The Word Yayasan

Nafas anu ngalangkungan gerbang kanker ngiringan jalur ka alam-dunya anu diungkabkeun, sareng ti gerbang capricorn mulih salaku manas, pikiran anu langkung luhur, individualitas, pamikir sadar, ka dunya-alam.

Pilar-seuri.

THE

WORD

Vol. 2 JANUARI, 1906. No 4

Copyright, 1906, ku HW PERCIVAL.

INDIVIDUWALIDI.

Zodiak mangrupikeun jam anu ageung tina rohangan anu henteu terbatas anu, inaudibly, misterius, tol kaleungitan waktos lahirna universal, durasiana sareng kaburukan, sareng dina waktos anu sami nangtoskeun transformasi sél getih dina sirkulasina ngalangkungan awak.

Zodiak nyaéta bibar anu taya wates, sajarah sareng buku ajar nyiptakeun, pelestarian, sareng karusakan sadaya hal. Éta catetan sadayana baheula sareng ayeuna sareng takdir masa depan.

Zodiak mangrupikeun jalur jiwa tina kanyahoan tina anu teu kanyahoan ka jero tanpa wates. Zodiak anu badé ditaliti, sareng anu sanésna ogé, aya dina dua welas tanda anu diwakilan dina manusa.

Zodiak sareng bunderanna aya dua welas tanda masihan konci pikeun noumenal anu henteu kawéntar sareng ka alam universal anu sacara nyata. Tarik garis horisontal ti kanker ka capricorn. Maka tanda-tanda di luhur garisan ngalambangkeun alam unmanifested; tanda-tanda di handap jalur horisontal ti kanker ka capricorn ngawakilan alam semesta anu muncul dina aspék spiritual sareng psikis sareng fisik na. Tanda-tanda kanker, virgo, sareng libra, ngagambarkeun kahambaran napas kana kahirupan sareng wujud, pamekaran wujud kana jinis, sareng nitis napas di dinya. Tanda-tanda libra, scorpio, sagittary, sareng capricorn, ngagambarkeun evolusi napas ngalangkungan séks, kahayang, panginten, sareng individualitas, siklus manifestasi, kabentukna sareng pangwangunan napas ngalangkungan alam fenomenal anu nyata. kawih noumenal.

Upami lembaga anu mimiti nyerang kanker sabab napas henteu ngahontal kamampuan lengkep sareng lengkep diri, sakumaha anu dituduhkeun ku tanda capricorn, atanapi personalitas, sedengkeun dina sateuacan maotna kapribadian - anu kapribadian diwangun ku tanda-tanda kahirupan, wujud, jinis, kahayang, sareng pamikiran - maka kapribadian maot sareng individualitas ngagaduhan periode istirahat, sareng deui dimimitian ku napas pikeun ngawangun kapribadian anu sanés. Ieu teraskeun kahirupan saatos kahirupan dugi ka pagawéan hébat dilaksanakeun sareng individualitas anu kedah nitis henteu deui, kacuali éta bakal wasiat.

Nafas mangrupikeun mahluk kahiji anu muncul dina mimiti henteu dilaksanakeun ku dunya ieu; éta brooded leuwih lautan kahirupan sareng ngambekan kana kagiatan kuman kahirupan; masih keneh brooding sareng ngambekan cai anu hirup, napas nyababkeun aranjeunna mendakan kana bentuk ethereal-astral, teras janten beton kana bentuk fisik séks, anu napas diangkat ku nyalira. Maka kahayang dina bentuk manusa diréspon kana napas ménak sareng datar kana pamikiran manusa. Kalayan pikir mimiti tanggung jawab manusa; panginten nyaéta karma. Nafas, tina pikiran, mimiti nyebarkeun kahirupan sareng wujud, jinisna sareng kahayang, kana kutang égo anu langkung luhur, anu mangrupikeun individualitas. Éta moal tiasa janten jelmaan sampurna dugi ka manusa kedah manut kapribadianna pikeun ngarékamna.

Kepribadian henteu hirup, sanaos napas éta mangrupikeun upaya awal napas anu ngambekan kahirupan kana kagiatan, nangtoskeun kursus kahirupan, sareng ngiringan bidang operasional kahirupan. Personalitasna henteu kabentuk, sanaos dina unggal jelmaan tina kamana waé nyiptakeun wujud. Kepribadian nyiptakeun bentuk-bentuk pikeun kapribadian salajengna anu bakal diwangun ku kahirupan sareng lahir ka dunya ngaliwatan jinis séks. Kepribadian henteu séks, sanaos anu nyababkeun sakali duaan séksual pikeun janten salah sahiji sexes anu boga kapribadian anu nyababkeun, janten ngalangkungan kebakaran séksan sareng diambaran ku pasukan dunya, anu dina hubungan séksual kapribadian bisa ngamajukeun ayunan sareng kaluar tina jero napas, janten teu kaampurkeun sareng tiasa ngurus jalan aman dina badai astral, nafsu, sareng whirlpools band, ngalangkungan séks pikeun ngalaksanakeun hawa nafsu ka kulawarga sareng dunya, teras ngalangkungan samentawis badan seks pikeun saimbang, harmoni, sareng ngahijikeun kana hiji makhluk, anu muncul salaku misah dina operasi duaan salaku napas sareng individualitas, tapi anu saleresna, mangrupikeun salah sahiji tindakan anu sampurna. Keperitasian henteu kéngingkeun, sanaos ngahudangkeun kahayangna tina kaayaan latén anu teras narik sareng ngagambarkeun ka kapribadian na kana kahirupan anu manéh. Maka individualitas damel sareng kahayang, sareng ngatasi résistansi anu ditawarkeun ku kahayangna. Kukituna, minda kuat sareng teguh, sareng mangrupikeun sedeng anu mana anu dikirimkeun kana kénging (pisau).

Kepribadian henteu panginten, sanaos ngahasilkeun pamikiran ku cara ngambekan nafsu na ku sabab nyababkeun prosés siksaan ketuhanan, prosés anu mana waé perwiraan tahan sareng kasenangan, kamiskinan sareng harta, kameunangan sareng kekalahan, sareng muncul tina tungku tina uji coba beresih dina kamurnian sareng tenang di kalanggengan. Pikiran anu langkung luhur sami sareng anu disebat disebat individualitas. Éta mangrupikeun prinsip I-am-I, anu ngaleungitkeun kapribadian sareng sawaréh jelma ti kahirupan ka kahirupan. Pikiran handap nyaéta refleksi tina pikiran anu langkung luhur sareng kana kapribadian sareng mangrupikeun bagian tina pikiran anu langkung luhur anu janten jelmaan. Naon anu umumna disebut pikiran nyaéta pikiran handap, anu fungsina ngalangkungan cerebellum sareng cerebrum, otak luar.

Pikiran ayeuna parantos aya lima fungsi. Hal ieu sering diucapkeun salaku bau, pangrasa, pangrungu, ningali, sareng ngarampa atanapi raos, tapi aya dua fungsi sanés pikiran anu henteu umum dipikanyaho sareng jarang diucapkeun ku sabab henteu dianggo atanapi dialaman ku seueur. Aranjeunna dianggo ku sage panggedéna ngan sareng panggunaan na nyampurnakeun mahluk manusa. Dua indra sareng fungsi tina pikiran mangrupikeun indra I-am-I sareng I-am-thou-and-thou-art-I. Organ-organ anu pakait anu tiasa dikembangkeun pikeun fungsi ieu mangrupikeun awak pituitari sareng kelenjar pineal, ayeuna sawaréh atrophied di manusa biasa. Fakultas anu ayeuna, ngan ukur diumbar, bakal janten ilmu sareng hikmah, terang sareng mahluk.

Pikiran handap kedah ngahiji sareng hiji hal, boh sareng pikiran anu langkung luhur atanapi anu sanés kalayan panca indra sareng kahayang. Dua kalemahan ieu mangrupikeun dua fase cinta. Anu biasana dihubungkeun sareng panca indra sareng kahayang, sareng mangrupikeun anu disebut manusa "cinta." Cinta anu langkung umum henteu disebut, nyaéta tina pikiran anu langkung luhur. Cinta ieu dipegatkeun tina indra sareng kapribadian; intina mangrupikeun prinsip berkorban, nyerahkeun diri pikeun prinsip-prinsip abstrak.

Kumaha éta yén pikiran janten budak tina indra, kana kahayang, tina awak, sanaos pikiran-napas mangrupikeun panyipta sareng kedah janten pamaréntahanana? Jawaban kasebut dipendakan dina sajarah baheula tina pikiran anu ngahasilkeun. Nya éta: saatos napas-atasan parantos nyiptakeun panca indra sareng parantos ngamimitian ngagunakeunana, ilusi anu diproduksi ku panca indra nyalira kana pikiran pikeun ngaidentipikasi dirina sareng kapribadian.

Éta bagian tina personalitas anu disebut akal handap mangrupikeun kana kapribadian (sato) nalika lahir. Lina nitis lumangsung sacara ilaharna ngaleungitkeun nafas fisik, nyaéta, pikiran anu handap kana kana awak ku cara napas fisik, tapi henteu napas fisik. Nafas fisik disababkeun ku napas batin, sareng pikiran-napas ieu mangrupikeun pikiran anu handap. Beungeut anu mangrupikeun pikiran anu langkung luhur, katuhuran, mangrupikeun naon anu aya dina Alkitab anu disebut pneuma suci, sareng kadang disebut ogé napas spiritual. Éta moal nitenan dugi ka manusa regenerasi, sareng lalaki janten regénérasi kusabab pneuma, dina basa sanés anu lengkep personalitas, parantos diina.

Nalika dunya lancah terbatas dina wéb anu dipintal, kitu ogé dunya manusa diwatesi kana pamikiran anyaman sorangan. Dunya personalitas mangrupikeun hasil tina ideu anu didalangkeun ku rangrang sareng terus ninun. Lancah ngalunaskeun benang anu dicutak sareng nyepetkeun barang-barangna, sareng sanésna, sareng sanésna, sareng dina jalur ieu ngawangun dunya. Pikiran ngalegaan jalur pamikiran na sareng nyepetkeun jalma-jalma, tempat, sareng cita-cita, sareng anu aya, ngaliwatan pamikiran ieu ngawangun dunya. Pikeun dunya masing-masing manusa subyektif; alam-Nya diwates ku dirina; mikanyaah sareng resep, kamulyaan sareng kanyaho na dipuseurkeun ku anjeunna. Anjeunna hirup di alam semesta nyalira, anu dibatesan anjeunna ngawangun. Sareng naon anu anjeunna percaya kana kanyataan, nyaéta gambar pamikiran anu anjeunna ngeusianana. Salaku wéb tiasa disapu sareng lancah tetep ngawangun anu sanés, kitu ogé dina unggal kahirupan kapribadian nyababkeun ngawangun diri semesta anyar, sanaos sering kapribadian terang éta henteu.

Kapribadian sareng kapribadian dianggo silih ganti sapertos anu bakal kapendak dina konsultasi leksikon anu paling disatujuan dimana duanana dibéré hartos kabiasaan sareng karakteristik batin sareng awak. Turunan kecap-kecap ieu, kumaha oge, sabalikna dina hartosna. Kapribadian anu asalna tina per-sonus, ngalangkungan-sora, atanapi nyada ngalangkungan. persona nyaéta topéng anu palaku kuno ngagem dina sandiwaraana, sareng anu hartosna kostum anu dipakena ku aktor bari nyamar karakter naon waé. Kepribadian asalna tina di-dividuus, henteu dibagi. Maksud sareng hubungan kecap ieu sahingga dijelaskeun jelas sareng jelas.

Personalitas ngan ukur nami. Éta bisa dilarapkeun kana jagat raya, dunya, atanapi manusa, atanapi kanggo naon waé anu ngalambangkeun prinsip prinsip sadar diri.

Kapribadian mangrupikeun topéng, jubah, kostum anu dipakena ku kapribadian. Personalitas nya éta ego permanén anu teu bisa dibagi anu mikir, nyarios, sareng ngalaksanakeun topéng atanapi kapribadian. Siga aktor éta personalitas ngidentipikasi dirina sareng kostum na nalika bagian dimimitian, sareng, biasana, terus ngaidentipikasi dirina sareng bagian na maénkeun dina sapanjang kalakuan hirup. Kapribadian anu diwangun ku kahirupan sareng wujud sareng jinisna sareng kahayang anu, nalika leres disaluyukeun sareng ditampi, diwangun mesin pamikiran anu numana individualitas ngambekan.

Dina kapribadian aya tangkal anu, upami personalitas, tukang kebon, bakal ngalikeun sareng nyayogkeunana, anjeunna tiasa ngempalan sareng ngahakan dua belas buah na, janten tumuwuh janten kahirupan anu teu sadar. Kapribadian mangrupikeun wujud, kostum, topéng, anu munculna personalitas sareng nyandak bagian tina tragedi-drama-komedi ilahi jaman ayeuna anu parantos dimaénkeun deui di panggung dunya. Kapribadian mangrupikeun sato anu boga personalitas, musafir jamanna, ngagaduhan jasa pikeun anu mana upami diasuh, dipandu sareng dikendali, bakal ngalaksanakeun rider liwat dataran gurun sareng pertambangan leuweung, meuntas tempat-tempat anu bahaya, ngalangkungan gurun dunya ka tanah aman sareng katengtreman.

Kapribadian mangrupikeun hiji karajaan, dimana kapribadian, raja, dikurilingan ku menteri-menteri na, panca indra. Raja nyekel pangadilan di kamar-kamar karajaan haténa. Ku ngan ukur pitunjuk anu adil sareng mangpaat para raja-raja na raja bakal ngalaksanakeun katurunan tina kabingungan, tindakan anu sah sareng konséntasi kaluar tina huru-hara sareng pemberontakan, sareng ngagaduhan nagara anu teratur sareng teratur diatur dimana masing-masing mahluk hirup ngalaksanakeun bagian-bagianna pikeun kautaman umum. nagara.

Dina rekonstruksi kapribadian sateuacan lahir sareng di endowment tina éta sareng harta karun ti éta saatos lahir, sacara rutin ngajieun formasi sareng pamekaran mayapada tina tahap incipient, bareng jeung sajarah unggal umur. Dina kapribadian ieu aya anu teras-teras kapribadian - pencipta, pangawas, sareng panyipta deui alam semesta-dina bengkel alchemical awak. Dina bengkel ieu aya perpustakaan sihir anu nyatet umur sareng horoskopna ka hareup, aya alambik sareng salibna di mana tukang sihir alchemist bisa ngiringan tina tuangeun awak tina kuintis anu mangrupa eliksir hirup, nyaéta nectar para dewa. Dina ruangan alchemical ieu alchemist tiasa nyababkeun napsu sareng napsu sareng kahayang kapribadian pikeun purgations, transformasi, sareng sublimations, anu dikenal ku seni sihir. Di dieu anjeunna ngirimkeun logam dasar anu tina hawa nafsu sareng sifat na handap dina pélor anu nyéépkeun kana emas murni.

Di dieu tukang sihir alkimis ngagawé karya anu hébat, misterius ti jaman — nyaéta ngarobih sato janten manusa sareng manusa janten dewa.

Kapribadian mangrupikeun nilai anu pohara hébat. Upami kapribadian ayeuna kedah musnah kunaon eta kantos diwangun sareng kunaon diidinan tumbuh? Upami ayeuna dina kaayaan urang ayeuna, kapribadian dihancurkan maka hiji bakal murag deui kana impian kulawu ti peuting anu teu aktip, wengi di dunya, atanapi bakal ngalambatkeun kana sora anu kalanggengan, atanapi janten tahanan abadi dina satengah waktos, gaduh ilmu tapi tanpa daya pikeun ngagunakeun éta; sculptor tanpa marmer atanapi pahat; potter tanpa roda atanapi lempeng; napas tanpa kahayang, awak atanapi wujud; dewa tanpa alam-Na.

Tukang kebon éta moal aya buah tanpa tangkal na; aktor teu tiasa maén bagian na tanpa kostum na; traveler henteu tiasa ngarambat tanpa sato; raja bakal moal aya raja tanpa karajaan na; tukang sihir alkimis henteu tiasa dianggo sulap tanpa laboratorium na. Tapi tangkal éta bakal ngahasilkeun buah pait atanapi teu aya gunana, atanapi henteu aya buah pisan, tanpa tukang kebon pikeun ngarobih; kostum bakal tanpa wujud atanapi bagian dina maén tanpa aktor ngagemna; sato éta moal bakal terang kamana tanpa mancep pikeun ngabimbing éta; karajaan bakal liren janten karajaan tanpa raja pikeun mrentahna; laboratorium bakal tetep aya gunana tanpa tukang sihir pikeun damel di dinya.

Tangkalna kahirupan, kostum bentuk, sato sato; ieu nyandak awak séks. Sakabéh awak nyaéta laboratorium; individualitas nyaéta tukang sihir; jeung panginten mangrupikeun proses transmutasi. Kahirupan mangrupikeun pembina, wujud mangrupikeun rencana, jinisna nyaéta kasaimbangan sareng ékualiser, kahayang nyaéta énergi, panginten prosés, sareng arsiték personalitas.

Urang tiasa gampang ngabédakeun antara kapribadian sareng kapribadian. Nalika mikiran sababaraha hal anu penting sareng etika penting seueur suara bakal nguping, masing-masing nyoba ngaku sareng ngalelepkeun batur. Ieu mangrupikeun sora kapribadian, sareng hiji anu nyarioskeun anu nyarios biasana bakal dianggo. Tapi nalika manah nyarioskeun hina pisan pikeun kaleresan, éta instan hiji sora hiji sora sanés hipu sahingga tetep ngabantah. Ieu mangrupikeun sora tina dewa batin — pikiran anu langkung luhur, kana personalitas.

Éta alesan, tapi sanés prosés disebut penalaran. Ieu nyarios tapi sakali dina unggal mata pelajaran. Upami barangna paling saéna dilaksanakeun, aya raos kakuatan sareng kakuatan sareng jaminan tina ngalaksanakeunana leres. Nanging upami salah lirén pikeun ngadangukeun sareng ngadangukeun sora-sora tina akal handap, maka anjeunna janten bingung sareng bingung, atanapi nyasar dirina kana kapercayaan yén salah sahiji seueur sora nyaéta sora tunggal. Upami aya anu bertanding ngalawan sora tunggal atanapi nolak ngadangukeun nalika éta nyarios, éta bakal lirén nyarios sareng anjeunna henteu bakal hartos terang bener tina salah. Tapi upami aya anu ngadangukeun kalayan perhatian anu tetep sareng bakal nuturkeun naon anu nyarios, maka anjeunna tiasa diajar komunikasi sareng dewa na dina unggal kalakuan anu penting, sareng leumpang dina katenangan unggal ribut kahirupan dugi ka anjeunna bakal janten sadar diri, kuring-am -S kuring sadar.