The Word Yayasan

THE

WORD

Vol. 14 Pébral, 1912. No 5

Copyright, 1912, ku HW PERCIVAL.

hirup

Kanggo kalolobaan panon batu anu nembongan bakal paeh jeung manusa nyangka yen bakal hirup tanpa; Nepi ka aya, formasina ti fusi gancang, ku lantaran aksi vulkanik, atawa pikeun akresi lemes ku simpenan tina aliran nu nyérélékkeun, nyiruan pulsa dina struktur batuanana.

Panjangna pas saméméh sél némbongan dina struktur jero sésa-sésa batu. Kahirupan sél dina batuanana dimimitian ku formasi kristal. Ku bumi paranti, ku perluasan sareng kontraksi, ku aksés magnetik sareng listrik cai sareng cahaya, kristal mekar kaluar tina karang. Batu karang jeung kristal éta dipisahkeun dina karajaan anu sarua, tapi lila-lila ngawangun waktos misah ti titik dina struktur sareng perkembangan.

The lichen tumuwuh kaluar tina na nempel kana batu pikeun rojongan na. Nu ek nyebar akar na ngaliwatan taneuh, drills kana sareng ngabagi batuan, sareng nyebar di keanehan cabang na leuwih ti sadaya. Kadua ahli dina dunya tutuwuhan, hiji nyaéta organisme anu jiga leutik, spongsi atawa kulit kawas kulit, nu séjénna mangrupakeun tangkal anu pohara mekar. Bangku sareng kuda mangrupakeun sato, tapi organisme bangkong pisan teu pantes pikeun ngarti aliran kahirupan nu aya atah dina kuda banjir. Kaluar tina sakabeh ieu sanés manusa sareng organisme na, awak manusa.

Pancénna nyaéta kaayaan dimana unggal bagian tina hiji struktur atawa organisme atawa nu nyémutan jeung Kahirupan ngaliwatan kahirupanana nu kiwari, sarta di mana kabéh bagian gawé kordinasi pikeun ngalaksanakeun fungsi-fungsiana pikeun kaperluan hirup struktur, organisme atawa mahluk , sareng dimana organisasi salaku sakabeh kontak aranjeun pasang surut Kahirupan sareng arus hirupna.

Kahirupan mangrupakeun sagara kawih sareng teu bisa diukur, jero atanapi kaluar tina jerona anu lahir sadaya hal. Bumi sareng dunya sareng bulan, panonpoé, béntang sareng klaster bentang sareng anu sapertos siga gems anu disetél di langit atawa partikel radian ditunda dina rohangan tanpa wates, sadaya lahir sareng ditanggung sareng tetep ku kahirupan halimunan.

Sapanjang hirup sagara anu lega, anu ngalantarankeun sareng samping material sarta anu ngungkabkeun, aya kapinteran anu manéh anu ngasubah sareng kahirupan hirup anu pinterayasan sareng sagara hirup ieu.

Nami dunya sareng atmospheres sareng jagat raya urang di atmospheres-Na, puseur ditingali atawa ganglions di awak kasampak samudra hirup.

Atmosfir jagat raya kami meta salaku paru-paru anu hirup di-umur ti sagara hirup ka panonpoé, nyaéta haté jagat raya. Hirup arterial ngalir ngalaporkeun sinar panonpoé ti bumi anu nyayagikeunana, lajeng nembus kana atmosfer bumi ku cara bulan sareng pacul minangka alam semesta ka sagara kahirupan. Bumi sareng atmosfir na bumi anu aya rahim ti jagat raya, di mana ayeuna nuju awak manusa anu miniatur atanapi anu miniatur jagat raya anu aya di sagara kahirupan, tur ngaliwatan anu badé milarian yén hirup sadar yén pinter.

Anu dikelapkeun na atmosfir nyaan aya koruptor, manusa gestates di bumi, tapi anjeunna henteu tiasa kontak sareng hirup ti sagara hirup. Anjeunna teu nyandak kahirupan. Anjeunna henteu hirup. Manéhna saré di kaayaan anu teu pati hiber, tacan nyiapkeun sagara, tapi manéhna ogé henteu ngimpi anu bermimpi, atawa ngimpi ngimpi tina kahirupanana. Hanjakal téh aya hiji diantara lalaki anu tumuwuh kaluar tina kaayaan embriagn nya éta tur anu hirup di kontak sareng sagara kahirupan. Salaku aturan lalaki sare liwat periode éra embriel maranéhanana (nu maranéhanana nelepon dina kahirupan dunya), kaganggu ku nightmares sakedapan sieun, nyeri jeung kasulitan, atawa exhilarated ku impian tina kabagjaan jeung kabagjaan.

Kacuali lalaki anu aya kontak sareng pasang hirup, anjeunna henteu langsung hirup. Dina kaayaan anu saenana, mustahil manusa nyadangkeun nyiruan najan ngaliwatan sagara hidupna. Kontak sato alam pinuh kabentuk atanapi hirup dina ayeuna hirup, sabab organisme na disatatkeun pikeun hirup; tapi teu tiasa ngahubungan hirup calakan kusabab teu aya narik calakan sulpat di jerona ngadamel kontak sapertos éta.

Lalaki teu tiasa ngahubungan lautan kahirupan ngaliwatan kahirupan dunya, sareng anjeunna ayeuna anjeunna tiasa nyambungkeun kana kahirupan nu calakan. Awakna aya sato sareng di jerona diwakilan sagala bentuk sareng organisme, nanging ku aksi batinna anjeunna parantos nyababkeun kontak langsung tina awakna tina awakna sareng ngabede dina alam dunya, atmosfirna sorangan. Balaké parahna intelijen anu aya dina wujud anjeunna, tapi katutupan ku y kedah nyumput ti paningali-Na ku awan-awan pamikiran anjeunna, sareng diharamkeun nyumputkeunana ku hawa nafsu anu dipayunna. Lalaki salaku kapikiran moal ngantep sato na hirup sacara alami sareng sareng sifatna, sareng na sato na nyegah anjeunna kana méang warisan ketuhanan sareng akal sareng kapinteran dina caang di lautan sagara.

Sato anu hirup nalika hirupna ngaronjat, sarta organisme ieu ngahambat aliran hawa. Hésé ngaleungitkeun kahirupan sapopoé numutkeun fitrah sareng kaimanan organisme pikeun ngawakilan spésiésna. Organisme ieu mangrupikeun batré anu nembé arans sareng arus anu hirup sareng nu hirup ku éndah dina awak sato éta, najan minangka hiji entitas anu henteu sanggup ngeureunkeun atanapi nambahan atanapi ngaréwong aliran arus hirup. Sato di alam ieu kedah otomatis sareng kagunaan sifat na. Éta pindah sareng tindakan sareng parobahan hirup. Di kaéndahan éta nyimpang tina kabagjaanana dina kahirupanana. Hirup pules gancang basa éta keur ngirun tina mangsa atawa dina hiber ti musuh. Angger ti pangaruh manusa sareng dina kaayaan alamiahna nya éta aksi tanpa pamikiran atanapi misgivings sareng dipandu unerringly sareng alami ku aliran kahirupan, nalika organisme nyaeta media fit ngaliwatan nu bisa ngalir kahirupan. Naluri na ngingetkeun bahaya, tapi henteu sieun. Nu leuwih badag nu kasusah sareng nu contends nu leuwih kuat nyaéta aliran hirup, jeung keener rasa hirup na.

Pikiran jeung hal pasti sarta teu kaharti ku awakna nyegahna ngarémpak kabagjaan hirup, sabab awéwé ukur ngageter na awak.

Hiji lalaki tiasa ngudag anggota-anggota awak légal sareng jaket hérang, beuheung nu kaku tina beuheung sirah anu éndah; Tapi anjeunna teu tiasa ngarasakeun kakuatan hirup dina mustang liar, sareng kumaha asa sakumaha, sareng ngocok sirah na trembling nostrils, éta paws hawa, panarajangan bumi jeung leaps kawas angin leuwih dataran.

Urang tiasa tiasa heran di jalur anu lauk-kalilang lauk, ngagambat anggun of fins sareng buntut na shimmer ti sisi-na dina cahya panonpoé, lantaran lauk ditunda atawa naék atanapi ragrag atanapi murah gampang sareng rahmat ngaliwatan caina . Tapi anu henteu kami tiasa nampi kana arus hirup anu nyembah sareng miceun salmon sareng dikawinkeun, sapertos ninggalkeun sagara lebar kanggo walungan dina arus ngalaporkeun arus ngalipet, sareng dina wanci sonten, sateuacan dirian matahari terbit , nalika cinyusu banjir turun tina snows lebur, ngagentos dina gawena gélo tina cai kmu na, sakumaha gampangna caina, twirl babak batu tina rapids; ku aranjeunna angkat sareng ngalungsurkeun kana tangtosna bibit anu ngagurilap; basa aranjeunna kabisat gugur, sareng, upami gugur tinggi sareng dijantenkeun deui polumeu, ulah nyerah, tapi kabisat deui sareng témbak ngaluncur gugur-gugur; terus ngaleungit na kana cai seuneu jeung dangkal, dimana maranehna neangan tujuan perjalanan taunan maranéhna tur nangtayunganna pikeun némbongan. Aranjeunna dipindahkeun ku aranjeunana.

Elang anu dicokot minangka lambang kekaisaran sarta dipaké minangka simbol kabébasan. Kami nyarios kakuatan na wani sareng nyapur lega jangjang, tapi urang moal tiasa ngarasakeun pikaresep dina gerak jangjang-Na sakumaha anjeunna ngurilingan na swoops handap jeung naék, wartoskeun ka hirupana ayeuna sareng nu ditanggung teras terreh dina ekstasi ku pasukan motif tina ngalaun atawa soars sareng gazes kalem ka panonpoé.

Simkuring moal ngahubungkeun sareng tangkal anu sapinuhna hirup. Urang henteu terang kumaha tangkal dilaksanakeun sareng dikuatkeun ku angin, kumaha ieu didorong ku sareng inuman dina hujan, kumaha akar kontak arus hirupna sareng kumaha eta diwarnaan ku cahya sareng zat dina taneuh. Aya spékulasi sakumaha kumaha tangkal jangkung naékkeun dorongan na kana jangkung sarupaning éta. Bisa urang ngahubungkeun jeung ayeuna kahirupan éta tangkal kami baris terang yén tangkal henteu ngangkat geutah na. Urang bakal terang yén arus hirup nyusul geutah dina sadaya bagean tangkal anu pas pikeun nampa éta.

Budang, lauk, manuk jeung sato galak hirup, salami awakna asup kana nambahan sareng pas pikeun nyerep arus listrik dina kahirupan. Tapi mun kabugaran organisme maranéhanana henteu bisa dipiara atanapi dimana aksiana ngahambat, mangka moal bisa langsung nyambung jeung kahirupan aranjeunna sarta organisme mimitian prosés dying degenerasi jeung buruk.

Lalaki teu tiasa ayeuna ngalaman kabagjaan organisme anu nyambung sareng arus hirupna, tapi sanggup anjeunna ngasupkeun dina pamikiran kana organisme ieu anjeunna bakal apal sareng ngalaman perasaan akhir arus-sifat hirup bawa di mahluk-awak na.

(Ngalajengkeun.)