The Word Yayasan

Gerak bebas tina wangun, tapi bentuk teu tiasa aya bebas tina gerak. — T.

THE

WORD

Vol. 1 MUNGKIN, 1905. No 8

Copyright, 1905, ku HW PERCIVAL.

TANGGAL.

TANI mangrupikeun ekspresi.

Tujuan gerak nyaéta pikeun ngangkat zat pikeun sadar.

Gerak nyababkeun masalah janten sadar.

Tanpa gerak teu aya anu kedah robih.

Gerakna teu pernah dipikiran ku panca indra.

Gerak mangrupikeun hukum anu ngatur gerakan sadaya awak.

Gerakan awak hiji nyaéta tujuan obyék tina gerak.

Sagala ketak ngagaduhan asal-usulna dina hiji kakuatan, gerak abadi.

Déwa diturunkeun ku gerak, sareng manusa hirup sareng gerak sareng tetep hirup di Déwa-nyaéta gerak-boh sacara fisik sareng spiritual. Ieu mangrupikeun gerak anu nguatkeun awak jasmani, ngajaga sadaya masalah pikeun ngémutan, sareng ngémutan unggal atom pikeun ngalaksanakeun pagawéan dina ngalaksanakeun rencana idéal anu idéal.

Aya gerak anu nyorong atom pikeun mindahkeun. Aya gerak anu nyababkeun aranjeunna dikelompokkeun kana bentuk salaku molekul. Aya gerak anu ngamimitian kuman kahirupan dina jero, ngarobih bentuk molekular sareng ngembang sareng ngawangun kana struktur sél sayuran. Aya gerak anu ngempelkeun sél, masihan aranjeunna arah anu sanés sareng ngarobih kana jaringan sato sareng organ. Aya gerak anu nganalisa, ngaidentipikasi, sareng ngaitalisasi masalah. Aya gerak anu nyusun ulang, nyintésis, sareng nyaluyukeun. Aya gerak anu ngahijikeun sareng ngabéréskeun sakumna masalah kana kaayaan primalasna.

Ngaliwatan tujuh ketak sajarah jagat raya, alam dunya, sareng kamanusaan, diulang deui sareng diulang deui ku jiwa manusa nalika siklus jelmaan na. Sikep ieu nyaksian sorangan: tina awakna tina waktosna istirahat di dunya sawarga tina jiwa indung; dina parobihan kaayaan-masalah anu aya nalika ngahubungi gelombang émosional sareng manusa sareng sepuh anu ngajantenkeun jasad fisikna; dina transmigrasina ngaliwatan prosés anu diperyogikeun pikeun ngawangun awak fisikna; di kalahiran awak fisik kana dunya ieu sareng nitis di dinya; dina harepan, kasieun, mikacinta, benci, cita-cita, cita-cita, sareng peperangan sareng masalah nalika aya di jasmani sareng sateuacan maot awak fisik; dina kaluar tina awak fisik maot sareng ngalangkungan dunya astral; sareng dina uih deui istirahat dina kutang jiwa indung — kecuali éta ngabébaskeun ketak ku ngalaksanakeun hukumna sareng ku cara nempatkeun, unggal waktos, kapercayaan lengkep sareng lengkep dina eling di luhur sadaya hal.

Tujuh ketak dina hiji-akar dasar homogen anu nyababkeun penampilan sareng ngaleungitkeun universes, alam dunya, sareng lalaki. Ngaliwatan tujuh gerakan anu manéh munculna awal sareng tungtungna, tina karangan anu paling rohani dina arc ka handap tina siklus kana bentuk bahan anu kasar, teras balik kana arc ka luhur siklusna kana intelektual spiritual anu pangluhurna. Tujuh ketak ieu nyaéta: gerak diri, gerak universal, gerak sintétis, gerak sentra, gerakan statik, gerak sentripetal, gerak analitik. Nalika ketak ieu dioperasikeun sareng ngalangkungan manusa, kitu ogé, dina skala anu langkung ageung, aranjeunna ngajalankeun kana alam semesta. Tapi urang henteu tiasa ngartos lamaran universalna dugi ka urang mimiti merhatoskeun sareng ngahargaan tindakan anu aya hubunganana sareng kompleks anu disebut manusa.

Gerak Diri mangrupikeun ayana kasadaran sapanjang zat. Éta mangrupikeun panyabab abstrak, abadi, dasar, panyiptakeun subjektif. Gerak mandiri mangrupikeun gerak anu ngagerakkeun diri sareng masihan dorongan kana gerakan-gerakan anu sanés. Éta mangrupikeun pusat sadaya ketak anu sanés, nyayogikeunana saimbang, sareng mangrupikeun ekspresi pangluhurna tina masalah sareng zat. Demi manusa, pusat gerakan diri mangrupikeun dina luhureun sirah. Widang tindakanna diluhureun na di luhur satengahna awak.

Gerak Universal mangrupikeun gerak anu teu dilaksanakeun ku unipormasi. Hal éta gerak anu nerjemahkeun zat kana masalah-roh sareng hal-hal. Demi manusa, pusatna aya di luareun sareng saluhureun awak, tapi gerakna ngeunah kana luhureun sirah.

Gerak sintétik nyaéta gerak archetypal atanapi idéal dimana sagala hal anu aya hubunganana harmoni. Gerak ieu ngaresepkeun desain sareng masihan arah ka arah masalah dina koncretionsna, sareng ogé nyusun masalah dina prosés sublimasi na. Pusat gerak sintétik henteu aya dina awak, tapi gerak ngalampirkeun ti katuhu sisi luhur hulu sareng di sisi katuhu.

Gerak Centrifugal ngajalankeun sadaya hal ti tengahna ka jarakna dina lingkup tindakan. Éta ngarangsang sareng nyurung sadaya bahan kanggo kamekaran sareng ékspansi. Pusat gerak tengah nyaéta lontar leungeun katuhu. Widang tindakan dina awak manusa nyaéta di sisi katuhu sirah sareng kalapa awak sareng bagian kénca, dina kurva saeutik tina luhureun sirah ka tengah antara hips.

Gerak statik ngawétkeun kabentuk ku nahan tahanan samentawis sareng kasaimbangan tina ketak centripugal sareng centripetal. Gerak ieu lumangsung dina tempat massa atanapi awak diwangun ku partikel. Salaku sinar panonpoé anu ngalir ka kamar anu gelap nyababkeun sababaraha partikel anu henteu katingali, tapi anu nyandak visibilitas nalika ngalangkungan sinar-sinar, sinarata gerak statik sareng ngamungkinkeun janten interaksi sentripugal sareng sentripetal ketak dina bentuk anu pasti, sareng nyusun unggal atom luyu sareng desain anu kagum ku éta ku gerak sintétis. Demi manusa, pusat gerakan statik mangrupikeun puseur awak fisik anu tegak sareng operasionalna ngaliwat sareng di sakumna awak.

Gerak Centripetal ngagambar sadaya hal tina kuriling ka tengahna dina lingkaranana. Éta bakal ngontrak, balung, sareng nyerep sadaya hal anu aya dina lingkupna, tapi dijauhkeun ku amparan sareng saimbang ku ketak statik. Pusat gerak sentripetal nyaéta palem kénca. Widang aksi dina awak nyaéta sisi kénca sirah sareng kalapa awak sareng bagian sisi katuhu, dina kurva rada tina luhur sirah ka tengah antara hips.

Gerak Analitik nembus, nganalisa, sareng meresihan masalah. Éta masihan idéntitas pikeun masalah, sareng pikeun kapribadian pikeun ngawujud. Puseur gerak analitik henteu aya dina awak, tapi gerak kasebat di belah kénca sisi luhur sirah sareng di kénca.

Gerak mandiri nyababkeun gerakan universal pikeun merobih zat anu teu aya anu ngajadi kana masalah spiritual, sareng gerak nyalira nyababkeun gerak sintétik pikeun nyayogikeunana sareng nyusun éta dumasar kana rencana universal, sareng éta gerak mandiri anu mana deui nyababkeun sentripugal sareng sadaya gerakan sanésna dina gilirannana ngalaksanakeun fungsi anu kapisah sareng khusus.

Masing-masing gerakan éta ngan ukur dina tindakan na, tapi unggal gerak bakal nahan jiwa di dunya sorangan salami Glamour na tetep aya, sareng bakal ngajalin hubungan énggal dina ranté anu ngiket jiwa ka roda rebirth. Hijina gerak anu bakal ngabebaskeun jiwa tina roda rebirth nyaéta gerak diri, ilahi. Inti, gerak diri, mangrupikeun jalan kabébasan, jalur renungan, sareng apotéosis akhirna -kelingan.