The Word Yayasan

Tina dunya anu ngajentrekeun masalah-masalah rohani, kembar mistis, sareng ngalangkungan jinis hubungan anu kapanggih dina diri sorangan. Ngaliwatan cinta sareng pangorbanan ayeuna parantos ngarobih misteri anu langkung ageung: parantos mendakan, salaku Kristus, salaku Jiwa, ngalangkungan sadayana: yén I-am-Thy-and-Thy-art-I.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 2 Nopémber, Xnumx. No 5

Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

KULIT.

JATI sakumaha anu diwakilan ku tanda zodiak akuarius aya dina pesawat anu sami sareng zat (gemini), tapi bédana pangwangunan nuju pencapaian akhir ampir teu kaétang. Ieu mangrupikeun bédana antara awal dualitas ti persatuan, dina dunya anu teu kaédah, sareng kahontal tina sadar ngahijina intelektual dina jiwa.

Zat nyaéta akar primordial anu teu aya kamulyan ti mana roh-roh, dina awal unggal periode évolusi, ngambekan (kanker) jadi manifestasi sareng janten universes anu katingali sareng ghaib sareng alam sareng sadaya bentuk. Teras sadayana maot sareng tungtungna parantos dibéréskeun (ngalangkungan capricorn) kana zat akar anu asli (gemini), janten deui ngambekan kana manifestasi sareng diputus deui. Kitu ogé di awal unggal kahirupan bumi, naon anu urang sebut manusa mangrupikeun tina hakekat salaku masalah rohani, nganggap bentuk anu katingali sareng kajaba anjeunna ngahontal kalanggengan sadar dina kahirupan éta, bahan anu anjeunna disusun dikumbar tina sababaraha nagara bagian kana zat aslina tina jagat na tiasa diambekan deui dugi ka dugi ka kalanggengan sadar, sareng ngahijikeun sareng janten hiji jiwa.

Nalika zatna heungap salaku masalah-roh éta asup kana sagara kahirupan, anu henteu katingali tur henteu tiasa ditingali ku panca fisik, tapi tiasa dipikanyaho dina lampahana dina pesawat sorangan, anu mangrupikeun pesawat pamikiran, (leo -Sagittary). Jinis-masalah sakumaha kahirupan nyaéta kantos milarian ekspresi. Éta asup kana bentuk kuman anu teu katingali, sareng ngalir, nyéépkeun, sareng ngawangun bentuk diri sareng halimunan kana pisibilitas. Terus teras-terasan sareng dilegakeun bentuk anu mekar dina jinisna, ekspresi anu paling aktif dina dualitas di dunya anu diungkabkeun. Ngaliwatan kahayang séks séksu dikembangkeun ka gelar anu paling luhur, sareng ku jalan napasna diterapkeun kana pamikiran. Kahayang bakal tetep dina pesawat sorangan nyaéta pesawat bentuk sareng kahayang (virgo-scorpio), tapi ngalangkungan pamikiran tiasa dirobih, dirobih sareng dikembangkeun.

Jiwa mangrupikeun istilah anu dianggo dina cara anu teu sopan sareng ubiquitously. Pamakéanna bakal nunjukkeun yén éta mangrupikeun kualitas anu teu kedah dibersihkeun sareng berwarna ku kecap sateuacanna atanapi nuturkeun; contona, jiwa dunya, jiwa sato, jiwa manusa, jiwa ketuhanan, jagat universal, jiwa mineral. Jiwa dina sagala hal sakumaha sagala hal aya dina jiwa, tapi sagala hal henteu sadar ayana jiwa. Jiwa hadir dina sagala hal pikeun tingkat anu pinuh yén zat siap hamil sareng ngémutan hal éta. Upami dianggo sacara intelektual, sadaya panggunaan umum sareng anu teu jelas anu istilah anu ayeuna tiasa dipanginten tiasa dipahami kalayan definisi. Kituna dina nyarioskeun jiwa unsur, urang hartosna janten atom, kakuatan, atanapi unsur alam. Ku jiwa mineral, urang nunjuk bentuk, molekul, atanapi magnet anu nahan atanapi ngahijikeun atom atanapi unsur anu kabentukna. Ku jiwa sayur, mangrupikeun kahirupan, kuman, atanapi sél anu nyababkeun kakuatan kana bentuk sareng nyababkeun wangun dilegakeun sareng tumuh kana rarancang anu teratur. Kami nyauran jiwa sato, kahayang atanapi tanaga atanapi seuneu laten, dilakukeun sacara aktip kalayan napas, anu ngurilingan, cicing, ngontrol, meakeun, sareng ngahasilkeun deui wujudna. Jiwa manusa mangrupikeun nami pikeun bagian atanapi fase pikiran atanapi kaahlianana atanapi diri sadar prinsip I-am-I anu ngalaksanakeun manusa sareng anu berjuang sareng kahayang sareng bentukna pikeun kendali sareng penguasaan. Jiwa ketuhanan universal mangrupikeun cerdas sadaya sadar tabir, kutang, sareng kendaraan tina ayana salah henteu sadar.

Jiwa henteu pati najan jiwa mangrupikeun tungtung sareng pangembangan zat anu paling luhur, dua lawan dina pesawat anu sami; jiwa henteu napas sanaos jiwa ngalaksanakeun nafas dina kebangkitan kahirupan sadaya; jiwa henteu hirup sareng sanaos tibalik tina kahirupan (leo-akuisari) tapi jiwa mangrupikeun prinsip persatuan dina sadaya wujud kahirupan; jiwa henteu kabentuk sanajan jiwa nyaritakeun sagala bentuk ka unggal anu dina tempat dimana aranjeunna hirup sareng mindahkeun sareng gaduh mahlukna. Jiwa henteu séks najan jiwa ngagunakeun jinis kelamin salaku simbolna, dualitas, sareng ku ayana ayana androgine gaib dina unggal manusa ogé ngamungkinkeun pikiran saimbang sareng ngamaimbangkeun masalah-roh anu ngalangkungan jinisna sareng ngabéréskeun kana jiwa. Jiwa henteu kéngingkeun sanaos jiwa mangrupikeun cinta tanpa pamrih anu mikahayang mangrupikeun aspék anu teu kendur, kerusuhan, pikasieuneun, henteu kajaga. Jiwa henteu disangka sanajan jiwa ngagambarkeun sorangan dina ngira yén sadaya pamikiran kahirupan sareng bentuk handap janten diangkat langkung luhur. Jiwa henteu sacara pribadi najan jiwa mangrupikeun hikmah dina kapribadian anu nyandak kapribadian pikeun ngorbankeun kapribadian sareng ngagedekeun identitasna sareng pikeun ngaidentipikasi dirina sareng sadayana kapribadian sanésna sahingga milari ekspresi cinta anu sampurna anu diciptakeun individualitas.

Jiwa mangrupikeun prinsip intelijen anu terang anu nyambungkeun, nyambungkeun, sareng ninggali unggal atom di jagat raya sareng unggal atom anu sanés sareng sadayana. Nalika nyambungkeun sareng ngahubungkeun atom sareng hubungan dina kutang darmaga sadar mineral, sayur-sayuran, sato, sareng karajaan manusa, kitu ogé hubungan anu katingali ku karajaan anu teu kawih, dunya sareng dunya, sareng masing-masing.

Salaku prinsip jiwa manusa mangrupikeun umat manusa di manusa, sadar kana anu ngadamel alam dunya kin sareng manusa egois minangka Kristus. Jiwa mangrupikeun prinsip sadar anu mendatangkeun kanyamanan kana kasedihan, sesa nu sayah, kakuatan kana aspirant anu berjuang, hikmah pikeun jalma anu terang, sareng katenangan katenangan ka anu wicaksana. Jiwa mangrupikeun sadaya prinsip sadar, kana kudung ilahi Kasadaran. Jiwa sadar kana sagala hal tapi ngan ukur sadar diri bakal janten sadar diri sareng di sareng salaku jiwa. Jiwa mangrupikeun prinsip cinta universal dimana sagala hal dipikagaduh.

Jiwa tanpa wujud. Éta sami sareng Kristus sareng Kristus teu ngagaduhan wujud. "Sang Kristus" Jiwa anu nyayogikeun pikeun kapribadian anu diangkat.

Henteu sadar ayana jiwa, goblog sareng egois sareng setan narékahan ngalawan éta ogé orok bajoang ngalawan upaya ibuna pikeun nolak éta. Acan jiwa sapertos ka ati-ati sareng sadayana anu ngabantosan éta salaku indung kalayan amarah buta orokna.

Nalika romantis nyerat ngeunaan cinta anu nyababkeun saurang lalaki atanapi awéwé pikeun ngorbankeun anjeunna atanapi dirina pikeun anu dipikacinta, boh nonoman sareng pembantu rumah tangga sareng gemari dina bacaan. Ti kolot masarakat mikirkeun kakuatan sareng bangsawan karakter pahlawan. Kadua anom sareng lami bakal mikir sareng nyambungkeun diri sareng karakterna. Tapi nalika sage nulis cinta anu nyababkeun Kristus atanapi "penyelamat dunya" sanés pikeun berkorban dirina pikeun anu tercinta-umat manusa - nonoman sareng pembantu bakal ngejat dina pamikiran sareng nganggap éta salaku matuh bakal consideerd nalika aranjeunna lami , atanapi ku anu bosen atanapi ngalangkungan hirup, saupama maotna caket. Bangsa anu lami hormat sareng mikirkeun deui anu jimat sareng agama, tapi henteu ngora atanapi lami moal nyambungkeun diri ku kalakuan atanapi saurang anu ngalakukeun éta, kecuali kana percanten sareng kauntungan ku tindakan "Jurusalamet". cinta atanapi pengorbanan diri tina anu dipikacinta atanapi tina indung pikeun anakna, prinsip anu sami, sanaos dipanjangkeun tanpa wates, anu ngadorong Kristus nyerah kapribadian sareng dilegakeun kaasitasna tina wates sempit terbatas kapribadian kana sadayana sareng ngalangkungan sadayana umat manusa. Ieu cinta atanapi pangorbanan sanés dina pangalaman tina lalaki atanapi awéwé biasa, sareng anu kitu aranjeunna nganggapna salaku jalma luar biasa sareng saluareun aranjeunna, sarta henteu jinisna. Bageur-bageuranana nyaéta cinta manusa pikeun awéwé jeung indung sareng anak jeung pangorbanan pikeun silih. Pengorbanan diri mangrupikeun sumanget cinta, sareng cinta nikmatna di pengorbanan sabab ngalangkungan kurban cinta mendakan ekspresi sareng kabagjaan anu paling sampurna. Gagasan anu sami dina masing-masing, bédana nyaéta yén pacinta sareng indung polah bari ngadadak, sedengkeun Kristus bertindak sacara intelektual, sareng kanyaah langkung lengkep sareng ageung langkung ageung.

Kanggo tujuan ngawangun individualitas, I-am-I-ness, ngadamel masalah ka hiji kaayaan dimana éta sadar diri sareng jati diri salaku hiji kapribadian, pikeun tujuan yén éditas dikembangkeun. Nalika kapribadian parantos kahontal, maka raos sorangan anu ngagaduhan tujuanana sareng kedah ditinggalkeun. Jirim-rohani henteu deui masalah-roh. Éta ngahijikeun kana hiji zat, ayeuna sadar salaku I-am-Thy-and-Thou arti-I. Di dinya rajapati sareng anu dipaehan, palacuran sareng tukang batu, bodo sareng anu arif aya hiji. Anu ngajantenkeun aranjeunna nyaéta Kristus, Jiwa.

Leungitkeun harga diri nyaéta kanyaah. Urang ngatasi éditas ku cinta. Sakedik cinta, cinta manusa, di dunya alit nyalira, mangrupikeun cinta tina Kristus, Jiwa.

Jiwa munggaran ngumumkeun ayana di manusa salaku gerentes, hiji sora tunggal. Sora tunggal dina sora-sora tina dunya-dunya anu nyababkeun anjeunna ngalakukeun tindak tanduk sareng awakens dina jero hubungan anjeunna sareng manusa. Upami sora tunggal dituturkeun nalika dirasa bakal nyarios ngalangkungan unggal kalakuan hirup; jiwa teras bakal ngungkabkeun diri ka anjeunna ngalangkungan sora umat manusa dina anjeunna salaku jiwa umat manusa, persaudaraan universal. Anjeunna salajengna bakal janten adi, maka bakal terang I-am-Thy-and-Thy-art-I eling, janten "penyelamat dunya," sareng janten hiji jiwa.

Ku sadar sadar jiwa kedah dipigawe nalika personalitas diurus dina awak manusa sareng hirup di dunya fisik ieu. Éta moal tiasa dilakukeun sateuacan lahir atanapi saatos maot atanapi luar salira awakna. Kudu dilakukeun dina jero awak. Hiji kedah janten sadar jiwa dina jero awakna nyalira sateuacan jiwa tiasa dipikanyaho leres di luar jasmani awakna. Ieu disebat dina éditorial ngeunaan masalah "Sex," (libra). (Tingali nu kecap, volume 2, Nomer 1, p. 4.)

Konon ku guru anu kantos-hirup, sareng dina sababaraha kitab suci, yén dina saha waé sumanget, éta cirian pikeun ngungkabkeun téa. Ieu ngandung harti yén ngan ukur dina jalma anu mumpuni ku kabugaran fisik, moral, mental, sareng spiritual, sareng dina waktos anu ditangtoskeun, jiwa bakal disebat wahyu, cahaya, kalahiran énggal, baptisan, atanapi katerangan. Lalaki teras cicing sareng sadar kana kahirupan anyar sareng karyana nyata, sareng gaduh nami énggal. Ku sabab kitu, nalika Yesus dibaptis - maksudna, nalika pikiran ilahi pinuh diangkat - anjeunna janten sareng disauran Al Masih; teras mimiti ngalayanan na. Ku sabab kitu éta ogé yén Gautama bari tapa dina handapeun tangkal Bo - tangkal suci dina awak jasmani. Maksudna, jiwa ngungkabkeun dina diri anjeunna, sareng anjeunna disebut Buddha, anu terang, sareng anjeunna mimiti ngalayanan di antawis lalaki.

Dina waktos-waktos tertentu dina kahirupan hiji individu aya sumur tina jero ékspansi sadar, tina urusan leutik humdrum kahirupan duniawi dina dunya damel-dunya ka dunya pedalaman anu permeates, ngubengi, ngadukung, sareng ngalegaan saluareun dunya leutik anu kirang ieu urang. Dina napas, dina lampu kilat, sakedap waktosna, waktosna pareum sareng dunya pedalaman ieu dibuka ti jero. Langkung cemerlang tibatan sinetron panonpoé na ngabeungkeut lampu anu henteu buta atanapi kaduruk. Dunya sareng sagara anu teu beristirahat, buana ngagimbung, dagang bergegas, sareng seueur warna whirlpool peradaban; gurun sepi na, kebon ros, kebon-salju anu ditekup salju; buahna, manuk, sato galak sareng lalaki; aula ilmiah, kesenangan, ibadah; sagala bentuk dina matahari sareng bumi sareng bulan sareng bintang-sato anu dirobih sareng janten diagungkeun sareng ilahi ku kaagungan gaib sareng sinar anu teu terang anu mancarkeun sadaya tina bumi jero jiwa. Maka bros duka leutik, benci, iri, kasombongan, prides, greeds, hawa nafsu di bumi saeutik kieu ngaleungit ku cinta sareng kakawasaan sareng hikmah anu aya dina alam jiwa, jero sareng di luar waktos. Saha waé anu émut teu sadar deui ti watesna kana waktosna. Tapi anjeunna parantos ningal terang, parantos karasa kakuatanana, anjeunna parantos ngupingkeun sora. Sareng henteu acan dibebaskeun, anjeunna henteu deui seuri sareng humuh sareng nempelkeun kana wanci beusi waktos sanaos anjeunna tiasa ditanggung sakitar ku éta. Anjeunna ti saprak ayeuna hirup pikeun ngarobih eri sareng tempat anu macét bumi janten kandang héjo sareng kebon subur; ngagambar tina gelap tina ngajengjangan, ngarayap, hal ngorondang, sareng ngalatih supaya nangtung sareng tahan kana cahaya; ngabantosan belet anu ningali ka handap sareng leumpang sareng panangan sareng suku di bumi pikeun nangtung sareng nangtung ka luhur pikeun lampu; hirup nyanyi lagu hirup ka dunya; ngagampangkeun beungbeurat; pikeun ngagagaskeun dina haté jalma-jalma anu cita-cita, nyaéta seuneu pangorbanan anu nganah cinta jiwa; masihan ka pelayan waktu anu nyanyi lagu waktos dina seukeut sareng datar tina nyeri sareng kesenangan, sareng anu ngahirupkeun diri dina salib wesi, lagu jiwa anu pernah anyar: cinta diri . Ku sabab kitu anjeunna hirup ngabantosan batur; sareng saterasna nalika hirup, lakonan, sareng asih dina tiiseun, anjeunna ngorbankeun kahirupan ku pamikiran, wujud ku kawéntar, jinisna ku hikmah, kenging ku wasiat, sareng, meunangkeun hikmah, anjeunna nyerah diri dina pangorbanan cinta sareng lulus tina hirupna sorangan kana kahirupan manusa sadayana.

Saatos ningali heula terang sareng parasaan kakuatan sareng ngupingkeun sora, saurang moal langsung lebet kana alam jiwa. Anjeunna bakal hirup seueur kahirupan di bumi, sareng dina unggal kahirupan bakal cicingeun sareng teu dipikanyaho kana jalur wujud dugi ka kalakuan henteu mandiri bakal nyababkeun deui alam jiwa pikeun ngabuka kaluar ti jero nalika anjeunna bakal deui nampi kaasih sorangan, kakuatan hirup , sareng hikmah jempé. Teras anjeunna bakal ngiringan anu teu maot anu parantos ngumbara sateuacanna dina jalan henteu sadar Kasadaran.