The Word Yayasan

THE

WORD

Vol. 16 JANUARI, 1913. No 4

Copyright, 1913, ku HW PERCIVAL.

INTEKSIKASI.

Kecap intoxication aya dina "Kamus Umum" saurna hartosna, "kalakuan mabok, atanapi kaayaan mabok; mabok. Kaayaan pikagumbiraeun méntal anu hébat; elation, naek ka hawa tiiseun. "Mabok, diartikeun salaku" Dina pangaruh inuman anu mabok dugi ka leungit kontrol normal fakultas awak sareng mental, ... toevince mangrupakeun kabiasaan pikeun kekerasan, quarrelsomeness sareng bestiality. ”

Intoxication nyaéta kecap anu diwangun tina subjek atawa awak, toksik, tina basa Latin. toksikum, atanapi Yunani, toksikon, hartina racun; Rarangken hareup in hartos nyandak di atanapi ngahasilkeun; jeung, ahiran, usul, hartos polah, kaayaan, atanapi agén. Racunan parantos nyarios "perbuatan karacunan atanapi kaayaan diracun." Rarangken hareup in ngalambangkeun lebet kana atanapi ngahasilkeun "kaayaan diracun."

Racun disebat "salah sahiji bahan anu aya nalika sistem dilaksanakeun dina cara anu matak jahat ku cara henteu mékanis, condong nyababkeun maot atanapi cilaka kaséhatan kana kaséhatan." Maka mabokna mangrupikeun nyandak racun, atanapi ngahasilkeun ngahasilkeun. nagara diracun; anu tiasa "nyababkeun maot atanapi cilaka kaséhatan kana kaséhatan." Waktosna dipikabutuh pikeun ieu, gumantung kana jumlah sareng kualitas mabok anu dicandak atanapi diproduksi sareng kana kamampuan atanapi henteu mampuh konstitusi pikeun assimilate atanapi nolak éta.

Kecap mabok teu dianggo ku leksikon modéren ngan ukur nyandak alkohol atanapi obat-obatan, tapi sacara langkung lega, sapertos diterapkeun dina pikiran sareng moral. Gagasan kecap mangrupikeun leres dina panerapanana kana pikiran sareng moral sapertos anu dilarapkeun nalika kaayaan anu nyandu. Di dieu, kecap mabok bakal dianggo dina opat rasa.

Aya opat jinis kaayaan mabok anu dumasar kana manusa, dumasar kana opat sipat: Intoxication sipat fisikna, tina sipat psikis-na, tina sipat pikiran, sareng alam spiritualna. Intoxication salah sahiji sipat na tiasa ngalaksanakeun hiji atanapi masing-masing tina tilu. Bentuk mabok anu dirawat bakal mabok fisik, kaayaan mabok psikis, kaayaan mabok mental, sareng kaayaan mabok spiritual.

Digunakeun dina ngarujuk kana opat kaayaan mabok ieu nyaéta: Kaayaan karacunan balukar tina anu henteu merangsang atanapi nyegah panggunaan ku prinsip sadar fungsi awakna, panca indra, fakultas méntal atanapi kakuatanana.

Pikeun masing-masing tina opat kaayaan mabok aya anu nyababkeun, mabok, cara pangembangan, alesan pikeun nyandak mabok, efek mabok, durasi sareng parantos na, sareng tamba.

Alkohol sareng narkotika mangrupikeun kaayaan mabok fisik. Minuman sapertos bir, ales, anggur, gins, rums, brandies, wiski, liqueurs, mangrupikeun inuman anu sumanget alkohol nyaéta prinsip mabok. Cara janten mabok nyaéta ku nginum obat ieu atanapi bahan alkohol anu sanés, atanapi nyandak bahan-bahanna dina katuangan. Aya alesan anu dipikabutuh pikeun nginum alkohol mabok, sapertos anu mangrupikeun hartos sosiabilitas, ngahasilkeun hubungan anu alus, nyababkeun humor anu alus, nyababkeun joviality, yén éta mangrupikeun pampasan, nyegerkeun, yén éta nyegah blues, yén éta matak gangguan. nyéépkeun perawatan anu kusam, ngabebaskeun tina kasedihan, nyababkeun kanyeri kana kasangsaraan, sareng ngatasi putus asa, yén éta bangun kabingahan, éta mangrupikeun pikiran anu lega. Batur deui, nyandak éta pikeun bogohna sensasi anu ngahasilkeun, sareng anu sanésna pikeun tujuan ubar anu diresmikeun ku dokter.

Balukar tina mabok ditingalikeun ku tindakan fisik, kaayaan ragana, pancaindera, karakter, sareng ku pamikiran tina jalma; anu ditangtukeun ku jinis sareng kuantitas anu mabok, kaayaan awak anu meakeun éta, sareng kamampuan tina pamikiran pikeun nyababkeun mabok sareng awak. Numutkeun hakekat individu sareng derajat anu béda mabok, aya anu nunjukkeun kahaneutan, mellowness, nafas tina cara dipirig ku volubility, argumentativeness, combativeness, boisterousness, quarrelsomeness of speech; sareng ieu dituturkeun ku déprési, rélaxasi, kacapean, mirip, teu stabilitas gait, ketebalan sareng kateupastian dina ucapan, stupefaction, torpor, insensibilitas. Sensasi bénten tina karesep hampang dugi ka guncangan kekerasan, tina pikagumbiraeun sengit ka sangsara sareng maot.

Alkohol dina sadaya mabok alkohol mimiti ngahasilkeun épéktina pikeun sakabéh konstitusi awak pas dileungitkeun kana burih. Naha perniciousness na bakal langsung diproduksi atanapi ditunda lila bakal gumantung kana compounding inum sareng proporsi sareng kakuatan tina sumanget alkohol dina sanyawa. Gumantung kana sanyawa, alkohol heula mangaruhan awak atanapi uteuk. Dina saban kasus, kitu, éta sacara langsung dina sistem saraf, teras dina cairan awak, otot, sareng henteu aya bagian tina awakna henteu kéngingkeun. Nalika dicandak dina jumlah leutik ku jalma anu awakna kuat, anu kaséhatan sareng nyerna alus, pangaruh na sigana aya mangpaatna; sahenteuna, moal aya kasulitan dina sangsara. Ku ngagunakeun anu lami sareng biasa, bahkan dina jumlah anu saé, sareng khususna ku jalma anu édisi lemah, akhlak anu langkung lemah sareng awak anu henteu dasar, épék éta musnah. Nalika mimiti dicandak, alkohol sapertos janten stimulan dina dosis leutik. Dina dosis badag éta ngahasilkeun mabuk; nyéta, saraf pusat sareng simpatik diaktipkeun, lobing serebrum kaambek. Ieu diréaksikeun sareng tetep sistem cerebro-tulang tonggong, paralisis hasil tina sistem saraf pusat, otot sukarela dikaluarkeun aktif, beuteung sangsara sareng kagiatan na dipeungpeuk. Werna bagian awak anu teu dirampas ku rasa malem sareng peureup nyaéta pusat otomatis dina medulla oblongata, anu ngalaksanakeun sareng ngatur sirkulasi sareng réspirasi. Upami langkung alkohol na henteu dirawat, waktuna mabokna réngsé, awak ngaladéan deui fungsina, hakna sorangan sareng épék alkohol bakal ngaleungit. Ku sababaraha kali mabok, atanapi ku cara mabok alkohol dina bentuk naon waé, sistem saraf sering janten pikasieuneun, organ teu cacad atanapi sakitar sareng henteu tiasa ngalakukeun fungsi rutin. Alkohol nyababkeun éta nyegel kelenjar secretory peurih sareng cek fungsi sareng nyerna nyerna. Éta hardens ati, ngaleungitkeun jantung sareng ginjal, ngabalukarkeun degeneration otak. Pondokna, ngarusak konstitusi ku nyababkeun overgrowth jaringan konéktip dina praktis sadayana organ sareng jaringan awak. Saatos maot, ayana alkohol tiasa dipendakan dina sakabéh cairan awak. Éta gampang kapanggih dina cairan tulang tonggong dina cerebro nalika sagala ngambah éta ngaleungit di tempat sanés di jero awak; anu nunjukkeun pangirut khusus pikeun sistem saraf.

Bisa waé teu pikaresepeun tina anggeus-akibatna, sareng kapercayaan kana saharita saharita éta tiasa dilakukeun ku pasienna, dokter parantos nyababkeun seueur kareta alkohol. Seueur dokter méréskeun alkohol dina naon waé bentukna salaku stimulan atanapi obat kuat, sareng sakapeung saurna bakal aya dina sababaraha bentuk ngadamel getih, masihan kakuatan, ngawangun awak. Naha ieu henteu atanapi henteu, pasti yén alkohol anu diasuh salaku ubar na insidiously nyiptakeun napsu sareng kahayang mabok alkohol dina awak, sareng pasien sering ngembangkeun kana anu mabok.

Cara séjén pikeun ngembangkeun mabok nyaéta ku cara ngaladarkeun sareng ngajual mabok alkohol di handapeun topéng anu disebat "obat patén." Sacara umum ieu diémbarkeun pikeun ngubaran unggal anu dipikanyaho atanapi sakuduna gering sareng panyakit. Jalma anu mésér anu pasti ubar obat patén mabok percaya aranjeunna parantos diusahakeun ku pangaruh rangsangan anu ngahasilkeun, sareng aranjeunna langkung meser. Bahan-bahan sanésna anu tamba-sadayana sering matak bahaya. Tapi alkohol dina obat patén sering ngahasilkeun pangaruh pikeun jalma anu maké éta, anu mana waé anu ngahasilkeun éta kedah. Hartina, nyiptakeun napsu sareng kahayang pikeun alkohol dina bentuk éta.

Pangaruh mabok alkohol dina panca indra variatif tina sensasi hampang dugi ka kacarutan sareng inténsitas anu hébat, teras ngirangan pikeun nyampurnakeun insensibilitas. Parobihan ieu tiasa nuturkeun silih laun atanapi gancang. Aya anu bersyukur ngagurilap anu ngajantenkeun awak sareng ngahasilkeun rarasaan anu satuju. Soca sareng ceuli janten langkung waspada. Nu janten rasa getol. Aya rasa kasatiaan sareng jolliness anu nyababkeun milarian pakait sareng batur, atanapi sanésna hiji wanda, moroseness, kabebasihan sareng taciturnity ku badé ngajauhan batur sareng nyalira, atanapi kacenderungan antagonisme sareng sifat sakit. Aya rasa panas, kesiapan pikeun ngalanggar, paséa atanapi paséa ngeunaan naon anu dilakukeun atanapi saurna. Ngaraos raoseun atanapi rasa sesah karasa. Objék sakitar sigana ngaléngkah sareng nyampur. Lahanna ngalir dina gelombang hipu, atanapi sapertos laut anu kaganggu. Teu aya kapastian jarak. Suku sareng suku ngajadi beurat. Panon jadi beurat sareng ngojay, kuping kusam. Létahna kandel teuing, sareng nolak ngucapkeun. Biwir leungit kalenturanana; aranjeunna kai sareng moal ngabantosan dina ngawangun sora kana kecap. Ngantuk datang. Awak lirénna nuju. Prinsip sadar dipegatkeun ti puseur saraf na dina uteuk, sareng aya keruntuhan kana insensibilitas sareng maot. Pangaruh sabada kaayaan mabok nyaéta kualitase beuteung, nyeri sirah, haus, ngaduruk, gemet, gugup, hiji geuleuh anu énggal dina pamikiran anu mabok, idéal ravenous atanapi rasa lapar pikeun inuman anu langkung, stolidity, kabodoan atanapi soddenness, kaayaan disebut tremens delirium, dimana prinsip sadar kapaksa handapeun kaayaan fisik, dimana éta katingali makhluk anu henteu bahaya atanapi anu nyumput, lalumpatan, serangga, kalong, oray, raksasa misshapen, anu dicobaan pikeun ngudag atanapi ti mana anjeunna nyoba kabur kalayan sakedik atanapi henteu nengetan kaayaan fisik atanapi jalma-jalma di sabudeureun anjeunna. Dina kaayaan ieu, hiji penderitaan tiasa nyababkeun sareng milih lalumpatan tina témbok, atanapi ngudag hal-hal ngalangkungan hawa anu teu saurang ogé tapi anjeunna tiasa ningali, kalayan mata anu ditonjolkeun kalayan teror, pikasieuneun sareng pikagumbiraeun, atanapi anjeunna tiasa, tiis sareng lincah kalayan sieun , cobaan pikeun ngalindung hal-hal anu ngudag anjeunna, atanapi kabur tina naon anu katingali, dugi ka janten konviden, atanapi tina kacapean anu langkung ragrag.

Balukar alkohol dina pikir, karakter, ménak hiji individu, bakal gumantung pisan kana kamampuan pikiran ngontrol pamakeanana; tapi, kumaha ogé pikiran anu kuat, konsumsi anu mabok alkohol dina jumlah anu ageung bakal ngahasilkeun épék fisik anu sami. Éta kedah mangaruhan pamikiran sareng karakter; sareng, kacuali anjeun parantos diubaran, éta bakal ngarobih sareng ngambutan pikiran.

Dina pangaruh alkohol anu parobih muncul sigana dina pola karakter éta. Jalma anu tenang sareng bageur bakal robah jadi gaduh atanapi détan, sareng hiji anu biasana dibéré seueur omongan sareng kekerasan tiasa hampang sareng teu sopan. Dina pangaruh alkohol aya anu nyababkeun sapertos murangkalih atanapi babble sapertos imbeciles. Sababaraha bakal keukeuh kana nyarioskeun kahirupan maranéhanana. Lalaki lalaki tiasa janten sentimental sareng saminggu ngeunaan sababaraha kajadian trifling. Jalma anu nyolok agama sareng bentukna, tiasa nyarioskeun petikan anu panjang ti naskah-naskah, masihan disertasi ngeunaan subjek agama, juara sababaraha bentuk ageman atanapi tontonan agama sareng ngabantosan panyabab sareng kamustina kabébasan, sareng sugan kajahatan mabok. Dina pangaruh alkohol sababaraha lalaki anu ngeusian posisi amanah sareng ngahormatan anu dirobih janten sato-sato anu masihan pamaréntahan gratis pikeun sareng nungtun nafsu sareng nafsu anu paling liar, ngiringan org kafir, pamikiran anu bakal matak pikasieuneun para baturna sabab bakal sorangan dina waktu anu séhat. . Dina pangaruh pembunuhan alkohol sareng kejahatan sanésna anu dilakukeun ku lalaki anu henteu dilakukeun, sareng anu ngeureunkeun kasedihan sareng karusakan pikeun diri sareng anu sanés.

Alkohol ngeureunkeun pamikiran sawaréh sareng ngrangsang pamikiran dina batur. Sababaraha panulis sareng seniman ngaku yén maranéhna ngalakukeun usaha panghadéna nalika aya dina pangaruh na; tapi ieu épék ngan ukur samentara, di handapeun stimulasi alkohol. Watek kaayaan mabok ngarusak moral, warna pamikiran, sareng ngarobihkeun batin. Jenis séjén mabok fisik tiasa nyababkeun debauchery, ngahasilkeun masalah kulawarga, ngancurkeun kasehatan sareng pati; tapi ngan ukur mabok alkohol tiasa ngancurkeun sacara lengkep integritas sareng probabilitas, ngaleungitkeun sagala jalan tina ngahormatan sareng hormat diri, ngarobih lalaki amanah sareng kahadean ka tukang nyiksa sareng maling sareng hartos pangapunten, teu kaampurkeun pikeun cilaka batur, sareng nyababkeun rasa teu isin sareng kamustikan. Alkohol ngan ukur tiasa ngadamel lalaki kabeungharan sareng budaya saleresna ngorondang dina talang, sareng ti dinya, ngirangan, ngangkat panon anu ngaleungitkeun getih sareng ngahontal leungeun anu henteu stabil pikeun ngintunkeun para passerby pikeun mésér cukup pikeun nginum.

Anu jadi sabab mabok fisik ku narkotika nyaéta konsumsi opium, ganjah (tina ganja indica), bhang (cannabis sativa), varian-komponén ieu dina rupa-rupa sanyawaana sareng zat séjén.

Alesan anu dipikabutuh pikeun nyandak narkotika nyaéta, yén aranjeunna nyéépkeun saraf, ngirangan tina nyeri, ngahasilkeun sare, sareng ngaktifkeun konsumen milu tina kasulitan, ningali visi sareng ngupingkeun sora anu teu biasa, sareng anu aranjeunna kedah dicandak kusabab - éta henteu tiasa ditulungan. Cara dimana narkotika tiasa dicandak nyaéta konsumsi dina bentuk karacunan, draf, ku suntikan, ku ngaroko atanapi tuangeunana. Dokter sering pisan pikeun ngenalkeun narkotika pikeun anu engké janten korban mabok narkotika. Nyaho kahayang pasien ngagaduhan hasil anu gancang sareng kéngingkeun nyeri tina nyeri, atanapi pikeun nyugemakeun karepna pikeun ubar, dokter resep atanapi masihan narkotika tanpa masihan konsékuansi pikeun akibat anu bakal nuturkeun. Ku ngagunakeun jarumna, pelet sareng potionna, sababaraha médis ngabareuhan tina pasiénna tina pangkat fiend morfin dina unggal taun. Ngadéngé épék anu hadé diproduksi ku ngaroko ku candu, gaduh "babaturan," kecanduan kana kabiasaan anu nunjukkeun nyobian éta, bakal kentungan, ningali para perokok sareng pastes sareng pipa, teu aya rasa panasaran, atanapi tina hasrat morbid, hiji nyoba pipa, "ngan hiji." Éta henteu biasana cukup. Sejenna diperyogikeun "ngahasilkeun akibatna." Pangaruhna henteu biasana anu parantos diarepkeun. Anjeunna kedah kéngingkeun pangaruh anu dipiharep. Anjeunna henteu deui. Janten anjeunna janten "obat narkoba." Dina cara anu sami, saurang ogé ngagaduhan kabiasaan ganjah, anu biasana ngarokok. Bhang diinum, atanapi didahar janten jalan tuang, atanapi dianggap salaku inuman dina bentuk anu langkung lemah, disebut siddhi. Bhang sanes hashish atanapi indian hémp. Pangaruhna béda. Hashish mangrupikeun daun lembut tina sativa ganja, sateuacan kuncupna parantos dibuka, sareng daun garing sareng asap. Bhang mangrupikeun daun anu dicandak saatos kembangan, dikumbah, tajem sareng mabok. Bhang teu umumna dikenal di Kulon, tapi cenah tiasa dianggo di India. Di dinya cenah tiasa dicandak ku anu nyalira, atanapi dina milih pasamoan, atanapi dina festival taunan anu hébat - Durja Pujah.

Pangaruh narkotika dina awak nyaéta, yén aranjeunna ngaganggu nyerna, ningkatkeun atanapi ngirangan réspirasi sareng sirkulasi sareng ngaleungitkeun saraf atanapi janten akut. Opium ngajantenkeun awakna teu aktif. Ganjah panginten tiasa janten excitant. Bhang ngahasilkeun katenangan. Balukar kana kaayaan mabok narkotika dina panca indra nyaéta, séwang-séwang fisik sareng pambukaan pancaindera anu sanés pikeun hal-hal anu teu fisik, teu normal. Aya rasa pikasieuneun, impian, nalika ngaliwat saré bangun. Sakuliling fisik tiasa diperparah, nyampur atanapi dileungitkeun tina adegan anyar anu muncul. Awéwé anu geulis, lalaki kasép, polah atanapi ngobrolkeun sopan santun. Di kebon anu terpuji anu pikaresepeun panon, musik pembuatan ngadangukeun sareng parfum anu enak tambahkeun ku pesona. Éta anu paling pikaresepeun pikeun pangertianana, ngajantenkeun perhatian subjekna. Rélaxasi, languor sareng betah langkung dibéréskeun tina efek candu tibatan tina ganjah. Ganjah biasana nyababkeun naluri sensual janten langkung aktif tibatan éta tina épék candu. Sensasi balukar tina Bhang dikawasa ku jalma-jalma anu aya dina waktos éta nyandak, sedengkeun éta tina candu sareng ganjah biasana rada béda. Dina ganjah sareng candu pangrasa ningkat. Dina candu languor nambahan dugi subjekna teu sadar. Ti kaayaan teu sadar anjeunna mecenghul lalaunan atanapi kalayan kagét. Jampe na, suka bungah, kabungahan sering dibalikkeun. Sabalikna tina makhluk anu nyababkeun anu matak pikaresepeun atawa matak kaganggu anjeunna, anjeunna dibebaskeun ku fiends, reptilia, vermin, sareng hal-hal anu pikasieuneun sareng anu matak pikasieuneun pisan, ti payuneun anjeunna tiasa kabur ngan ukur ku nyandak deui narkotika deui. Sugan anjeunna ngan ukur dirampas ku kagaringan anu garing atanapi sakit sirah lieur sareng gangguan ragana sanésna anu anjeunna tiasa ngagentos ku nyandak dosis anu sanés. Pangaruh saatos efek tina bhang henteu jelas, sanaos ngala napsu; memang, bakal nyegah rasa lapar; sareng éta, teuing, sigana bakal ngahasilkeun rasa teu suwung, kakosongan sareng teu aya gunana. Upami ageung teuing dosis dicokot, konsumen moal hudang.

Intoxication narkotika ngagaduhan pangaruh anu dibaca dina pamikiran sareng karakter hiji anu tunduk kana éta. Anjeunna ngalaman kabébasan sareng stimulan pamikiran sareng panginten mewah, anu teu ngagaduhan jalma biasa dina kaayaan normal na. Pamikiran ieu kedah nyandak jangjang sareng ngumbara rohangan anu henteu terbatas, di mana-mana bagian anu mana waé sareng imajinasi, ngawangun struktur, ngalengkepan angkatan perang, netepkeun kakaisaran. Anjeunna malah nyiptakeun dunya sareng umatna; dina sakabéh anjeunna nganggo kakuatan sihir anu kudu dilakukeun sareng kanggo dinikmati. Dina kaayaan mabok narcotic, juru tulis tiasa janten raja kauangan, sareng ngontrol pasar dunya; toko gadis janten ratu, dihadiran ku abdi sareng dipuja atanapi dicemburkeun ku para wanita nya; anu ngumbara teu aya bumi sakaligus janten pangeran ageung. Naon waé anu dipikabutuh dina pamikiran sareng imajinasi nyaéta kanyataan kanyataan dina kaayaan mabok narkotika.

Ieu tindakan tina pamikiran ngahasilkeun réaksi dina karakter anu ngalaksanakeunna pikeun tanggung jawab sareng tugas di dunya. Aya henteu saimbang nilai-nilai barang. Perhatian dibagi antara période mabok sareng kawajiban di dunya. Nada moral diturunkeun, atanapi moralitas tiasa dialungkeun ka angin. Tapi, lila-lila ketagihan kana kaayaan mabok narkotika tiasa nyobian kabiasaan pikeun kabiasaan, maka bakal dipikanyaho ka anu ngartos hakekatna. Aya emptiness tangtu, teu kaayaanana, teu kaendahan, ngeunaan jalma éta, saolah-olah panca raosna di tempat sanés. Anjeunna ditandaan ku henteuna awakeness, sareng anjeunna dikurilingan ku suasana aneh atanapi bau anu ngajangkakan karakter narkotika anu anjeunna kecanduan, sareng anjeunna siga anu matak katurunan.

Balukar tina bhang bénten sareng anu candu sareng hashish yén pangguna bhang tiasa nangtoskeun hikmah pamikiran na sateuacan ngalaman pangaruh na. Dina pangaruh pangaruh bhang, saurang tiasa ngalaksanakeun paguneman atanapi ngalaksanakeun kursus penalaran. Tapi eveything anu anjeunna pikirkeun atanapi henteu bakal diperpanjang, ngagedékeun atanapi diperpanjang ka gelar anu luar biasa. Sakur waé pamikiran panginten tiasa diperiksa mental salaku sakedik salaku potongan jaringan dina mikroskop listrik anu luhur. Objék sakuriling atanapi gambar gambar bakal dilegaan sareng warnana saluyu sareng sentimen anu aya. Unggal gerakan muncul pentingna. Gerakan leungeunna nyertakeun waktos anu panjang. Lengkah sapertos saratus yard; menit siga sabulan, sajam umur; sareng sadaya ieu tiasa dialaman tanpa dipotong ti fisik.

Balukar dina pikiran mabok narékotik nyaéta, yén pikiran leungit rasa nilai sareng ide saimbang; éta diresmikeun, sareng janten henteu saimbang, henteu tiasa ngaganggu masalah-masalah kahirupan, ngalaksanakeun pangwangunanna, ngalaksanakeun tanggung jawabna atanapi ngalaksanakeun tugasna dina hasil dunya.

Durasi mabok alkohol atanapi narkotika tiasa awét atanapi ngan ukur samentawis. Aya sawaréh anu, saatos épék épék samentawis parantos nampik pembaharuanana. Padahal biasana nalika salah sahiji kabiasaan janten kabiasaan, anjeunna tetep budakna sapanjang hirup.

Aya obat-obatan anu tangtu pikeun alkohol, dibawah nami para pamula, anu bakal nungtut kana kahayang pikeun inuman alkohol. Perawatan pikeun tamba mabok narkotika henteu sering suksés. Upami saurang anu "diubaran" henteu deui nginum bakal tetep diubaran. Nanging upami anjeunna henteu mimiti kapok dina pamikiran na sareng upami anjeunna ngamungkinkeun pamikirna pikeun mikirkeun dina masalah nginum sareng mikirkeun kalakuan anu nginum, pamikiran minuman bakal ngalaksanakeun kaayaan kritis, dimana anjeunna didesek ku sababaraha hiji atanapi ku pamikiran na nyalira, "nyandak ngan hiji deui." Maka lapar lami hudang, sareng anjeunna murag deui dimana anjeunna sateuacanna.

Pangubaran kanggo mabok alkohol atanapi narkotika tiasa masihan lega sareng ngabantosan dina pangubaran tamba, tapi hiji-hijina ubar pikeun kaayaan mabok fisik kudu dimimitian sareng diémutan ku pikir. Di dinya perjuangan pikeun penguasaan sareng kekebalan kedah diperjuikeun dugi ka réngsé sareng dimeunangkeun, sateuacan aya ubarna permanén.

Sumanget anu ngalaksanakeun narkotika tetep aya dina ambang indra. Éta moal ngijinkeun prinsip sadar dina manusa pikeun ngalangkungan alam, atanapi terang rahasia sareng misterina, dugi ka anjeunna parantos ngabuktikeun dirina tina panyiksa indera na parantos diajar ngadalikeun aranjeunna.

Sumanget alkohol mangrupikeun petugas undang-undang anu luhur. Éta nangtung dina garis wates dunya. Éta mangrupikeun hamba jalma anu nurut sareng ngawasa hukum, sareng bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung pas sareng terang. Tapi éta mangrupikeun kezaliman, teu soleh sareng kejam, pikeun anu nyiksa éta sareng nurut kana hukum anu wajib dilaksanakeun.

Dina nomer Pébruari bakal dirawat bentuk Intoxicants anu sanés.