The Word Yayasan

Will nyaéta Path tina Eling.

Will nyaéta teu husus, timer pindah, haratis; sumber daya, tapi lain sorangan kakawasaan. Sora waktos-seueur umur-kurban anu berharga bakal Agih.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 2 NULIS, 1906. No 6

Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

BAKAL

Bakal (pisces) nyaéta tanda dua belas tina zodiak.

Tina primordial nu teu dihaja ditimbulkeun kana émolusi, gerak (taurus) ngabalukarkeun zat homogen (gemini) pikeun ngekspresikeun dualitas salaku hal spirit; roh-materi anu dilakukeun ku kagungan hébat (kanker) anu napas kana sagara tempat nyembah (leo); Sagala nu sok ngubaran mahluk-mahluk anu ngajauhan dina diri manusa. jeung wangun tumuwuh jadi kelamin (libra). Ku ayana pengembangan jenis kelamin, invensi roh-materi kasebut pepek. Nalika jalu dikembangkeun, pikiran (kanker) nunda. Tahapan evolusi nyaéta: spirit-matter sex (libra) ngamekarkeun kahayang (scorpio) ngaliwatan wangun (virgo); éntitas anu ngembang kana pikiran (sagittary) ngaliwatan kahirupan (leo); Pikiran bakal kabentuk jadi kabangsaan (capricorn) ngaliwatan napas (kanker); individualitas tumuwuh kana jiwa (akuarium) ngaliwatan zat (gemini); kalag souls tumuwuh ngadukung kana (pisces) ngaliwatan gerak (taurus). Will janten Sadar (aries).

Hade teu warnaan. Will nyaéta universal. Will nya dispassionate, unbound. Ista sumber na asal sadaya kakuatan. Ngalangkungan nu bakal digadabah ku urang, sadayana mangrupikeun pamingpin.

Bakal kana ngawakilan sakumna mahluk numutkeun kana kapasitasna pikeun dimangpaatkeunana, tapi bakal moal aya kakuatan.

Bakal leupas ti sadaya beungkeut, dasi, watesan, atawa entanglements. Hayu lah leupas.

Hayang sacara impersonal, teu katutup, kumplit, mandiri, cicingeun sorangan. Bakal hadir kana sadaya pesawat, sareng ngagentos ka unggal éntitas numutkeun sareng saimbang sa sami sareng kamampuh ngagunakeun daya. Sanajan bade mikeun kakuatan kana polah atanapi sipat anu leres-leres, sipat, hawa nafsu, pikiran, akal, sareng hikmah, saleresna tiasa tetep bébas sareng teu kasasar ku karakter aksi.

Tanpa bakal aya anu tiasa dimangpaatkeun. Will nambutkeun diri kana sagala operasi. Mamah mah teu dipasrahkeun, diwatesan, isin, atawa museurkeun, motif naon waé, sabab, operasi, atawa pangaruh. Will nyaéta paling gaib tur misterius.

Bakal saluyu sareng cahaya panonpoé sareng anu peryogi kanggo sauran kumargi cahya panonpoé langkung saé, tapi bade milih jalmi anu langkung ngagaduhan éndah sinéna dina naon anu bakal tumiba kana naon objék éta. Panonpoé panonpoé caang sadaya urang sebut alus jeung goréng, tapi panonpoé henteu caang kalayan niat hadéna boh hadé atanapi goréng. Panonpoé anu nyababkeun kengerian ieu bakal nyebarkeun sakoteng sareng maot sareng nyababkeun bumi aroma supados ngabendung dahareun kanggo kabogohna. Kasalahan panonpoé jeung kaséhatan beureum saulas, gurun gersang sareng lebak nu subur, parantosan natal sareng bungbuahan anu damang pisan sareng hadiah panonpoé.

Will nyaéta sumber kakuatan anu ngabunuhkeun rajapati pikeun nyerangna niupkeun parna, sareng ogé sumber daya anu ngabutuhkeun salah sahiji lakukeun naon waé kahadean, latihan méntal atanapi parah, atanapi tina kurban diri. Keur ngeclakkeun éta diri kana salah saurang anu nyebut kana éta aturan, saolah-olah anjeun tiasa leupas tina aksi nu ku impor. Éta sanés ngawatesan kana tindakan sareng motif tindakan, tapi lends sorangan pikeun duanana supaya ngaliwatan pengalaman, sarta salaku akibat tina aksi, aktor bisa datang ka pangaweruh ahir aksi kanjeng incah sarta salah.

Éta mangpaatna kasalahan pikeun ngungkabkeun yén urang moal bisa nguatkeun ku sabab bakal disebutkeun yén urang bisa méré cahya ka panonpoé. Will nyaéta sumber kakuatan saperti panonpoé cahaya. Cakcak anu diucapkeun seuneu tina cahaya panonpoé tapi manéhna nyarita yén sapu anu dipikahayangna bakal suksés sacara lahar sanajan éta pangaweruh cahya panonpoé. Sakabeh jelema anu bisa dilakukeun nyaeta nyaho kumaha carana nyiapkeun, sareng teras nyiapkeun instrumen pikeun ngamangpaatkeun cahya panonpoe atanapi karsa. Cahya panonpoé nyebarkeun jumlah pasukan anu pas anu ukur ngagunakeun lalaki anu sukuna anu sanés, kusabab manehna teu gaduh sareng anjeunna henteu terang kumaha carana nyiapkeun instrumen pikeun digunakeunana, sarta kusabab anjeunna henteu terang kumaha carana make éta bijaksana. Kudu mangrupa sumber anu sae pikeun sadaya kakuatan, tapi manusa ngagunakeun gelar sarjana anu kaler sabab teu saé saé hatur nuhun, kusabab anjeunna henteu terang kumaha carana nganggo bakal, atanapi kumaha nyiapkeun instrumén anu digunakeunana.

Dina pesawat sareng pesawat gerak sorangan, bakal aya warnaan sareng teu husus; dina tahapan zat sarta jiwa anu universal (gemini-akuarium), bakal nyegah zat pikeun kaleungitan roh-roh, jiwana pikeun nangtayungan, ngahiji, sarta ngorbankeun diri sorangan pikeun sagala hal; nafsu anu nangkeup sunnah hiji dosana, saupama dihampura kana Allah, maka eta jalma bakal ngabatalkeun kana dirina sorangan, nyayogikeun hate anu aya dina haté. eu-sagittary), ngamungkinkeun kahirupan keur ngawangun jeung ngarecah bentuk, sareng ngabéla pamikiran pikeun ngolah hasil anu dipikahoyong nurutkeun objék pilihan-Na; Éditan dina wangun jeung kahayang téh (virgo-scorpio), éta ngawangun wujud pikeun ngajaga awak, kelir, jeung inohong, sarta mikeun kahayang pikeun ngalaksanakeun nurutkeun dorongan buta; Ngucapkeun bahasanana dina kasenian sesepuh laksamana (kelek), bakal tiasa ngajantenkeun rupi kana ngabentuk aranjeunna, ngagabungkeun, ngatur, ngabalikeun, ngahirupkeun, sareng nyublimekeun prinsip-prinsip manusa sareng jagat raya.

Kituna lalaki boga na jasmani fisik bahan sareng kakuatan anu perlu diperyogikeun pikeun mendakan obyék waé, sareng janten naon waé mahluk, kakuatan, atanapi Allah, sadaya ku pangunaun-rasana perwibat.

Saban manusa henteu saurang lalaki hiji, tapi hiji kombinasi tujuh lalaki. Masing-masing tina lalaki ieu ngagaduhan akar dina hiji tina tujuh komponén lalaki manusa. Lalaki fisik anu panghandapna sareng panghandapna tina tujuh. Tujuh lalaki nyaéta: Lalaki fisik kotor; lalaki bentuk; manusa anu hirup; manusa anu mikahoyong; lalaki pikiran; manusa ngeunaan jiwa; manusa nu bakal. Asim bahan tina manusa kana mangrupikeun prinsip mani dina jasad jasmani. Prinsip mani nyaéta salaku haratis sareng henteu aya anu patuh kana mangrupi anu parantos disayagikeun sakumaha mangrupikeun dina prinsip anu cerdas ku kakawasaan anu asalna ti mana seueur kakawasaan.

Nurutkeun unggal inbreathing (kanker), napas anu ngarangsang, ku cara getih, kahayang (scorpio) anu dipilampah. Nalika puseur kagiatan ieu dirumuskeun, ka jalma biasa, pamikiran téh ngainduksi kahayang, anu biasana ngawasa pikir, sarta bakal (pisces), nyusul pikiran, ngabalukarkeun kahayang pikeun aksi. Ku sabab kitu urang meunang hermetic saying: "Dibalik bakal nangtung kahayang," anu didasarkeun kana kanyataan nu bakal teu warnaan jeung impersonal, jeung nu, sanajan henteu tertarik dalam hasil naon waé aksi, bakal mangrupakeun sumber kakuatan aksi; jeung anu dipangaruhan ku akal anu bener, manusa dina kaayaan kiwari kedah mikahayang. Lamun kitu, dipikiran henteu turutan saran anu dipikahayang, tapi gantina banding di aspirasi ka idéal anu leuwih luhur, anu mikahayang kahayang kudu nuturkeun pamikiran, sareng éta diangkat kana wasiat. Maksa-na seuseueurna (kanker-scorpio-pisces), diturunkeun tina bayah, ka organ kelamin, ka sirah, ku jalan tulang tonggong. Zodiak memang rencana pangwangunan sarta ngembangkeun jagat raya sareng naon waé atanapi sakabéh tujuh lalaki.

Prinsip mani nyaeta medium dina awak ngaliwatan éta bakal bakal rutin sacara universal, sareng kemungkinan sareng kasimpulan manusa gumantung kana kagunaan nu pas ditempatkeun dina ieu prinsip. Kalanggengan kahontal dina awak urang. Ngan ukur bari tinggali mayun, ukur saméméh pupus, bisa manusa jadi abadi. Saatos pupusna awak henteu saurang janten janten abadi, tapi kedah milu na bumi di awak fisik manusa anu sanés.

Ayeuna, supados tiasa janten abadi, abdi kedah nginum "elixir hirup", "cai immortality," "nectar para dewa," "cai amis Amrita," janten "jus soma," kumargi disebut dina sagala rupa pustaka. Anjeunna saumpama, sakumaha anu didugikeun ku para alkimia, tos manggihan "batu para filsuf," anu katuanganna tina logam murni anu kalebet emas murni. Paniatan ieu salawasna nuduhkeun hiji hal: kana pikiran-manusa, jeung prinsip mani anu ngawujud manéhna. Ieu agén gaib ku anu hasilna kabeh hasil. Prinsip mani nyaeta gerak sorangan, orehan-bentang, démonot-pikiran, ngaduruk kahayang, ngawangun hirup-kahirupan, bentuk-pawasa, kakawasaan procreative dina awak urang.

Aya ccchemized ti babak kaopat tina quintessence tina opat kadaharan dibawa kana awak (tempo redaksi "Dahareun," nu kecap, Ting. Abdi, No. 6), pikiran-lalaki. Anjeunna sadar tur diwangun ku prinsip anu mani, anu mana éta téh bakal. Pikeun ngalengkepan ieu hasil ngawangun pikiran manusa, anu ajaib, sagala hal sanés tos ngiringan kana prinsip mani; kabéh tindakan hirup, nepi ka tujuan nyaluyukeun khutyir; jeung, saba kitu, no kudu ngelehkeun kana prinsip mani pikeun nginjeumkeunana pikeun indulgensi atanapi kaleuwihan. Mangka satunggal-satengah bakal ngajantenkeun kanyataan-Na kalayan terang-terangan, yén jiwa anu janten sadar diri; tanpa maot; saméméh maot awak. Métode praktis pikeun siswa nyaéta mikir ngagunakeun inbreathing tina puseur luhur dina awak, nepi ka pikiran urang parantos aya puseur gangguan. Kapan mikirna bakal pinunjul lantaran puseur ka puseur gawang anu rendah, pikirna kudu ngagedéan deui. Sakumaha anu diwangun ku aksés manusa sareng langsung nganggo akal tina hungkul, henteu ngutamakeun baris digerekkeun ku kahayang ti handap. Tukangeun bakal nangtung kahayang, tapi di luhur kahayang bakal will. Anu aspiran di Path of Consciousness ngajadikeun hiji aturan anyar; ngagantina robah robah; pikeun manéhna: luhur kahayang ningali bakal.

Prerequisite sadaya kamajuan nyata nyaéta dmana teguh yén tiap manusa gaduh hak sareng kakawasaan pilihan, meta dumasar kana kapinteran, sarta yén hiji-hijina wates pikeun aksi-Na nyaeta jahiliah.

Ku saeutik hikmah na tétéla henteu aya anggapan anu jelas ngeunaan naon anu sabenerna aranjeunna terang, urang nyarios ngeunaan wasiat bébas sareng takdir. Sawatara nyebutkeun yén manusa gaduh wasiat gratis, sedengkeun anu sanésna ngaku yén wasiat henteu haratis, éta bakal dosen sareng kualitas akal. Seueur jalma nu ngaku boga akal sehat, silih asih silih asuh, silih pikanyaah, Suaihna mangrupikeun sadayana anu diperyogikeun kangge aranjeunna; Sababaraha hal dina mangsa nu bakal datang bakal ngabuktoskeun yén nu bakal ditangtukeun ku aranjeunna baris ditangtayungan ku paksaan, kawasa, kapadulian, takdir, atanapi kaayeunakeun; jeung eta, teu boga sora atawa pilihan dina perkara, lalaki kedah ngalebetkeun.

Kabebasan teu tiasa kapendak ku hiji jalmi nu henteu sacara intuisi ngarasa yen bakal anu bebas. Anjeunna anu percaya yén sadaya kabeunnana bunuh lampah anu dipiboga ku anu bakal disababkeun ku anu sanes sorangan, dikawasa sareng dikawasa ku dorongan alami anu aya dina kaayaan mikahayang yén nyitakeunna kabeungkeutna. Sedengkeun hiji lalaki percaya yén anjeunna henteu boga kakawasaan pilihan atawa "keinginan bébas," teu aya kamungkinan jalan ngalir kaluar tina gawir katuhuana anu aya dina pangénggalan sarta dominasi kahayang.

Mun bener nya éta anu bakal bébas; manusa sugan bakal; yen sakabeh lalaki gaduh hak sareng kakawasaan pilihan; Kumaha carana sangkan tiasa kasapukan pernyataan? Patarosan hing, tangtu, dina naon lalaki; naon anu bakal dituju; jeung naon takdir téh. Naon manusa jeung naon bakal anu, kami geus katempo. Ayeuna, naon takdir?

Unggut nu nyababkeun kétorénan kahiji tina zat homogen dina dunya unumenifestream nu bakal dihirup kana manifestasi dina événa évolusionér, ditangtukeun ku kahayang nu kumbuh dina pamikiran jeung kanyaho sarta hikmah sarta waktos mangsa évolusionér, sareng gerakan ieu mutlak sarta teu bisa dirobah dina peta kalayan dugi dugi sami atanapi salengkah pengembangan anu sami sareng parantos ngahontal waktos sapertos dina jaman évolusionér saméméhna. Ieu takdir atawa takdir. Ieu téh mangrupa neraca tina rekening urang sareng akun tina siklus évolusi jaman baheula. Ieu lumaku pikeun alam semesta atanapi kalahiran hiji lalaki.

Waktu jeung tempat kalahiran; kaayaan lingkungan; beternak, sareng fakultas jeung tendensi anu meryogikeun; mangrupikeun takdir, catetan atanapi akun karak barang, anu mangrupa warisan tina karakter tina usaha sareng pangalaman anu sateuacanna. Total nu bisa jadi nguntungkeun atawa teu nguntungkeun. Geus aya neraca sareng alatna sareng nu kedah dicayungkeun. Tendak sareng fakultas awak urang takdir kanggo aranjeunna ngawates peta ngeunaan pikiran, nepi ka rekeningna netep. Saterusna, teu aya kabur, teu aya pilihan? Aya. Pilihanna aya dina cara anjeunna narima jeung ngagunakeun takdir.

Prinsipna moal lila-lila bakal nyerahkeun diri-Na pikeun ngarebut pusaka-Na, atawa anjeunna parantos narima aranjeunna minangka bongbolongan pikeun naon anu langkung sae, sareng nangtukeun kangge ngarobihna. Kamajuan saeutik tiasa ditingali mimitina, tapi anjeunna bakal ngawitan bentukna masa depan sabab anjeunna parantos nampi ayeuna.

Momen pilihan unggal momen pikiran. Ngutruk, janten nafsu nu ngagaduhan wijaksana.

Manusa sanes tiasa gaduh sareng gunana kanggo diri anu bebas haratis, sareng teu aya anu ngagaduhan tindakanana atanapi hasil tina lampahna. Manimina bébas ngan ka sarjana anu anjeunna laksana tanpa lampiran kana lampahna. Hiji lalaki bébas nyaeta hiji anu salawasna meta kalawan alesan, tapi anu teu ngayakeun napel kalakuan na sareng hasil mreun nya.

SANGKURIHA SILIWANGI KALAU DIPILAMPAH KU SIM KURING SANGKAN SALAMET Kénging Herdi Pamungkas Dipidangkeun dina lapak 24 Séptémber 2012 17:20:34 Anugrah Nunu ngoméntaran Fikmin "Ngahéngmawening Aku" kénging anjeunna. motif pikeun aksi sarta brings ngeunaan épék lampah.

Dina redaksi dina Wangun (nu kecap, Ting. Abdi, No. 12) nya eta cenah aya dua jalur anu nyampak: jalur eling sareng jalan bentuk. Ka ieu kedah ayeuna diasupkeun: kahayang aya jalur bentuk; will aya jalur sadar.

Will nyaéta Creatless preserver desireless sareng janten deui panyipta sadaya hal. Nu nalem téh lain kuring baé. Hé jalma pamohalan sagala pamulang, nyaan sagala pamadegan éta. Di tungtung unggal évolusi atanapi jaman hébat manifestasi, bakal nyérélék dina gerak universal anu ngarobih sadaya masalah kana zat primal, ngémutan kana tiap partikel-catetan na laku lampah dina manifestasi; jeung zat nahan tayangan ieu sapertos bumi beku ngajaga kuman laten. Willta bakal ogé, dina awal unggal manifestasi hébat, éta salaku gerak-diri, nyababkeun gerakan munggaran dina zat sareng sadaya kuman asup kana kahirupan sareng aksi.

Will nyaéta Panghasilan Agung ngaliwatan sakumna jumlahna kalanggengan. Anjeun ngabogaan kakuatan pikeun ngaidentipikasi dirina sareng keur jadi Nurani, tapi tetep ngaliwatan kalanggengan janten tangga anu saban partikel materi tiasa ngalangkungan sadaya tahapan pangalaman sareng ilmu sareng kebijaksanaan sareng kakawasaan sareng, pamustunganana, suwe-suaranya, pikeun jadi Nurani.