The Word Yayasan

Ngan nalika di bumi tiasa biji ngembang sareng ngahasilkeun buahna salami waktosna. Ngan nalika dina awakna tiasa ngémutan baju tenun dimana éta bakal cicing abadi.

Naha anjeun henteu lebet kana jalan anu nuju terang? Teras sumping naon anu kedah pencét terus, dugi ka teu aya anu nangtung antara Kaleresan sareng Anu diumumkeun.

—Libra.

THE

WORD

Vol. 2 OKTOBER, 1905. No 1

Copyright, 1905, ku HW PERCIVAL.

SEX.

IN siklus agama, pikaseurieun, atanapi emosional mistis, parantos diyakinkeun sareng disangka ku sababaraha anu mikahayang sareng émosina didorong sareng dirangsang, yén masing-masing nyipta jiwa kedah milarian jodohna dina sabalikna séksan lamun éta bakal hasil dina dunya, atanapi ngadamel kamajuan spiritual. Salajengna, sareng ku alesan pikeun ieu, disebutkeun yén jiwa dina asal usulna mangrupikeun hiji, tapi kusabab dosa kuno kabagi janten lalaki sareng awéwé — ku kituna kasangsaraan sareng karep kana kahirupan manusa anu misah. Éta, saatosna ngumbara di dunya, ku cara éduksi kana dosana, jiwa éta tungtungna bakal mendakan "jodoh" atanapi "satengahna," teras bakal ngiringan kana kabagjaan anu sampurna ngan ukur dipikanyaho ku jiwa sareng jiwa. Aya seueur variasi anu édisi kembar-jiwa. Éta bakal ngijinkeun paluruh pinuh kana naluri puitis, sareng bakal nginjeumkeun diri kana mistik anu dileungitkeun; tapi éta ajaran anu bakal ngajantenkeun hasil anu teu bahagia. Upami ditingali éta bakal nyababkeun pikiran pikeun nganjang atanapi nganjang pikeun "jodoh," sareng, leres kana hukum suplai sareng paménta, bakal aya anu bakal datang. Tapi, anu "jodoh" panginten tiasa gaduh hubungan domestik anu kedah nyaram kapercayaan sapertos kitu. Kadang-kadang, dua jalmi anu mendakan diri saluyu sareng panemu kembar-jiwa pikeun akunkeun sentimenna, sareng nyatakeun yén masing-masing pasti parantos dilakukeun pikeun anu sanés, sareng salaku jiwa aranjeunna anu kembar aranjeunna pasti silih pikahoyong. Nalika tahap kapercayaan ieu ngahontal skandal ampir pasti milu. Maka "jiwa-jiwa" dibewarakeun aranjeunna salah ngartos sareng dikaniaya sareng yén urang sadaya hirup dina kaayaan anu salah. Tapi seueur, anu mimitina pasti yakin yén aranjeunna mendakan "réncang jiwa," ngagaduhan sabab engké-engké moal ngémutan. Disebut doktrin istri spiritual mangrupikeun nami sanés pikeun anggapan ieu.

Doktrin kembar ieu mangrupikeun salah sahiji ajaran anu paling pernicious dina sagala umur. Éta nyobian nurunkeun jiwa ka pesawat séks, éta bakal ngalanggar hubungan kulawarga pikeun napsu pikasieuneun sato, sareng bakal nyumputkeun idéntik sensual dina jubah spiritual.

Jiwa kembar mangrupikeun anggapan anu dicandak tina sajarah gaib tina jaman baheula. Disebutkeun ku aranjeunna yén, mimitina, umat manusa henteu sapertos ayeuna - dibagi kana awak jalu sareng awéwé-tapi bahwa umat manusa dina waktos éta kalebet jinis kelamin dina hiji mahluk, yén makhluk ieu dipibanda kakawasaan sapertos dewa pikeun dewa; tapi saatos jaman anu teu kaétung balapan manusa-awéwé janten lalaki sareng awéwé dina jaman urang ayeuna, dibagi pisan, aranjeunna kaleungitan kakuatan anu baheulana.

Para sepuh narékam sejarah jaman baheula, jalma anu bakal maca dina mitos sareng simbol anu diserahkeun.

Nanging langkung saé kusabab surer tibatan sajarah atanapi mitos, awak manusa ngajagi kajadian dina sagala waktos.

Awak manusa dina kamekaranna ngumumkeun sareng ngungkabkeun catetan jaman baheula.

Ti mimiti umat manusa nepi ka ayeuna, jujutanana digaris dina kamekaran manusa masing-masing. Sareng langkung, ramalan ngeunaan masa depanna dikandung dina pamekaran ti baheula.

Kamajuan Embryological nunjukeun yén dina tahap pangpanjangna fétus henteu tanpa jinis; engké, sanaos sanés jinisna écés, yén kanyataanana éta duaan; masih engké, yén éta tiasa nyarios bikang. Éta janten jalu ngan dina kamekaran panganyarna. Anatomi nunjukkeun ogé kanyataan penting ieu: yén sanggeus pamekaran lengkep boh hubungan séks, tetep dipikagaduh dina unggal awak organ rudimentary khusus tina jenis lawan. Ieu kamungkinan yén dina kamekaran ti manusa duaan séksual awéwé anu diungkabkeun heula.

Awak manusa mangrupikeun perwakilan sareng puncak tina opat tahap anu béda dina évolusi, unggal tahapan anu ngalangkungan sababaraha waktos. Sisi fisik hambalan ieu ayeuna diwakilan ku urang ku mineral, sayur, sato, sareng dunya manusa. Dina mineral, bentuk mimiti mimiti ngahasilkeun dina deposit pangheulana, tapi saterasna, ku damel ti jeroeunana, sareng ngalangkungan kakuatan magnet, anu dipikanyaho elmu "pangirut kimia, bentuk kristal anu sampurna dikembangkeun. Kalayan fase mimiti dina mineral, kahirupan mimiti muncul dina tahap kadua sareng katingal dina tanda-tanda mimiti kahirupan tutuwuhan, tapi saterasna, kalayan bantuan kakuatan magnét sareng ngalangkungan kamekaran sareng pengembangan tina jero tutuwuhan, hirup -cell dikembangkeun teras dipasang. Proses ieu dipikanyaho ku biologi sareng fisiologi salaku prosés "budding." Dina mangsa kamekaran kahirupan tutuwuhan, kahayang munggaran diungkabkeun ku pamekaran dualitas dina sél-hirup, anu engké, ku perluasan kahirupan sareng atraksi kahayang, sato-sél dimekarkeun sareng dibagi janten dua sél ampir sami, duanana gaduh sipat anu sami. Tahap katilu ieu disebut "pembagian sél." Dina pengembangan engké tahap katilu ieu, sél-sato manifes awewe atawa lalaki sarta ngahijina dua sél lawan sabalikna pikeun penyebaran, sabab henteu tiasa deui neraskeun spésiés ku "divisi "Hungkul. Kalayan ngembangkeun jinis kelamin dina sato éta, fase kaopat manusa dimimitian nalika kuman pikiran irung diungkabkeun ku refleksi dina sél sato, sareng dibawa ka bentuk manusa, anu salajengna dikembangkeun ku nitis ménak.

Ieu opat tahap pamekaran ngagariskeun épolusi awak anu urang ayeuna gaduh. Awak di bagian mimiti hébat ngagaduhan penampilan kristal bulao sareng kirang bahan tina sinar panonpoé. Dina jero lingkup kristal éta idéal pikeun manusa anu bakal datang. Ari mahluk balap ieu cekap dina dirina. Aranjeunna henteu maot, atanapi aranjeunna moal pernah ngeureunkeun salami jagat raya ieu bakal dianggo, sabab éta ngagambarkeun bentuk idéal anu saatos sagala bentuk bentukna bakal diwangun. Awal periode kadua ditandaan ku mahluk maya sapertos kristal dina période munggaran anu ngahasilkeun téa oval atanapi bentuk endog sapertos; dina bentuk endog sapertos dikandung ku kuman kahirupan anu digawekeun ku napas tina jamban kristal, sareng bentuk sapertos endog, waktosna, dirangsang ku hal anu sederhana pikeun diémutan. Balap kadua ieu makhluk anu hirup sorangan ku cara ngahasilkeun bentuk-bentuk anu sami sareng bentukna, tapi ngagaduhan dina bentuk endog sapertos lambung panjang, dina penampilan sapertos bunderan parantos janten ampir garis lurus. Masing-masing ngagabung sareng ngiles kana bentuk anu parantos dipasang. Mangsa katilu dimimitian ku bentuk-bentuk endog sapertos na balapan dina période kadua teras diteraskeun. Bentuk-bentuk endog sapertos dikelilingi ku gelung anu dipanjangkeun jadi mahluk dua kali, lalaki sareng awéwé dina hiji badan. * Kahayangna dibuktoskeun dina lomba ieu makhluk anu duaan sareng sababaraha urang mimiti ngaleungitkeun kakuatan anu ku aranjeunna dibawa . Tina kahirupan sareng kakuatan dina jero, ieu énergi, sareng, tina naon anu aya dina bentuk manusa ayeuna nyaéta umbilicus, bentuk vapory anu dikaluarkeun teras laun dikantorkeun sareng bentuk anu sami sareng anu dikaluarkeun. Mimitina ieu dilakukeun ku ngan sababaraha, tapi tungtungna balapan nuturkeun conto aranjeunna. Tulang kaya kristal ngaungkeun sababaraha jalma anu parantos ngahasilkeun heula. Ieu mangrupikeun balap undying anu teu sampurna anu tetep salaku instruksional umat manusa. Batur anu sanésna, tapi muncul dina progenyna. Batur-badan anu didamel janten langkung padet sareng langkung kompak sareng dina mimiti mimiti ngagaduhan salah sahiji jinis anu langkung dibédakeun ti anu sanés, dugi ka akhirna aranjeunna henteu tiasa deui nguatkeun sareng ngahasilkeun, masing-masing ti sorangan waé, sakumaha organ séks henteu dominan janten kirang sareng kirang dibédakeun. Teras masing-masing ngahiji sareng jinis séks anu séjén sareng ngahasilkeun balapan lalaki jeung awéwé sakumaha urang ayeuna kenal.

Dina période mimiti pangembangan balap siga kristal spheres masihan dorongan kana épolusi mahluk anu dipilampah, tapi aranjeunna tetep terpisah tina sadaya anu ngiringan dugi ka dua makhluk anu duaan mimiti ngahasilkeun sareng ngamekarkeun kana jinisna. Maka spheres-kristal sapertos ngawangun sareng ngambekan awak anu diproduksi ku union fisik. Ti saprak umur parantos langkung, tapi bunder kristal tetep aya hubunganana sareng umat manusa ngaliwatan akal. Ti aranjeunna pikir najis, sareng tina pikiran awak nyandak sareng nyandak deui wangun manusa. Ngaliwatan kontak tina pikiran sareng spiones lir kristal umat manusa ditujukeun pikeun sacara intelektual anu intelektual, sakumaha ogé dua mahluk anu kapungkur.

Sadaya ieu sigana anéh pikeun anu ngadangukeun pertama kalina, tapi éta henteu tiasa ditulungan. Éta bakal sigana teu anéh upami ditaliti sareng ditaliti dina cahaya analogi jeung pamekaran fisiologis. Nalika ulikan sareng tapa masih aya rencana bakal kahartos.

Élmu bandung nyaéta uninga kumaha ngahasilkeun awak anu paling sampurna. Falsafah séksual nyaéta pikeun ngenalkeun tujuan awak sareng dianggo pangsaéna. Agama bandung nyaéta pikeun nyababkeun dualitas pikeun sacara intelektual janten persatuan.

Naon Kaleresan aya dina dunya noumenal, jinisna nyaéta pikeun dunya anu diri. Sex nyaéta anu paling lengkep, teratur, ekspresi dualitasna. Kabeh sifatna mah

The sexes kedahna timbangan atanapi instrumen dimana pikiran kedah naimbang sareng ngaimbangkeun diri di dunya ieu, sareng anu ngalangkungan arus kahirupan kedah dipandu kana wujud. Tapi kalayan nitis batin, kana awak anu gaduh jinisna, kelamin janten rubah janten jelema anu zalim anu gaduh sareng ngaganggu pikiran. Zalim parantos netepkeun ségelna pikeun manusa, sareng manusa dipegang ku kakawasaanana sapertos ranté beusi. Jinis parantos ngalambatkeun sareng ayeuna ngadorong pikiran pikeun ngalakukeun tungtutan alesan, sareng parantos lengkep mangrupikeun kakuatanna yén umat manusa salaku angkatan perang anu parantos didaptarkeun perang ngalawan alesan, sareng undang-undang usum sareng wanci, ku cara séks. kudu diparéntah. Ngahémutan hukum-hukum ieu, bangsa-bangsa sareng balap parantos handap dina sato sasatoan sareng diliwat kaayaan cai lalaunan.

Hubungan mangrupikeun misteri anu sadayana mahluk anu datang ka dunya ieu kedah diatasi. Pikeun jalma anu masih dina kaayaan budakna, jinisna kedah tetep misteri. Pikeun ngabéréskeun misteri séks nyaéta pikeun ngabebaskeun diri tina beungkeutna, sareng tiasa nungtun arus kahirupan kana bentuk anu langkung luhur.

Dina Misteri Bumi disauran yén neophyte dimimitian kana hartos opat tina kecap ieu: Kenal, Wani, Bakal, Tiiseun. Lalaki parantos hilap atanapi leungit jalan ka panto Misteri. Nanging mitos sareng simbol sok jadi saksi kanyataan yén baitna Misteri mangrupikeun awak manusa.

Lalaki atanapi awéwé mung satengah manusa, sareng perkawinan mangrupikeun lembaga pangkolotna pikeun umat manusa. Seksi ngalibetkeun tugas-tugas tertentu. Kawajiban manusa kahiji sareng paling penting nyaéta nikah; teu perkawinan pikeun indulgence ngan ukur indera, tapi hiji union anu ngalangkungan umat manusa bakal sampurna sareng nyampurnakeun balapan. Tugas ka dunya nyaéta dua makhluk tibalik kedah nyampur kana hiji makhluk anu ngahasilkeun jinis anu sampurna, anu tipis kalebet bapa sareng ibu anu aya dina dirina. Kawajiban pikeun masing-masing makhluk sorangan nyaéta masing-masing kedah kasaimbangan anu sanés dina percobaan sareng paduli hirup, sakumaha sifat masing-masing nawiskeun ka anu séjén anu dibutuhkeun anu dibutuhkeun, nguatkeun, sareng ngagoskeun karakter anu sanés , unggal mahluk, sakumaha anu séjén, sisi sabalikna atanapi sabalikna tina karakter sorangan. Sadaya ieu dilarapkeun kana pelajaran anu diajarkeun ku manusa di bumi-sakola anu disebut dunya, sareng mangrupikeun jalma anu bakal hirup bagja di dunya.

Masalah kelamin ngandung misteri anu langkung jero. Aya bahya dina kamajuan éta, kusabab kamungkinan nya éta salah paham sareng salah kaprah kana salah sahiji fase pamikiran jiwa kembar. Misteri ieu bakal janten hartos pikeun ngahontal tujuan suci perkawinan anu parantos dijantenkeun tulisan-tulisan alchemical asli, simbol-simbol Rosicrucians, sareng filsuf dina sagala waktos. Éta, satemenna, dina manusa ogé aya lalaki boh awéwé: yén dina jero manusa aya poténsi awéwé, sareng yén dina awéwé aya poténsial lalaki. Balapan anu kapisan perdana, anu balapan urang mangrupikeun hasil, masih diwakilan pikeun unggal manusa salaku ego ilahi. Jinis kamanusaan karuhun urang anu duaan kudu dibina deui sateuacan ego ilahi, jamban kristal, tiasa janten jelmaan. Pangwangunan ieu ngan ukur tiasa dilakukeun sacara sadar sareng cerdas, saatos urang diajar pelajaran anu ngajarkeun badan urang anu ayeuna. Anu ngabalukarkeun daya tarik unggal séks pikeun anu sanésna kusabab karep tina ekspresi sareng pangembangan kakuatan sabalikna anu aya dina dirina, sareng sabab séks anu séjén nyaéta éksprési luar sareng cerminan anu diteken sisi sorangan dina jero. Nikah saleresna kajantenan nalika duanana sifat na merata saimbang sareng leres ngahiji dina hiji mahluk. Ieu tiasa dilakukeun ukur saatos sababaraha pangalaman dina seueur kahirupan sareng saatos bakti parantos kaala. Hal ieu ditaros ku sadayana yén kahirupan fisik tiasa ngajar, sareng pikeun manusa éta kanyahoan, yén aya hal anu hirup fisik henteu tiasa nyugemakeun. Ieu disababkeun ku sisi sanés tina alam pikeun ngémutan sorangan ku teu puas ku kahirupan sensual, ku pangarepan batin pikeun ngahijina ka ketuhanan, ku daék nyerah kahirupan, upami kedah, pikeun kabiasaan sorangan atanapi anu hadé ti batur, ku cita-cita spiritual batin anu tetep, sareng caket tina cinta nyata anu jauh dipiceun tina naon waé anu matak. Sisi jero diri nyalira moal muncul sapertos salah sahiji bentuk udara anu indah anu tiasa sumping sareng jangji sareng perwira. Sapertos panca indera na kedah dipecat tanpa parley. Rarasaan pikeun jinis séjén ditransferkeun ka mahluk anu, anu ngabales nalika bakti dibuktikeun. Sakumaha pangabaran anu henteu dirobihkeun dina pamikiran sareng padamelan, kitu ogé anu sanésna sanés ngabales dina jero (kantos tanpa) éta badan fisik. Nalika ieu dilakukeun masalah séks bakal geus digarap. Éta lalaki anu dilakukeun ku dirina moal perlu asup kana awak séks deui kusabab kakuatan réproduktif anu ayeuna dipisahkeun ka hiji mahluk anu tiasa nguatkeun sareng ngahasilkeun awak, upami éta "wasiat," sapertos anu dilakukeun ku balapan dina waktos katilu, nyaéta prototipe na.

Diantara parobihan fisik anu aya dina kaayaan pernikahan leres ieu, nyaéta kebangkitan kana kahirupan organ-organ atrophied anu tangtu (sapertos kelenjar pineal) dina kamar-jiwa anu teu hirup dina otak ayeuna.

Hayu pikiran sareng manah diatur pikeun kahontal unpoken eling mutlak, sareng teu aya tujuan anu sanés, akhirna. Pikeun ngahontal kaayaan ayeuna urang sadar tina pamekaran umur parantos dipikabutuh pikeun ngawangun badan sanés. Umur sigana kedah dipikabutuh pikeun numutkeun badan-badan sanés anu bakal langkung hadé ngagambarkeun sareng ngabales eling. Waktosna pondok sareng jalan anu terang upami eling, sanés layon, anu ku urang milari. Teras we masihan unggal awak sareng unggal hal na nilai pinuh pikeun tujuan éta ngalayanan. Pikeun satiap awak dihargai saimbang sareng gunana pikeun ngahontal kesadaran, henteu dina akun salira atanapi bentukna. Upami urang nyembah eling-eling di luhur sadayana, awak urang bakal gancang ngajanggelek sareng nyiupkeun terang.

Ieu mangrupikeun bagian anu seks dina muter kasuksésan pamungkas Kesadaran.


* Ras ieu makhluk anu dirémutan dina Kitab Suci ku carita Adam-Hawa, sateuacan aranjeunna tuang apel tina kanyaho sareng ngalahir turunan.

† Ieu mangrupikeun asal carita na phoenix, manuk suci kalayan jalma paling kuno. Disebutkeun yén phoenix muncul dina unggal kanceuh siklus tangtu bakal kaduruk sorangan dina altar, tapi sapertos sering naék deui tina abu-abu ngora sareng saé. Kituna dituduhkeun kalanggengan -na liwat reinkarnasi. dibebaskeun kana hukum seks, sareng sél dina awak urang nuju dianggo kanggo kieu.