The Word Yayasan

Hiji, dua, kaca spion tilu permukaan mangrupikeun simbol tina jasmani fisik, astral sareng mental; sakelas kristal, tina eunteung spiritual.

Eunteung spiritual mangrupikeun jagat ciptaan. Di dunya batin, dunya emanasi ti ciptaan; cermin dunya psikis refleksi tina emanations sareng refleksi sorangan; dunya fisik mangrupikeun bayangan cerminan.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 9 MUNGKIN, 1909. No 2

Copyright, 1909, ku HW PERCIVAL.

MIRRORS.

AYEUN waktos urang ningal kana eunteung kami ningali kana hal anu ngajentul, endah pisan sareng misterius. Misteri ieu henteu ngan ukur dina gambar sareng refleksi-na, tapi dina eunteung sorangan, hal anu dicerminkeun, tujuan anu dilayanan, sareng anu dilambangkeun.

Naon anu kita sebut cerminan, éta kalangkang? henteu? tapi sanajan kalangkang, naon kalangkang? Tujuan anu langsung dianggo sareng eunteung sareng anu dianggo deui nyaéta dina susunan busana urang sareng ningali kumaha katingali ku batur. Eunteung mangrupikeun simbol ilusi, teu nyata anu dibédakeun tina anu nyata. Kaca spion mangrupikeun simbol fisik, astral, mental, sareng dunya spiritual.

Saperti kalolobaan hal anu diperyogikeun pikeun peradaban, kami nampi kaca spion salaku perkawis saderhana sareng mangpaat sareng nganggap hal éta salaku mébel anu umum. Kaca spion sok diaku pikeun dihargaan ku para sepuh tur dianggap gaib, misterius sareng suci. Sateuacan abad ka-13 belas kasenian ngahasilkeun kaca spion henteu kanyahoan di Éropa, sareng mangabad-abad na rusiah pabrikna dijaga ku cemburu ku anu gaduhna. Tambaga, pérak sareng baja mimiti dianggo salaku kaca spion ku dibawa ka ngagosok anu luhur. Salajengna kapanggih yén kaca bakal nganggo tujuan anu sami nalika didukung ku amalgams tina logam sapertos timah, timah, séng sareng perak. Mimiti kaca spion anu diproduksi di Éropa anu ukuranana ageung sareng mahal, pangbadagna nyaéta dua belas inci diaméterna. Kaca spion ayeuna murah sareng dilakukeun dina ukuran anu dipikahoyong.

Eunteung nyaéta awak jirim ti, asup, di, ku atanapi ngalangkungan, anu terang sareng wujud di lampu anu tiasa dicandak.

Eunteung mangrupikeun anu ngagambarkeun. Naon waé anu ngagambarkeun tiasa leres disebut eunteung. Eunteung anu paling sampurna nyaéta ngagambarkeun anu paling sampurna. Éta bends atanapi ngabalikeun lampu, atanapi hal-hal anu aya dina lampu anu dibayangkeun. Eunteung ngabengkokkeun, ngahirupkeun, atanapi ngalungkeun, pantaran gambar atanapi lampu anu dialungkeun kana éta dumasar kana posisi atanapi sudut tempatna disimpen tina gambar atanapi lampu.

Eunteung, sanaos hiji hal, diwangun ku sababaraha bagian atanapi konstituén, sadaya anu peryogi ngadamel eunteung. Bagéan penting pikeun eunteung nyaéta gelas sareng logam atanapi amalgam logam.

Nalika gelas ngagaduhan latar dipasang, éta kaca eunteung. Éta mangrupakeun eunteung siap ngagambarkeun. Tapi eunteung teu tiasa ngagambarkeun objék dina gelap. Cahaya dipikabutuh pikeun eunteung pikeun ngagambarkeun naon waé.

Aya kaca spion sampurna. Kanggo janten eunteung anu sampurna, gelas kedah tanpa cacad, cukup transparan, sareng duanana permukaan kedah persis pisan sareng ketebalan sami-sami. Partikel-partikel amalgam kedah sami sareng warna sareng kualitas anu sami sareng bohong dina hiji jisim anu aya hubunganna anu merata sareng teu cacad dina kaca. Solusi atawa bahan anu ngalereskeun latar ka kaca kedah teu warnaan. Teras terang kedah terang sareng ajeg. Nalika sakabéh kaayaan ieu hadir kami ngagaduhan eunteung anu sampurna.

Tujuan tina eunteung mangrupikeun ngagambarkeun hiji hal anu leres-leresna. Eunteung anu teu sampurna ngagedékeun, ngirangan, ngagentér, anu nunjukkeunnana. Eunteung anu sampurna ngagambarkeun hiji hal sapertos.

Sanaos katingalina cukup saderhana dina sorangan, eunteung mangrupikeun hal anu misterius sareng gaib sareng ngalaksanakeun salah sahiji fungsi anu paling penting sareng penting dina dunya fisik ieu atanapi dina opat tina dunya anu diungkabkeun. Tanpa kaca spion, teu mungkin pikeun Ego sadar tina salah sahiji alam anu nyata, atawa pikeun alam-alam janten diungkabkeun. Nya éta ku nyiptakeun, émosiasi, réprési sareng refleksi anu teu dicampurkeun sacara diwujudkeun. Kaca spion henteu dibatesan pikeun dianggo dina dunya fisik. Kaca spion digunakeun di sadayana alam. Kaca spion diwangun tina bahan dunya anu dianggo. Bahan sareng prinsip dimana aranjeunna beroperasi kedah béda-béda dina unggal alam.

Aya opat rupa kaca: kaca spion, kacamata psikis, kaca spion sareng kaca spion spiritual. Aya seueur jinis masing-masing tina opat jinis kaca spion. Unggal jenis kaca spion gaduh dunya tinangtu sareng varian-varianna, sareng sadaya opat jinis kaca spion gaduh perwakilan fisikna di dunya fisik anu dilambangkeun ku aranjeunna.

Dunya fisik dilambangkeun ku eunteung tina hiji permukaan; dunya astral ku eunteung sareng dua permukaan; méntal ku hiji kalayan tilu permukaan, sedengkeun dunya spiritual dilambangkeun ku eunteung sadaya permukaan. Eunteung anu didedahkeun sami sareng dunya fisik, anu tiasa katingali ti hiji sisi wungkul — ayeuna, sisi fisik. Eunteung dua permukaan nunjukkeun dunya astral, anu tiasa ditingali tina dua sisi waé: anu baheula sareng anu aya. Eunteung tilu permukaan ngalambangkeun dunya méntal anu tiasa katingali sareng kahartos ti tilu sisi: baheula, ayeuna sareng ka hareup. Eunteung anu didamel sadaya tempatna pikeun dunya spiritual anu ditilik sareng dipikanyaho ti mana-mana sareng unggal sisi anu mana baheula, ayeuna sareng ka hareup bakal ngagabung sareng mahluk anu abadi.

Hiji permukaan nyaéta pesawat; dua tempat permukaan mangrupikeun sudut; tilu permukaan ngabentuk prisma; permukaan sadaya, kristal balang. Ieu mangrupikeun simbol fisik kanggo kaca spion, psikis atanapi astral, dunya méntal sareng spiritual.

Fisik mangrupikeun dunya refleksi; astral, dunya refleksi; méntal, dunya emanasi, transmisi, réprési; spiritual, dunya ide, mahluk, awal, nyiptakeun.

Dunya fisik mangrupikeun eunteung pikeun sadaya alam sanés. Sadaya alam dibayangkeun ku dunya fisik. Dina raraga manifestasi, dunya fisik mangrupikeun titik anu panghandapna ngahontal dina prosés involusiary sareng awal prosés évolusi. Dina wujudna cahaya, nalika lampu ngahontal ka handap pikeun poin panghandapna, condong deui mundur sareng ka arah jangkungna anu mana diturunkeun. Hukum ieu penting. Éta ngagambarkeun idéal teu kahakatan sareng évolusi. Teu aya anu tiasa ngalobaan anu henteu karaos. Teu aya lampu anu tiasa dibayangkeun ku eunteung anu teu dialungkeun dina kaca. Garis cahaya nalika nyerang kaca eunteung bakal ditingali dina sudut anu sami atanapi kurva di mana éta nyerang eunteung. Upami garis cahaya dibuang dina kaca dina sudut derajat 45, éta bakal ditingali dina sudut éta sareng urang ngan ukur terang kana sudut anu mana lampu anu dialungkeun dina permukaan kaca eunteung pikeun tiasa nyarios dina sudut dimana éta bakal dibayangkeun. Numutkeun kana garis-garis manifestasi anu mana roh éta aya masalah, bakal ngajantenkeun masalah jadi sumanget.

Dunya jasmani ngeureunkeun prosés keterlibatan sareng kéngingkeun anu ngalibetkeun deui dina garis évolusi, dina cara anu sami yén eunteung dibalikkeun ku ngagambarkeun pantaran anu dibuang dina éta. Sababaraha kaca spionis ngan ukur obyék fisik, sakumaha barang anu katingali dina kaca ténjo. Eunteung fisik anu sanés ngagambarkeun cahaya tina kahayang, dunya méntal atanapi spiritual.

Di antara kaca spion fisik tiasa disebatkeun batu, sapertos onyx, inten sareng kristal; logam, sapertos beusi, timah, pérak, raksa, emas sareng amalgams; leuweung, sapertos ek, mahoni sareng ebony. Diantara awak sato atanapi organ panonna hususna ngagambarkeun cahaya anu dialungkeun di dinya. Teras aya cai, hawa, sareng langit, sadayana ngagambarkeun lampu, sareng barang anu katingali ku lampu.

Eunteung fisik ngagaduhan rupa-rupa bentuk. Aya kaca spion siri sareng beveled. Aya kaca kerung sareng cembung, panjang, lega sareng sempit. Aya kaca spion anu ngahasilkeun épék anu kéngingkeun, ngaganggu fitur hiji anu muka. Béda ieu kaca spion anu ngagambarkeun aspék dunya fisik anu mangrupikeun eunteung dunya sanés.

Anu disaksian naon di dunya mangrupikeun cerminan naon anu di laksanakeun di dunya. Dunya ngagambarkeun naon anu anjeunna pikir sareng naon. Upami anjeunna nyengir sareng ngagoncemkeunna tiisna, éta ogé bakal sami. Upami anjeunna seuri, pantulan ogé seuri. Upami anjeunna anu keajaiban pisan, anjeunna bakal ningali héran anu digambarkeun dina unggal garis. Upami anjeunna ngaraos kasedih, murka, karanjingan, karajinan, polos, licik, teu sopan, tipu daya, egois, kamurahan, cinta, anjeunna bakal ningali ieu digubris, sareng dibalikkeun anjeunna, ku dunya. Satiap robih tina émosi, pikasieuneun, bungah, kasieun, kaéndahan, kahadean, iri, kasombongan, dibayangkeun.

Sadaya anu datang ka urang di dunya ieu ngan éta réfléksi naon anu parantos dilakukeun pikeun urang atanapi di dunya. Hal ieu sigana sigana anéh sareng henteu leres dina seueur kajadian sareng peristiwa anu aya tumiba hiji jalma dina jangka waktu hirupna sareng anu sigana henteu dihubungkeun ku atanapi dihubungkeun sareng salah sahiji pamikiran sareng lampah na. Sapertos sababaraha pamikiran anu énggal, éta anéh, tapi henteu leres. Eunteung bakal ngagambarkeun kumaha éta leres; saurang kedah janten kenal sareng hukum sateuacan na kagétna ngaleungit.

Ku ékspérimén sareng kaca spion tiasa waé ngalenyepan fenomena anu anéh. Pasang dua kaca spion anu ageung disimpen supados aranjeunna silih bersiliti sareng ngantepkeun hiji anu katingali kana salah sahiji kaca spion. Anjeunna bakal ningali bayangan dirina dina hiji anu anjeunna nyanghareupan. Hayu anjeunna ningali pantulan cerminan anu anjeunna bakal ningali dina kaca dina tukangeunana. Cikan anjeunna katingali deui kana eunteung sateuacan anjeunna sareng anjeunna bakal ningali dirina minangka cerminan cerminan anu munggaran dina dirina. Ieu bakal nunjukkeun anjeunna dua pantulan pandangan hareup sareng dua pandangan tukang dirina. Sanés anjeunna teu wareg ku ieu, tapi katingal tetep langkung tebih sareng anjeunna bakal ningali refleksi anu sanés sareng anu sanésna sanés. Salaku sering sakumaha anjeunna milarian batur anjeunna bakal ningali aranjeunna, upami ukuran kaca spion ngamungkinkeun, dugi ka anjeunna bakal ningali refleksi nyalira di luar jarak dugi panonna tiasa ngahontal, sareng pantulanana bakal katingali barisan lalaki manjangan jalan panjang dugi aranjeunna henteu kaharti ku panon henteu katingali langkung tebih. Urang tiasa ngagambarkeun ilustrasi fisikna ku cara ningkatkeun jumlah kaca spion supados aya opat, dalapan, genep belas, tilu puluh dua, duaan sareng silih lawan. Teras jumlah refleksi bakal ningkat sareng ékspérimén bakal henteu ngan ukur pandangan payun sareng pungkur, tapi bakal ningali inohongna ti katuhu sareng kénca sareng tina sudut panengah anu béda. Ilustrasi masih tiasa diteruskeun ku ngeusian sakumna kamar anu diwangun ku kaca spion, lantai, siling sareng opat témbok anu kacaangan sareng di juru anu dipasang kaca spion. Ieu bakal dituluykeun salamina. Lajeng ékspérimén bakal dina maze, bakal ningali dirina ti luhur sareng ti handap sareng ti payun sareng tukang, ti katuhu sareng kénca; tina sagala sudut sareng dina répréksi refleksi.

Hiji hal anu bakal aya atanapi anu dibayangkeun ku urang ku lampah jalma anu sanés, sigana bakal ngabalikeun naon anu urang rajabkeun atanapi ngalakukeun di dunya ayeuna, sareng, bari urang nganggap hal éta ti sudut pandang ayeuna. urang moal ningali sambungan. Pikeun ningali hubungan urang tiasa pangabutuh kaca spion anu sanés anu ngagambarkeun jaman baheula. Teras urang bakal ningali kana anu dibuang sateuacan urang ayeuna, mangrupikeun cerminan anu aya di belakang urang. Kajadian anu henteu tiasa disusud kana sabab atanapi sumberna, nyaéta pantulan anu dialungkeun ka ayeuna, tina lampah anu lami ti saprak baheula, tindakan anu dilakukeun ku aktor, pikiran, upami henteu dina awak ieu dina kahirupan ieu, maka dina awak sanésna a sateuacan hirup.

Pikeun ningali réfléksi tina réfléksi, éta pikeun jalma biasa anu kedah ngagaduhan langkung ti hiji eunteung. Fitur penting pikeun ékspérimén nyaéta nya éta cahaya anu bakal ngantepkeun wujud sareng lampahana anu tiasa ditingali. Dina cara anu sami, penting pikeun saurang anu bakal ningali hubungan antara bentuk hadirna sareng lampahna kalayan bentuk-bentuk sanés sareng polahna dina jaman kapengker, sareng ogé bentuk-bentuk sanés dina dunya ayeuna, ngagaduhan bentuk to- beurang jeung tahan kana lampu pikiran. Pas bentukna dibayangkeun dina cahaya batin, pantulan ieu dina cahaya batin, nalika lampu ieu dihurungkeun sorangan, bakal nembongkeun deui deui. Masing-masing pantulan nyaéta tutugan tina réfléksi saméméhna, unggal wangun bentuk anu saencana. Teras sagala bentuk sareng pantulan anu terang dina pikiran individu, ngalangkungan sérial jelmaan, bakal katingal jelas sareng kalayan kakuatan sareng pangertian proporsi ka kakuatan pikiran pikeun ningali, ngabédakeun, sareng ngabédakeun antawis jaman ayeuna, geus kaliwat sareng sambunganna.

Henteu kedah hiji jalma gaduh kaca spion pikeun ningali refleksi-Na upami anjeunna tiasa ékspérimén ku méncangan pikirna dina lampu sorangan. Salaku seueur kaca spion sakumaha anjeunna tiasa nyetél sareng dimana anjeunna bakal ningali refleksi-na dicerminkeun, dua kali sareng ngaronjatkeun salamina dina jumlahna, ku seueur seueur anjeunna ningali tanpa kaca spion, upami anjeunna tiasa muhasabah dina pikiran na. Anjeunna henteu ngan ukur tiasa ningali pantulan awakna dina pikiran na, tapi anjeunna tiasa nyambungkeun sareng ningali hubungan sadaya hal anu aya dina anjeunna, kalayan hirupna anu ayeuna, teras anjeunna bakal terang, yén moal aya anu ngalakukeun kajadian tapi anu aya hubunganana dina sababaraha cara pikeun hirupna ayeuna, salaku cerminan tina perbuatan kahirupan-jalma anu kapungkur, atanapi anu lain-lain dinten di kahirupan ieu.

Sadayana di dunya, ngahirupkeun atanapi henteu nyababkeun anu disebut, nyaéta émutan atanapi pantulan pantulan manusa dina aspék anu béda-béda. Batu, bumi, lauk, manuk, sareng sato dina rupa-rupa spésiés sareng bentukna, mangrupikeun imaging sareng émutan kana wujud fisik pamikiran sareng kahayang manusa. Manusa anu sanés, dina sagala bédana rasional sareng ciri sareng variasi sareng kasaruaan individu anu teu kaétang, janten seueur pantulan sisi jalma séjén. Pernyataan ieu sigana henteu leres pikeun hiji anu henteu lumangsung ningali hubungan antara dirina sareng mahluk sanés sareng hal anu sanés. Ieu tiasa nyarios yén eunteung ngan ukur masihan refleksi, anu pantulan sanés mangrupikeun objék anu dicerminkeun, sareng, yén objék béda ti pantulanana, sareng yén di dunya obyék aya dina diri salaku ciptaan bebas. Anu barang-barang di dunya ngagaduhan dimensi, disebut panjang, lebar sareng ketebalan, sedengkeun objék anu katingali dina kaca spion nyaéta pantulan permukaan, gaduh panjang sareng lebar, tapi henteu ketebalan. Salajengna, yén cerminan dina kaca eunteung ngaleungit pas obyék sateuacan dihapus, padahal mahluk hirup terus mindahkeun salaku éntitas anu béda di dunya. Pikeun bantahan ieu tiasa dijawab yén ilustrasi tina hiji hal henteu mangrupikeun hal anu ngagambarkeun, sanaos mangrupikeun pasuaan éta.

Géséng kana kaca anu ngalongok. Dupi éta kaca katingal? atanapi latar? atanapi anu nyekel latar sareng gelas babarengan? Upami kitu maka refleksi henteu katingali sacara jelas, tapi ku cara anu teu jelas waé. Di sisi anu sanés, naha rupana sareng sosok tokoh katingal jelas? Upami kitu maka henteu gelas, latarna, atanapi anu nyepeng dua babarengan katingal. Refleksi katingali. Kumaha pantulan anu dihubungkeun sareng naon anu dijelaskeun? Teu aya hubungan anu tiasa katingali antara refleksi sareng obyékna. Éta, salaku refleksi, béda-béda dina dirina salaku obyék anu tiasa nunjukkeun.

Kitu deui, kaca kaca nunjukkeun jumlah sisi tina hiji hal anu kakeunaan éta. Sagala rupa anu tiasa ditingali ku sosok batur tiasa katingali ku pantulan dina kaca anu katingali. Urang ngan ukur ningalikeun kana hiji hal dina kaca tampilan; tapi moal deui aya anu katingal tina jalma anu aya di dunya. Ngan anu katingal dina permukaan bijil aya, sareng pas dugi ka lebet lebet kana permukaan, maka katingali di dunya. Teras éta ogé bakal katingali dina gelas milarian. Gagasan jerona atanapi ketebalan mangrupikeun pasti sareng béda-jelas anu ditingali dina kaca tampilan sapertos dina obyék henteu aya waé. Jarak tiasa katingali dina gelas milarian ogé kitu anu tiasa katarima tanpa éta. Padahal kaca milarian mangrupikeun permukaan ngan ukur. Kitu ogé dunya. Kami cicing sareng pindah kana beungeut bumi sapertos ogé barang-barang dina kaca ténjo.

Angka sareng bentuk anu gerak di dunya, tiasa nyarios dina diri sareng janten bénten ti refleksi dina kaca tingal. Tapi ieu téh ukur dina panjang waktos sareng henteu kanyataan. Bentuk anu ngaléngkah bumi di luhur ngan ukurkeun, sapertos dina kaca tingal. Gambar anu aranjeunna ngagambarkeun nyaéta awak astral. Anu henteu katingali; ngan saukur bayangan anu katingal. Bentuk ieu ngagambarkeun dina dunya tetep mindahkeun salami gambar anu ditingali ku aranjeunna. Nalika gambar daun, bentukna, ogé ngaleungit, sapertos dina kaca ténjo. Bédana ngan ukur aya dina waktos, tapi henteu prinsipna.

Masing-masing jalma béda ti unggal jalma anu aya dina paédah, inohong sareng fitur, tapi dina gelar ukur. Sipat manusa dicandak ku sadayana. A irung mangrupikeun irung naha éta ubin atanapi nunjuk, datar atanapi buleud, ngabareuhan atanapi ipis, panjang atanapi pondok, dibasmi atanapi lancar, lemes atanapi bulak; hiji panon mangrupikeun panon naha coklat, biru atanapi hideung, almond atanapi bola bentukna. Éta tiasa kusam, cair, seuneu, caian, tetep éta soca. Hiji ceuli tiasa gajah atanapi nyusut na saimbangna, sareng tracings sareng warning langkung hipu salaku cangkang sagara atanapi kasar sareng beurat sapertos sapotong ati pias, tapi éta hiji ceuli. Biwirna tiasa ditingalikeun ku kurva sareng garis anu kuat, lemah lembut atanapi seukeut; sungutna sigana muncul sakumaha kasar atanapi kasar dina pameunteu; éta sungut sawaréh, sareng tiasa ngaluarkeun sora pikeun ngagemkeun dewa anu kapayun atanapi bahkan sadulur-saderekna, para sétan-sétan. Fitur-sipat kasebut nyaéta manusa sareng ngawakilan seueur varian sareng pantulan tina sipat manusa anu loba sisi.

Manusa mangrupikeun seueur jinis atanapi fase sipat manusa anu dicerminkeun ku réa réfléksi tina sisi atanapi aspék anu béda manusa. Kamanusaan nyaéta lalaki, jalu-awéwé, anu henteu katingali, anu henteu katingali sorangan kecuali ku pantulan dua-sisi, anu disebut lalaki sareng awéwé.

Kami parantos ningali kaca spion sareng ningali sababaraha objék anu aranjeunna ngagambarkeun. Hayu urang ayeuna mertimbangkeun kaca-kaca kacau.

Bisa disimpulkan.