The Word Yayasan

Dosa ghaib tina mamang nyaéta ragu dina hiji mahluk spiritual. Hukuman éta buta spiritual.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 7 JULY, 1908. No 4

Copyright, 1908, ku HW PERCIVAL.

DOUBT.

DOUBT mangrupikeun kecap anu umum dianggunakeun di antawisna anu teu milari ogé sareng anu diajarkeun. Tapi sababaraha diantara jalma anu ngajaga éta padamelan ngeureunkeun mertimbangkeun sareng ningali kana prinsip anu mana kecap nangtung.

Ragu-ragu asalna tina duo, dua, anu ngalibetkeun ideu ngeunaan dualitas ngeunaan naon waé, sareng manjangan salami ngalangkungan sagala hal. Salaku ragu anu merhatikeun ideu dua, atanapi dualitasna, biasana dibarengan ku teu kaégalan, sabab dibagi atanapi nangtung di antara dua. Gagasan dua asalna tina zat, anu akar alam atanapi masalah. Zatna homogen dina dirina, tapi dikedalkeun ku hiji atribut-dualitas. Dualitas mangrupikeun awal wujudna tina sagala jagad. Kadualitas aya dina unggal atom. Kadualitas aya dina dua aspék anu teu dipisahkeun sareng sabalikna tina unit, zat.

Masing-masing ngalawan henteu langsung mendominasi anu sanés sareng anu dikawasa ku anu sanés. Dina hiji waktos salah sahiji naékna teras sareng anu sanésna. Ragu sok ngabarengan dua, ngabalukarkeun masing-masing condong ka anu sanés sareng kahareupna diayakeun deui ku anu sanés. Ragu-ragu ngan ukur dikenal ku urang nalika éta mangrupikeun operasi méntal, tapi ide mamang hadir dina sagala sasmita ngeunaan masalah, ti mimiti aya manifestasi dugi ka lengkep kanyaho lengkep. Ragu-ragu nyaéta operative sadaya dunya anu diungkabkeun; sami kana prinsipna, sareng rupa-rupa numutkeun pesawat séksana.

Ragu gaduh asal na teu jahil. Parobihan kana derajat numutkeun kana pamekaran mahluk anu aya. Dina lalaki, cangcaya nyaéta kaayaan kritis pikiran, dimana pikiran moal mutuskeun dina kahadean salah sahiji tina dua mata pelajaran atanapi hal, atanapi henteu gaduh kayakinan anu sanés.

Ragu sanes sanés perkawis perkawis naon, atanapi sanés panalungtikan sareng panalungtikan, atanapi prosés pamikiran; sanaos éta sering ngiring pamikiran, sareng timbul tina nalungtik sareng nimukeun kana hiji mata pelajaran.

Ragu-ragu sapertos awan anu nyolong kana pikiran sareng nyegahna ti ménu sacara jelas, sareng tina ngarengsekeun masalah naon waé anu katarima. Janten méga, ragu naek atanapi nyuda ukuran sareng dénsitas nalika saurang gagal milu numutkeun pamahamanna, atanapi mangrupikeun mandiri sareng tindakan kalawan percaya diri. Acan cangcaya mangrupikeun kaayaan pikiran anu kedah dialaman sareng diatasi sateuacan kajelasan tina visi mental tiasa kahontal.

Disambungkeun sareng sareng aya hubunganana sareng mamang, sakumaha karuhun, guru, pendamping, turunan, sareng abdi-abdi anu cangcaya, aya kekeliruan, ragu-ragu, henteu sabar, henteu sabar, kaburukan, jengkel, kaributan, teu percaya, teu percaya kana teu percaya diri, kufur, curigaan, salah, misuh, kakurangan moroseness, irresoluteness, indecision, kateupastian, perbudakan, sloth, kabiasaan, sieun, kabingungan, sareng maot. Ieu sababaraha kaayaan anu disababkeun ku mamang.

Ragu-ragu dina jero pikiran, saleresna sinonim sareng salah sahiji fungsi pikiran: yén fungsina atanapi atribut tina pikiran anu katelah gelap, bobo. Ragu-ragu nyaéta salah sahiji faktor anu parantos netepkeun cara nitis tina ménak ti mimiti pisan tina garis panjang nitis pikiran. Ragu-ragu mangrupikeun faktor anu penting dina laku manusa, mangrupikeun salah sahiji anu nungtut nyababkeun tina sangsara pikeun umat manusa salaku ahli waris sareng kaayaan anu dina umat manusa ayeuna berjuang. Ragu-ragu nyaéta poé ayeuna salah sahiji halangan pikeun kamajuan sareng pangwangunan manusa.

Mamang anu dihadapi manusa unggal waktos hirupna sapopoé sareng dina krisis pentingna hirup sadayana parantos muncul sateuacan, dina kahirupan sateuacana dina kaayaan anu béda. Aranjeunna katingali sapertos dinten sapertos ragu kusabab teu acan diatasi kamari. Aranjeunna timbul dinten-ayeuna pikeun ngahalangan kamajuan lalaki atanapi dikaluarkeun ku pangaweruh ngalangkungan tindakan. Daur atanapi waktos mamang anu timbul gumantung kana pamekaran sareng umur dimana siklus mamang sapertos anu nyerang jalmi anu ngalaman.

 

Aya opat jinis atanapi kelas mamang. Aranjeunna nyaritakeun dunya jasmani sareng tilu alam dunya sareng di sakurilingna: ragu fisik, ragu psikis, mamang jiwa sareng mamang spiritual. Ieu mangrupikeun sifat-sifat jinis lalaki anu urang patepang, sareng ogé tina opat lalaki zodiak anu diwangun sareng masing-masing lalaki. Ieu opat lalaki parantos diucapkeun sareng dilambangkeun dina éditorial "The Zodiak." Tingali "Kecap," Maret, 1907 (Gambar 30).

Ragu fisik pakait sareng jasmani sareng awak fisik, wawakilna (libra, ♎︎). Nalika pikiran ngoperasikeun liwat awak fisik ieu diserang ku sadaya fenomena dunya fisik ngeunaan aksi awak fisik di dunya fisik. Janten batin mimiti ragu ti mimiti waktos sadar kana lakonanna dina awak fisik, sareng ngalangkungan awak fisikna janten sadar kana dunya fisik. Sato sato henteu ragu sakumaha manusa ogé. Sato mimiti leumpang pas dilahirkeun, tapi manusa henteu sanggup ngadeg atanapi bahkan ngorondang sareng butuh bulan anu panjang atanapi taun-taun sateuacan percanten sorangan dina suku na sareng ngajaga kasatimbangan awak nalika leumpang. Manusa sato ngalangkungan éta sami sareng naluri sami ti sepuhna sapertos anjing atanapi anak sapi ti kolotna. Upami éta kusabab heredity nyalira orok kedah didorong jalan sareng olahraga di sekitar sapertos gampang janten anak sapi atanapi anak anjing. Tapi moal tiasa. Ieu disababkeun ku kanyataan yén sato manusa tunduk sanes ngan ukur kana naluri sato sareng tendensi karuhunna, tapi ogé matuh ka hiji badan, pikiran; sareng pikiran anu nembe diangkat, teu boga kayakinan pangalaman ayeuna, henteu tiasa leumpang; éta mamang sareng kasieun awakna bakal tumiba. Upami dialungkeun ka cai pikeun kahiji kalina, kuda, atanapi ucing, atanapi sato anu sanés, bakal nyerang kaluar ti sisi basisir, sanaos henteu nyandak cai anu alami. Éta tiasa ngojay dina usaha pangheulana. Tapi hiji lalaki anu munggaran dilaksanakeun di tengah-tengah, bakal ngalelepkeun, sanaos anjeunna tiasa diajar téori ngojay sateuacan urang nyobian. Unsur ragu ngaganggu sato alami awak manusa sareng nyegah ka ngagunakeun kakuatan alamna, sareng tina ngalaksanakeun téori ngojay anu parantos diajar. Tumindak alami awak salawasna pariksa dipariksa ku mamang anu timbul dina pikiran. Mamang ieu dilaksanakeun dina pikiran tina hiji kahirupan ka anu sanés, dina dunya fisik ieu, dugi ka anu cangcaya diatasi. Awak jasmani disaluyukeun ka dunya fisik, tapi batin henteu asli ka dunya ieu; éta mangrupikeun urang asing pikeun dunya fisik ieu sareng awakna. Henteu kawéntar akal sareng awakna ngamungkinkeun elemen mamang dina pikiran pikeun ngadominasi lampahana sareng ngaganggu kadali awak. Ieu manglaku ka sadaya kaayaan hirup sareng kaayaan sareng posisi anu dugi ka manusa ku warisan.

Saeutik demi saeutik, pikiran janten biasa kana awak fisikna sareng tiasa ngendalikeun gerakna kalayan betah sareng anugerah. Upami, dina pangembangan rutin manusa, saatos anjeunna diajar hal-hal tina dunya fisik anu dipikabutuh pikeun anjeunna tiasa kenal sareng - sapertos, salaku conto, salaku latihan sareng disiplin awak, pangropéa sareng mata pencarian ngaliwatan usaha atanapi profesional jabatan, adat sosial di dunya dimana anjeunna cicing, sareng literatur dina jaman ieu - sareng anjeunna janten familiarized kalayan panggunaan biasa sapertos parantos ngatasi urut mamangna, sareng upami anjeunna parantos diajar ngagaduhan kapercayaan sareng kapercayaan dina kalungguhanana. maka pikiran parantos ngalangkungan tahap awal ragu sareng disanghareupan ku mamang anu timbul ngeunaan alam-alam anu teu dipikanyaho.

Nalika hal-hal tina karajaan-karajaan dunya anu psikis impinge kana atanapi disindirkeun kana indra fisik, ragu timbul dina pikiran yén teu aya hiji hal anu teu kawih, aya di jero sareng di lingkungan fisik, sabab pikiran éta parantos disaluyukeun sareng akrab sareng nya awak jasmani, sareng dididik ku teras konci pikeun fisik sareng hal-hal di dunya fisik. Éta mamang yén tindakan fisik tiasa ngagaduhan asal na tina sumber anu teu katingal. Mamang sapertos kitu pakait sareng dunya astral halimunan atanapi psikis sareng hawa nafsu sareng bentukna. Wakilna di manusa nyaéta linga-sharira, atanapi bentuk awak (virgo-scorpio, ♍︎-♏︎), sareng naluri sato sareng tendensi na.

Di handap ieu mangrupakeun anu cangcaya anu manusa kedah atosan sareng padu dina kahirupan sapopoé sareng emosional. Ieu aya sumber cai langsung tina paripurna. Ieu kakuatan sareng lembaga anu pas, atanapi anu aya, anu nyababkeun kalakuan fisik sareng émosi sapertos amarah, kasieun, iri, sareng hate, sareng sensasi sanésna sapertos kenikmatan sareng raos kabagjaan bodoh. Ieu mangrupikeun kakuatan sareng lembaga anu bertindak dina awak psikik anu disaluyukeun sacara alus. Émosi sareng sensasi ieu dialaman ngaliwatan awak fisik kalayan panca indra ku cara awak paranormal. Gaya anu teu kawih ku manusa jasmani, tapi katingalina ku jalma psikis nalika, ku prakték-prakték anu tangtu, atanapi ku cara "sedeng," atanapi ngalangkungan panyakit, lalaki psikis cekap dibebaskeun atanapi dipisahkeun tina coil awak fisik ku kituna sensasina dibéré kunci kana oktét di luhur sareng di jero dunya fisik.

Sagala mamang anu nyerang manusa jasmani didieu tiasa dipendok sareng diatasi, bahkan sabab dikalahkeun dina awak jasmani. Éta kabéréskeun dina dunya psikis sareng bentuk awak astral ngan ukur ka tingkat anu aranjeunna patepung sareng nungkulan jasmani.

Jero sareng luhureun jasmani sareng psikis sareng lalaki na mangrupikeun dunya méntal sareng akal fikminna (panginten-hirup, ♌︎ – ♐︎).

Ieu mangrupikeun dunya anu hirup manusa paling na, kusabab kaperluan pikeun pikiran pikeun kalakuan ku awak fisikna, éta mangrupikeun dunya anu paling anjeunna ragu. Tina panggunaan kabiasaan atanapi nyiksa awak fisik, pikiran mangrupikeun hubunganana sareng kahirupan fisik sahingga parantos mopohokeun mahluk nyata sareng dirina salaku béda tina awak fisikna. Pikiran ngenalkeun diri dina pamikiran sareng awak sareng kahirupan fisik hungkul, sareng nalika téori ngusulkeun yén pikiran sareng pamikiran béda ti awak fisik, sanaos dihubungkeun sareng éta, pikiran mamang sareng condong nampik pernyataan sapertos kitu.

Mamang ieu sering diperhatoskeun diantara anu alim dibanding diantara anu teu berpendidikan, sabab manusa anu diajar diajar dina hal-hal anu ngan ukur dilarapkeun dina pikiran dina hubungan fisik dunya, sareng anjeunna anu habituates nyalira mikirkeun hal-hal sareng mata pelajaran anu nyaritakeun sacara ketat ka dunya jasmani anu henteu parantos ngantepkeun strata pamikiranna sareng tumbuh kana pesawat anu langkung luhur. Lalaki anu diajar nyaéta sapertos tangkal anggur, anu nempel kana obyék anu ngagaduhan deui teras dipasang. Upami vine kedah nolak nempel, kedah tiasa ngantep akar na, neunggeulan sareng tumbuh tina taneuh kolot anu langkung jero, éta bakal ngeureunkeun janten tangkal anggur. Upami manusa anu alim tiasa janten dileupaskeun tina badangan pamikiran sanés, sareng ku pikirna kedah ngahontal kana na ngajantenkeun tina barang indung ti mana pikiran sanés anu tumuh, maka sapertos pabrik, anjeunna henteu kedah tumbuh dina tumuh sanés. sareng wajib ngiringan kasepianna salaku dirina, tapi anjeunna bakal janten kamekaran individu sareng ngagaduhan hak ngahontal dina hawa gratis sareng nampi lampu tina unggal sisi.

Végét ngapit ka obyékna; moal tiasa dianggo sanés kusabab mung kebon anggur, pepelakan anu tumuh. Tapi manusa tiasa ngaleungitkeun pamikiran na tina kamekaran tina paningkatan pamilarian sabab anjeunna mangrupikeun tanaga-rohani asal spiritual anu kawajiban sareng takdirna bakal kaluar tina karajaan anu matak ati alam sareng kana lingkup ilmu spiritual. . Lalaki ngan saukur diajar sareng pedantri henteu tumbuh saluareun diajarna kusabab mamang. Ragu, sareng sieun mana anu kukut-anak ragu, ngadamel anjeunna langkung anjeunna gumantung kana diajar. Ragu pisan nyababkeun anjeunna ragu. Anjeunna hesitates panjang; teras sieun nyita anjeunna sareng nyorong anjeunna balik ka leuweung diajar anu anjeunna pikahoyong janten tungtung sadaya usaha méntal, atanapi sanés anjeunna teraskeun ragu dugi ka anjeunna ragu sadayana, kalebet pangajaran sareng mamang-Na.

Pikiran anu ngahuleng mikiran dirina salaku pikiran anu kalakuan dina dunya méntal, anu béda ti dunya fisik, sok diserang ku mamang. Masalah anu dipikiran ku pikiran - sapertos: bédana sareng hubungan sareng Gusti jeung alam, asal usul manusa, kawajiban dina kahirupan, takdir pamustunganana, nyaéta jalma anu parantos ngadangu sadaya pikiran anu nyoba ngalakukeun sacara bébas di dunya méntal.

Cangcaya ngeunaan patalékan ieu, atanapi kamungkinan tina kabébasan tina indra, ngagaduhan kacenderungan ngalempem visi méntal. Upami visi méntal gelap, pikiran leungiteun kayakinan sorangan. Tanpa terang éta teu tiasa ningali atanapi ngabéréskeun masalahna, atanapi ningali jalanna, sareng janten ragrag deui kana widang pamikiran anu pikasieuneunna.

Tapi pikiran anu boga kayakinan dina tindakan bébas na nyababkeun gelap tina mamang. Éta ningali tindakan sorangan waé tina dunya pamikiran anu parantos dilakukeun. Kéngingkeun kapercayaan sareng mental ningali pamikiran sareng pamikiran dunya, éta ningali yén bentuk dunya psikis anu ditangtukeun ku pamikiran dunya méntal, yén kabingungan hawa nafsu sareng kaributan émosina disababkeun ku kabingungan pikiran sareng kontroversi anu teu jelas, yén anu nyababkeun kakuatan sareng makhluk anu ngagaduhan éntitas salaku wujud dina dunya psikis ditangtukeun ku pamikiran anu dibangkitkeun tina pikiran. Nalika ieu direalisasikeun, sadaya ragu ngeunaan anu nyababkeun émosina sareng sensasi dileungitkeun, tindakan hiji sacara jelas katingal sareng panyababna dipikanyaho.

Ragu ngeunaan dunya spiritual sareng manusa spiritual ngagaduhan hubunganana sareng lembaga anu abadi anu nyababkeun sareng ngahubungi lalaki fisik ku akal anu dibangkitkeun. Salaku wawakil dunya spiritual, Allah, tina Universal Mind, manusa spiritual mangrupikeun pikiran manusa anu langkung luhur, individualitas di dunya spiritualna (kanker-capricorn, ♋︎ – ♑︎). Mamang sapertos anu nyababkeun pikiran anu diangkat nyaéta: yén éta moal tahan saatos maot; yén kusabab sagala hal datang kana dunya fisik ku lahir sareng maot tina dunya fisik ku maot, maka éta ogé bakal kaluar tina jasmani sareng bakal mandiri aya; yén pikiran mangrupikeun janten balukar atanapi réaksi tina kahirupan fisik, sanés janten anu ngabalukarkeun kahirupan fisik. Duga anu langkung parah pisan, yén sanaos pikiran tetep teras maot, éta bakal janten kaayaan anu pakait sareng kahirupan bumi, yén kahirupan di bumi dina awak-daging sadunya bakal atos salamina sareng yén éta moal balik deui ka bumi kahirupan.

Pikiran mamang kana ayana atanapi mungkin ayana ayana rohani dunya spiritual anu aya ideu tina sagala tahapan eksistensi, ti mana panginten nyandak asal usulna; yén dunya pengetahuan pengkuh ieu, kalayan wujud idéal anu abadi, disababkeun ku fancy pamikiran manusa, tapi éta mangrupikeun pernyataan kanyataan spiritual. Pamustunganana, pikiran anu diangkat janten ragu yén éta sami sareng hakekat sareng Kabeneran Abadi sareng Universal Mind. Ragu ieu mangrupikeun anu paling serius, cilaka sareng gelap, sabab condong misahkeun pikiran anu matuh sareng anu tunduk kana kaayaan transitory, ti indungna abadi sareng abadi.

Ragu-ragu nyaéta dosa gaib. Dosa gaib ieu ragu nyaéta ragu dina hiji mahluk spiritual. Hukuman tina keraguan ieu nyaéta buta spiritual sareng henteu mampuh ningali kabeneran spiritual dina naon waé sanajan éta nunjuk.

Anu ngabalukarkeun cangcaya pikeun lalaki béda nyaéta gelap pikiran anu teu acan kaceluk. Dugi ka gelap diusir atanapi dirobah ku lampu pedalaman, manusa bakal terus ragu sareng bakal tetep dina kaayaan anu didieu mendakan dirina. Cangcaya kalanggengan ku kamekaran dipupuk dina pikiran manusa ku jalma anu bakal ngadominasi sareng ngontrol hirupna ku kadali pikiran na. Sieun diayakeun méméh pikiran jeung nyababkeun kembar tina mamang. Lalaki ngawenangkeun diri janten diangkat ku imam, dijaga dina gelap méntal sareng disebatkeun ku kaluman ku si kembar tina luhung ku kasieun. Ieu dilarapkeun teu ukur kanggo jisim jelema anu teu paduli, tapi ogé pikeun jalma anu diajar anu ngurus pikiranna dilaksanakeun ku latihan awal kana alur-alur anu tangtu, sareng anu dugi ka kasieun ngaraosan usaha pikeun ngalangkungan alur-alur sareng ragu kamampuanana pikeun kaluar ti aranjeunna.

Ragu cangcaya. Lalaki anu terus-terusan mamang nyaéta kasusah ka dirina sareng hama pikeun sadayana sakitar anjeunna. Terus mamang nyababkeun manusa tina ribut, ngarenghik lemah anu bisi henteu wani ngalakukeun, sieun akibat tina tindakanna. Ragu tiasa janten pikiran anu milarian sareng naroskeun, anu kéngingkeun ngabantah sareng bicker, pikeun ngaleungitkeun gloom atanapi ngaganggu kapercayaan jalma sareng anjeunna ngahubungan, perkawis harepan atanapi kapercayaan dina kahirupan anu bakal datang, sareng. di tempat iman sareng pangarep-arep, ngantunkeun rasa teu sabar, teu puas sareng putus asa. Ragu nangkep ragu dina pikiran hiji jalma anu teu jujur ​​sareng insincere sareng anu curiga kana motif batur, anu nyalahkeun sagala hal, anu ngala fitnah sareng fitnah sareng anu ngusahakeun nginféksi sadayana kalayan mamang diangkat dina pikiran sorangan.

Ragu-ragu nyaéta indefiniteness anu nyababkeun akal pikeun ngahambat, sareng henteu kantos mutuskeun, hiji hal atanapi anu sanés. Gloom dibuang dina pikiran minangka osilasi antara dua nagara atanapi langkung sareng henteu netepkeun atanapi mutuskeun waé. Sangkan urang mendakan lalaki anu henteu resep anu kantos mutuskeun dina naon waé, atanapi, perchance, upami aranjeunna kedah mutuskeun, aranjeunna gagal kalakuan kusabab sababaraha ragu atanapi kasieun anu timbul ngeunaan kaputusan. Henteu kateupastian pikiran sareng panolakan ieu ngajantenkeun pikiran kirang tiasa mutuskeun sareng kalakuan, tapi rada nyababkeun sloth sareng jahiliah sareng ngabingungkeun kabingungan.

Nanging, aya tujuan pikeun mamang, bagian éta kedah dimaénkeun dina kamekaran manusa. Ragu-ragu mangrupikeun prakarsa pikeun pikir kana alam cahaya. Ragu-jaga penjaga jalan sagala kana kanyaho. Tapi mamang kedah diatasi ku akal upami pikiran éta hoyong ngalangkungan sadar kana alam batin. Ragu-ragu nyaéta wali pangaweruh anu nyegah anu sieun sareng lemah teu boga pikiran teu nembus di tempatna sorangan. Cangcaya maksakeun deui murangkalih batin anu hoyong tumuhung tanpa tarékah, sareng janten bijaksana tanpa kanyaho. Salaku poékna diperyogikeun pikeun pepelakan sasatoan sareng pepelakan, kitu ogé poék anu cangcaya pikeun kamekaran.

Pikiran anu diragukeun anu henteu diajar kaputusan anu leres atanapi tindakan anu leres dipidangkeun dina waktu kritis dina kahirupan. Upamana, sapertos, nalika aya anu nangtung bingung janten dua mobil jalanna ti arah anu tibalik. Anjeunna tilas heula hiji cara, teras anu sanés, teu katunjuk ku jalan anu kabur ka bahaya. Indikasi anu ku ragu dihadiran, sigana bakal ngadamel kasalahan anu salah ku tindakan salah, sapertos samodél kitu henteu teratur dina kaayaan kuda.

Anu teu mutuskeun mutuskeun antara dua jabatan anu ditawarkeun anjeunna, kusabab ragu-ragu ngeunaan pilihan anu leres, biasana disayagikeun ngantepkeun kasempetan anu pangsaéna. Kasempetan henteu kantos ngantosan. Kasempetan ieu kantos hadir sanaos tetep ngalirkeun. Kasempetan mangrupikeun prosesi kasempetan. Lalaki anu ragu-ragu ngaleungitkeun kasempetan anu nembé leungit, sareng anu anjeunna kaleungitan, tapi waktosna nyéépkeun kaleungitanana sareng nyalahkeun batur, ngahudangkeun anjeunna ningali kasempetan anu ayeuna, tapi sakali henteu katingali dugi ka éta ogé nembé angkat. Indikasi anu teras-terasan sareng kagagalan ningali kasempetan nyababkeun saurang ragu kamampuan pikeun milih atanapi kalakuan. Hiji anu terus-terusan mamang kana pamikiran sareng lampahana nyababkeun kaburuan, kagok, sareng hina, sadaya kabébasan dina kapercayaan dina tindakan. Tumindak kapercayaan nungtun panangan anu ngalungkeun bal langsung ka tandana. Ku leungeunna dina tindakanna, ku jalan leumpang, ku gerbong awak, ku poise sirah, ku glance panon, ku sora sora, kaayaan méntal tina anu duaan atanapi saurang anu ngalaksanakeun kalawan kayakinan tiasa katingal.

Ragu nyaéta hal poék sareng henteu terbatas anu dipikiran haté sareng janten kuat sabab méréskeunana. Pangetahuan datang atanapi janten dewasa janten ragu-ragu anu diatasi, tapi mamang diatasi ngan ku kanyaho. Kumaha kumaha urang kedah nolak mamang?

Ragu-ragu diatasi ku kaputusan yakin ku dituturkeun ku kaputusan anu nunjukkeun. Pamariksaan mana anu paling dipikaresep ku dua subjek atanapi hal henteu kapercayaan buta tina tindakan goblog, atanapi henteu ragu, sanaos ragu asup sareng bakal digentos nalika pikiran nolak mutuskeun dina kahadean boh. Ragu teu kantos mutuskeun; éta salawasna ngaganggu sareng nyegah kaputusan. Upami aya bakal ngatasi ragu, perkawis pilihan antara dua obyék, atanapi dina mutuskeun pananya, anjeunna kedah, saurna sina ati-ati patarosan, mutuskeun sareng kalakuan sasuai, tanpa ragu atanapi kasieun hasilna. Upami saurang anu mutuskeun sareng akting ngagaduhan ngalaman sakedik pangalaman sareng tindakan na tiasa ngabuktikeun salah na, kanyataanna, dina hal sapertos kitu, biasana salahna. Nanging, anjeunna kedah neraskeun nalungtik kana subjek salajengna atanapi patarosan sareng mutuskeun sareng kalakuan numutkeun kaputusan na, tanpa kasieun. Kaputusan sareng tindakan ieu kedah dilaksanakeun saatos ati-ati ngeunaan kasalahan anu dilakukeun dina kaputusan sareng tindakan salah. Ngalungkeun deui kana mamang teu sopan saatosna anu parantos kabuktosan salah, sanaos dipercaya leres dina waktos éta, mangrupikeun mundur dina pikiran sareng nyegah kamekaran. Hiji kedah terang kasalahan na, ngaku sareng ngabenerkeun éta ku neraskeun polah. Lepatna kedahna ngabantuan anjeunna ku ngamungkinkeun anjeunna ningali ngalangkunganana.

Ku kaputusan sareng tindakan anu diteruskeun, pangakuan tina kasalahan saurang sareng usaha anu sénsitip pikeun ngakuan sareng ngabenerkeun aranjeunna, saurang bakal ngabéréskeun misteri tindakan anu leres. Hiji bakal diajar mutuskeun sareng polah sareng bakal ngarobih misteri tina tindakan anu leres ku iman anu kuat sareng kapercayaan yén anjeunna dina hakekat hiji-hiji kalayan Universal Mind or God, ngalangkungan individualitasna, manusa langkung luhur atanapi batin ilahi, sareng éta nyata-nyata sadar mahluk asalna tina sumber éta sareng bakal nyaangan pamikiran na. Upami aya anu mikiran kana pamikiran ieu, tetep waé dina pikiran, mutuskeun kalayan émut sareng tindakan numutkeun kaputusan, anjeunna moal lami-lami diajar mutuskeun bijaksana sareng bertindak sacara adil, sareng ngalaksanakeun pengadilan sareng tindakan leres anjeunna bakal sumping kana pusaka ilmu anu dipasihan ku dewa indungna, saatos anjeunna parantos ngagaduhan.