurkeun kana hal-hal anu aya hubunganana sareng kapribadian sareng sensasi na. Pikiran ieu ngawangun tembok anu henteu visi mental pikeun ngalacak anu ngahubungkeun pamikiran, sareng pamikiran sareng kahayangna ti mana sumberna, sareng ngartos kana lampah di dunya fisik nalika lahir ka dunya fisik tina pikiran sareng kahayang lalaki. Karma disumputkeun tina kapribadian, tapi jelas dipikanyaho ku kajiwaan, anu mana-mana kaégalan déwa ti mana kapribadian asalna sareng anu mangrupikeun bayangan sareng kalangkang.

Rincian karya karma bakal tetep disumputkeun salami manusa nolak mikir sareng polah. Nalika manusa bakal mikir sareng kalakuan adil sareng teu sieun, tanpa pamuji pujian atanapi nyalahkeun, maka anjeunna bakal diajar ngahargaan prinsipna sareng ngiringan pagawéan hukum karma. Anjeunna teras bakal nguatkeun, ngalatih sareng ngasah pikiranna supaya éta bakal menus témbok pikiran dina kapribadian kapayunna sareng tiasa ngalacak tindakan tina pamikiran-Na, tina fisik ngalangkungan astral sareng ngaliwat méntal kana rohani sareng mundur deui kana sacara fisik; maka anjeunna bakal ngabuktikeun karma janten sadayana anu ditungtut pikeun éta ku jalma anu terang naon éta.

Ayana karma umat manusa sareng anu ayana jalma sadar, sanaos henteu sadar sanésna, mangrupikeun sumber tina kamampuan anu teu jelas, instinctual atanapi intuisiasi yén kaadilan ngatur dunya. Ieu alamiah dina unggal manusa sareng kusabab éta, manusa sieun ku "murka allah" sareng naroskeun "rahmat."

Murka Gusti mangrupikeun akumulasi tina lampah salah anu dilaksanakeun sacara teu dihaja atanapi anu teu terang, sapertos Nemesis, kaburu, siap dilangkungan; atanapi ngagantung sapertos pedang Damok, siap turun; atawa sapertos nurunkeun awan guludug, siap mendakan diri enggal waé kaayaan parantos matéri na bakal ngijinan kaayaan. Perasaan karma umat manusa ieu dibagikeun ku sadaya anggotana, masing-masing anggotana gaduh rasa ogé Nemesis sareng awan guruh-Na, sareng perasaan ieu nyababkeun manusa nyobian ngarobih sababaraha mahluk ghaib.

Rahmat anu dipilari ku manusa nyaéta yén anjeunna bakal ngaleungitkeun gurun-Na mung dibuang atanapi ditunda waktos. Pangalusna teu mustahil, tapi karma tina hiji-hiji lampah tiasa dicekel sakali deui, dugi ka tukang pikeun rahmat tiasa nyumponan karma. Rahmat ditanyakeun ku jalma anu ngarasa dirina lemah teuing atanapi teuing diatasi ku kasieun pikeun nanyakeun yén hukumna dicumponan sakaligus.

Di sagigireun perasaan "murka" atanapi "dendam" ti Tuhan sareng kersaning "rahmat", aya kapercayaan anu alami atanapi iman ka manusa di tempat anu di dunya-sanaosan sagala inpormasi anu katingalina dina tiap-tiap urang dinten hirup-aya nyaéta, sanaos ghaib sareng henteu kahartos, hukum kaadilan. Iman anu alami ieu kaadilan mangrupikeun sumanget dina sumanget manusa, tapi meryogikeun sababaraha krisis dimana manusa dialungkeun ka dirina ku anu katingalina lain kaadilan anu nyauran éta. Perasaan kaadilan kaadilan disababkeun ku intuisi kaayaan teu kalanggengan anu tetep aya dina manah manusa, sanaos agnostisisme, materialisme sareng kaayaan anu parah pikeun anjeunna ngadamel.

Intuisi kalanggengan mangrupikeun kanyaho dasar yén anjeunna tiasa teras hirup ngaliwatan inpormasi anu dikuatkeun ku anjeunna, sareng anjeunna bakal hirup pikeun ngalereskeun kalepatan anu parantos dilakukeun. Rasa kaadilan dina haté manusa mangrupikeun hiji hal anu ngahémat anjeunna tina ngan ukur pikeun kahadean hiji dewa anu murka, sareng sangsara lila kana pédah sareng pelamar tina imam anu jahil, rewog, sareng sasama kakuatan. Rasa kaadilan ieu ngajadikeun manusa manusa sareng ngamungkinkeun anjeunna katingali teu sieun dina nyanghareupan batur, sanaos sadar yén anjeunna kedah sangsara pikeun salahna. Parasaan ieu, tina murka atanapi pamalesan dewa, kersaning rahmat, sareng iman kana kaadilan anu langgeng, mangrupikeun bukti ayana karma umat manusa sareng hiji pangakuan kana ayana, sanaos pangakuan kadang-kadang teu sadar atawa jauh.

Sakumaha manusa mikirkeun sareng tindakan sareng hirup numutkeun pamikiran na, dirobih atanapi ditonjolkeun ku kaayaan anu lumaku, sareng sapertos manusa, maka hiji bangsa atanapi peradaban tumuwuh sareng tindakan numutkeun pamikiran sareng cita-cita na pangaruh pangaruh siklik. mangrupikeun hasil tina pamikiran anu dicepeng masih lami langkung lami, ogé ogé umat manusa sacara gembleng sareng dunya dimana-mana na parantos aya, hirup sareng ngembangkeun ti budak leutik dugi ka prestasi méntal mental sareng spiritual anu luhur, numutkeun hukum ieu. Lajeng, sapertos manusa, atanapi lomba, umat manusa sacara gembleng, atanapi langkung-langkung sadayana anggota umat manusa anu henteu ngahontal kasampurnaan pamungkas anu mangrupikeun tujuan anu khusus ka alam dunya ngahontal, maot. Kapribadian sareng sadaya anu aya hubunganana sareng kapribadian anu maot sareng bentuk-bentuk alam anu bosen teu aya, tapi hakekat dunya tetep, sareng personalitas salaku umat manusa tetep, sareng sadayana janten kaayaan istirahat sami sareng kana mana manusa pas nalika, saatos usaha, anjeunna nempatkeun awakna kanggo ngaso sareng lirén kana kaayaan misterius atanapi karajaan anu didamel lalaki saré. Kalayan manusa sumping, saatos bobo, anu kajantenan anu nyauran anjeunna kana tugas-tugas sadinten, pikeun paduli sareng nyiapkeun awakna anu anjeunna tiasa ngalaksanakeun tugas-tugas sadinten, anu mangrupikeun hasil tina pamikiran sareng lampah anjeunna dina dinten sateuacana. atanapi dinten. Sapertos manusa, alam semesta sareng alam dunya sareng lalaki bangun tina waktuna bobo atanapi istirahat; tapi, teu sapertos manusa anu hirup tina dinten ka poé, éta henteu ngagaduhan awak fisik atanapi awak anu aya dina katakan lampah anu langsung. Éta kedah nyauran alam dunya sareng badan anu ngalaksanakeun.

Anu hirup dina saatos maot manusa mangrupikeun karyana, salaku perwujudan tina pamikiran-pamikirannana. Jumlah jumlah ideu sareng cita-cita umat manusa di dunya nyaéta karma anu salami, anu ngahudangkeun sareng nyauran sagala hal anu teu katingali kana kagiatan anu katingali.

Unggal dunya atanapi séri ti dunya wujud, sareng wujud sareng badan dikembangkeun dumasar kana hukum, anu hukumna ditangtukeun ku kamanusaan anu sami anu parantos aya di dunya atanapi alam dunya sateuacanna. Ieu mangrupikeun hukum kaadilan anu sacara utami pikeun umat manusa sacara utami, ogé unggal unit individu, diperyogikeun pikeun nikmati buah-buahan tina jaman baheula sareng nandakeun akibat tina kasalahan anu salah, persis sakumaha anu paréntahkeun ku pamikiran sareng lampah anu kapungkur. hukum pikeun kaayaan ayeuna. Unggal unit umat manusa nangtukeun karma masing-masing sareng, salaku satuan babarengan sareng sadaya unit sanés, ngajantenkeun sareng ngalaksanakeun hukum anu sacara manusa sacara gembleng diparéntahkeun.

Dina nutup salah sahiji jaman anu hébat mancarikeun sistem dunya, unggal satuan individu kamanusaan maju ka tingkat kasampurnaan anu tujuanana épolusi éta, tapi sababaraha unit teu acan ngahontal tingkat pinuh, sahingga aranjeunna pas kana kaayaan istirahat pakait sareng anu kami terang salaku kulem. Dina datang deui dinten anyar sistem dunya masing-masing unit awakna bangun dina waktuna sareng kaayaan anu ditangtoskeun sareng neruskeun pangalaman sareng padamelan anu diantepkeun dina dinten atanapi dunya sateuacana.

Bédana antara kebangkitan manusa individu ti dinten ka poé, kahirupan ka kahirupan, atanapi ti sistem dunya ka sistem dunya, mangrupikeun bésa waktos; tapi teu aya bédana dina prinsip panyalahatan hukum karma. Awak sareng kapribadian énggal kedah diwangun ti dunya ka dunya sapertos ogé baju anu ditunda ku awak ti dinten ka poé. Bédana mangrupikeun tékstur tina jasad sareng baju, tapi sacara individualitas atanapi kuring tetep sami. Hukumna meryogikeun yén pakéan anu disayogikeun dinten-ayeuna janten anu nawar sareng diatur dina dinten sateuacana. Anu milihna, nawar pikeun éta sareng nyusun lingkungan sareng kaayaan dimana baju anu kedah dipakup, nyaéta kuring, individualitas, anu ngadamel hukum, ngabawah anjeunna kapaksa ku tindakan sorangan pikeun nampi éta anu parantos masihan anjeunna.

Nurutkeun kana pamikiran ngeunaan pamikiran sareng lampah kapribadian, anu diayakeun dina mémori égo, ego ngabentuk perencanaan sareng nangtoskeun hukum anu luyu sareng kapribadian kapayunna kedah kalakuan. Sakumaha angen-angen tina kahirupan anu dilaksanakeun dina mémori ego jadi pamikiran sareng lampah umat manusa sacara gembleng dipikagaduh dina mémori umat manusa. Sakumaha aya ego nyata anu teraskeun sabada maotna kapribadian maka ogé aya ego umat manusa anu terus-terusan saatos kahirupan atanapi salah sahiji periode wujudana umat manusa. Ego umat manusa ieu mangrupikeun individualitas anu langkung ageung. Masing-masing unitna peryogina diperyogikeun pikeunana sareng teu aya anu tiasa dihapus atanapi dileungitkeun kusabab ego umat manusa mangrupikeun teu bisa dibagi, teu aya bagian anu tiasa musnah atanapi leungit. Dina mémori égo umat manusa, pamikiran sareng lampah sadaya unit individu umat manusa dipikagaduh, sareng éta numutkeun émut ieu yén rencana pikeun sistem dunya énggal ditangtukeun. Ieu mangrupikeun karma manusa anu anyar.

Jahiliah ngalegaan sapanjang dunya dugi ka lengkep sareng lengkep lengkep. Dosa sareng tindakan jahil béda dina darajat. Salaku conto, aya saurang anu ngalakukeun dosa, atanapi ngalaksanakeun teu jahil, ku nginum tina kolam renang anu kainféksi, nyalurkeun cai ka réréncangan anu nginum ogé, sareng duanana tiasa nyababkeun sésa-séwangan kahirupan salaku hasil tina tindakan goblog sapertos kitu; atanapi salah saurang ngarencanakeun sareng ngahaja maok sajumlah ageung ti investor goréng; atanapi anu sanés tiasa nyiptakeun perang, rajapati, ngahancurkeun kota sareng nyebarkeun karusakan di hiji nagara; masih sanés tiasa mendorong jalma-jalma percaya ka anjeunna janten wawakil Gusti sareng Allah anu nitis, ku ayana kapercayaan anjeunna tiasa nyababkeun aranjeunna pikeun ngaleungitkeun alesan, nyerah diri kana kaleulean sareng nuturkeun amalan sapertos anu bakal ngakibatkeun cilaka moral sareng spiritual. Dosa, sakumaha tindakan goblog, berlaku ka unggal kasus, tapi hukuman anu mangrupakeun hasil tina hasil anu béda-béda dumasar kana tingkat jéntré. Saha anu gaduh pangaweruh hukum manusa anu ngatur masarakat sareng ngagunakeun kanyaho pikeun ngarugikeun batur, bakal sangsara langkung getol sareng langkung lami kusabab kanyaho na anu ngajantenkeun tanggung jawab, sareng dosa, tindakan salah, langkung ageung kusabab jahiliah na parantos turun.

Janten salah mangrupikeun dosa anu paling jahat, pikeun saha anu terang atanapi anu kedah terang, nyaéta ngahaja nyingkirkeun hak pilihan masing-masing, pikeun ngaleungitkeun anjeunna ku nyumput tina anjeunna hukum kaadilan, pikeun ngadorong anjeunna nyerah bakal na, ajak atanapi ngajantenkeun anjeunna gumantung boh pikeun hampura, kakuatan spiritual, atanapi kalanggengan anu sanés, tibatan gumantung kana hukum kaadilan sareng hasil karyana sorangan.

Dosa boh mangrupikeun tindakan anu salah, atanapi panolakan pikeun ngalakukeun leres; duanana dituturkeun ku kasieunana tina hukum adil. Carita dosa aslina henteu bohong; eta mangrupikeun dongéng anu nyumput, acan ngawartosan, kaleresan. Éta hubunganana sareng ngalangkungan réinkarnasi ti awal manusa. Dosa aslina nyaéta panolakan salah sahiji tilu kelas Anak tina Universal Mind, atanapi Gusti, pikeun reinkarnasi, nyandak salib tina daging na sareng ngahasilkeun sacara sah ku hukum supados balapan sanésna tiasa ngagem dina urutan anu ditangtoskeun. Panolakan ieu ngalawan hukum, karma tina periode pernyataan saméméhna anu aranjeunna nyandak bagian. Kaolahan aranjeunna reincarnate nalika sumpingna, ngamungkinkeun lembaga anu kirang maju dina badan anu disiapkeun pikeun aranjeunna sareng mana entitas handap henteu sanggup. pikeun ngagunakeun anu saé. Ngalari jahiliah, éntitas handap diulas sareng jinis sato. Ieu, nyalahgunakeun kalakuan procreative, mangrupikeun "dosa aslina," dina arti fisikna. Hasil tina perbuatan réproduksi anu haram tina umat manusa nyaéta masihan ka umat manusa kecenderungan pikeun ngalanggar hukum-hukum anu nyababkeun dosa, teu jelas, tindakan salah sareng maot, ka alam dunya.

Nalika pikiran ningali yén awakna parantos diiluan ku balap handap, atanapi lembaga anu kirang tibatan manusa, sabab teu nganggo awakna, aranjeunna terang yén sadaya parantos dosa, kalakuan salah; tapi padahal bangsa-bangsa handap parantos kalakuan jahil aranjeunna, pikiran, parantos nampik ngalaksanakeun tugasna, ku sabab éta dosa langkung ageung kusabab kanyaho salahna. Sangkan pikiran-pikiran buru-buru milarian awak-awak anu aranjeunna nolak, tapi mendakan yén aranjeunna parantos didominasi sareng dikuasai ku birahi anu haram. Hukuman tina dosa asli of the Mind of Universal Mind anu henteu bakal reinkarnasi sareng procreate nyaéta, yén aranjeunna ayeuna dikuasai ku anu aranjeunna nolak maréntah. Nalika aranjeunna tiasa maréntahkeun aranjeunna henteu, sareng ayeuna anu bakal maréntah aranjeunna henteu tiasa.

Buktina yén dosa kuno éta aya sareng unggal manusa dina kasusutan sareng kanyeri tina pikiran anu nuturkeun kalakuan mad anu pikahayang anjeunna didorong, bahkan ngalawan alesan-Na, ngalakukeun.

Karma henteu angger-angger buta, sanaos karma tiasa diciptakeun ambéng ku saurang anu ngalaksanakeun jahil. Nanging, hasil tina tindakan, atanapi karma, dikaluarkeun kalayan intelektual tanpa kahadean atanapi prasangka. Operasi karma sacara mekanik hungkul. Sanaos sering teu paduli kanyataan, unggal manusa sareng sadaya makhluk sareng intelektual di jagat raya gaduh masing-masing fungsi anu ditunjuk pikeun dilaksanakeun, sareng masing-masing mangrupikeun bagian anu saé pikeun makarya pikeun ngaluarkeun hukum karma. Masing-masing gaduh tempatna, naha kapasitas cogwheel, pin, atanapi gauge. Ieu naha naha anjeunna sadar atanapi sadar teu kanyataan. Nanging, teu pati penting bagian bagian sigana sigana maén, padahal, nalika anjeunna ngalakukeun anjeunna dimimitian sadayana mesin karma kana operasi anu ngalibetkeun sadaya bagian sanés.

Sasuai salaku saurang ngalakukeun ogé bagian anu dipilampah ku anjeunna, janten anjeunna sadar kana damel hukum; teras anjeunna nyandak bagian anu langkung penting. Nalika dibuktikeun janten adil, sanggeus ngabebaskeun dirina tina akibat tina pamikiran sareng tindakan anjeunna nyalira, anjeunna cekap dipasihan ka pengurus karma hiji bangsa, lomba, atanapi dunya.

Aya kapinteran anu polah salaku agén umum ngeunaan hukum karma dina tindakanna ngalangkungan alam-alam. Kecerdasan ieu mangrupikeun ku sistem agama anu béda-béda disebut: lipika, kabiri, kosmocratores sareng arkangels. Bahkan di stasion anu luhurna, kapinteran ieu nurut hukum ku ngalaksanakeunana. Éta nyaéta bagian-bagian dina mesin karma; aranjeunna mangrupikeun bagian-bagian dina administrasi hukum karma anu hébat, sapertos macan anu nyerang ka handap sareng murangkalih murangkalih, atanapi sapertos anu mabok sareng tukang mabuk anu damel atanapi maehan. Bédana mangrupikeun hiji jalma teu jahil, sedengkeun anu sanés polah jeung kusabab éta adil. Sadaya prihatin dina ngalaksanakeun hukum karma, sabab aya kabébasan ngalangkungan jagat raya sareng karma nyepengkeun perpaduan dina operasi anu langsung.

Urang tiasa nyauran kana intelektual hébat ku nami sapertos anu urang resep, tapi aranjeunna ngan ukur ngawalon kami nalika urang terang kumaha nelepon kana aranjeunna teras aranjeunna tiasa ngan ukur ngajawab kana telepon anu urang terang kumaha masihan sareng dumasar kana hakekat telepon. . Éta moal tiasa nunjukkeun teu nikmat atanapi teu daek, sanaos urang gaduh pangaweruh sareng hak nyebut kana aranjeunna. Aranjeunna perhatosan sareng nyauran lalaki nalika lalaki mikahayang kalakuan adil, henteu egois sareng kanggo kahadéan sadayana. Nalika lalaki sapertos kitu parantos siap, agén-intelijen karma panginten janten aranjeunna pikeun ngawula dina kamampuan pamikiran sareng pagawéan na dipasang. Tapi nalika lalaki disebutna ku intelektual anu hébat henteu nganggo ideu nikmat, atanapi kapentingan pribadi ka aranjeunna, atanapi nganggo ide pahala. Aranjeunna ditelepon damel dina widang anu langkung ageung sareng langkung jelas kusabab aranjeunna mumpuni sareng sabab éta sakuduna aranjeunna janten pagawean hukum. Teu aya sentimen atanapi émosional dina pemilihanna.

Dina bulan karma September "Karma" bakal diurus ku aplikasi pikeun kahirupan fisik. — Eé.

(Ngalajengkeun.)