The Word Yayasan

THE

WORD

Vol. 14 Nopémber, Xnumx. No 2

Copyright, 1911, ku HW PERCIVAL.

HOPE AND FEAR.

HOPE istirahat di Gerbang Surga sareng ningal déwan-déwi.

"Lebetkeun, dzat anu luar biasa!" Ngajerit host langit, sareng ngawartosan saha anjeun sareng naon anjeun.

Asa diasupkeun. Hawa ngeunaan dirina nyeri kalayan ringan sareng kabagjaan sateuacan teu dikenal di Surga. Dina dirina, kageulisan nyicingan, Kinérja diayakeun makuta na, kakawasaan anu ditawarkeunana setep, sareng paningal tina sagala hal anu dipikahoyong dibuka dibuka ku panon gantung anu abadi. Lampu gaib dikaluarkeun tina panon Harepan. Manéhna ngambekan seungit langka ti sadayana. Sikepna ngangkat jalan-jalan hirup dina wirahma gumbira sareng bentuk-bentuk kaéndahan anu gedé. Sorana nyegel saraf, ngasah panca ati, ngadamel haté kalayan bungah, masihan kakuatan anu anyar pikeun kecap-kecap, sareng éta musik langkung amis tibatan tina choristers celestial.

"Kuring, Harepan, dilahirkeun sareng dingaranan ku Pamikir, bapak anjeun, sareng dipupuk ku Kahayang, Ratu di Bumi, sareng panguasa di tengah-tengah jagat. Tapi sanaos kuring disebut janten ku indung abadi urang, kuring tos-aya, teu aya kolot, sareng abadi salaku bapa hébat sadaya.

"Kuring haréwos ka Nyipta nalika jagat ieu dikandung, sareng anjeunna ngambekan kuring kana mahlukna. Dina inkubasi tina endog universal, kuring ngagebugkeun kuman sareng ngahudangkeun énergi poténsial pikeun kahirupan. Dina gestation sareng modérn alam, kuring nyanyi ukur kahirupan sareng ngahadiran limasan pangadilan ku aranjeunna. Dina nada alam anu dirobih kuring nyanyian ngaran-ngaran Tuhanna nalika lahir mahluk, tapi aranjeunna henteu nguping kuring. Kuring parantos leumpang sareng bumi bumi sareng gunung anu bungah, kuring parantos nyarioskeun kaajaiban sareng kamulyaan Pikir, cerator na, tapi aranjeunna henteu terang. Kuring parantos nunjukkeun jalan anu terang ka Surga sareng ngaubankeun jalanna, tapi panonna henteu tiasa terang cahaya kuring, cepil aranjeunna henteu resep kana sora kuring, sareng upami seuneu anu abadi tumurun dina aranjeunna pikeun terang suluh anu abdi bakal masihan, aranjeunna haté bakal aya bumi anu kosong, kuring moal kanyahoan sareng teu diémutan ku aranjeunna, sareng aranjeunna bakal asup kana formlessness na dimana aranjeunna parantos disebut, tanpa ngahontal anu dilaksanakeun ku Panginten.

"Ku jalma anu ningali kuring, kuring henteu pernah hilap. Di kuring, duh anak-anak Surga, tingal sadaya hal! Kalayan kuring anjeun tiasa naek saluareun ruangan langit anjeun, sareng kana jangkungna kamulyaan sareng anu henteu kapendakan sapertos anu henteu kénéh kaberhakeun. Tapi ulah kasasar dina kuring, sanés anjeun bakal leungiteun poise, putus asa, sareng bakal tumiba kana pélor anu handap. Tapi, di Naraka, di Surga, atanapi saluareun, kuring bakal sareng anjeun lamun bakal kitu.

"Dina alam anu nyata, misi kuring pikeun ngadorong sakumna makhluk anu ka anu sanés. Kuring henteu maot, tapi bentukna mah bakal maot sareng kuring moal muncul deui anu kantos ngarobih dugi ka umat manusa dijalankeun. Dina alam anu nyata anu kuring bakal disebut ku seueur nami, tapi sababaraha anu terang kuring ogé. Anu sederhana bakal muji kuring salaku béntang lode na sareng dipandu ku cahaya kuring. Anu diajar bakal ngucapkeun ilusi kuring sareng ngahukum kuring teu dijauhan. Kuring bakal tetep teu dipikanyaho di dunya ka handap ka anjeunna anu teu kapendak di kuring anu teu biasa. "

Saatos kitu kajantenan nyarioskeun déwa-déwi anu caket, Hope lirén. Sareng aranjeunna, unheeding behests nya, timbul salaku salah.

"Kadieu, jalma anu paling dipikahoyong," masing-masing nangis, "Kuring ngaku anjeun salaku milik kuring."

"Antosan," saur Harepan. "Duh, putra-cipta anu Nyipta! ahli waris Surga! anjeunna anu ngaku kuring nyalira nyalira terang kuring salaku kuring. Entong teuing puguh. Dipandu dina pilihan anjeun ku Alesan, arbiter dewa. Alesan tawaran kuring nyarios: Katingali kuring ogé kuring. Henteu janten kasalahan kuring pikeun wujud anu didamel ku kuring. Saterasna kuring ditakut ku anjeun pikeun ngumbara luhur sareng dunya, sareng anjeun bakal ditakdirkeun diri pikeun milu kuring sareng ngalangkungan bumi kalayan kabagjaan sareng kasedih dina pangalaman anu teras-terawat dugi ka anjeun mendakan kuring dina kasucian cahaya, sareng uih deui, ditebus sareng kuring ka Surga. '

"Kuring nyarioskeun pangaweruh, kaberkahan, teu aya maotna, pangorbanan, kabeneran. Tapi sababaraha jalma anu bakal nguping sora kuring bakal ngarti. Sabalikna aranjeunna bakal narjamahkeun kuring kana basa haté sareng di kuring bakal néang bentuk kabeungharan duniawi, kabagjaan, Kinérja, cinta, kakuatan. Nanging, pikeun hal-hal anu aranjeunna pikahiki kuring bakal ngadesek aranjeunna; ku kituna meunang ieu sareng henteu mendakan naon anu dipilari, aranjeunna bakal kantos bajoang. Nalika aranjeunna gagal, atanapi sigana gagal kénéh gagal, kuring bakal nyarios sareng aranjeunna bakal ngadangukeun sora kuring sareng mimitian milarian deui. Sareng kedah aranjeunna milarian sareng narékahan dugi aranjeunna milarian kuring pikeun kuring sorangan sareng henteu pikeun ganjaran kuring.

"Janten bijaksana, maksiat! Alesan Heed, atanapi anjeun bakal ngabangun adina kembar kuring, Sieun, sakumaha anu teu dipikanyaho ku anjeun. Dina ayana anjeunna kasieuneun aya kakuatan pikeun kosong sareng tetep haté anjeun nalika anjeunna nyumput kuring tina paningal anjeun.

"Kuring ogé nyatakeun sorangan. Sakalangkung kuring. Tong hilap ka abdi. Ieu Kuring. Candak kuring sakumaha anjeun bakal. "

Kahayang bangun di allah. Masing-masing ningal dina harepan tapi henteu aya anu ngahudangkeun kahayangna. Bawa ka Alesan sareng ditawan ku hadiah anu ditingali, aranjeunna maju sareng sora huru-hara saurna:

"Kuring ngajak anjeun Hope. Salilana anjeun ogé milik kuring. ”

Kalayan ardor masing-masing damel wani ngagambar Harepan ka dirina. Tapi sanaos sapertos anjeunna parantos kéngingkeun hadiahna, Harepan kabur. Cahaya Surga angkat sareng Harepan.

Nalika dewa-dewa ngagancangkeun milu Harepan, bayangan pikasieuneun murag ka peuntaseun Langit.

"Begone, Hadiran pelanggaran," ceuk maranehna. "Urang milarian Harepan, sareng sanés Kangkang.

Dina napas anu kerung, Kalangkang berbisik:

"Abdi Sieun."

Tiisna Pupusna netep di jero sagala. Rohangan gemet sabalikna harewos tina ngaran pikasieuneun deui di alam-alam. Dina éta haréwos nyungut kasangsaraan duka, ngungun kasedihan anu akumulasi dunya anu kaserang sareng ngiringan kalangkungan jalma anu sangsara dina kasiksa.

"Hayu," saur Sieun, "anjeun parantos ngaleungitkeun Harepan sareng ngagero kuring. Kuring ngantosan anjeun di luar panto Surga. Entong milarian harepan. Anjeunna tapi lampu anu luntur, cemlorot fosforal. Anjeunna nyegerkeun sumanget kana impian anu jahat, sareng jalma anu dirampok ku dirina janten abdi. Asa geus euweuh. Tetep di Surga-suga anjeun anu nyalira, dewa, atanapi lulus gapura sareng janten budak abdi, sareng kuring bakal ngiringan anjeun ka luhur sareng ngaliwat rohangan dina milarian Harepan, sareng anjeun moal mendakan anjeun. Salaku anjeunna beckons sareng anjeun ngahontal pikeun nyandak anjeunna, anjeun bakal mendakan kuring dina anjeunna. Tingali kuring! Sieun. ”

Dewa ningali kasieun jeung maranéhna girang. Jeroeun gapura aya kahirupan kosong. Di luar sadaya gelap, sareng geuningeuneun kasieun rumbled ngalangkungan ruang. Béntang palidar duaan sareng sora Harapan anu surem disada gelap.

“Entong ulah kasieun; anjeunna tapi kalangkang. Upami anjeun bakal diajar ngeunaan dirina anjeunna moal tiasa ngarugikeun anjeun. Nalika anjeun parantos ngaliwat sareng diasingkeun kasieun, anjeun bakal ngabebaskeun diri anjeun, mendakan kuring, sareng urang bakal balik ka Surga. Tuturkeun kuring, sareng ngantepkeun Alatan pituduh anjeun. "

Bahkan kasieun teu tiasa nahan deui kalanggengan anu ngupingkeun sora harepan. Ceuk maranehna:

“Leuwih hadé pikeun ngumbara di alam anu teu dipikanyaho sareng Hope ti aya di Surga anu kosong sareng kasieun di gerbang. Urang tuturkeun harepan. ”

Kalayan hiji akur host anu abadi ninggalkeun Langit. Luareun gerbang, Sieun nyerep aranjeunna sareng masihan aranjeunna ka handap sareng ngajantenkeun aranjeunna hilap sadayana ti Harepan.

Dorong ku kasieun sareng ngumbara dunya alam gelap, kalanggengan dugi ka bumi di awal jaman sareng nyandak tempatna sareng ngiles di antawis lalaki anu fana. Sareng harepan sareng aranjeunna. Lila ti saprak éta, aranjeunna parantos mopohokeun saha aranjeunna sareng henteu tiasa, kecuali ngalangkungan Pangharepan, émut ti mana sumping.

Harepan nyentak dina haté nonoman, anu ningali dina nonoman jalur sanés acuk. Anu lami sareng bosen ningali deui di bumi kanggo harepan, tapi kasieun sumping; aranjeunna karaos beurat taun sareng bageur Harepan teras kéngingkeun pandanganna ka Surga. Tapi nalika kalayan Harepan aranjeunna katingali ka Surga, Sieun nahan panangan sareng aranjeunna henteu ningali ngalangkungan gapura, pupusna.

Dijalankeun ku Sieun, kalanggengan leumpang bumi di lali, tapi Harepan aya sareng aranjeunna. Sawatara dinten, dina cahaya anu dipendakan ku kasucian kahirupan, aranjeunna bakal ngaleungitkeun Takir, mendakan harepan, sareng bakal terang kana diri sareng Nyunda.