The Word Yayasan

Zodiak mangrupikeun undang-undang numutkeun yén sadaya anu aya, tetep bari, teras kaluar ti eksistina, pikeun muncul deui numutkeun zodiak.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 5 MUNGKIN, 1907. No 2

Copyright, 1907, ku HW PERCIVAL.

WAKTU-KAHIRAN — DATANG-KABUPATEN.

Teu aya maot anu teu lahir, sareng teu lahir tanpa maot. Pikeun unggal kalahiran aya maot, sareng kanggo unggal maot kalahiran.

Kalahiran hartosna parobahan kaayaan; kitu ogé maot. Pikeun lahir ka dunya ieu fana biasa kedah maot ka dunya ti mana anjeunna asalna; maot ka dunya ieu mangrupikeun lahir ka dunya sanés.

Dina perjalanan ka generasi saluareun jalma-jalma saloba-kali naros, "Dimana kami datang? Dimana urang angkat? ”Hiji-hijina jawaban anu aranjeunna uninga parantos gema pikeun patarosan.

Tina pikiran anu langkung meditatif aya patarosan kembar anu sanés, "Kumaha kuring sumping? Kumaha carana abdi angkat? "Ieu nambihan langkung misterius pikeun anu misterius, teras matuh subjekna.

Nalika ngalangkungan bayangan urang anu sadar atanapi anu ngagaduhan tilas kana salah sahiji sisi saluareun anu nyebatkeun yén hiji tiasa ngarengsekeun teka-teki sareng ngajawab patarosan anu aya hubunganana ka hareupna ku analisa jaman baheula. Pernyataan ieu jadi basajan sahingga urang ngadengekeun aranjeunna sareng ngilangkeun aranjeunna tanpa dipikir.

Hadé pisan yén urang henteu tiasa ngajawab misteri na. Pikeun ngalakukeun kitu tiasa ngancurkeun bayangan urang sateuacan urang tiasa cicing di lampu. Padahal urang tiasa nampi ideu kabeneran ku ngagunakeun analogi. Urang bisa ngartos "Dimana urang angkat?" Ku cara nyandak pandangan "Dimana urang datang?"

Saatos naroskeun patarosan kembar, "Dimana sareng Dimana?" Sareng "Kumaha atuh sumping?" Sareng "Kumaha kuring angkat?" Aya patarosan anu ngahudangkeun jiwa, "Saha abdi?" Nalika jiwa parantos teras-terasan naros ka dirina sorangan patarosan, éta moal deui janten eusi dugi ka éta terang. "ABDI! ABDI! ABDI! Saha abdi? Naon atuh didieu? Dimana abdi ti mana? Dimana abdi badé angkat? Kumaha kuring sumping? jeung Kumaha abdi angkat? Nanging kuring sumping atanapi ngalangkungan rohangan, ngalangkungan waktos, atanapi saluareun, masih, kantos sareng salawasna, sim kuring ngan kuring! ”

Tina kasaksian sareng pangamatan, aya anu terang yén anjeunna sumping ka dunya, atanapi sahenteuna awakna nyalira, ngalangkungan lahir, sareng anjeunna bakal kaluar ti dunya anu katingali ngalangkungan maot. Kalahiran mangrupikeun portal anu aya kana dunya sareng lebet kana kahirupan dunya. Maot mangrupikeun jalan kaluar tina dunya.

Maksudna ditarima sacara umum tina kecap "kalahiran" nyaéta lawang tina kahirupan anu hirup, diatur dina dunya. Maksudna ditarima sacara umum tina kecap "pati" 'nyaéta liren tina kahirupan anu hirup, diatur pikeun nyiptakeun kahirupan sareng ngajaga organisasi.

Ieu, dunya urang, kalayan suasana suasana Substance abadi mangrupikeun spék anu ngambang dina rohangan anu terbatas. Jiwa asalna tina anu abadi, tapi éléh jangjangna sareng émut-naina nalika ngaliwat suasana padat bumi. Anjog di bumi, tong hilap bumi anu leres-leres, ditarik ku rompi na coil dagingna dina awakna, ayeuna moal tiasa ningali kana saluareun sisi ayeuna sareng ayeuna. Sapertos manuk anu jangjangna rusak, éta moal tiasa naék sareng nyegét kana unsur nyalira; sareng janten jiwa cicing di dieu sakedap, dicekel tawanan ku coil daging dina waktos-ayeuna, teu katukang jaman baheula, sieun di masa depan — anu teu dipikanyaho.

Dunya anu katingali nangtung antara dua kalanggengan salaku téater anu hébat di kalanggengan. Anu teu kawates sareng anu teu katingali di dieu janten bahan sareng anu katingali, bagian intangible sareng formless nyandak bentuk anu nyata, sareng Taya Wates di dieu sigana terbatas nalika asup kana kahirupan kahirupan.

Rahim minangka aula dimana unggal jiwa nyalindung sorangan dina kostum na pikeun ngaluncurkeun diri kana sandiwara. Jiwa poho kana masa lalu. Témpél, cat, kostum, lampu sorot sareng lakon nyababkeun jiwa pikeun mopohokeunana di kalanggengan, sareng anu dielem dina littleness of the play. Bagianna, jiwana lega tina kutangna hiji-hiji sareng nyayogikeun deui kana kalanggengan ngalangkungan panto maot. Jiwa nempatkeun ka jubah na pikeun datang ka dunya; bagian na langkung, éta nyimpen jubah ieu pikeun ngantunkeun dunya. Hirup sateuacan natal nyaéta prosés kostum, sareng kalahiran mangrupikeun léngkah ka panggung dunya. Prosésna maot nyaéta disrobing sareng nembus deui kana dunya, kahayang, pamikiran atanapi kanyaho (♍︎-♏︎, ♌︎-♐︎, ♋︎ – ♑︎) ti mana urang sumping.

Pikeun nyaho prosés unmasking, urang kedah terang prosés masking. Pikeun terang transformasi salami kaluar ti dunya, urang kedah terang ngeunaan transformasi nalika datang ka dunya. Pikeun terang prosés masking atanapi anu nempatkeun kostum awak fisik, kedah terang sababaraha fisiologi sareng fisiologi pangembangan fétal.

Ti waktos nyonto dugi ka lahir ka dunya fisik ego reincarnating prihatin kalayan persiapan kutangna, sareng gedong jasad fisik anu dihuni. Salila waktos ieu ego henteu janten jelmaan, tapi aya hubungan sareng indung ngalangkungan emosi sareng panca indra, boh sadar sadar kana persiapan sareng ngawangun awakna atanapi éta dina kaayaan impian. Kaayaan ieu ditangtukeun ku pamekaran ti égo saméméhna ngeunaan kakuatan sareng kamampuan na.

Masing-masing jiwa hirup di dunya anu béda-béda, sareng nyieunana sorangan, anu aya hubunganana atanapi ngaidentipikasi sareng dirina. Jiwa ngawangun badan fisik dina jero sareng sakuriling bagian pikeun nyalira sareng pangalaman dina dunya fisik. Nalika pangjajaran di tungtung éta dissipates awak fisik ku prosés anu disebut maot sareng buruk. Salila sareng anggeus prosés ieu maot, éta nyiapkeun badan-badan sanésna anu cicing di alam-alam anu teu kawih ka dunya fisik ieu. Nanging naha di dunya fisik anu katingali atanapi alam halimunan, ego reincarnating henteu pernah aya di luar dunya sorangan atanapi lingkup tindakan.

Saatos kahirupan anu nembé réngsé ego nyababkeun awak fisikna bubar, dikonsumsi sareng ngumbar kana sumber alamina ku fisik, kimia, kahuruan unsur, sareng teu aya sésana dina awak fisik éta kajaba kuman. Kuman ieu henteu katingali ku panon fisik, tapi tetep aya dina jagad jiwa. Lambang awak awakna, kuman ieu katingali salaku glowing, ngabakar batu bara dina prosés maot sareng buruk tina awak fisik. Nanging nalika unsur-unsur awak jasmani parantos diumbar kana sumber alamna sareng ego reinkarnasi parantos dilangkungan kana période sesa kuman liren dibakar sareng cemét; eta laun nurunkeun ukuran dugi ka tungtungna katingalina janten ngirangan anu kabeuleum kaluar tina warna ashy. Éta terus salaku tonggong ashy dina bagian anu teu jelas dunya jiwa salami période kasenangan, sesa ego. Periode istirahat ieu dipikanyaho sareng agama-agama anu béda-béda salaku "Surga." Nalika jaman surga na réngsé sareng ego nuju nyipta ulang, cinder anu dibakar, janten kuman tina kahirupan fisik, mimiti langkung mancur. Terus langkung glow sareng janten terang langkung parantos dibawa kana hubungan magnét sareng sepuhna ku hukum kabugaran.

Waktosna parantos atos kanggo kuman fisik pikeun ngamimitian tumbuh awakna fisik janten langkung caket sareng hubungan anu sepuhna.

Dina tahap awal umat manusa, dewa-dewa leumpang di bumi sareng lalaki, sareng lalaki diparéntah ku kawicaksanan déwa. Dina waktu éta umat manusa ngan ukur diconto dina musim-musim anu tangtu sareng pikeun ngalahirkeun mahluk. Dina jaman harita, aya hubungan anu santai antara ego anu siap janten jelmaan sareng egos anu nyayogikeun awak fisik. Nalika ego siap sareng sanggup ngayakeunana, éta nyiptakeun kesiapanna ku naroskeun jinisna sareng urutan anu masing-masing anu hirup di dunya fisik nyiapkeun awak fisik anu mana éta janten jelmaan. Ku silih izin lalaki sareng awéwé sahingga ngadeukeutan mimiti janten persiapan sareng pamekaran anu lumangsung dugi ka kalahiran awak. Persiapan diwangun tina latihan anu pasti sareng sababaraha upacara kaagamaan anu dianggap suci sareng suci. Aranjeunna terang yén aranjeunna badé narékahan deui sejarah panyiptakeun sareng yén aranjeunna nyalira ngajantenkeun déwa-déwa nalika ayana universal jiwa-jiwa. Saatos dimurnikeun latihan sareng latihan awak sareng pikiran sareng dina waktos sareng usum anu cocog sareng dituduhkeun ku ego anu janten jelmaan, upacara suci tina persatuan Sacraméntal copulatif dilakukeun. Teras napas individu masing-masing ngagabung sareng hiji napas siga seuneu, anu ngawangun suasana sakurilingeun pasangan. Salila upacara ngahijikeun copulative kuman sumanget awak hareup awak ditembak tina lingkup jiwa ego sareng lebetkeun napas tina pasangan. Kuman nembus siga kilat ngalangkungan duaan awak sareng nyababkeun aranjeunna teras ngagambarkeun unggal bagian awak, teras dipusatkeun dina rahim awéwé sareng janten beungkeut anu nyababkeun dua kuman seks tina sekering kana hiji-éta ovum impregnated. Teras dimimitian gedong salira anu janten jasmani dunya.

Ieu cara nalika kawijaksanaan maréntah manusa. Teras kalahiran anak diluuhan ku henteu ngilu kuli, sareng makhluk di dunya terang saha jalma anu kedah ngalebetkeun. Anu ayeuna henteu janten ayeuna.

Nafsu, lasciviousness, seksualitas, voluptuousness, animitas, mangrupakeun pamaréntahan manusa anu ayeuna mikahoyong union seksual tanpa mikirkeun makhluk jahat anu datang ka dunya ngaliwatan praktékna. Para sahabat anu kedah dileungitkeun kana prakték ieu mangrupikeun munafik, tipu daya, panipuan, fitnah sareng khianat. Sadaya ngahiji mangrupikeun panyebab kasusahan sadunya, panyakit, panyakit, idiocy, kamiskinan, teu jahil, sangsara, sieun, sirik, kabur, timburu, slothfulness, hoream, kalangkungan, karesep, kalemahan, kateupastian, sasar, kuciwa, kahariwang, hinaan. putus sareng maot. Sareng henteu awéwé awéwé bangsa urang ngilu ngaraos ngalahirkeun, sareng duanana séksol janten panyakit anu aneh, tapi ka éos anu énggal, kaliru ngeunaan dosa anu sami, sangsara sangsara anu ageung salami kahirupan pra-natal sareng kalahiran. (Tingali Redaksi nu kecap, Vol. 5, No. 1, p.97.)

Kuman kawih ti dunya jiwa mangrupikeun ideu sareng desain archetypal numutkeun anu jasad fisik diwangun. Kuman lalaki sareng kuman awéwé mangrupikeun kakuatan aktif sareng pasif alam anu ngawangun numutkeun desain kuman kawih.

Nalika kuman kawih parantos sumping ti tempatna di dunya jiwa sareng parantos ngalangkungan napas-api tina pasangan ngahiji sareng nyandak tempatna dina rahim éta ngahijikeun dua kuman tina pasangan, sareng alam na dimimitian karya na nyiptakeun. .

Tapi kuman halimunan, sanaos kaluar tina tempatna di dunya jiwa, henteu dipotong ti dunya jiwa. Nalika pamitan jagad jiwa anu kuman gurilap anu ngélung tinggalkeun jalan satapak. Jalan satapak ieu cemerlang atanapi tina tuang anu lurid, numutkeun sipat mahluk anu bakal nitis. Jalan satapak janten tali anu ngahubungkeun kuman kawin anu ragrag sareng dunya jiwa. Kord anu nyambungkeun kuman halimunan kalayan jiwa indungna diwangun ku opat léngkah dina tilu sarung. Duaan aranjeunna sigana salaku hiji ari; dina warna aranjeunna beda-beda ti kusam, ngakibatkeun beurat kana hue anu caang sareng emas, nunjukkeun kabersihan awak dina prosés kabentukna.

Kord ieu nyalurkeun saluran anu dikirimkeun ka janin sadaya poténsial sareng tendensi karakter, sabab éta dilebetkeun kana awak sareng tetep salaku siki (skandas) mekar sareng ngahasilkeun buah nalika awak dewasa dina kahirupan, sareng kaayaan kasaéan pikeun ungkapan ieu karep.

Opat lambung anu ngawangun ari nyaéta saluran anu ngaluarkeun masalah kasar, jirim astral, masalah kahirupan, sareng masalah kahayang, janten modus kana awak fétus. Ngaliwatan tilu sarung anu ngurilingan opat lambar mangrupikeun masalah anu langkung luhur tina awak, nyaéta, nyaéta hakekat tulang, saraf sareng kelenjar (manas), sumsum (buddhi), sareng prinsip viril (atma). Opat lambungna ngirimkeun masalah anu mangrupikeun hakekat tina kulit, rambut sareng kuku (sthula sharira), jaringan daging (linga sharira), getih (prana) sareng gajih (kama).

Nalika masalah ieu dipendakan sareng condensasi aya anu ngahasilkeun indung anu sensasi sareng tendensi tinangtu, sapertos conto, sapertos kahayang pikeun pakan-pakan tertentu, sentimen sareng panyabab, ngadadak perasaan sareng karep, kecenderungan méntal hiji agama, artistik, puitis sareng warna pahlawan. Unggal fase sapertos muncul salaku pangaruh ego anu dikirimkeun sareng didamel kana awak fétus ngalangkungan indung raga na — indung.

Di jaman baheula bapak maénkeun bagian anu paling penting dina kamekaran janin sareng dijaga dirina pikeun ati-ati sapertos ieu damel indung. Dina waktos anu rusak kami hubungan bapa ka fétus teu dipalire sareng teu dipikanyaho. Ngan ngalangkungan naluri alami, tapi teu sadar, muga anjeunna ayeuna kalakuan positip kana sifat pasif awéwé dina pengembangan fétus.

Unggal tulisan anu leres sareng kosmogony ngajelaskeun wangunan awak fisik dina kamekaran bertahap na. Janten, dina Kajadian, gedong dunya dina genep dinten mangrupikeun panjelasan pangembangan fétus, sareng dina dinten katujuh Gusti, Elohim, tukang, beristirahat ti buruhna, sakumaha padamelan anu atos réngsé sareng manusa modeu dina gambar hirupna; nyaéta, pikeun unggal bagian awak manusa aya hiji kakuatan anu pakait sareng éntitas di alam, anu mangrupikeun awakna Gusti, sareng para makhluk anu nyandak bagian dina wangunan awak aya kana bagian anu aranjeunna anggo sareng kedah ngaréspon kana fungsina fungsi anu bagian anu paréntah ku émosina dilaksanakeun.

Masing-masing bagian awak mangrupikeun jimat anu narik atanapi ngajaga ngalawan kakuatan-alam. Salaku jimat anu dianggo kakuatan bakal ngaréspon. Lalaki mangrupikeun mikrokosmos anu tiasa nyauran makrokosmos dumasar kana kanyaho atanapi iman na, nyiptakeun citra na.

Nalika fétus parantos réngsé, éta ngan ukur gedong fisik dina pembagian tujuh kali na anu parantos dilakukeun. Ieu mangrupikeun dunya jiwa panghandapna. Tapi ego henteu janten nitis.

Fétus, anu disampurnakeun sareng parantos sesa, nyababkeun dunya jasmani ku gelap, rahim, sareng maot ka dinya. Jeung maot ieu fétus téh kalahiran kana dunya cahaya fisik. Hiji napas, kenténg sareng ceurik, sareng ngambekan ego dimimitian nitis na dilahirkeun kana sareng dibebaskeun ku jéntré psikologi indungna. Ego, oge, maot ti dunya sareng dilahirkeun kana jero dunya daging.