The Word Yayasan

The Jilbab Isis ngalegaan ka alam dunya. Di dunya urang éta nyaéta baju anu katingali tina jiwa sareng diwakilan ku dua makhluk sabalikna.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 6 OKTOBER, 1907. No 1

Copyright, 1907, ku HW PERCIVAL.

THE VEIL ISIS.

ISIS disauran parantos adi-adi-istri-indung. Anjeunna disebat ratu surga, pamawa hirup, indung pikeun sadaya anu hirup sareng panyayun sareng nyayogikeun deui bentuk.

Isis dikenal dina seueur ngaran-ngaran sanés sareng anu disembah sacara universal ku umat manusa nalika awal-awal di bumi Mesir. Sadaya barisan sareng kelas sami sareng jama’ah Isis. Budak handapeun lombongan, anu wéb kahirupanna dipencet kaluar ku poean sapopoe dina batu piramida; kageulisan anu lega, anu hirup mangrupikeun impian kaseueuran di tengah musik lembut sareng kembang seungit, dimandian ku minyak wangi sareng disenengi ku hawa pikaresepeun, anu unggal raos dirangsang ku seni sareng kapinteran balapan sareng indulged kalayan produk umur-umur. pikiran sareng usaha; ahli astronomi-tukang sihir anu ti tempatna dina piramida nyatakeun gerakan wisatawan langit, ngukur laju ku kacepatan sareng arcana perjalanan, diitung dina waktosna penampilan di ruang sapanjang sajarahna, sareng terang tina asal usulna, alam sareng tungtungna: sadaya sami nyembah ibadah Isis, tapi masing-masing numutkeun kelas na bageur sareng ti na ilmu.

Budak anu didorong tindakan ku kakuatan henteu ningali "indung anu welas asih," kitu anjeunna nyembah hiji barang anu anjeunna tiasa ningali sareng anu cenah suci janten dirina: gambar ku batu batu, anu anjeunna bakal tuang kaluar pait jiwa sareng ngadoakeun ngaleupaskeun tina beungkeut ti taskmaster. Dikaluarkeun tina pagawéan sareng kanyeri, tapi terang Isis henteu langkung saé tibatan budak nyeri, kaéndahan, budak kaseueuran, ngajantenkeun ghaib Isis anu ngalambangkeun simbol kembang sareng kuil sareng beseeched yén Isis neraskeun kurnia anu diraos ku panampa. Dina gerakan gerakan mayit-mayit, ahli astronomi-tukang sihir bakal ningali undang-undang sareng jalanan panonpoé. Dina ieu anjeunna bakal maca hukum sareng sajarah nyiptakeun, pelestarian sareng karusakan: bakal aya hubunganana sareng pamikiran sareng impulasi umat manusa sareng maca takdir dinasti sakumaha anu ditungtut ku perbuatan manusa. Ku ngarobih harmoni sapanjang tindakan anu teu aman, hukum dina kabingungan sareng kanyataan di tukangeunana, ahli astronomi-tukang sihir ngajelaskeun hukum-hukum Isis ka gubernur nagara, anu satuhu nurut kana hukum-hukum éta luyu sareng sifat sareng kapinteranna. Ningali tindakan hukum anu teu kaiceun sareng harmoni ngalangkungan sagala bentuk anu parantos aya, ahli astronom-pesulap hormat hukum, ngalaksanakeun saluyu sareng nyembah ka hiji kanyataan dina bentuk anu diproduksi ku Isis anu teu kungsi katingali.

Budak nyeri sareng pelesir terang Isis ukur ku cara bentuk sareng indra; anu wijaksana terang Isis salaku produsén sinambung sareng anu ngadukung sadaya hal.

Kamanusaan geus dirobah sakedik ti saprak jaman Khem kuno. Kahayang, cita-cita, sareng cita-citana ngan ukur aya dina gelar, sanés nanaon. Prinsip-prinsip prinsipna sami sareng tios. Padika sareng bentuk waé parantos parobihan. Jiwa anu nyandak bagian dina kahirupan Mesir tiasa deui asup kana aréna dina jaman modéren. Isis henteu maot di Mesir sanajan anjeunna henteu aya anu lahir. Nyembah wujud dinten-ayeuna sapertos anu ayeuna.

Panambang panambangan dina bowel bumi ngadoékkeun gambar Maryam ngaleupaskeun anjeunna tina sanés kakawasaan. Juragan kesenangan hantu ngadoakeun pikeun pelanjutan pelesir. Nu wijaksana ningali hukum sareng tatanan ngalereskeun kaadilan sareng kabingungan sareng dianggo saluyu sareng hiji-hijina kanyataan anu anjeunna pelajari ku sadaya panémbong. Isis leres sakumaha dinten ayeuna sapertos dinten Khem. Dinten ayeuna Isis disembah ku mayunan dirina salaku idola, idéal, atanapi anu nyata, sapertos anjeunna harita. Ngaran sareng bentuk agama parantos robah tapi ibadah sareng agama sami sami. Jalma ningali sareng nyembah Isis numutkeun nits, karakter sareng derajat pangwangunanna. Sakumaha ibadah ka Isis numutkeun kana intelijen masarakat Mesir, maka ayeuna numutkeun kana intelijen masarakat jaman urang. Tapi bahkan sateuacan naékna peradaban urang ka titik anu cocog sareng kamulyaan sareng hikmah Mesir, jalma-jalma urang janten langkung ruh dina ibadah Isis sapertos bangsa urang Mesir aya dina dekadensi Mesir. Salian tina kakuatan tina pancaindera, kakawasaan artos, politik, sareng imam-imam aya anu ngahindarkeun ti rahayat ngeunaan pangaweruh Isis ka dinten-ayeuna sapertos di jaman Mesir.

Saha anu bakal terang Isis kedah ngaliwat jilbab ka alam-alam Isis anu suci beresih; tapi kanggo sadaya manéh Isis ngan ukur disebat anjeunna sapertos, beurat mabok sareng tebalna bertudung.

Tapi saha téh Isis sareng naon cadar na? Mitos Jilbab Isis tiasa ngajelaskeun. Dongéngna ngajalankeun kieu:

Isis, indung anu suci urang, alam, awang-awang, ngagem jilbabna anu indah anu ngalangkungan sadaya hal anu tiasa disebat wujud sareng wujud. Isis mimiti di alam-alam immaterial nya pikeun ninun sareng nalika ngasuh anjeunna ngalungkeun tékstur jilbabna, langkung alusna tibatan sinar panonpoé, perkawis ketuhanan. Nuluykeun ngaliwatan dunya anu langkung beurat, jilbab ditenung sasuai dugi ka teras lungsur sareng ngaleungitkeun mortals sareng dunya urang.

Teras sadaya mahluk katingali sareng ningali tina bagian jilbab anu aya, kaéndahan Isis ngalangkungan tékstur jilbabna. Teras aya di jero jilbab cinta sareng kalanggengan, pasangan anu abadi sareng anu teu pisah, aranjeunna ka allah anu paling luhur sujud dina ibadah hormat.

Anak satuluyna nyoba nempatkeun présidén anu langgeng ieu janten bentuk anu aranjeunna jaga sareng karasaeun jilbab. Ieu ngabalukarkeun cadar kabagi; dina hiji sisi, dina awéwé séjén. Di tempat cinta sareng kalanggengan, jilbab ditemu ka anu fana ayana jahiliah sareng maot.

Teras teu jahiliah ngalungkeun méga anu poék sareng stupefying ngeunaan jilbab anu jalma anu henteu katahan moal ngalanggar cinta ku usaha maranéhanana pikeun ngaleungitkeun éta dina jilbab. Pupusna, ogé nambihan kasieun kana gelap, anu teu jéntré anu dibawa, ku anu manéh moal ngaleungitkeun diri kana kasangsaran anu teu terbatas dina narékahan ngagariskeun kalanggengan di tilep jilbab. Janten cinta sareng kalanggengan, janten ayeuna disumputkeun tina mortals ku jahiliah sareng maot. Jahiliah darkens visi sareng maot nambihan kasieun, anu nyegah nyungsi cinta sareng kalanggengan. Sareng fana, sieun anjeunna leres pisan kaleungitan, nangkeup sareng nempelkeun caket kana jilbab sareng ngagorok-ramé kaluar kana gelap pikeun ngajaminkeun dirina.

Isis tetep nangtung di jero jilbabna nungguan dugi ka visi anak-anakna kedah kuat pisan pikeun nyorong éta sareng ningali kaéndahanana anu henteu suci. Asih dipikacinta tetep ngabersihan sareng ngabersihan pikiran tina noda na poék sareng légél tina értipitas sareng karanjingan, sareng nunjukkeun hubungan sareng sadaya kahirupan. Kalanggengan anu pikeun anjeunna anu teu naékna teu weléh lebet, tapi anu katingali mantel kana jilbab Isis, sareng saluareun. Teras milari cinta anjeunna karasaeun ampir sadayana, janten bek, sponsor pikeun, sareng penyelamat atanapi adi lanceukna, tina Isis sareng sadayana barudakna.

Isis, murni sareng henteu terbatas, mangrupikeun zat primordial homogen sapanjang rohangan anu henteu terbatas, tanpa wates. Jinis ieu mangrupikeun jilbab Isis anu masihan visibilitas pikeun masalah sanaos visi méwah éta mahluk. Tina pikiran sareng perbuatan manusa sareng mahluk-alam dunya, anu Isis (alam, inti, rohangan) tetep dipikiran dina jero dirina, dunya urang diproduksi dumasar kana hukum sabab sarta pangaruh. Janten Ibu Isis mimiti gerak di karajaan anu teu katingali sareng aya lalaunan didamel salaku sadaya anu parantos nyandak bagian dina evolusi anu kapungkur; sahingga dunya urang dibentuk tina kawih sapertos méga ditarik tina langit anu teu pati. Mimitina gusti saalam dunya terang sareng bérés; saeutik demi saeutik aranjeunna didamel dina awak sareng bentukna dugi ka tungtungna aya salaku urang milarian diri salaku ayeuna. Di jaman harita, dewa-dewa leumpang di bumi sareng lalaki, sareng lalaki ogé dewa. Aranjeunna henteu terang awewe atawa lalaki sapertos urang ayeuna, sabab aranjeunna henteu janten lebet lebet dina jilbab, tapi aranjeunna laun janten sadar kana éta kakuatan anu condensasi sareng beuki ngagalura. Visi sahiji makhluk anu sanés tina hubungan séwang-séwangan kirang mendung tibatan urang; aranjeunna tiasa ningal tujuan hukum sareng dianggo sasuai; tapi sakumaha perhatianna kantos ditangkep ku hal-hal dunya, sareng saluyu sareng hukum alam, paningali aranjeunna ditutup ka jagat batin, sareng langkung kabuka ka jagat luar; aranjeunna ngembangkeun jinisna sareng janten mahluk biasa anu ayeuna urang anu ayeuna.

Di jaman kuno awak urang dikaluarkeun ku bakal beroperasi ku hukum alam. Dinten-ayeuna awak urang dibentuk ku kahayang, sareng sering janten eksistensi ngalawan kahayang jalma anu ngahasilkeun aranjeunna. Urang nangtung dina awak urang di tungtung handap arc involusier sareng dina arc kaluhur tina siklus évolusionér. Dinten ayeuna urang tiasa ngawitan nanjak, ti ​​lipatan paling kasar sareng paling heureut ka untaian paling énténg sareng paling tipis tina jilbab Isis, bahkan ngadorong jilbab lengkep, naék saluhureun, sareng ningal Isis nyalira sanes tina bentuk-bentuk anéh anu urang ngandung dirina janten, ngajelaskeun anjeunna ku jilbab.

Numutkeun hukum-hukum anu dunya urang maréntah sadaya mahluk anu datang ka dunya ngalakukeun ku sanksi Isis. Anjeunna nganyang kanggo aranjeunna anu dijilbab anu aranjeunna kedah dipak nalika didatangan di dieu. Jilbab Isis, jinisna, dipintal sareng dijajah ku nasib, anu katelah jaman baheula disebut Putri Anak Pangabutuh.

Jilbab Isis ngalegaan sapanjang jagad, tapi di dunya urang diwakilan ku dua makhluk lawan. Sex nyaéta kawin anu kawéntar anu dipasukan di pakean anu makhluk anu teu kaberhasilan pikeun asup ka fisik sareng nyandak bagian dina urusan kahirupan. Éta ku polah anu sabalikna, sumanget sareng masalah salaku Lungsi sareng woof, yén jilbab laun-laun janten kaén anu katingali tina jiwa; tapi Lungsi sareng woof mangrupikeun instrumen sareng bahana anu sacara terus dirobih sareng disiapkeun ku tindakan pikiran anu dipikahayang. Pamikiran mangrupikeun hasil tina pamikiran pikiran kana kahayang sareng ngalangkungan pamikiran (♐︎) hal-hal kahirupan jiwa (♌︎) diarahkeun kana wujud (♍︎).

Jiwa nyandak jilbab Isis sabab upami henteu aranjeunna henteu tiasa ngarengsekeun siklus perjalanan maranéhanana ngalangkungan alam-alam; tapi nganggur jilbab, aranjeunna janten katukang dina lipatan anu aranjeunna henteu tiasa katingali salaku tujuan anyaman, naon waé anu pikaresepeun tapi sosial anu pikaresepeun.

Jiwa sorangan teu gaduh jinis; tapi lamun nganggo jilbab sigana aya hubungan séks. Hiji sisi jilbab katingali salaku lalaki, sisi anu sanés salaku awéwé, sareng silih saling silih hubungan sareng péngkolan cadar ngabébaskeun sagala kakuatan anu ngalangkunganana. Teras aya anu diciptakeun sareng mekarkeun sentimen jilbab.

Sentimen séksual nyaéta gamut tina émosi manusa anu ngalangkungan unggal fase kahirupan manusa, tina éta bageur anu handap, kana émosi anu mistis, sareng ngalangkungan sadayana pocong puisi anu rencang kana budaya manusa. Sentimen sareng moral tina jilbab Isis dipamerkeun sami ku anu biadab anu ngagaleuh garwa atanapi nambahan jumlahna ku hak néwak; ku kalakuan kakas; ku kapercayaan yén unggal séks diciptakeun pikeun anu séjén ku Allah; sareng ku jalma anu napsirkeun tujuan seks dumasar kana sagala cara panyorangan anu hebat. Sagala sapédah sentimen anu ningkatkeun nilai atanapi pikaresepeun unggal séks ka anu séjén. Tapi sentimen anu sigana langkung pikaresepeun ka seueur anu ngagem jilbab mangrupikeun anggapan ngeunaan ajaran jiwa kembar, anu disayogikeun dina kaayaan anu seueur dumasar kana hakekat sareng kersan. Kantun nempatkeun ieu téh, yén lalaki atanapi awéwé téh ukur satengah mahluk. Pikeun ngalengkepan sareng nyampurnakeun mahlukna, satengah sanésna diperyogikeun sareng dipanggihan dina salah sahiji jinis sabalikna. Anu dua halves ieu dilakukeun ngan ukur sacara eksplisit pikeun silih, sareng aranjeunna kedah ngumbara siklus waktos dugi aranjeunna kedah nyumponan sareng ngahiji sahingga janten wujud anu sampurna. Masalahna, kumaha waé, sangkaan hebat ieu ogé dianggo pikeun musababkeun aturan moral moral anu kalaksanakeun sareng tugas alami.

Kapercayaan jiwa kembar mangrupikeun halangan anu paling hébat pikeun kamajuan jiwa, sareng dalil pikeun émosi kembar-jiwa ngancurkeun dirina nalika dipandang tenang dina terang akal ku saurang anu teu mendakan pangirut jiwa sareng satengah sanés sareng saha henteu getol teuing sangsara ti panyeosan oray tina jinisna.

Kecap seks gaduh sarébu hartos anu béda pikeun seueur anu ngadangukeun éta. Pikeun masing-masingna pikaresepeun dumasar kana turunan awakna, pendidikan, sareng pikiran na. Pikeun hiji éta hartosna yén sadaya nafsu awak sareng sato kahayangna bakal nunjukkeun, pikeun anu sanés deui raos sentimen simpati sareng cinta sapertos anu dipidangkeun ku bakti salaki sareng istri, sareng dina tanggung jawab kahirupan.

Gagasan séks dilaksanakeun kana lingkung agama, dimana para penganut nyangka Tuhan anu kantos-ayeuna, maha maha gusti tur maha-nyaéta, salaku ruh sareng panyipta sagala hal - sareng indung anu maha asih, anu dipikasieun ku para satia pikeun ngahalangan anjeunna sareng Gusti, Bapa atanapi Putra. Kituna ideu séks dikandung ku pamikiran manusa, henteu ngan ukur ngaluarkeun bumi kasar ieu, tapi sapertos ngalangkungan sadaya alam di dunya bahkan terjadi di surga, tempat anu teu bisa kaleungitan. Tapi naha salah sahiji hamil séks dina rasa panghandapna atanapi pangluhurna, ieu jilbab Isis kedah diciptakeun panon anu fana. Manusa bakal salawasna napsirkeun anu mana anu aya di luar jilbab ti sisi jilbab anu aranjeunna ningali.

Hal ieu henteu heran yén pamikiran manusa kitu pisan kagagas ku pamikiran séks. Parantos lami nyandak umur pikeun ngajantenkeun masalah anu aya dina bentuk ayeuna, sareng pikiran anu parantos aya hubunganana kalayan parobihan tina rupa-rupa hal jéntré kedah diperyogikeun ku aranjeunna.

Sareng anu jinisna, jilbab Isis, laun-laun dianyayani sareng sakuriling sadaya bentuk, sareng kahayang seks dina bentuk tetep sareng tetep tetep kajantenan. Nalika pikiranna lengkep diangkat jadi jinis, paningalanna diwarna ku jilbab. Éta ningali diri sareng anu sanés ngalangkungan jilbab, sareng sadaya pamikiran pikiran tetep sareng bakal diwarna ku jilbab dugi ka anu ngagem cadar kedah diajar ngabédakeun antara anu ngagem sareng jilbab.

Ku sabab kitu sadayana anu badé ngajantenkeun manusa, dibungkus ku jilbab Isis.

Tudung anu dianggo pikeun seueur tujuan sareng biasana aya hubungan sareng awéwé. Alam diucapkeun salaku feminin, sareng dina wujud sareng tindakan anu diwakilan ku hiji awéwé. Hakekatna pernah nganyam-énggal tudung ngeunaan dirina. Ku sepuh awéwé dipaké salaku watu kageulisan, kamar cadar pangantenan, duka duka sareng ngajagi aranjeunna tina angin sareng lebu anu luhur. Alam ogé awéwé ngajagi, nyumput sareng ngajantenkeun dirina pikaresepeun ku panggunaan bungkus.

Sajarah tenun sareng ngagem jilbab Isis dugi ka ayeuna, ogé ramalan ngeunaan masa depanna, digariskeun sareng ngusulkeun dina kahirupan manusa ti saprak lair dugi ka intelek anu ngasuh sareng umurna anu lami. Waktu kalahiran anak dirawat ku indung; teu gaduh pikiran atanapi paduli. Awak awak lemes anu laun laun laun nyandak bentuk anu langkung pasti. Daging-Na janten langkung saé, tulang-tulangna langkung kuat, teras ngajantenkeun kagunaan panca indra sareng anggota awakna; hal éta henteu acan diajar sareng ngagunakeun tujuanana séksana, dijilbab anu dibungkus. Kaayaan ieu ngagambarkeun bentuk kahirupan awal; makhluk ti jaman éta henteu kéngingkeun kerudung Isis, sanaos aranjeunna cicing dina lipatan na. Awakna anu suksés kalayan kahirupan, aranjeunna ngaréspon sareng ngarobih sareng unsur sareng kakuatan salaku sacara alami sareng gumbira nalika barudak seuri sareng dimainkeun dina sinar panonpoé. Budak leutik henteu ngira-ngira kana jilbab anu dipakena, tapi anu henteu émut. Ieu mangrupikeun umur emas murangkalih siga umat manusa. Salajengna anak angkat ka sakola sareng nyiapkeun diri pikeun damelna di dunya; awakna tumuwuh sareng mekar jadi budak ngora, dugi ka panonna dibuka-na ningali sareng janten sadar kana jilbab Isis. Maka dunya robih pikeun éta. Cahya panonpoé leungiteun rosy hud, bayangan sigana ragrag ngeunaan sagala hal, awan ngumpulkeun dimana henteu aya anu sateuacanna, gurem sigana ngaleungit bumi. Para nonoman parantos mendakan séks séwang-séwangan sareng sigana sakitar kanggo para pamakai. Ieu disababkeun ku kanyataan yén panyebaran pikiran énggal parantos aya kana wangun éta sareng janten gunding dina panca indra na, anu sapertos cabang tina tangkal pengetahuan.

Mitos kuno Adam sareng Hawa di kebon Eden sareng pangalamanana sareng orayna deui disalurkeun, sareng pait tina "ragrag manusa" sakali deui ngalaman. Tapi rasa disebut dosa janten raos kesenangan; awan kegirangan anu sigana ngaleungitkeun dunya saatos masihan jalan pikeun warna-warna tints sareng warna katumbiri. Sentimen tabil némbongan; misgivings kulawargi janten lagu lagu sunda; ayat dibaca; puisi diwangun ku misteri cadar. Jilbab ditampi sareng ngagem - salaku jubah anu luhid, kutang sentimen anu lega, jubah tugas anu penting.

Balapan budak leutik balukar kana wawanen mimiti tanggung jawab di mana balapan parantos na parantos aya. Sanaos sering didorong, laun-laun, sareng teu ngiringan, tangtuna, tanggung jawab tiung dijilbab. Sebagian umum umat manusa ayeuna-ayeuna mangrupikeun lalaki-barudak sareng awéwé-budak. Aranjeunna sumping kana dunya, cicing, kawin, sareng ngaliwat hirup tanpa terang sabab datangna atanapi tina kamana, atanapi tujuanana tetep; hirup mangrupikeun taman kesenangan, pendopo wakil, atanapi semén ngora-muda dimana aranjeunna diajar sakedik sareng gaduh waktos anu saé tanpa seueur pamikiran kanggo masa depan, sadayana numutkeun karesep sareng lingkunganana. Tapi aya anggota kulawarga manusa anu ningali kanyataan anu langkung ketat dina kahirupan. Aranjeunna ngarasa tanggung jawab, aranjeunna ngartos tujuan, sareng ngusahakeun ningali éta langkung jelas sareng damel anu saluyu.

Lalaki, saatos hirup ngalangkungan unggulan munggaran usulana, ngasuh paduli sareng tanggung jawab kahirupan kulawarga, ngiringan dina padamelan hirupna sareng nyandak bagian dina urusan umum, saatos jasa di negesna nalika anjeunna kéngingkeun, karasa di. tukang yén aya sababaraha tujuan misterius anu tiasa dianggo sareng di jero jilbab anu anjeunna ngagem. Anjeunna sering nyobian nyekel jilid tina ayana sareng misteri anu anjeunna karasa. Kalayan naékna umur, kapinteran bakal langkung kuat sareng visi langkung jelas, nunjukkeun yén api-api masih luh di jilbab sareng teu acan kasoran diri, sareng nyayogikeun yén api-api ieu henteu nyapir, nyababkeun haseup naék sareng naék kana visi sareng nyepengan nyaéta pikiran.

Nalika api-api napsu dikendali sareng jilbab tetep teu utuh, kain na janten kabersih sareng dimurnikeun ku pamikiran tina pikiran pikeun mikirkeun dunya idéal. Pikiran harita henteu dibatesan ku jilbab. Pamikiran ieu bébas tina lungsi sareng woof dijilbab sareng diajar ngajelaskeun mikir-mikir sabab aranjeunna henteu nunjukkeun bentuk sareng kacenderungan ku jilbab. Janten umur sepuh tiasa ngetren kana hikmah tinimbang henteu ngantun. Harita, kusabab kapinteran janten langkung kuat sareng ketuhanan langkung jelas, lawon jilbab tiasa janten nyuratan éta tiasa disisahkeun ku sadar. Nalika sareng kalahiranna dijilbab deui, paningali tiasa langkung kuat sareng kakuatan anu cukup kuat dina kahirupan awal, pikeun ngagunakeun kakuatan anu dicekel dina jilbab pikeun tujuan anu aranjeunna tungtungna ditakdirkan, sareng maotna tiasa diatasi.

Jilbab Isis, jinisna, nyababkeun ka manusa sadaya kasangsaraan, sangsara sareng putus asa. Ngaliwatan jilbab Isis sumping lahir, panyakit, sareng maotna. Jilbab Isis ngajaga urang teu jahiliah, nyababkeun iri, hate, rancor sareng kasieun. Kalayan ngagem jilbab na kéngingkeun kahayang anu galak, phantasies, munafik, cidra sareng cita-cita-cita-cita-cita-cita.

Naha, teras, jinisna ditolak, dibantah, atanapi diteken pikeun nyéépkeun jilbab anu ngaleungitkeun urang tina dunya pengetahuan? Pikeun mungkir, nyangking atanapi nyindekkeun séks hiji nyaéta ngaleungitkeun cara anu kaluar tina éta. Kanyataan yén urang anu ngagem jilbab kedah nyegah urang nolak; nyéépkeun séks bakal janten nolak tugas sareng tanggung jawab hiji, pikeun nindeskeun hiji séks nyaéta nyobian bohong sareng ngancurkeun sarana diajar hikmah tina pelajaran anu tugas sareng tanggung jawab ngajar seks, sareng ngartos bentuk-bentuk anu nunjukkeun Isis urang salaku gambar dina jilbab sareng salaku tujuan pelajaran hirup.

Nyaritakeun ngagem jilbab, tapi henteu ngajantenkeun ngagem éta barang hirup. Nanggung tanggung jawab jilbab, tapi henteu janten kabirot dina ngaleungitkeun tujuanana sareng janten mabok sareng puisi jilbab. Ngalaksanakeun tugas dijilbab, nganggo jilbab salaku instrumen tindakan, tapi henteu kalebet kana instrumen sareng hasil tina tindakan. Jilbab moal tiasa kaleungitan, éta kedahna kaleungitan. Ku ngaléngkah teras ngaliwat ka dinya ngirip jauh ngijinkeun sareng ngahijikeun union ku anu dikenal.

Jilbab ngajagaan sareng ngaleungitkeun tina pikiran pangaruh manusa sareng éntitas anu bakal ngabahayakeun pisan ku teu jahil ayeuna kana kakuwatan jilbab. Jilbab séksamin nyegah pikiran teu ningali sareng ngahubungi parasaan anu teu katingali sareng badan éntitas anu ngagambar ngeunaan anjeunna, sareng anu sapertos manuk wengi, katarik ku cahaya anu ngalungkeun alamna. Jilbab séksan ogé janten pusat sareng tempat kaulinan pikeun kakuatan alam. Ngalangkungan éta peredaran sasmita ngeunaan masalah-masalah anu kalangkung dina karajaan anu dilaksanakeun. Kalayan jilbab séks, jiwa tiasa asup ka alam alam, nonton operasionalna, janten kenal sareng prosés transformasi sareng transmutasi ti karajaan ka karajaan.

Aya tujuh tahap dina kamekaran manusa ngaliwatan jilbab Isis. Opat parantos kasasar, kami dina kalima, sareng dua anu badé sumping. Tujuh tahap nyaéta: polos, inisiatif, pamilihan, panyaliban, transmutasi, pamurnian sareng kasampurnaan. Ngalangkungan tujuh tahapan ieu, sadaya jiwa kedah ngaliwat anu teu acan dibebaskeun tina siklus reinkarnasi. Ieu mangrupikeun tujuh tahapan anu kedah aya hubunganna sareng alam-alam anu diungkabkeun, aranjeunna nyarios kahaksaan ka jero jiwa pikeun mangtaun pangalaman, ngatasi, ngalatih, sareng nampi kabébasan tina masalah dina parantosan perjalanan évolusi.

Pikeun anu biasa sareng hartos tanda-tanda zodiak, éta bakal aya bantuan dina paham tahapan atanapi derajat anu disebatkeun, uninga kumaha tujuh éta dilarapkeun sareng kahartos ku zodiak, sareng ogé terang naon tanda-tanda éta anu dijilbab tina Isis. Di inohong 7, zodiak ditingalikeun dua belas tanda dina tatanan biasa aranjeunna. Jilbab Isis dimimitian dina tanda gemini (♊︎) di dunya anu teu kawéntar sareng lebet ka handap ti alam immaterial ngalangkungan tanda munggaran dunya, kanker (♋︎), napas, anu munggaran diungkabkeun ngaliwatan dunya spiritual, ngalangkungan masalah-roh tina tanda leo, (♌︎), kahirupan. Janten langkung kasar sareng langkung beurat na ngaliwatan dunya astral, diwakilan ku tanda virgo (♍︎), bentuk, tungtungna parantos ngahontal titik panghandapna dina tanda libra (♎︎), kelamin. Lajeng kabukti luhur arc évolusionérna, pakait sareng kurva ka handap, ngalangkungan tanda scorpio (♏︎); sagittary (♐︎), panginten; capricorn (♑︎), kabiasaan aya tungtung sadaya usaha pribadi sareng kawajiban individu. Pas deui kana anu teu kabédakeun ditungtungan dina fase anu sami, tapi dina tungtung pesawat sabalikna tina pesawat ti mana éta mimiti dina tandatangan aquarius (♒︎), jiwa.

♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎
Gambar 7.

Jilbab Isis dikalangkung luhur sareng spiritual ogé dunya anu hina sareng sensual. Dimimitian dina tanda gemini (♊︎), zat, unsur primordial homogen, didaptarkeun sacara aman, teras pas ka handap dina nyapu. Isis dina pesawat luhurna henteu aya panon fana anu tiasa ningali, sakumaha panon anu fana moal tiasa nembus alam saluareun anu diungkabkeun; tapi nalika hiji jiwa ngalangkungan sadaya tujuh tahap, maka éta, tina sudut pandang aquarius (♒︎), jiwa, ngingetkeun Isis nalika anjeunna atos gemini (♊︎), suci beresih, murni, henteu polos.

Tatangna tina tujuh tahap dituduhkeun ku tanda-tanda. Kanker (♋︎), napas, mangrupikeun tahapan atanapi gelar anu sadayana jiwa milu atanapi milu ngalakukeun ti dunya jasmani; éta mangrupikeun dunya anu teu disentuh ku tipu daya atanapi najis, kana tahap polos. Di dinya ego aya dina kaayaan spiritual na dewa-dewa, anu nindakkeun saluyu sareng hukum universal éta ngambekan teras kaluarkeun tina hal-hal jiwa, kahirupan, tina tahap atanapi gelar salajengna, leo (♌︎), sareng kitu ogé ngalirkeun dina dijilbab, perkawis roh ngawangun kana dirina bentuk.

Kahirupan minangka masalah rohani, éta dina tahap awal séks. Lampu dina tahap inisiatif kahirupan duaan séksual. Dina tanda di handap ieu, virgo (♍︎), wujud, aranjeunna asupkeun tahapan pamilihan, sareng badan-badan anu duaan ayeuna janten misah dina jinisna. Dina tahap ieu bentuk fisik manusa dicandak, sareng nitis pikiran. Teras dimimitian panggung atanapi derajat salib, dimana ego ngalangkungan sadaya duka anu nyalametkeun unggal ageman cenah parantos tahan. Ieu mangrupikeun kasatimbangan sareng kasaimbangan anu ngalenyepan sadaya pelajaran tina kahirupan fisik: diangkat dina awak séks. Diajar sadayana pelajaran anu tiasa ngajarkeun seks. Ngaliwatan sadaya jelmaan éta diajar ngalaksanakeun tugas sadayana hubungan kulawarga sareng kedah tetep nitis dina awak séks, ngalangkungan sadayana derajat anu sanés. Badan fisik ngan ukur umat manusa aya di gelar ieu, tapi umat manusa salaku balapan aya dina tanda anu salajengna, scorpio (♏︎), kahayang, sareng gelar transmutasi. Dina tanda ieu, ego kedah ngirimkeun hawa nafsu tina pangirut murni (♎︎), pikeun tujuan hirup anu langkung luhur. Ieu mangrupikeun tanda sareng darajat anu sadayana karep sareng nafsu kedah dikirimkeun, sateuacan éta paham tina pesawat na bentuk batin sareng kakuatan anu nangtung dina jeroeun tukangeunana.

Gelar satuluyna nya éta dina bentuk-kahayang anu dimurnikeun. Hal ieu dilakukeun ku pamikiran, (♐︎). Maka arus sareng kakuatan kahirupan dirasa sareng dipandu ku pamikiran, ngalangkungan aspirasi kana tahapan akhir manusa, dimana manusa janten abadi. Tahap pamungkas sareng katujuh mangrupikeun kasampurnaan, dina tanda capricorn (♑︎), kaoritas; dimana dina ngatasi sadaya hawa nepsu, murka, kasombongan, dengki sareng maksiat anu saé, ku jalan dimurnikeun sareng ngabersihan pikiran sadaya pamikiran anu ati, sareng nyadar kana ketuhanan anu nyimpang, anu fana ngalaksanakeun kalanggengan, ngalangkungan upacara-upacara anu murni. Sadaya kagunaan sareng tujuan jilbab Isis teras terang, sareng anu abadi ngabantosan sadaya jalma anu masih berjuang dina jahiliah di handap bagian handap jilbab.


² Tingali nu kecap, Vol. 2, Teu. 2, "Sex."