The Word Yayasan

Tilu kelas Pikiran adalah jalma anu dina tungtung manvantara aya dina capricorn, sagittary, scorpio.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 5 OGOS, 1907. No 5

Copyright, 1907, ku HW PERCIVAL.

PERSONALITY.

PERSONALITI asalna tina dua akar latin, per, ngaliwatan, jeung sonus, disada Persona mangrupikeun topéng atanapi kostum anu ngagem aktor sareng nyarioskeun. Sangkan urang nampi kecap kapribadian. Kapribadian manusa, anu parantos diwangun sareng ayeuna dianggo ku individualitas, pikiran anu langkung luhur, manas, tiasa ngahubungi dunya, teu karunya. Asalna perenahna dina awal sajarah dunya.

Kecap kapribadian dianggo sacara henteu langsung ku masarakat sareng bahkan ku para ahli téosofis anu kedah terang bédana, sabab ngajantenkeun bédana kapribadian sareng personalitas. Kapribadian sanés mangrupikeun hiji, hal anu sederhana atanapi hiji unsur; éta mangrupikeun komposit tina seueur elemen, panca indra sareng prinsip, anu sadayana muncul bijil. Masing-masing ieu ngagaduhan umur pikeun ngembangkeun. Nanging sanaos kapribadian diwangun ku seueur bagéan, nyiptakeunana dumasar kana dua sumber, pikiran nascent, atanapi napas (♋︎), sareng pikiran sadar, atanapi individualitas (♑︎).

Sok cekap konsultasi kana zodiak nalika nguruskeun naon waé anu aya hubunganana sareng manusa, sabab éta zodiak nyaéta sistem anu diwangun ku manusa. Nalika zodiak sakali ngahargaan hiji jalma tiasa diajar naon waé bagian atanapi prinsip manusa atanapi mayapada ngalambangkeun tanda tinangtu. Sagala tanda dina satengah handap zodiak gaduh kaitanana kalayan fabrication kapribadian, tapi tanda-tanda kanker (♋︎) sareng capricorn (♑︎) mangrupikeun panyipta nyata. Sadayana kapribadian anu henteu sadar diri asalna tina kanker (♋︎); sagala anu sacara sadar sadar kapribadian asalna tina capricorn (♑︎). Marilah urang sakeudeung ngalacak sejarah kapribadian ku cara zodiak.

Sakumaha anu dijelaskeun dina tulisan dina zodiak, bumi urang ngagambarkeun babak kaopat atanapi jaman hébat dina évolusi. Dina periode kaopat ieu tujuh balapan hébat atanapi aspék umat manusa anu tiasa diembangkeun. Opat ras ieu (♋︎, ♌︎, ♍︎, ♎︎) parantos ngalangkungan période na, sareng sadaya sésa kaopatna ngiles. Balapan akar anu kalima (♏︎) anu kalima ayeuna dikembangkeun ngalangkungan sub bagean -na di sakuliah dunya. Kami dina balap kalima (♏︎) balap akar kalima (ogé ♏︎). Nyiapkeun kanggo sareng mimiti sub-balapan kagenep kalebet di Amérika. Balapan akar anu mimiti hébat nyaéta kanker (♋︎).

Gambar 29 dikaluarkeun tina hiji tulisan anu saheulaanan supaya pamekaran baluan langkung jelas dipangaruhan sareng tempatna dina sistem zodiak tiasa katingali. Ku ieu, tiasa ditelusuri silsilah kapribadian, sareng hubunganana sareng hubungan sareng tanda-tanda kanker (♋︎) sareng capricorn (♑︎). Gambar 29 nembongkeun babak kaopat urang sareng tujuh akar na sub-balapan na. Masing-masing tina zodiak leutik ngawakilan akar-akar, sareng masing-masing ditingalikeun gaduh sub-tanda-na atanapi balap handapeun garis horisontal.

♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎ ♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎
Gbr. 29.

Balapan hébat anu munggaran ditepikeun ku kanker tanda (♋︎). Ari bangsa balap éta narik. Aranjeunna henteu ngagaduhan rupa bentuk sapertos manusa. Aranjeunna spheres sapertos kristal. Éta tina tujuh jinis, kelas, pesenan atanapi Hirup napas, unggal jenis, kelas atanapi tatanan, anu janten pola idéal anu cocog sareng akar-akar masa depan, sareng sub-divisi masing-masing tina balapan éta. Balapan akar anu mimiti ieu henteu maot sapertos anu balap anu ngiringan; hal éta sareng mangrupikeun lomba anu idéal pikeun anu nuturkeun.

Dina awalna, kaopat, bunder, kanker (♋︎) hirarki balap kanker munggaran (♋︎) dituturkeun ku hierarki leo (♌︎) anu mangrupikeun sub bagean kadua tina balapan mimiti, sareng sateuacana deui hirarki séjén diwakilan ku tanda-tanda virgo (♍︎) sareng libra (♎︎), scorpio (♏︎), sagittary (♐︎), sareng capricorn (♑︎). Nalika capricorn (♑︎) hirarki nafas (♋︎) parantos ngahontal, éta nyirian nutup periodena, capricorn (♑︎) janten kasampurnaan dina idéal balapan, sareng pelengkap kana kanker (♋︎) hirarki tina balapan mimiti éta, aranjeunna duanana dina pesawat anu sami.

Nalika hierarki kaopat, libra (♎︎), tina balapan napas (♋︎) dominan, aranjeunna ngambekan kaluar teras kaluar tina balap akar kadua, kahirupan balapan (♌︎), anu ngalangkungan tujuh tahap atanapi tingkat sakumaha ditandaan ku hierarki napas (♋︎) balapan. Tapi sedengkeun napas (♋︎) mangrupikeun ciri tina balapan napas (♋︎), karakter kadua, lomba hirup (♌︎), ngadominasi sadayana lomba kahirupan (♌︎). Nalika balapan kadua atanapi hirup (♌︎) ogé kantos ngagaduhan tanda anu panjang atanapi gelar (♑︎) lomba, teu siga balapan munggaran, ngaleungit sadayana. Nalika éta, lomba kahirupan, ngahontal tingkat anu langkung, mimiti ngaluarkeun lomba katilu anu mangrupikeun balap bentuk (race), sareng salaku bentuk lomba bentuk diturunkeun ku lomba kahirupan, kahirupan (♌︎ ) ras diserep ku aranjeunna. Dua balap sub-bagian mimiti bentuk (♍︎) nyaéta astral, ogé bagian kahiji tina balap katilu (♍︎). Tapi dina bagéan ahir tina sub-katilu ieu aranjeunna janten langkung solid sareng tungtungna fisik.

Balapan kaopat, balapan kelamin (♎︎), mimiti balap tengah atanapi katilu (form) balapan. Balapan kalima urang, balapan kahayang (♏︎), mimiti di tengah abad kaopat (♎︎) sareng diciptakeun ku ngahijina jenis kelamin. Ayeuna, ningali hubungan antara balapan kaopat sareng kalima sareng balapan idéal munggaran, sareng dimana urang nangtung dina pamekaran.

Nalika balapan anu munggaran ngambekan anu kadua, balapan kahirupan (♌︎), janten eksistensi, sahingga bangsa kahirupan nuturkeun conto éta, ngahasilkeun balap katilu anu ngembangkeun wujud. Bentuk ieu mimiti di astral, tapi aranjeunna laun janten fisik nalika ngadeukeutan atanapi ngahontal tingkatna. Bentukna ngawujud naon anu ayeuna urang sebut ayeuna manusa, tapi henteu dugi ka balapan kaopat, nyiptakeun aranjeunna ku cara ngahasilkeun. Balapan kaopat mimiti di tengah-tengah balapan katilu, sareng salaku balapan kalima urang lahir di tengah-tengah balapan kaopat awak urang didamel dina cara anu sami.

Ngaliwatan jaman ieu, bét napas tina balapan napas ngawaskeun sareng ngabantosan dina unggal unggal bangsa masing-masing dumasar kana hierarki idéal na nurutkeun kelas hirarki éta. Ras napas henteu cicing di bumi padet sapertos awak urang; aranjeunna cicing dina lingkungan anu henteu sareng masih ngurilingan bumi. Balapan kahirupan aya dina lingkup napas, tapi ogé dikurilingan bumi. Nalika balapan kahirupan dimekarkeun sareng ngahasilkeun awak, hirarki virgo (♍︎) tina napas (♋︎) lomba ditunjang bentuk tina sénsorna kana dimana kahirupan kahirupan ngaleungit atanapi kaserep. Bentuk astral anu diramalkeun cicing di lingkup anu aya dina lingkup kahirupan, anu ku kami tiasa pakait sareng suasana bumi. Nalika aranjeunna janten padet sareng solidified, aranjeunna hirup, sapertos urang, di bumi padet. Beungeutna sakumna panginten tiasa disebat para bapak kamanusaan, dikenal dina Doktrin Rusiah salaku "bharishad pitris." Tapi kusabab aya seueur kelas atanapi sasmita "bapa-bapa" urang kedah nyauran kelas anu émosiasi teu boga akal ngabentuk kelas virgo (♍︎) atanapi hirarki pitris bharishad. Bentukna nyerep kahirupan nalika pepelakan nyababkeun sareng ngalahirkeun diri ku ngalangkungan métamorfosis analog tina kukupu. Tapi bentuk kabentuk, laun-laun ngembangkeun jinis séks. Awalna awéwé bikang salaku virgo (♍︎), teras, sakumaha kahayang janten écés, organ jalu dikembangkeun dina rupa-rupa rupa. Teras aranjeunna dibentuk ku union of sexes. Pikeun hiji waktos ieu ditangtukeun dumasar kana usum atanapi siklus, sareng dikawasa ku balap idéal napas.

Nepi ka jaman ieu, umat manusa fisik teu aya pikiran. Bentukna bentuk manusa sacara rupa, tapi dina sagala rupa sanésna sipatna sato. Aranjeunna dipandu ku hawa nafsu anu murni sato; tapi, sapertos sato handap, kahayang aranjeunna pikeun jenis na dikawasa ku siklus usum. Éta sato alam anu lakukeun numutkeun nits sareng tanpa éra. Aranjeunna henteu ngagaduhan akal moral kusabab aranjeunna henteu terang kumaha kalakuan sanés ku anu nyababkeun kahayangna. Ieu mangrupikeun kaayaan kamanusaan fisik sakumaha anu dijelaskeun dina Alkitab salaku Taman Eden. Dugi ka waktos ieu kamanusaan sato-sato kagungan sadayana prinsip anu ayeuna urang manusa, kecuali batin.

Asalna lomba munggaran ngambekan lomba kadua atanapi kahirupan, sareng balapan kahirupan ngaluarkeun balapan katilu anu ngagaduhan bentuk. Maka bentuk-bentuk ieu, nguatan sareng nyerep balapan kahirupan, ngawangun awak fisikna kana diri sorangan. Teras nangkeup hudang sareng janten aktip dina bentuk; anu di luar ayeuna parantos ngalaksanakeun. Nafas mindahkeun kana kahayang, kahayangna masihan arah ka kahirupan, kahirupan butuh tina wangun, sareng wujud nyiptakeun masalah fisik. Masing-masing jasad atanapi prinsip ieu mangrupikeun ekspresi kasar tina jinis-jinis napas anu pas, unggal dumasar kana jinisna.