The Word Yayasan

THE

WORD

Vol. 12 OKTOBER, 1910. No 1

Copyright, 1910, ku HW PERCIVAL.

ATMOSPHERES.

Sateuacan, nalika, sareng unggal wujud fisik anu beton aya suasana. Tina gandum keusik ka bumi, ti lichen ka ek na raksasa, tina animalculae ka manusa, unggal awak fisik wujud dina suasana spésifikna, ngajaga struktur jero-jero na tungtungna lebar kana swasana.

Kecap ieu diturunkeun tina basa Yunani, atmosf, tegesna uap, sareng sphaira, balap. Ieu mangrupikeun istilah anu digunakeun pikeun nunjuk hawa anu ngurilingan bumi sareng kadua sakuriling unsur atanapi pangaruh, sosial atanapi moral, anu lingkungan mangrupikeun istilah sanésna. Hartos ieu kalebet kana kecap sapertos didieu anu dianggo, tapi salian ti dieu gaduh makna anu langkung jero sareng langkung seueur aplikasi. Salian impor fisik kawates, suasana kedah dipikanyaho gaduh pangaruh sareng kakuatan fisik anu langkung ageung, sareng kedahna mangertos yén ogé aya suasana psikis, suasana méntal sareng suasana spiritual.

Kuman dina sadaya mahluk hirup diayakeun di gantung di suasana suasana sateuacan aya dina cai atanapi di bumi. Kahirupan anu dipikabutuh pikeun sadaya hal-hal fisik asalna ti sareng ngiderkeun hawa. Suasana masihan kahirupan pikeun bentuk bumi sareng bumi éta sorangan. Suasana ngorbankeun kahirupan laut, talaga, walungan sareng ril. Ti atmosfir asalna kahirupan anu ngadukung leuweung, pepelakan, sareng sato, sareng lalaki nurunkeun kahirupan tina suasana. Suasana ngatur sareng ngirimkeun cahya sareng sora, panas sareng tiis, sareng parfum bumi. Di jero éta angin niup, hujan turun, mega dibentuk, kilat ngalipir, badai pungkur, warna-warna katémbong, sareng dina jero sadaya fenomena alam lumangsung. Dina jero suasana aya kahirupan sareng maot.

Satiap objék ngagaduhan kaayaan dirina. Dina jero suasana éta, fenomena karakteristik unggal obyék lumangsung. Pegatkeun atanapi mareuman obyék tina suasana sareng nyawana bakal ngantepkeun, bentukna bakal ngaleungitkeun, partikel-partikelna bakal misahkeun sareng eksistina bakal mandir. Upami suasana bumi tiasa pareum ti bumi, tatangkalan sareng pepelakan bakal maot sareng teu tiasa ngahasilkeun kadaharan, cai bakal pantes henteu nginum, sato sareng lalaki moal tiasa ngambekan sareng aranjeunna bakal maot.

Sapertos aya suasana bumi, dimana bumi ngambekan sareng ngorbankeun jiwa, mertahankeun bentukna sareng ngagaduhan kabiasaan, maka aya ogé suasana anu aya, salaku orok, manusa dilahirkeun, sareng anu anjeunna tumbuh sareng mertahankeun mahlukna . Suasana mangrupikeun hal anu mimiti dipikabutuh manusa sareng éta mangrupikeun hal anu terakhir, salaku mahluk fisik, anjeunna nyerah. Suasana manusa henteu kuantitas anu henteu terbatas sareng henteu pasti, éta gaduh garis besar sareng kualitas. Éta bisa katarima kana panca indra na anu dipikanyaho ku akal. Suasana manusa henteu kedah sapertos jisim halimun atanapi uap. Atmosfrop mahluk anu nuju ngadamel manusa, ngagaduhan wates khusus sareng silih hubunganana ku beungkeut anu pasti, ku desain khusus sareng nurut hukum.

Lalaki fisik dina swasana-na sapertos janin sarupaning dina amnion sareng chorion dina prosés pangwangunan dina suasana anu langkung ageung, rahim. Ngeunaan tilu suku tina séhat anu ku awakna dijaga dirawat ku nafasna. Napas napuna sanés ngan ukur kuantitas gas anu ngalir kana bayah-Na. Nafas mangrupikeun saluran anu pasti ku cara awakna dikedut tina atmosfir fisik sareng psikis, sakumaha fétus disugahkeun tina aliran getih ngalangkungan rahim sareng plasenta ku cara tali pusatna.

Suasana fisik manusa diwangun ku partikel fisik anu infinitesimal sareng teu kawih anu dicandak sareng dialungkeun tina awak fisik ku cara napas sareng ngaluarkeun pori-pori. Partikel-partikel fisik anu diasupan napas kana gabungan sareng awakna sareng ngajaga strukturna. Partikel fisik ieu diteundeun dina peredaran napas. Aranjeunna ngurilingan manusa fisik sareng ngadamel suasana fisikna. Suasana fisik gampang bau sareng menyan jeung ngahasilkeun bau, anu sipat sareng kualitas awak fisik.

Upami tiasa ningali suasana fisik manusa, éta katingali salaku partikel anu henteu kapihung dina kamar anu katingali ku sinar panonpoé. Ieu bakal katingali janten ngurilingan atanapi ngagiling awakna, sadayana dijaga ku gerakanna. Aranjeunna bakal katingali buru-buru kaluar, dibunderkeun sareng uih deui kana awakna, nuturkeun dimana waé éta mana waé sareng mangaruhan partikel atmosfir fisik anu sanés ngahubungan, dumasar kana kakuatan sareng kerentanan kana atmosfir fisik anu ngahubungan . Éta ku hubungan atanapi gabung ti atmosfir fisik anu panyakit menular disebarkeun sareng panyebaran fisik disebarkeun. Tapi awak jasmani tiasa disababkeun ampir kekebalan tina kontagion fisik ku tetep ngabersihan na jero sareng tanpa, ku nolak kabebatan kasieun, sareng ku kapercayaan dina kakuatan kaséhatan urang.

Suasana psikik manusa ngajantenkeun sareng ngurilingan suasana fisikna. Suasana psikis anu langkung kuat sareng langkung kuat dina pangaruh sareng pangaruhna tinimbang fisik. Lalaki psikis henteu acan kabentuk, tapi diwakilan ku formulir astral ku awak manusa. Kalayan awak bentuk astral janten pusat, suasana psikis ngurilingan éta sareng fisik pikeun jarak proporsional ka kakuatan na. Upami éta katingal éta bakal katingali sapertos uap transparan atanapi cai. Atmosfer fisik bakal muncul dina jeroeun partikel salaku partikel atanapi endapan dina cai. Suasana psikis saurang manusa tiasa disandingkeun ka sagara spherical, kalayan arus anu panas sareng tiris, gelombang sareng gerak anu teu diatur, whirlpools sareng eddies, kumelip sareng ngalaksanakeunana, sareng naékna sareng ragrag ombakna. Suasana psikis manusa kantos ngéléhkeun ngalawan awak fisik sareng awakna bentukna astral, sakumaha sagara kalebet basisir. Suasana psikis mundur dina sakuriling awak fisik sareng sensasi awakna, nyaéta bentuk astral. Émosi, hawa nafsu sareng hawa nafsu ngalangkungan suasana psikis sapertos naék sareng turun tina ombak, atanapi sapertos tuangeun sareng ngaboboskeun cai tina pasir anu gundul, atanapi sapertos padamelan atanapi whirlpool nyobian ngagambar sadaya objék dina pangaruh na , kana diri. Janten sapertos sagara, suasana psikik marudah sareng teu pernah sugema. Suasana psikik mangsana kana dirina sorangan sareng mangaruhan kana batur. Nalika ditanggung atanapi ngalangkungan atanapi ngalangkungan banjir bentuk badan astral, sagala jinis émosi atanapi sensasi anu ngahasilkeun sareng ieu kalakuan khususna dina sentuhan, kabaran batin. Ieu ngadorong kaserang dina kaayaan sareng parasaan sapertos gelombang naékna anu ngasuh hiji obyékna, atanapi nyababkeun karep kana sababaraha obyék sareng ngahasilkeun sensasi salaku padamelan anu kuat.

Ngabagi ku awak bentuk astral sareng sakuriling fisik, suasana psikis ngagaduhan salaku salah sahiji ciri anu pangaruh halus anu diucapkeun salaku magnetisme pribadi. Éta magnetik di alam na meureun bakal aya daya tarik anu kuat pikeun batur. Suasana psikis manusa mangaruhan kana batur sareng anjeunna ngahubungan, saimbang kakuatanana atanapi magnetisme pribadi sareng dumasar karentanan lalaki sanés, ngalangkungan atmosfir psikikna. Suasana psikis ieu hiji jalma ngadorong sareng ngaganggu suasana psikis jalmi anu sanés atanapi seueur pisan sareng anu ngajantenkeun awak atanapi awak; sareng bagian awak urang ngaganggu dumasar kana sifat kahayang atanapi émosi atanapi gairah anu dominan. Ieu tiasa dilakukeun ku ayana ngan ukur hiji, tanpa nganggo kecap atanapi tindakan nanaon. Janten sababaraha panginten ngadorong pikeun ngalakukeun atanapi nyarioskeun hal atanapi masihan ekspresi pikeun émosi tertentu, anu aranjeunna henteu upami henteu dipangaruhan ku suasana psikis atanapi magnetisme pribadi anu ngadorong atanapi ngagambar aranjeunna. Saha anu ningali yén suasana psikikna mangaruhan pangaruh anu sanés pikeun anjeunna terang anu pangsaéna, atanapi upami anjeunna karasa yén anjeunna dipangaruhan leres, tiasa pariksa tindakan atanapi ngarobih pangaruh ku henteu ditolak émosi atanapi karasa anu dirasa, sareng ku ngarobih pikirna ka hiji matéri anu béda-béda jeung nyekel pamikiran anu ajeg kana subjek éta. Sagala perasaan sareng sensasi naon waé anu diproduksi ku suasana psikis hiji urang sorangan sareng suasana psikologi batur. Suasana psikis sababaraha jalma boga pangaruh pikeun merangsang, menarik, sareng pikaresepeun pikeun aranjeunna anu ngahubungan. Ieu tiasa janten sipat anu pikaresepeun. Batur gaduh pangaruh anu sabalikna pikeun ngabédakeun atanapi ngaleungitkeun jalma anu aranjeunna patepung, atanapi nyababkeun aranjeunna leungit minat kana urusan.

Suasana psikis mangrupikeun sedeng anu dipikiran pikeun pikiran awak ka jasmani ngalangkungan awakna bentukna astral, sareng mangrupikeun sedeng anu sadayana raos raos sareng sensasi dipasihkeun ka pikiran. Tanpa swasana psikis, pikiran manusa dina kaayaan pamekaranna ayeuna moal tiasa sadar atanapi ngahubung sareng ngalaksanakeun awakna fisik atanapi dunya jasmani.

Dina kaayaan ayeuna kamekaran umat manusa teu gaduh awak méntal anu pasti sareng saé ditetepkeun salami hirupna fisik. Tapi aya suasana méntal anu pasti anu ngalingkung sareng ngalangkungan suasana psikis na, teras teras aya awak fisik ngalangkungan napas sareng ku alat saraf pusat. Suasana mental sapertos sphere listrik atanapi énergi listrik, sapertos dibédakeun tina kualitas magnét atmosfir psikis. Hal ieu aya hubunganna sareng suasana psikis kusabab listrik nyaéta médan magnét. Suasana psikis narik suasana méntal sareng ku cara ngalaksanakeun suasana jiwa dina sareng ngalangkungan suasana psikis sadayana fenomena psikis sareng fisik sareng wujud anu ngahasilkeun atanapi dibawa.

Pikiran gerak dina suasana méntalna henteu raos, sareng henteu sensasi nanaon. Ngan nalika éta dilaksanakeun sareng hubungan sareng suasana psikis sareng awak fisik éta rentan sareng ngalaman sensasi. Pikiran dina suasana méntalna aktip ku cara pikir. Pikiran anu bertindak dina suasana méntal na nalika ngiringan pamikiran abstrak teu sensasi.

Ngan nalika pamikiran direndam dina suasana psikis sareng dihubungkeun sareng panca indra perasaan anu diraih ku akal.

Suasana jiwa mangrupikeun dipikabutuh pikeun kahirupan manusa sapertos hawa anu dipikabutuh ka bumi sareng cai sareng kahirupan pepelakan sareng sato. Tanpa atmosfir jiwa manusa tiasa hirup kénéh, tapi anjeunna bakal janten sato wungkul, maniac, atanapi jelema bodo. Éta téh kusabab suasana méntal yén manusa fisikna katingali janten langkung ti sato. Suasana psikis nyalira teu gaduh karep atanapi kajelasan moral. Hal ieu diuih sareng dikuasai ku kahayang, sareng teu kaganggu ku anggapan moralitas atanapi leres sareng salah. Nalika suasana mental dina hubungan sareng tindakan anu aya hubunganana sareng suasana psikis, raos moral mangrupikeun; ideu anu leres sareng salah dianggap, sareng, nalika tindakan anu dianggap bertentangan sareng raos moral anu awakened, maka gerentesna bisik-bisik, Teu. Upami pamikiran dina suasana jiwa ngabales ieu Teu, Suasana mental subdues, calms and control the Suasana psikis tempa, sareng polah anu teu pantes dituju. Namung nalika kénging langkung kuat tibatan pamikiran leres, suasana psikisna ngaleungitkeun waktosna jiwa méntal sareng kéngingkeun dilaksanakeun nalika kaayaan sareng kaayaan bakal ngamungkinkeun.

Suasana méntal hiji manusa mangaruhan batur dina cara anu béda ti suasana psikis-Na. Suasana psikis-na mangaruhan émosi sanés, sareng kénging mangrupikeun faktor anu aktip sareng sensasi mangrupikeun hasilna; sedengkeun, suasana jiwa mangaruhan batur ku prosés méntal. Pikiran mangrupikeun faktor anu dilaksanakeun prosés méntal. Operasi suasana psikis sacara sensasional sareng nyababkeun sensasi. Jalma anu suasana méntal nyaéta intelektual, sareng nyababkeun pamikiran. Tumindak méntal dina suasana psikis nyaéta moral, sareng nalika psikis dikawasa ku méntal nyaéta hasilna nyaéta moralitas.

Awak sacara mandiri tina awak fisik sareng suasanaana sareng suasana psikis manusa atanapi batur, suasana méntalna bangun, ngrangsang sareng nyorong batur ka mikir sareng nunjukkeun ka aranjeunna subjek tina pamikiran, atanapi sanés gaduh pangaruh tina nempatkeun damper, ngadu-antar , mendung sareng ngaemutan kagiatan méntalna. Ieu henteu teras dilakukeun kalayan niat. Hiji anu mangaruhan teuing batur sigana rada teu sadar kana épék; épék ieu dihasilkeun ku atanapi tanpa niat na numutkeun kakuatanana tina pikirna sareng karentanan suasana méntal batur ka aranjeunna. Anu sami, atanapi ampir sami, atmosfir méntal positip sigana antagonis sareng nentang unggal-unggal upami éta cita-cita béda. Bantahan sapertos kitu bakal nyababkeun sareng ngalaksanakeun atanapi ngembangkeun kakuatan mikir, sareng éta tiasa nguatkeun suasana jiwa boh atanapi kadua, upami henteu ngahasilkeun pangaruh sabalikna tina overpowering sareng nasibana.

Suasana jiwa mangrupikeun mediator antara manusa sato fisik kalayan sipat psikis-na, sareng personalitas atanapi manusa spiritual. Ku cara suasana méntal sareng pikiran anu ngerjakeun, mikahayang anu kuat dina suasana psikologi anu ngaganggu tiasa dikawasa sareng diatur sareng manusa jasmani damel alat anu sampurna ku anu diusahakeun sacara intelektual dioperasi, pikiran dilatih sareng dilakukeun sacara sadar. sorangan sareng padamelan na di dunya sareng kalanggengan sadar terus-terusan kahontal.

Teu kawas lalaki psikis sareng fisik dina atmosfir psikis sareng fisikna, manusa spiritual di suasana spiritual na boga permanén. Disababkeun kusabab definitas sareng kasabaran ieu dina rohani suasana spiritual manusa anu suasana jiwa dikintunkeun, suasana psikis anu teraskeun sareng fisik disebut janten eksistensina, unggal jero sareng anu sanés, sareng yén fisik sareng psikis sareng mental atmosfir dibola sanaos bénten-béda deui ti suasana spiritual.

Éta pikiran tiasa mikirkeunana salaku subyek pamikiran, suasana spiritual manusa tiasa dibandingkeun sareng lingkup anu teu warnaan tina cahaya kalangkang sareng jalma spiritual kana anu sadar kana sareng anu terang. Ku hubungan hubungan sareng proporsi, tiasa mikirkeun suasana jiwa salaku bagian handap spiritual, psikis jeroeun jiwa, fisik dina atmosfir psikis, sareng manusa fisik salaku endapan sadaya.

Sanes atmosfir spiritual atanapi mental tiasa disaksian ku clairvoyants. Suasana spiritual meureun, tapi biasana henteu kahartos ku akal, atanapi henteu diingetkeun ku hiji jalma, sabab pikiran paling sering prihatin ngeunaan hal-hal indra. Bahkan nalika kerohanian dianggap diucapkeun tina segi akal, tapi manusa spiritual sareng suasana spiritual henteu tina panca indra atanapi tina kagiatan pamikiran. Suasana spiritual biasana henteu diruma ku manusa kusabab suasana psikis anu teu ngagalura sareng gelisah sahingga lalaki henteu ngartos kakuatan spiritual atanapi ngahartikeun ayana na. Hiji tiasa raoskeun suasana rohani ku perasaan atanapi raoseun yén anjeunna, anu "Kuring," bakal diteruskeun salaku sadar sasarengan maot. Kesinambungan sadar "Kuring" bakal ngarasa leuwih nyata tibatan maot. Akun tina suasana psikis, pikiran teu salah jeung salah tafsir perasaan lampiran "Kuring," sareng masihan nilai pikeun kapribadian (nyaéta, rasa kuring sareng sanés fakultas kuring), anu gaduh kahayang anu sengit ngalajengkeun. Nalika pikiran ngahémutan suasana spiritual, suasana spiritualna kahontal sapertos katengtreman sareng kakuatan jempé sareng teu bisa dipercaya. Suasana spiritual masihan pikiran kana iman, langkung jero sareng tahan jauh tibatan pangaruh anu mungkin disababkeun ku panca indra atanapi logika. Disababkeun ayana suasana rohani, pamikiran nitis ngagaduhan iman sareng jaminan kana kalanggengan.

Bagian anu teu katémbong tina pikiran henteu lila mikirkeun lalaki spiritual nalika suasana spiritual ngajantenkeun ayana, sabab suasana spiritual henteu aya hubunganana sareng bénten sareng suasana psikologi anu ngahasilkeun rasa kagum, tenang, kakuatan sareng ayana , teuing anéh dipikirkeun ku akal manusa tanpa kasieun atanapi khilaf. Jantenna nalika suasana spiritual ngajantenkeun sorangan ku ayana ayana akal mangrupikeun kasieun supados teu terang sareng terang.

Sababaraha jalma anu parantos mikirkeun suasana suasana sakumaha dilarapkeun pikeun lalaki masing-masing. Panginten bénten sareng hubungan-hubungan anu aya diantara jasmani, psikis, batin sareng spiritual sareng atmosfir masing-masing teu acan dianggap. Nanging, upami pikiran nyalira kana masalah atmosfir sareng nalungtik sacara intelektual, huma anu anyar bakal dibuka sareng lampu anu anyar bakal dibuang ku cara pangaruh anu dibawa ku batur. Murid éta bakal mendakan naha anjeunna sareng anu sanés gaduh unggal sipat anu sabalikna sareng sipat-sisi anu loba, sareng kumaha unggal sipat unggal manusa meunang kontrol samentawis tina lampah na teras masihan tempat anu salajengna. Tanpa aya pamahaman anu jelas ngeunaan atmosfir manusa, saurang moal ngarti-leres lebet kana alam fisik sareng hukum-hukum kaayaan anu ngatur fénoménis fisik, atanapi moal anjeunna tiasa mendakan, sacara intelektual, asup kana sareng kalakuan di mana waé dunya. dikubeng. Sakedik dipikanyaho ngeunaan subjek atmosfir, tapi teu aya anu teu dipikanyaho ku pangaruh anu ngahasilkeun manusa di dunya.

Upami aya jalma linggih waé sareng nami anu sanés diumumkeun, nami sakaligus bakal aya pangaruhna. Nalika asupkeun anu sanés, pangaruh anu béda kabentuk sabab suasana fisik pangunjung mangaruhan suasana fisik hiji anu nampi anjeunna. Masing-masing parantos aya kapangaruhan ku suasana fisik anu sanés, anu matak pikaresepeun atanapi henteu, dumasar kana sameness atanapi kontrasitas hakekat partikel fisik anu unggal suasana fisik diwangun. Awak fisik masing-masing bakal narik atanapi ngusir anu sanésna; atawa aranjeunna bakal ampir sarua dina kualitas anu aranjeunna moal ngusir atanapi narik tapi janten "di bumi" dina perusahaan masing-masing.

Faktor séjén, kumaha, maksakeun dirina. Aranjeunna suasana psikis masing-masing. Atmosfir fisik dua bisa satuju sareng silih lawankeun. Kasatujuan ieu atanapi oposisi bakal dikuatkeun atanapi dikirangan ku cara anu mangaruhan atmosfir psikis. Kumisan ti kahayang anu samentawis aktip di unggal atmosfir psikis sareng kumisan tina niat tina kunjungan, aya sifat dasar sareng kualitas magnetik dina suasana psikis masing-masing, anu bakal mangaruhan kaayaan dasar sareng suasana psikologis anu sanés. . Sangkan bakal diaduk kana antagonisme, amarah, iri, pait, hate, rasa iri, atanapi karep naon waé, atanapi kordial, genial, bageur raoseun kahaneutan, rasa tarik atanapi semangat tiasa disababkeun. Balukar ieu dihasilkeun ku aktivitas prinsip tina kahayang di batré magnét, nyaéta bentuk astral. Awak bentuk astral ngahasilkeun hiji arus magnét anu ngaluarkeun tina sakumna bagian ngalangkungan awak fisik, tapi khususna tina panangan sareng watak teu katurunan. Kiwari ieu mangrupikeun salaku seuneu anu lemah lembut atanapi kuat anu nyababkeun suasana psikik salasahijina gerak dina gelombang anu lembut atanapi kuat anu ngalebetkeun sareng nyerang atanapi nyampur sareng suasana psikis anu sanés. Upami ieu saluyu sareng anu sanésna na nampi hawa, ngahasilkeun sareng ngabales kana pangaruh sareng kalakuan saluyu sareng anu sanés; upami alam éta bertentangan sareng suasana psikis pikeun jenis na kualitina, atmosfir teras bakal pasea sareng bertindak dina cara anu sami sareng nalika dua arus udara anu dieusi pisan; badai mangrupikeun hasilna.

Sakali éta, atanapi saatos rapat atmosfir fisik sareng psikis kana suasana méntal masing-masing negeskeun sorangan, sareng numutkeun kakuatan lan kakuatan masing-masing salah sahiji atmosfir méntal bakal pangaruh sareng ngontrol atmosfir fisik sareng psikis sareng mangaruhan suasana jiwa. anu sanésna. Upami atmosfir fisik sareng psikis saluyu sareng anu sanés, sareng upami suasana mental kabetot sareng aranjeunna, hakekat anu hadé tetep rukun sareng rukun. Namung gesekan, parasaan gering atanapi perang kabuka bakal aya numutkeun teu satuju antara atmosfer fisik sareng psikis sareng mental dua manusa.

Upami pikiran salah dilatih ogé sareng ngagaduhan alam psikisna dikendali, éta bakal tiasa mangaruhan pikiran sareng ngontrol suasana psikis sanés. Nanging upami henteu sanés nguasaan suasana psikis nyalira, anu paling kuat tina dua atmosfir psikis bakal pangaruh sareng ngadominasi atmosfir psikis sareng mental anu sanés.

Upami bisnis nangtung sareng posisi sosial sareng hal-hal indra fisik mangrupikeun hal anu paling anu dipasihkeun, maka aranjeunna pangaruh panginten dina jalmi anu sanés. Upami anjeunna kesan, simpatik sareng gampang digerakeun ku émosi sareng sensasi, anjeunna bakal paling kapangaruhan ku suasana psikis pendatang anu anyar. Upami anjeunna nganggap hal anu saé sateuacan lakonan, upami anjeunna dipasihkeun pikeun nganalisa panalungtikan sareng panalitian, upami anjeunna beuratna manusa ku kakuatan méntal na sanés ku cara thrills anu anjeunna tiasa ngahasilkeun, atanapi ku sifat-sifat fisik, maka anjeunna bakal langkung rentan ka dipangaruhan ku suasana jiwa sanés. Numutkeun kakirangan tina suasana mental hiji bakal nyumponan sareng satuju sareng anu sanés sareng numutkeun kakuatanana bakal dipangaruhan atanapi dipandu ku anu sanés. Nanging upami hiji suasana méntal henteu kedah sami sareng anu sanés, maka bakal aya oposisi sareng padu, dugi ka dua urang bakal satuju sareng ngahasilkeun sareng anu diarahkeun ku anu sanés, kecuali dua atmosfir méntal anu béda dina nanaon kedah ampir merata cocog sareng kualitas, atanapi upami atmosfir psikis cukup kuat pikeun nyegah kasepakatan sareng nungtun aranjeunna tetep silih bertentangan.

Pikiran anu biasa teu bisa meta langsung ngalangkungan suasana méntal dina suasana mental anu sanés, ku kituna kalakuan ngalangkungan atanapi dipangaruhan ku suasana psikis anu ngalangkunganana dina suasana mental anu sanés. Pikiran ngahontal kana uteuk sareng ngarobih raos bentuk awak, sareng kahayang. Ku aksi pikiran ku kahayang sareng wujud, létung kawih anu teu terang dikirim kaluar ti antara alis sareng taar. Janten lakonan, hiji pikiran salam, tantangan atanapi greets, pikiran anu sanés ngalangkungan suasana méntal na; pikiran na meta dina cara anu sami sareng ngadegkeun stasion di dahi na; dua stasiun éta netepkeun lampu kilat kaluar sareng nampa pesen dina unggal suasana méntal. Kecap-kecap tiasa dianggo pikeun nyambungkeun atanapi nyungkeun stasion kana hubungan, tapi dumasar kakuatanana masing-masing suasana méntal ngagaduhan pangaruh anu sanésna tina kecap sanésna sacara mandiri.

Pikeun suasana fisik hiji pikeun mangaruhan suasana fisik anu sanés, awak fisik kedah disarengan. Upami suasana psikis hiji nyaéta pangaruh anu sanés, biasana pikeun unggal awak fisik janten dina paningalian atanapi nguping anu sanés. Awak jasmani biasana diperyogikeun kumargi suasana psikis ngalangkungan sakitar di dinya. Kacuali dina instansi khusus, suasana psikik saurang henteu kuat cekap dina jarak jauh dina suasana psikologi sanés. Upami suasana méntal urang aya hubungan sareng anu sanés, karesep fisik henteu diperyogikeun anjeunna pikeun mangaruhan suasana jiwa anu sanés. Ku pikirna, hiji ngahubungkeun suasana méntalna sareng suasana méntal sanés. Ngalangkungan suasana méntal panginten tiasa dipangaruhan dina atanapi nyarankeun ka anu sanés.

Suasana spiritual jalma anu asup ka kamar meureun, tapi jarang pisan, sakaligus, katarima ku akal. Teu biasa yén suasana spiritual manusa cukup dicabak ku pikiran sareng alam psikisna anu dirasa atanapi ditanggap ku anu sanés. Acan dimungkinkeun yén suasana spiritualna, sanaos teu kajantenan sareng suasana psikis na, tiasa cekap pikeun nyababkeun ayana katampi sareng dirawat ku atmosfir méntal sareng psikis sanés, sareng yén suasana spiritual anu sanés tiasa dibawa aya hubungan sareng atmosfir sanés. Nalika suasana spiritual saurang diucapkan éta ngagantungkeun diri sacara mandiri tina kakuatan penalaran sareng alam psikis-na, sareng ngahasilkeun tenang sareng katenangan, sareng dina waktos éta suasana spiritualna aya hubungan sareng sareng pangaruh sareng tiasa ngadominasi atmosfir méntal sareng psikis.

Sadaya ieu tiasa dilakukeun boh nganggo atanapi henteu nganggo kecap, sareng sana waé sifat spiritual dua manusa henteu disebut. Dina éta kasus kakuatan anu kuat sareng iman sareng tujuan bakal tetep aya sareng mangaruhan hiji anu dipangaruhan saatos anu sanésna angkat. Upami kitu, jejer manusa spiritual anu kudu diperhatoskeun sareng hiji anu rohani anu kuat kedah ngahudangkeun sareng merangsang atmosfir anu sanés ku agama agama atanapi tina jalma spiritual individu, maka hiji anu janten ngahudangkeun tangtosna cita-cita mangrupikeun hiji-hiji anu ku anjeunna dipangaruhan. Tapi saatos pangaruh éta parantos dipiceun, sareng numutkeun kakuatan rohani atanapi jiwa atanapi psikis sareng adaptasi masing-masing ka anu sanés, anjeunna bakal nindak ku suasana anu paling kuat. Upami spiritualna na ngadominasi atmosfir sanésna, ideu anu ditampi sareng katampi bakal dilaksanakeun; pikiran na bakal akur sareng suasana psikik-na tiasa dibawa ka saluyu sareng aranjeunna. Nanging upami pikiranna mendominasi atmosfir sanés, sanaos ideu anu katampi, aranjeunna bakal ditimbang sareng diukur sareng ditaksir sacara mékanis. Tafsiran mékanik ieu kakuatan spiritual anu dipasihan bakal pareum hurung tina hawa rohani. Nanging upami pikiran na teu cekap cekap sareng teu tiasa ku alesan sareng logika mateni spiritualna tina suasana psikis na, maka psikis suasana na bakal janten gairah agama; emosi bakal ngontrol pikiran na. Lampu spiritual anu dipasihkeun ka anjeunna bakal diinterpretasi dina watesan panca indra na anjeunna bakal ngaruh pangaruh batur sareng janten dirina dikuasai ku sensasi agama sareng sentimenitas émosional.

Anu béda antara unggal atmosfir lalaki hésé pikeun dua lalaki sareng atmosfir masing-masing nyampur, satuju, atanapi janten cocog ka unggal anu sanés, kecuali unggal atmosfir salah sahiji lalaki sami sareng jinisna éta tina anu sanés, sareng kajaba kualitas sareng kakuatan unggal suasana disaluyukeun kana suasana anu sanés. Janten kompromi biasana dilakukeun antara lalaki sareng atmosfirna.

Nalika dua ngahiji dina hiji kamar sareng badami badé dirobih, hiji gabungan dilakukeun antara atmosfirna. Lawang tina jalma katilu moal bakal aya deui ngarobih kombinasi. Faktor anu anyar bakal ngancurkeun kompromi sareng ngalambatkeun atmosfir dua kana atmosfir, atanapi anjeunna bakal ngenalkeun hiji unsur anu bakal sami saimbang, pasihkeun, nyaritakeun sareng ngadatangkeun perjanjian antara lalaki sareng atmosfir. Sanggeus sababaraha kombinasi anyar dilakukeun antara tilu lalaki sareng atmosfirna. Lawang sabeulah lalaki kaopat sareng kalima bakal ngahasilkeun parobahan sareng bénten sareng kombinasi anyar antara atmosfir salaku tiap faktor anu anyar diwanohkeun. Dina cara anu sami, kombinasi atmosfir anu dilakukeun ku sajumlah lalaki anu bakal dirobih sareng hiji énggal anu didamel nalika masing-masing daun. Perwujudan suasana umum ieu diputuskeun ku kualitas sareng kakawasaan unggal atmosfir masing-masing lalaki.

Ku ayana salah sahiji atanapi seueur lalaki kamar sareng bumi parantos maparin suasana anu karakteristik tina pamikiran sareng kahayang jalma-jalma anu cicing atanapi pernah cicing di dinya atanapi sering. Atmosfir ieu langkung mancarkeun kamarna atanapi imah salami saencan para pangeusi na minangka kakuatan pikiran sareng kahayangna ditangtukeun; panginten bakal diraos atanapi kahartos ku hiji anu asup kana rohangan atanapi bumi éta.

Saban tempat dimana jalma ngahimpun gaduh suasana khusus, sifat atanapi karakter anu ditangtukeun ku pamikiran, kahayang sareng laku jalma. Bioskop, toko minuman keras sareng rumah sakit, penjara, gereja, pangadilan, sareng sadayana lembaga umum atanapi swasta, sadayana gaduh atmosfir karakteristikna, anu sadayana karasaeun. Jalma anu paling teu gencar sareng padet henteu imun tina efekna atmosfir ieu, tapi bakal dirasa atanapi ditingali ku jalma anu raosna paling gampang rentan sareng hudang.

Hiji kampung, hiji kota, hiji kota gedé, gaduh suasana anéh. Jalma-jalma anu ngémutan atanapi merhatoskeun karakterna dijauhkeun atanapi angkat ka tempat éta nurutkeun ka atmosfir tempat éta ngahasilkeun pangaruhna kana atmosfir masarakat. Hiji bakal kagum ku bédana antara medan perang, bal balas, lomba balap, tempat perkemahan kubu, atanapi kuburan. Tayanganna dilakukeun ku pangaruh anu beda-beda atmosfir anu sanés.

Tempat anu sering ku jalma-jalma sanés ngan ukur tempat anu ngagaduhan atmosfir. Warga dimana suku manusa jarang kakeruhan suasana ganjil masing-masing. Saha anu ngaliwat leuweung anu ageung, di dataran lega, nyumput gurun, ka luhur gunung anu ditindik, atanapi anu parantos turun kana tambang, ngaliwat guha, atanapi milarian kana recesses bumi, bakal terang yén unggal lokalitas sapertos kitu dilirup ku ngabogaan sabudeureun éta pangaruh anu sipat anu teu jelas. Pangaruh ieu disampékeun ka suasana manusa ti suasana lokalitas.

Unggal bangsa atanapi nagara ngagaduhan suasana nyalira, anu bénten-béda sareng bangsa-nagara sareng nagara sanés. Urang Jerman, urang Perancis, saurang Inggris, Hindoo, Chinaman, atanapi Arab, béda ti anu sanés. Nalika aya saurang warga nagara anu angkat ka nagara sanés, anjeunna nganggo suasana anu aneh ka nagara dimana anjeunna lahir sareng jawa. Atmosfirna bakal dirasa ku jalma-jalma bangsa anu béda-béda sorangan. Perbezaan anu ditanda ieu disababkeun ku suasana negaranya, anu namina karakterana salaku individualitasna dipangaruhan ku suasana nasional.

Sumanget hiji bangsa manifes diri ngalangkungan suasana. Sumanget nasional atanapi suasana ieu ngémutankeun budak anu teu lahir, sareng saurna lahirna suasana negaranya ngémutan sareng nyiptakeun dirina kana murangkalih sareng nonoman sarta diwujudkeun dina anjeunna salaku kabiasaan sareng adat sareng prasangka, numutkeun stasiunna dina kahirupan sareng cara pembiakan. Orok éta ngetren sareng parantos damel kana atmosfirna nyalira kana suasana nasional. Ukiran ieu atanapi nyolok atanapi ngawarnaan nasional ka unggal suasana individu dituduhkeun ku anjeunna salaku "patriotisme," sareng tiasa ditingali ogé dina anu disebut kabiasaan nasional sareng kecenderungan anu sanaos, sareng sering ngalakukeun, mangaruhan kana cara pamikiran na.

Suasana nagara mangaruhan jalma anu lahir di dinya sareng jalma-jalma anu cicing di dinya. Dumasar kana kakuatan sareng kakuatan rohani sareng méntal sareng psikis sareng psikologis sareng fisik manusa bakal mangaruhan kana atmosfir nagara dimana anjeunna cicing. Anjeunna bakal katarik atanapi diusir ku atmosfir hiji nagara, numutkeun hubungan anu aya antara atmosfir na nyalira sareng ku alam atanapi motif anu didominasi aranjeunna.

Pikiran biasana janten jelmaan di hiji bangsa anu suasana paling cocog pikeun dirina sorangan. Nanging sering kajantenkeun yén hiji pikiran janten gumanti dimana suasana nasional anu rada béda ti anu aya. Hal ieu disababkeun ku sabab karma, anu matak alam anu rumit. Tapi anu jadi jelmaan bakal dipikaresep pisan ninggalkeun nagara sareng pilih anu sanésna bakal langkung satuju pikeun suasana anu dikuasai.

Hiji sigana ngalenyepan hakekat masing-masing di atmosfir ku perhatosan kumaha sareng dina bagian tina naon waé anjeunna ngawangun anjeunna kapangaruhan ku sababaraha jalma anu anjeunna patepung, sareng kumaha lampah sareng kecap-kecap na ayana ayana mangaruhan batur. Anjeunna henteu kedah ngalakukeun ieu tina rasa panasaran sanés atanapi tina cinta kana ékspérimén, tapi supados anjeunna tiasa neuleuman kumaha panganggoana saé dianggo di dunya dina karyana di dunya. Anjeunna henteu kedah nahan batur ka "tés", atanapi henteu ogé mendakan naon anu bakal disumputkeun ku aranjeunna. Upami anjeunna nyobian mangaruhan jalma sanés ngalangkunganana sareng atmosfera ku cara motip kitu anjeunna henteu bakal maju jauh dina pangajaran na, tapi bakal mendakan sareng ngalieurkeun suasana méntal na nyalira sareng naon anu anjeunna tiasa nyobian aranjeunna bakal ngaréaksikeun sareng aduk pisan sareng mangaruhan anjeunna ngalangkungan suasana psikis nyalira.

Sawijining anu gampang kapangaruhan sareng henteu sanggup ngontrol aranjeunna kedah ngajauhkeun diri sareng rame-rame anu ageung dimana pikagumbiraeun aya sareng kedah nyingkahan mobs, sabab suasana gerombolan diluutan ku gairah sareng kahayang, anu bakal ngaganggu kakuatan-kakuatan ieu dina suasana psikis na. tiasa nyababkeun anjeunna ngalakukeun perbuatan anu anjeunna bakal kuciwa dina waktos anu séhat, atanapi suasana mob bakal nyababkeun anjeunna kacilakaan kusabab anjeunna henteu ngahasilkeun sareng polah numutkeun dorongan anu didamel mob.

Objék pangajaran atmosfir kedahna pikeun lalaki pikeun neuleuman dirina sorangan, sareng yén anjeunna tiasa nyangking atmosfirna dina hubungan anu leres sareng anu sanés; yén anjeunna tiasa terang bedana antara anu langkung handap sareng nu langkung luhur; supaya anjeunna tiasa ningkatkeun handap ku anu langkung luhur; sareng yén masing-masing bakal dilakukeun sampurna di dunya sorangan.

Pikeun manusa ngagaduhan kamekaran anu rata sareng sakedik sareng kamajuan sacara merata masing-masing di atmosfir kedah kalakuan sareng sadayana damel babarengan pikeun anu hadé. Pikiran anu henteu katémbong kudu sadar unggal atmosfir sareng damel di teras ngalangkungan sina sacara intelektual. Jang ngalampahkeun ieu, tindakan perlu. Suasana fisik kapangaruhan ku aksi fisik, suasana psikis ku kahayang, suasana méntal ku pikir, sareng suasana spiritual ku iman kana naon anu terang.

Pikeun hiji atmosfir sadayana kabawa hubunganana, masing-masing kedah aya aksi berturut-turut atanapi serentak dina unggal hiji. Kudu aya tindakan sapertos anu bakal ngahudangkeun tiap atmosfir sareng sapertos anu bakal ngagungkeun ilmu atanapi terang ngeunaan sadayana. Pidato fisik atanapi kecap anu diucapkeun bakal nindakkeun kana suasana fisik, kersaning bakal nindakkeun kecap-kecap sareng diatur kana tindakan dina suasana psikis, panginten bakal masihan arah kana kahayang sareng nyebat kana tindakan dina suasana jiwa, sareng iman dina kanyaho sadayana bakal nyaritakeun. tingkat spiritual kana atmosfir anu sanés.

Daya tarik pikeun nyauran diri urang anu pangluhurna tiasa dilakukeun ku kecap anu diucapkeun, ku sungguh-sungguh hoyong terang éta, ku mikirkeun makna sareng ku iman anu jero dina ayana diri spiritual anu dicabut.

Sapertos thread anu ngalangkungan unggal atmosfir sareng nyambungkeun sareng manusa fisik, aya hubungan anu saling hubungan sareng masing-masing ku cara pikiran dina awak fisikna bakal sadar masing-masing sareng sadaya atmosfirna sareng saluyukeun kana dirina hubungan anu pas pikeun unggal suasana. Ieu sanés hal anu pasti; nya éta verity. Pikiran dina awak fisikna dina hiji tungtung benang; individu dina dasar "Kuring" aya di tungtung séjén. Pikeun pikiran anu teu najis sigana teu aya tungtung anu sanésna ti éta waé; atawa lamun kitu, upami nyangka aya tungtung spiritual, henteu mertimbangkeun kumaha tujuanana dihontal. Anu tungtungna aya dina fisik tiasa ngahontal tungtung spiritual. Cara pikeun ngahontal sareng ngahijikeun tungtung nyaéta ku cara pikir. Panginten sanés cara, tapi panginten ngajadikeun atanapi nyiapkeun jalan. Cara nyaéta thread. Panginten ngumbara sapanjang benang ieu sareng nemukeun inspirasi na. Utas anu nyalira nyaéta yén anu sadar kana sadaya atmosfer. Pikirkeun éta téh awal; sadar mangrupikeun bubuka tina jalan. Ku neraskeun mikir ngeunaan éta sareng ku ngamajukeun prinsip sadar, pikiran anu henteu janten janten sadar sorangan sareng sadar tina diri anu langkung luhur di tungtung anu sanés sadar, sareng tangtosna diteruskeun usaha anu tungtungna bakal janten salah sahiji.